- Konu Sahibi hayatbumudur
-
İşte bu çok yanlış. Verdiğiniz mesaj, hayırlı bir evlatsın ama eş olarak sınıfta kaldın işin zor. Sen yapamazsın, yapmıyorsun mesajını veriyorsunuz ona. Teşvik edici sözler olduğunu düşünerek söylüyorsunuz belli ki ama hayır kesinlikle tam aksi bir etki bırakıyor bence üzerinde. Nasıl ki güzel bir evlatsın aynı şekilde çok da iyi bir eşsin ne kadar şanslıyız demelisiniz ki onu daha da iyisini yapabilmesine teşvik edin.
Ayrıca siz bu adama hiç dışarı çıkalım demiyor musunuz? Sinemaya gidelim, gezelim, bowlinge gidelim, alış veriş yapalım falan?
Konu sahibi arkadaşım, eşin annenlerde oldugunuz süre boyunca hep annesinin dizinin dibinde mi? Hic su almaya mutfaga ya da tuvalete banyoya falan gitmiyor mu? Senin yerinde olsam boyle anlarda koridorda baska odada yahut mutfakta 10 sn yalniz yakalayip adam akilli aklini alacak cilve yapardim, sonra kacardim. Arkasi yarin gibi, hani devamini istersen eve cikalim yalniz kalalim der gibi. Eger cilveyi yeteri dozda yaparsan sanki esin hayir diyemez gibime geliyor, sen ne dersin?
Çok pasif kalmışsınız. Kimseyi kıramam diyerek sizin hayatınız geçip gidiyor farkında mısınız? Derdinizi kimseyi kırmadan anlatma şansınız var aslında. İlla birini kıracak değilsiniz. Şu durumda sizin isteğiniz kadar doğal bir şey olamaz. Ama ben anlamıyorum gerçekten. Hiç konuşmuyor musunuz üçünüz otururken. Hep onlar mı konuşuyor? Bugün şu oldu diye anlatmıyor musunuz? Geri planda kalmayın biraz öne atın kendinizi. Belki de eşiniz siz bu kadar pasif olduğunuz için sizinle vakit geçirmekten hoşlanmıyordur yanınızda baş başayken canı sıkılıyordur. Bu durumun mutlaka bir sebebi olmalı.
tabiki bende sohpetlerine katılıyorum bende konuşuyorum... ama eşim zaten demiştim ya annesini yalnız bırakmak istemiyor hani demiştim ya kaynanam yalnız kalınca canı sıkılıyormuş... o yüzden işte ben eşimin bizim ayrı bir hayatımızın olduğunu bizimde özel bir hayat kurmamaız gerektiğini öğretmek istiyorum işte ben bunu anlatamıyorum kendisine iyiyle anlatıyorum iyi oluyor konuyu değiştiriyor sinirle anlatsam eleştiriyor hemen savunmaya geçiyor(
Bana yaşatıcak şu şeyleri var ya tutarım kolundan götürürüm evimize. Hatta dışarı çıkalım yürüyüş yapalım diyorum gelmiyor mu ısrar ederim çıkana kadar, yine işe yaramazsa resti çekerim kendim çıkarım. Yanlış anlamayın kayınvalidemi çok severim tabii ki de otursunlar sohbet etsinler vakit geçirsinler buna tek kelime etmem ama ne demek her gün her gün? Ki siz senede 6 ay ayrısınız bir de
biz evleneli 1.5 sene oldu beraber kaldığımız toplam süre 6 ay eşim temelli döndü yani soranlara 6 aylık evliyim diyorum:) tabiki bende rahatsız değilim ama dediğiniz gibi her gün akşam yemeğimiz beraber tamam bunu es geçtimde ne anlamı var her gün hergün saat 11 e kadar 12 kadar oturmanın anlamı ne yani kaynanamı bende seviyorum ama benimde cnm sıkılıyor sırf eşimle yalnız vakit geçirmiyorum diye hatta bazen tv izliyoruzdur kaynanam kestirir oğlu hadi kalk git yerinde uyu der sonra bir bakarım uyanmış yok uyumuyordumki der
anlamıyorum ya hani bana kötü davranıyor desem yok hakkını yemem sesini bile bana yükseltmiş değil bişey yaptığımda ellerine ayaklarına sağlık dert görme der kızım der ama neden birraz olsun yalnız kalabilmemiz için arada bir oğlundan kopamıyor
ben hiçbir taraf üzülmeden darılmadan özel bir hayat kurmak istiyorum bari haftada 2 yada 3 gün başbaşa vakit geçirmek istiyorum
Tabii ki kayınvalidenizin de bunları düşünmesi gerek ama burada asıl sıkıntı eşinizden kaynaklanıyor bence. Yerine yat dediğinde bile çıkmıyor. Acaba o da bir şeylerden mi çekiniyor? Size söyleyemediği bir durum mu var? Cinsel hayatımız iyi dediniz ama belki de onun için durum böyle değildir? Ya da başka bir şey.... ama bence muhakkak ki size söyleyemediği şeyler var.
Canım benim. Hiç bir taraf kırılmadan olmuyor bu işler. Net olacaksın yoksa üzülen sen olursun.
Bari haftada 2-3gün başbaşa kalalım lafına içlendim inanki o senin eşin,
Ailesiyle hafta 1-2 görüşmeli asıl.. Adı üstünde evlilik siz birsiniz artık
Sizin aileniz nerede? Aynı şehirdeyseniz sürekli gitmek isteyin diyeceğim ama sanırım değilsiniz? Ben olsam öyle yapardım, 2 güne bir annemlere gidelim derdim.. Ne kötü yaaa neden evlenmiş annesini yanlız bırakamıyorsa :26:
Geçen annem bi olay anlattı, kızın biri evlenmiş ve haftanın 3 günü net annesine yatıya gidiyormuş, kocası boşanmayı düşünüyormuş, ben kıza hak vermedim ama anlamıyorum erkekler yapınca neden göze görünmüyor
derdimi kimseyle paylaşamadığım için sizlerle paylaşmak istedim 25 yaşındayım 1.5yıllık evliyim fakat eşim yurt dışında olduğu için beraber geçirdiğimiz süre 6 ay...
uzun bir birliktelikten sonra severek evlendik eşimin ailesiyle hiç bir sorunum olmadı kaynanamda iyi bir insan fakat eşimle beraber başbaşa geçirdiğimiz zaman yatmadan yatmaya sadece... kayın babam erken uyuduğundan ve görümcelerim evli olduğundan k.b. uyuyunca kv yalnız kalıyor eşim ailesine özellikle annesine çok düşkün eskiden bukadar değildi şuan aşırı şekilde bağlı...
ben çalışan bir bayan olduğum için sağolsun yemeği kaynanam yapıyor o yüzden işten geldikten sonra yapabileceğim hiçbir işi kaynanama yaptırmıyorum... eşimle başbaşa kalamıyoruz eşime yakındığımda annemi yalnız bırakamam diyor... misafirliğe gidilecek biz gitmesek olmazmı dediğimde hayır biz tek bir aileyiz diyor... dışarda beraber başbaşa vakit geçirelim dediğimde hep bahane buluyor... annem öyle dedi babam öyle dedi diye bana hep kırayımmı onları diyor...
içimde okada cok şey var ki hoşuma gitmeyen bir şey olduğunda hemen ailesini savunmaya geçiyor hep haksız ben oluyorum beni hiç anlamıyor..yanlış anlaşılmasın ailesinin bütün fertlerini çok seviyorum ama bazen çok zoruma giden şeyler oluyor...
Aslında hersey erkeğin elinde o dengeyi ayarlaması gerekiyor herkes ailesini sever herkes düşkün annesine ama bende varım bende onun karısıyım benimde istediklerim olsun özgür ve özel hayat istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum bazen esnediğimde kaynanam bana uykun geldiğse işin varsa çık yap diyor çok zoruma gidiyor ben zaten çalışıyorum bütün gün eşimi görmüyorum iş yaparkende yanıımda olabilir... eşim şuan çalışmadığı için zaten tüm gün ailesinin yanında... hergün evimize yatmadan yatmaya çıkıyoruz
benimle aynı durumdan yakınan varmı yardım edin akıl verin ne olur
eşim annesiyle birbirlerine çok bağlılar kaynanam tapıyor diyebilirim yani oğlum artık çıkın evinize demez cıkacagımız zaman bazen yeni konular açılır biz yine otururuz oturduğumuz yerde....
konuşmayı çok denedim sakince konuştuğumda ama canım yalnız kalıyorlar zaten annemde can sıkıntısı var falan diyor yada konuyu değiştiriyor aslında sebep ortada eşim dengeyi kurmasını bilecek yada kaynanam oğlum artık çıkın diyecek bunu diyeceğini sanmıyorum iş eşimde bitecek... tartışma şeklinde isyan ettiğimde ise beni susturuyor eleştiriyor savunmaya geçiyor ister beğen ister beğenme diyor hepte genelde aynı konular.. yoksa biz eşimle yalnızken ve ben sakinken herşey çok güzel oluyor yani eşimin bana karşı şiddeti hiç yok aileme karşıda çok saygılı birbirimizi sevdiğimizede inanıyorum biz kavuşmak için çok bekledik gözlerindende anlıyorum.. gerçi sebebi bumu bilmiyorum kaynanam kendisine hep ben yalnız kalınca aklıma kötü şeyler geliyor canım sıkılıyor yalnızlık kötü diyor galiba oda annesine kıyamıyor... birde dışardan mükemmel bir evlat göründüğü için takdir edildiği için hayatında memnun galiba....
çıldıracak gibiyim aileyle tartışma küslük huzursuzluk yok ev çok şükür bizim sorun yok cinsel yönden herşey yolunda gel gelelim yalnız kalmaya yokkkk
yani bizim evliliğimiz 4 kişilk eşim ben kv, kb(((
ben olsam, eşimi arada işyerine çağırırdım, beni almasını isterdim,,,, oradan da bir yerlere giderdim,,,
akşamları yemekten sonra, çık evine ben yorgunum de,,,
arkadaşların dediği gibi bazen bir gün önceden hazırla yemeğini,,,
eşine asla, ailenle değil benimle vakit geçir idye bir şey deme,,,
sen doğruyken yanlış konuma düşersin
Yukarıda ki kırmızı kelimeyi söylemesini istisnalar dışında söylemesini hiç beklemeyin, kayınvalidede suç yok, eşinizde kabahat, bizde kayınvalidemn yanından ayrılmasak inanın hiç gidin demez, hatta daha fazla kalalım ister..
Benim kayınvalideme elini veren kolunu kaptırır, sizin gibi fırsat verseydim haftanın 6 günü orada yatıya kalırdık, yani iş önce eşinizde sonra sizde bitiyor mağlesef
beni anladığınız için çok ama çok teşekkür ederim inanın ben ona bile razı olmuşum okadar canım sıkkınki bu durumdangaliba o bile beni dünyalar kadar mutlu ederdi
Yukarıda ki kırmızı kelimeyi söylemesini istisnalar dışında söylemesini hiç beklemeyin, kayınvalidede suç yok, eşinizde kabahat, bizde kayınvalidemn yanından ayrılmasak inanın hiç gidin demez, hatta daha fazla kalalım ister..
Benim kayınvalideme elini veren kolunu kaptırır, sizin gibi fırsat verseydim haftanın 6 günü orada yatıya kalırdık, yani iş önce eşinizde sonra sizde bitiyor mağlesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?