• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanayla altlı üstlü ya da yakın oturan varmı:(

kesinlikle sonuna kadar haklısınız erkekler yapınca hoş oluyor
annemlerle aynı şehirdeyim ve sadece hafta sonları gidiyoruz gidelim deyince bu kez hafta sonu bahane çanları çalıyor
haftada ikinci kez gidelim dediğimde cnm annem babam yalnız kalıyorlar yazık onlara diyor gitsekte annemlerden erken ayrılıyoruz yada cnm ayıp zırt pırt annenlere gitmek diyor ben ona ya gördünmü deyince o ayrı diyor biz aynı ev sayılırız diyor offf ya yemin ediyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Üzüldüm şimdi gerçekten, iyi niyetli ve sessiz sakin biri olduğun belli, bende eskiden senin gibiydim son bir kaç yıldır sesiz çıkmaya başladı, Allahtan gözüm açıldı da öyle evlendim..
Şaka gibi senin ailene yazık değil mi çok sinirleniyorum böyle şeylere..
Canım iki seçenek var ya ses etmeyip o şekilde yaşayacaksınız yada eşine iyi bir uyarı gerek..uyarmışssın ama anlamıyorda :26:
Yaa seni yanlış yönlendirmek istemem ama iyi bir küsmeyi hak ediyor, annene gitmeyelim şeklinde bir telaffuz olmadan ben çok sıkılıyorum modunda..
Eşine küsersen kayınvalidene de bir o kadar iyi davran, sohbet et kayınvalidenle ama eşinin yüzüne bile bakma..
Kayınvalidenn bir suçu yok burada.. ben olsam öyle yapardım ama senin durumunu biklemem :26:

yok cinsel yönden hiçbir sıkıntı yok yani olacaksa zaten çıktıktan sonra oluyor:)
ben diyorumki kaynanamın yalnızken canım sıkılıyor demesi ablalarının çevrenin onunla gurur duyması ve kaynanamın muhabbetinin çoğunun anne ve evlat ilişkisi konularının olması işte kaynanam bir şey derken (Allah korusun) ben öldükten sonra kardeşlerin sana emanet işte bir ağaç vardır ben öldükten sonra sen ve çocukların meyvelerini yersiniz sizden önce ben öleyim tarzda muhabbetlerden dolayı acaba eşimin annesini kaybetme korkuşumu oluştu onun içinmi bu kadar çok bağlanıyor sizce öyle olabilirmi..

Ciddi anlamda baskı altında eşiniz. Söylediği diğer şeylere de dikkat ettim de. Sizin annenize gidince ayıp olurmuşmuşmuşşşş... Bak gördün mü dediğinizde de size yanıt olarak söylediği siz bir ev sayılırmışsınızzzz..... Eşiniz annesinin doğrularını öyle bir benimsemiş ki kanun olmuş onun gözünde. Tabii eşinizin de işine geliyor bu doğrular, o yüzden böyle.

Şunu net olarak söyleyebilirim ki siz tepkinizi koymadıkça bu durum böyle sürer gider. Ne kadar da sakinmişsiniz ama sizin bu sakinliğiniz bana burada saç baş yoldurttu resmen :27: Kavga çıkarın demiyorum ama eşinize bir şok geçirtseniz belki biraz kendine gelir.

ııyy ne anneci kocişinn varr :53:
tam dövmelik,anne anne diyosa seni niye almıs :20:
kayınvalidenizde yemeyin,içmeyin ..
Bastan neden böyle basladınız kiii :19:
nasıl baslarsa öyle gider.. Allah yardımcın olsun :19:

ha bu arada kayınvalidem alt katımda oturuyo ayda 1kez iniyoruz :9:

ııyy ne anneci kocişinn varr :53:
tam dövmelik,anne anne diyosa seni niye almıs :20:
kayınvalidenizde yemeyin,içmeyin ..
Bastan neden böyle basladınız kiii :19:
nasıl baslarsa öyle gider.. Allah yardımcın olsun :19:

bizim tek oğlumuz var diyorlar ayrı yemek olmaz biz bir aileyiz diyorlar..
okadar cok zoruma gidiyorki eşim yakın bir zamanda inş işe başlayacak işe başlayınca elbette yorgun gelecek sizce biraz düzelirmi dersiniz?
çünkü eşim bana herzaman herşey çok güzel olacak deyip durur... bende kendisinine ne zaman diye yakınıp dururum beni anlamıyormu ne tek derdim özel hayat:(

Ciddi anlamda baskı altında eşiniz. Söylediği diğer şeylere de dikkat ettim de. Sizin annenize gidince ayıp olurmuşmuşmuşşşş... Bak gördün mü dediğinizde de size yanıt olarak söylediği siz bir ev sayılırmışsınızzzz..... Eşiniz annesinin doğrularını öyle bir benimsemiş ki kanun olmuş onun gözünde. Tabii eşinizin de işine geliyor bu doğrular, o yüzden böyle.

Şunu net olarak söyleyebilirim ki siz tepkinizi koymadıkça bu durum böyle sürer gider. Ne kadar da sakinmişsiniz ama sizin bu sakinliğiniz bana burada saç baş yoldurttu resmen :27: Kavga çıkarın demiyorum ama eşinize bir şok geçirtseniz belki biraz kendine gelir.

inanın zaten herşeyi içime attığım için nefes darlığımda var kalp çarpıntımda

Canım anlıyorum tabiki. Eş çok önemlı bu konular yüzünden işte.
Seninkisi öyleyse ve laf söylettirmiyor konuşamıyorsanıyz, seni anlaması için güzel bir mektup yaz içini dök.
Kendi ailende kal 1 hafta, bakalım neler olacak

ben içimi döken bir mektubu yaklaşık 20 gündür yazmışım öyle uzun bir mektupki karşımda sanki bir psikolog var gibi başından sonuna herşeyi ayrıntılarıyla yazmışşım psikoloğa gitmeyi düşünmüştüm konuşup laflar boğazıma düğümlenirse o mektubu psikoloğa vermeyi düşündüm... bir yandanda işe giderken eşimin yastığının altına bırakmayı düşündüm.... mektup hala bende:(

inanın zaten herşeyi içime attığım için nefes darlığımda var kalp çarpıntımda

Ah be güzel kardeşim atma içine atma işte. Değer mi? Senden önemli mi? Sağlığından önemli mi? DEĞİL. Vur kır parçala demiyorum ama içine de atma işte. Tatlı dille anlat ne derdin varsa. Usanmadan anlat. Kafasına girene kadar anlat işte.

zaten ailenle değil benimle geçireceksin diyemem kıyamet kopar galiba eleştirmeye bile tahmmülü yok savunmaya geçer.
eşim dısarda vakit geçirmeyi pek sevmez cıkıncada eve bir an önce gitmek için can atar:50:

o zaman zor tabiki ,, benim eşimde sevmez dışarı çıkmayı ama ben çok severim,,, orta yolu bulucaz diye uğraşıyorum,,,
evlenmede önce dışarı çıkmazmıydınız?

eşiniz sizi anlıyor değerini bilin:)

bizim tek oğlumuz var diyorlar ayrı yemek olmaz biz bir aileyiz diyorlar..
okadar cok zoruma gidiyorki eşim yakın bir zamanda inş işe başlayacak işe başlayınca elbette yorgun gelecek sizce biraz düzelirmi dersiniz?
çünkü eşim bana herzaman herşey çok güzel olacak deyip durur... bende kendisinine ne zaman diye yakınıp dururum beni anlamıyormu ne tek derdim özel hayat:(

ben sizdede,eşinizde kabahat buluyorum..
Ne demek tek erkekse tek erkek.. Beraber mi yemek gerek.. :19:
siz bastan ben bunu kabul edemem dememissiniz kiii ..

Ah be güzel kardeşim atma içine atma işte. Değer mi? Senden önemli mi? Sağlığından önemli mi? DEĞİL. Vur kır parçala demiyorum ama içine de atma işte. Tatlı dille anlat ne derdin varsa. Usanmadan anlat. Kafasına girene kadar anlat işte.

elimde değil okadar çok duygusalımki ben konuşmaya başlasam üçüncü kelimemde boğazıma düğümleniyor ne konuşacağımı unutuyorum...çoğu seferde ağlama krizi geliyor eşimde ağlamamdan nefret ediyor çocukça hareketler bunlar diyor bende konuşmaya cesaret edemiyorum biliyorum yine düğümlenecek gözyaşlarım başlayacak eşim bana kızacek ve o gün yine hüsranla bitecek ben yine sabahlara kadar uyuyamayacam işe ruh gibi gidecem...
bu lanet olası duygusallığı bir yensem.... boğazım düğümlenince bir söksem....
belki inanmayacaksınız ama suan bir dost diyebileceğim bir arkadaşım yok çünkü sizde görmüşsünüzdürki bu zamanda kimseye güven yok ben bu derdimi kimselere anlatamam bakın mesela burda hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz aslında belkide aynı şehirdeysek karşılaşmışızdır...
aslında dost yerine koyacaklarımız sizlersiniz bizleriz tanımıyoruz ya ortada sırrım ortaya çıkacak derdide yok en iyi dinleyiciler burda hepimiz birbirimizi anlıyoruz....
keşke daha önce üye olsydımda sıkıntımı sizlerle paylaşabilseydim

Ya canım işin zor valla ya..Böyle gün gün yavaş yavaş çaktırmadan bişeyler yapsan ne bileyim kayınvalidene eşin için bir süpriz yemek hazırlmak istediğini söyle bir gün böyle sofra kur eşinle ye, hazırlamışken eşinde hadi aşağı inelim demez sanıyorum.Bi gün daha başka bir şey ne bileyim aklıma gelen bu :44:

o zaman zor tabiki ,, benim eşimde sevmez dışarı çıkmayı ama ben çok severim,,, orta yolu bulucaz diye uğraşıyorum,,,
evlenmede önce dışarı çıkmazmıydınız?

evlenmeden önce fırsat buldukça hep birlikteydik hep dışardaydık akşamdan akşama ya bize ya onlara giderdik yani öyle evde durmazdık hep dışardaydık
galiba o yüzden bana cok agır geliyor

elimde değil okadar çok duygusalımki ben konuşmaya başlasam üçüncü kelimemde boğazıma düğümleniyor ne konuşacağımı unutuyorum...çoğu seferde ağlama krizi geliyor eşimde ağlamamdan nefret ediyor çocukça hareketler bunlar diyor bende konuşmaya cesaret edemiyorum biliyorum yine düğümlenecek gözyaşlarım başlayacak eşim bana kızacek ve o gün yine hüsranla bitecek ben yine sabahlara kadar uyuyamayacam işe ruh gibi gidecem...
belki inanmayacaksınız ama suan bir dost diyebileceğim bir arkadaşım yok çünkü sizde görmüşsünüzdürki bu zamanda kimseye güven yok ben bu derdimi kimselere anlatamam bakın mesela burda hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz aslında belkide aynı şehirdeysek karşılaşmışızdır...
aslında dost yerine koyacaklarımız sizlersiniz bizleriz tanımıyoruz ya ortada sırrım ortaya çıkacak derdide yok en iyi dinleyiciler burda hepimiz birbirimizi anlıyoruz....

Bir ablam 'eşimin karşısında asla ağlamam, çok kötü olursam gider duşa girer orada ağlarım, o göremez" derdi.. Olması gereken.. sizde ağlamayın dik durmaya çalışın..Zaten her hangi birinin karşısında ağlamak zayıf bir görüntü

Ya canım işin zor valla ya..Böyle gün gün yavaş yavaş çaktırmadan bişeyler yapsan ne bileyim kayınvalidene eşin için bir süpriz yemek hazırlmak istediğini söyle bir gün böyle sofra kur eşinle ye, hazırlamışken eşinde hadi aşağı inelim demez sanıyorum.Bi gün daha başka bir şey ne bileyim aklıma gelen bu :44:

maalesef imkansız bu beraber yeme kuralı değişmez ana yasa gibi yapışıp durmuş...
ancak beraber yalnız yemeği dışarda yapabiliriz

Dertler anlatılarak azalır olayına ben inanmıyorum aslında. Benim sizin aksinize çok yakın arkadaşlarım var ama kendi dertlerimi başkasıyla ilgili bir çözümü olmadıktan sonra hep kendim çözmeye çalışırım. En yakın arkadaşlarıma bile her derdimi anlatmam. Çünkü çözüm sizde inanın başkasında değil. İnsanın arkadaşlarının olması sohbet muhabbet ara sıra bazı dertlerin paylaşılması elbette ki çok güzel ama olay içimizde halledemediğimiz bir şeyler olduğunda iş yine kendimizde bitiyor. Burada bizle paylaştığınızda biraz rahatlar gibi oldunuz ama aslında öyle değil. Akşama eşiniz aynı tavırları sergilediğinde siz yine aynı şeyleri düşüneceksiniz/hissedeceksiniz. Burada çözüm önerileri verirken biz şekilden şekle girdik ama siz önünüzdeki o seti kaldırmazsanız biz burada boşuna konuşmuş oluruz. Napıcam napıcam diye soru sormayı bırakın. Bu soruyu sorun sonra da cevabını vermeye çalışın. Neden böyle diye sorun kendinize sonra da cevap verin. Sadece soru sormayın.

Dertler anlatılarak azalır olayına ben inanmıyorum aslında. Benim sizin aksinize çok yakın arkadaşlarım var ama kendi dertlerimi başkasıyla ilgili bir çözümü olmadıktan sonra hep kendim çözmeye çalışırım. En yakın arkadaşlarıma bile her derdimi anlatmam. Çünkü çözüm sizde inanın başkasında değil. İnsanın arkadaşlarının olması sohbet muhabbet ara sıra bazı dertlerin paylaşılması elbette ki çok güzel ama olay içimizde halledemediğimiz bir şeyler olduğunda iş yine kendimizde bitiyor. Burada bizle paylaştığınızda biraz rahatlar gibi oldunuz ama aslında öyle değil. Akşama eşiniz aynı tavırları sergilediğinde siz yine aynı şeyleri düşüneceksiniz/hissedeceksiniz. Burada çözüm önerileri verirken biz şekilden şekle girdik ama siz önünüzdeki o seti kaldırmazsanız biz burada boşuna konuşmuş oluruz. Napıcam napıcam diye soru sormayı bırakın. Bu soruyu sorun sonra da cevabını vermeye çalışın. Neden böyle diye sorun kendinize sonra da cevap verin. Sadece soru sormayın.

Beğenemiyorum ama çok doğru valla

evlenmeden önce fırsat buldukça hep birlikteydik hep dışardaydık akşamdan akşama ya bize ya onlara giderdik yani öyle evde durmazdık hep dışardaydık
galiba o yüzden bana cok agır geliyor

o zamanda iş biraz sana kalıyor, ona dışarı çıkalım demeden dışarı çıkartıtıcaksın, misal eskiden çekilmiş resimlere bakarsın böyle uzaklara baka baka,,,
bunalımadymış numarası yap,,,

Back