kaynanasını sevenler kulübü

buugnde laminat bakamya gititk onalrla bzi alamya geldielr arabaya binerken selam verdim bida konuşmaidm kayinpederle cunku ona kzidim yani.gititk aldik laminanti eşim soruyo annesine babasina bu nasil diye bende hiçorali olmadimben bunu begendimbu olck dedim.eşimelde aramin guzeloldugunu analsinalr diyede eşimel sakalaştmguluştum konuşamdim onlarla .

Dediğin gibi buyukler amabiyerde durmasini bilmelerilaizmonalra karsi bi ters lafimolsa ki elimden geldigince dikkat edrim haketmedim bu davranişini. Memleketen geldiler pazragunu gititm evini temizleyiverdim ki hep yaparim onceki gititkelrindede temizlemiştim konyadan gelin aldialr 4 ay once gidp geldiler konyya hep.yeemk yaptim onalra hazir olsun diye davt ettim evimize.ki eşimin kardeşi hiç sormaz onalra misafir gibi gelip misafir gibi giderler.ben elimden geldigince yakin olmaya iyi omaya calişiyorum haketmiyroum bel seyleri

Herkes biyerdede sinirlarini bilcek canim banada oğlumun ei diye hurmet etceklr benimailem hala destekolurlar bize maddi acidan eşiem dedim senin banan sinrliyse benim babamda sinrili babanin yaptigini senin söeldigini ebim babma sölesem gör bakalim sinr nasil oluyomuş dedim

Canım tabiiki gelinini kıran ve ona kötülük yapanlarada Allah ıslah etsin diyebiliyorum. Ne yaparsan yap huylu huyundan vazgeçmez herhalde... Allah öylelerle karşılaştırmasın. Çok şükür ben öyle şeyler yaşamıyorum. Ama hayattada her zaman (çalıştığım zamanlardada, katıldığım kurslar olsun, derneklerdede) dört dörtlük insanlar yok maalesef bu her yer için geçerli... Çekemeyenler çok oluyor ama ben görmemeye çelışıyorum. Bu illaki kayınvalide anlamında değil. Olumlu bakıyorum her zaman karşı taraf ne kadar olumsuzsa ben inadına olumlu olup onu kazanmaya çalışırım. Kayınvalidemde çevresindeki bazı arkadaşlarından etkilenip bana karışmaya başlamıştı bende onunla oturup konuştum yanlış olan yönleri söyledim fakat konuşmanında bir adabı var. Şimdi kısaca anlatıyorum saygıda kusur etmeden... Benim kayınvalidem anlayışlı bir insan bende ailemden aldığım terbiye ile saygımı yerine getiririm. Ben büyüklerime bağırmayı onları kırmayı hiç beceremem zaten o yüzden her iki tarafta birbirini kıramıyor zaten... Konuşarak herşeyin üstesinden gelebiliriz fakat konuşmayı biliyorsakkk.. Bu tüm gelinler için geçerli değil tabiiki, birde olaya şöyle bakın benimde bir oğlum var bende yarın bir kayınvalide adayıyım ve gelinimle kötü olmayı asla istemem. Ve iyi olmak içinde onu özgür bırakmalı. Evini kurmuş. O evin kadını biz bizim evimizin kadınıyız. Bildiklerimizi tabiiki paylaşmalı fakat o isterse uygular isterse uygulamaz. Çevremdeki gelin kayınvalide sorunlarında çoğunlukla bu tip şeylerden olduğunu gözlemliyorum o yüzden bu konuya değindim... Dilerim tüm insanlar birbirlerini sevsinler...
Sevgilerimle...

kaydirigubbakcemile5

canım arkadaşım bumuyani yaşadığın bu olayda haklısın arkandayım ben şahsen herşeye karışmaya hakkı olduklarını sanıyolar bende çok iyidim kayınvalidemle çok severdim çocuğum olduktan sonra banakarşı tavırları değişti kıskançlıkları başladı beni eşime şikayet ediyolar aklına estiğini sölüyolar haklı göstermek için kendilerini sitem ettim cnm insan kızına sitem etmezmi deyip işin içinden çıkıyolardı eşimi abartılı sözleriyle az doldurmadılar çok şükür artık eşimde herşeyin farkında beni oğlundan kıskanıyo resmen inanamassınız diyorumki 50 yaşındasın olgun olman lazım ama ne gezer malesef böyle sizler gibi anne kız gibi olanları görünce imreniyorum gerçekten ama her yaptığımı inkar edilince bende sevgiden eser kalmadı görmek bile istemiyorum o derece yani onların yüzünden midemde ülser çıktı migrenim var sinir hapları kullanıyordum ağlama krizlerine giriyordum eşimde kendini toplayınca çok şükür en azından huzursuzluk çıkarmaya çalışsalarda eşim bana evimize yansıtmıyor bana çok yaptı ama ben yinede eşimin hatrı diyorum ve görüşüyorum bayram hazırlıkları için yardım bile ettim yeterki huzur bozmasın bayram üstü diye böle kendinden nefret ettirenlerde var cnm benim ama bende hata oldu mesafemi daha ilk olay çıkardığında koymam gerekirdi zayıf davrandım ama şimdi laf söleyemez asla buna müsade etmem kendiside biliyo yani arkadaşlar sahte davranıyor bana bu çok açık belli oluyo bende o candan davranan insan öldü artık mümkün değil eskiye dönemem eşimin güzel hatrı için görüşüyorum o kadarne mutlu sizlere

evlilik yılı dışında herşeyimiz aynı arkadaşım çok muhabbetimiz olmuyo yazdan yaza ama severim kaynanamı
ama göçüp giden annemin yerini asla tutamaz ilk başta anne demekte de çok zorlandım zaten:roflol:

bumuyani canım mesajı ilk yazdığın mesajdan sonra yazdım diğerlerini okuyamadım..benim küçük cadı uyandığı için pcyi kapatmak zorunda kaldım...çok haklısın canım yerden göğe kadar..artık herkes kendi yuvasını kurmuş,kendi ayakları üstünde duruyo..bence sen işlerini hallederken eğer eşin de gelmek istemiyorsa bi arkadaşın yada yakın bi akrabanla hallet...ama bi konuda kayınvalidene kaılıyorum..yaşadığımız erler gerçekten çok büyük..allah korusun insanın başına nerde ne geleceği belli omuyo..sen yinede eşine gitmeden önce haber ver..tabi bu naçizane fikrim canım...ama atık evli bi kadınsın demesine kızdım..ne demek biz kendi sorumluluğumuzla eşimizin sorumluluğunu taşıyamayacak güçte olsak neden evlenelimki...paylaştığın için de ayrıca teşekür ederim..her zaman beklerim canım..

terlik canım..ne güzel yazmışsın..keşke herkes konuşarak halledebilse meselelri..amabunun için dediğin gibi anlatanın da anlayanında karşılıklı iletişim ve anlayış içinde olması gerekli...inş..tüm meselelrimiz böyle hallolur..yoksa bir kere kalp lırıldımı asla eskisi gibi olmuyo ilişkilerimiz..

biz kadınlar annemizin değerini anne olunca daha iyi anlıyoruz sanırım..hiçkimse bir annenin yerini tutamaz canım çok haklısın....senağlama

çok üzüldüm tatlım..bi an için ne diyeceğimi bilemedim...işte eşlerimiz için yeri geldiğinde çiğ tavuk bile yiyoruz..çocuk varmı canım..:1hug:

Ben henüz evli deilim ama nişanlıyım ve kayınvalidemi gerçekten çok seviyorum..
Çok anlayışlı,çok iyi niyetli benim kayınvalidem.
Allah nazarlardan saklasın.
Ona kaynana lafını bile yakıştırmıyorum
Çok başkasın annemm benimm seni cok seviyorum.a.s.
Allahıım başımızdan eksik etmesin..

Ahhh keşke herşey güzel olsa, huzur mutluluk içinde olsa. Herkes anlayışlı olsa Kayınvalideler, gelinler, tüm insanlar.... :1no2:

kızlar ben evli değilim ama topik başlığı dikkatimi çekti
bende kaynanamı evlendiğimde severim inşallah
muabbetimiz iyi olur inşallah :))
kaynananızla ilgili güzel anılarınızı anlatsanıza öle çok seviyorum demekle olmaz
bizlerde okuyalım kendi payımıza düşen kısımlardan ders alalım :))

Aminnnn, dilerim yıllar boyu aynı düşünceye sahip olursun. Bende kayınvalidem ve kayınpederimle ilk tanıştığım günden beri çok ısınmıştım o yüzdende hâlâ çok severim. Bende kırmadım onlarda beni hiç kırmadılar. Bence küçük küçüklüğünüde bilmeli. Bazı kişilerde gözlemlediğim (kimse bana kızmasın ama gerçek) evlenen bazı kızlarımız ne oldum delisi oluyorlar. Evlenmekle büyüdüler sanki, lütfen karşımızdaki kişi büyüğümüz ister kayınvalide olsun, isterse başka bir kadın olsun. Evlendikten sonra saygısız olan bayanlarada rastladım. Evlendi ya ; herşeyi o bilir konumunda olanlar var. Ne yazıkki,,,,,
Lütfen bunu o kişinin arkadaşları olsun yakın çevresindekiler olsun, bunu yapan kişiyi uyarmıyorlar ama arkasından konuşuyorlar. Halbuki arkasından konuşana kadar yüzüne söyleyin kırmadan,,,,
Ben söylüyorum, yol gösteriyorum ve inanın bir arkadaşımda yaşadık ve hep beraber onun görmediği hareketleri gösterdik ve şimdi bize teşekkür ediyor...
İnsanız hiçbirimiz kusursuz değiliz...

kaydirigubbakcemile5

amin canım inşallah sende.Allah herkese benim annem ve babam gibi kayınvalideler ve kayınbabalar nasibetsin.Onları annem babam diyebilecek kadar cok seviyorum ve aynı zamnda da saygı gösteriyorum.Birincisi bana nişanlımı verdikleri için,ikincisi ve en önemlisi büyüğüm oldukları için.Ama şu da bi gerçek canım,onlardan ben sevgi ve sıcaklık görmeseydim bu düşüncelere sahip olabileceğimi sanmıorum.herşey karşılıklı bence..

Tabiiki tek taraflı değil, karşılıklı gerçi ama ne olur olumlu olalım, olumsuzlarıda olumlu düşünmeyi nasip etsin yüce Rabbim
:Saruboceq:

elisa canım olumlu şeylerimizi paylaşmamızı istemişsin..olumsuz bişey yok desem abartmamış olurum sanırım..evleneli 3 yıl oldu..annem sağolsun ne maddai ne manvi hiçbirdesteğini esirgemez..uzakta olmamıza rağmen..birde yakın olsak nasıl oluruz düşünemiyorum bile..tam bi iyilik meleği kadıncağız...ben onunla herşeyi ama herşeyi konuşurum..sırdaşım dert ortağımdır...güzl dinler,çok tatlıdır.çokta güzel akıl veriri..o olmasa ne yapardık bilmem..allahım bu dünyada öbür dünyadada dileklerini kabul etsin inş...

Kizlar benim msjima yorumyaptiginz için tesekkur edrim.ama benim sinirm geçti gitti kirildim ama buyutmeye gerk yok cunku bzi yakin oturuyoruz bigun görüşmesek dieğrgun göruşuyoruz olmuyo asik suartala yaa bide ben yapamiyorumole

canım arkadaşına,yada yakın dostlarına küsebiliyosun kırıldığında ama işte onlarla sürekli yüzyüze olduğumuz,görüşmek zorunda olduğumuz için küslük olmuyo..en iyisini yapıyosun canım..büyüklüksende kalsın...:1hug:

evt canım bnde ole yapıyorum ama bukez gerckten kırıldım onlara onceden eşim işteyken giderdim onlaar evde yanlız oturmaktansa ama gitmiycm artık onlar benı sucluyolar kayınvalıdem gecn gun diyokı sen buyuk ayıp ettın baban çok uzuldu halitin yanında solemek istemedim diyo bende deim ok bız eşimle hallettık eşim kızmadıkı ıyıkı gitmişin ben ı yormadın sğl dedi dedim.bukezde başka tarafa cektı lafı _neyanı baban karışamz mı diyosun dedi..tamam tamam bıda bulaf burda bıttı konuşmam bıda bukonu hakkında dedi tam bndekonuşcktım eşim geldı kapandı konu onlar benım kırıldıgımın farkında bıle değiller bende uzatmadım artık eşimde olunca tartışmk istemdım sonuçta annesi laf soletmek istemez .ama böel gitmeyerk koydum bnde tavrımı anlasınlar yeni gelın bnım yaptıgımın 1000de biriniyapmıyo onlara.ilk evlendıgımzd e evdeyemegımı yarardım mesela gecmeye giderdık kayınvalidemle.donuşte gelın bizde yiyelım derdi yeemgımı yaptım gelmıcm derım surat asardı gideridm bende evdekı yemegıde dokerdık çope ççokk yaptım ole ama sımdıkı gelıne bişi diyemiyoalr bend ebuna sınır oluyorum.bugund eaynısnı oldu gunumuz vardı gundne donerken hadiiyi akşamlar dedim _gelmıycekmısn dedi yok eve gıtcm dedim.iş mi yapcn dedi yoo yatcm dedim.iyi madem iki gelınd egidin evlerınıze dedi diğer gelın hıç pas vermıyo .yaptım yemegımı ben diyo.aslında baştan ole olmk laızmmış
hala ikimzi aynı kefeye koyuyolar ya bunada kzıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…