Kaynananız ve kayınpederinizle aranız nasıl?

Ameliaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
79
17
3
Merhaba kızlar
Ben 1 buçuk yıldır evliyim.
Kayınvalidem ve kayınpederimin evi benim evimin yanında.
Gittiğim zaman,kaynanam hoş geldiniz falan diyor, hoş bulduk anne diyorum, nasılsın anne diye soruyorum öyle.
O kadar başka bir şey konuşmuyoruz.o oturuyor ya telefonda bakıyor ya televizyona bakıyor, kayınpeder evde varken soruyorum baba nasılsın napıyorsun, eve olmadığı zaman, geldi zaman baba hoşgeldin diyorum, sağolasın diyor o kadar.
Benim iki görümcem var
Onlar varken konuşuyorlar gülüyorlar
Ama benimle ağızini bile acmiyorlar.
Orda gidince sıkılıyorum,kimse konuşmuyor, saatlerce oturuyorum aynı yerde öyle televizyona bakıyorum.
Hiç rahat değilim orda gidince,Kendimi onların ailesinin bir parçası gibi hissetmiyorum.
Ben normalde biraz utangaç biriydim ama diğer taraf benimle yakın olsa konuşsa,o anda bende rahat oluyorum ,rahat konuşabiliyorum...
Kayınpederiniz ve kayınvalidenizle aranız nasıl kızlar?

Biraz zaman taniyin. Eşinizle olmadığı sürece gitmeyin. Sürekli böylelerse de konuşmayın gitmeyin hiç bir zaman ailenin bir ferdi gibi olamazsınız. Ama zamanda dahil olursunuz bence. Olmuyorsa da olmuyordur

Kayınvalidemle konuşmuyorum kayınpederimle aram çok iyi. İkisine de eşit önyargısız yaklaştım ama Kayınvalidem iğrenç birisi. Kayınpederimle ayrılar. Kayınpederim çok iyi biri aynı evde 5 ay kaldım. Hiç bir hareketi batmadı ki takıntılı biriyim. Örnek vereyim eve gelirler kaynana her şeye burnunu sokar yorum yapar yemek yiyor böyle olsaydı etseydi der. Kayınpederimse ellerine sağlık kızım der. Evine çağırır hazırlık yapmaz. Kayınpederimse onlara gidince kalkar bana kahve yapar ya da hadi ikimize bir kahve yap sigara yakalım balkonda der. Oturunca konuşuruz Kayınvalidemse herrr şeyi o bilir her şeyi o görür herkes ona kötü. Çevresinde bir kişi yok görümcemle beraber sosyal ucubenin karşılığı. Artık konuşmuyorum görüşmüyorum. Ama bazen olmuyo işte abimin eşi mesela 2 gün karşılıklı otur sıfır sohbet konuşmaz etmez. Nasılsın de iyiyim sen nasılsın demez öyle bi soğuklukta. Ben de onu umursamaz oldum artık. Hiç laf atmıyorum. Sürekli somurtup duruyor. Somurtup ortamı bozmak yerine keşke gelmese

Merhaba kızlar
Gittiğim zaman,kaynanam hoş geldiniz falan diyor, hoş bulduk anne diyorum, nasılsın anne diye soruyorum öyle.
O kadar başka bir şey konuşmuyoruz.o oturuyor ya telefonda bakıyor ya televizyona bakıyor, kayınpeder evde varken soruyorum baba nasılsın napıyorsun, eve olmadığı zaman, geldi zaman baba hoşgeldin diyorum, sağolasın diyor o kadar.
Benim iki görümcem var
Orda gidince sıkılıyorum,kimse konuşmuyor, saatlerce oturuyorum aynı yerde öyle televizyona bakıyorum.
Hiç rahat değilim orda gidince,Kendimi onların ailesinin bir parçası gibi hissetmiyorum.
Ben normalde biraz utangaç biriydim ama diğer taraf benimle yakın olsa konuşsa,o anda bende rahat oluyorum ,rahat konuşabiliyorum...
Ben böyle konu acanlarin mutlaka sinanmasi gerektigini dusunuyorum. Bak cekmeyin böyle kendinize dertler arayarak. Bizler dua ediyoruz boyle olmasi icin. İyi degil cok sık gorusmek. Surekli aramalari gel demeleri gidilmeler gelinmeler. Yine Allah bozmasin araniz iyi olsunda fazlasini beklemeuin bosverin muhabbette olmayiversin

Benim kayınvalidem ile aram çok iyi şükür. Gayet sohbet ederiz, vakit geçiririz, gezeriz. Ama kayınpederim ve görümcem aşırı sessiz. Hiç muhabbet etmeyiz. Etmediğim için asla ısınamıyorum. Ama kayınvalidem o kadar sıcak kanlı ki diğerlerini önemsemiyorum. Ama bizimkiler herkese öyle. Yani kocam bile kız kardeşi ve babası ile çok sohbet etmez. Çünkü ikisinin tavrı hep böyle.

Merhaba kızlar
Benim iki görümcem var

Ne güzel işte daha ne istiyorsun :))
Keşke benim kv de biraz sussa
Geçen arabada artık cevap vermemeye başladım yola odaklandım. Kadın navigasyonla başladı konuşmaya "sağa dön dedi" "sola dön dedi" :))

Yaşınız 19muş. Yani daha ergenlik çağındasınız. Bir de utangaç da bir insanmışsınız. Koskocaman insanlar 19 yaşında utangaç biriyle ne konuşabilir ki? O yaşta annemle sürekli saçma sapan sebeplerden dövüşüyoduk 😬 tam kanın kaynadığı yaşlar.

Ayrıca insanların samimi olduğu kişilerle daha mutlu ve konuşkan olması çok normal. Ben de kendi ailemin yanında daha konuşkan ve sıcakkanlıyım. Yani burda cidden konu açılıp sorun edilecek ne var?

Merhaba kızlar
Benim iki görümcem var
Daha ne olsun istiyosun karşim bırak konuşmasınlar hal hatır yeter🤣 çok konuşanı daha beter

Yalnız başına gitme, ne gerek var. Eşinle git onunla dön. Onlar konuşmuyorsa sen de oyna telefonunla, belki onlar da muhabbet açmayı beceremiyordur. Sohbeti çeviren görümcelerindir. Bence takılacak bir şey yok

Merhaba kızlar
Benim iki görümcem var
Kayınvalidem ile normal derecede kayinbabam ile de anormal derecede bir mesafedeyim, kayınbabamla asla uyuşamayız ve ben soğuk ve uzak dururum, sık sık gidip gelmem , onlar da çok sık gelip gitmez , bence böyle çok konforlu, sen de sık gitme kafan rahat olsun , mesafe her zaman iyidir ...

Merhaba kızlar
Benim iki görümcem var
Zararlari yoksa boşver napacak lar sarilip öpüp oy gelinim diye bebek gibi sevecek halleri yok sahsen bizimkiler bizr maddi zarar açtıkları icin yaralarını da istemem zararlarini da cidden sunu dert edinip düşündünüz mu cidden enteresan

Biz yakınız yani. Ben utangaç değilim zaten herkesle rahat konuşurum. Kp da sohpeti sever, sosyal biridir. Kv bir az çekingen karakterce ama rahat iletişim kurabildik en baştan.

Ben onlardan pek haz etmiyorum, onlar da benden ama aramız iyi güzel sohbet ederiz, dedikodu yapar güler eğleniriz, görüşmemiz gereken her durumda görüşür gideriz geliriz kahvaltıya çaya yemeğe ama aynı zamanda mesafeliyiz de. İlk başlarda çokkk sıkıntılar yaşadık halen de yaşıyoruz bazen ama ortak bir noktamız olduğundan bir şekilde anlaşmanın yolunu buluyoruz, ben çekingen değilim onlar daha çekingendi ben yakın davrandıkça herkes açıldı bir şekilde, bu arada ben de 1.5 yıllık evliyim ama dediğim gibi ben girişkenim o şekilde aşıldı bu durum bizde. Sıkma canını zamanla oturur.

Yaşınız 19muş. Yani daha ergenlik çağındasınız. Bir de utangaç da bir insanmışsınız. Koskocaman insanlar 19 yaşında utangaç biriyle ne konuşabilir ki? O yaşta annemle sürekli saçma sapan sebeplerden dövüşüyoduk 😬 tam kanın kaynadığı yaşlar.

Ayrıca insanların samimi olduğu kişilerle daha mutlu ve konuşkan olması çok normal. Ben de kendi ailemin yanında daha konuşkan ve sıcakkanlıyım. Yani burda cidden konu açılıp sorun edilecek ne var?
Üzülmüştür ister istemez. Eşinin ailesi sonuçta. Tabi ki kendi kızlarıyla daha sıkı fıkı olacak kv ve kp ama oda gelinleri. Dışarıdan ailelerine katılan bir birey. Kendi kızlarıyla aynı iletişimi yakalamasalar bile bir güler yüz, iki tatlı dil insanı mutlu eder. Ben gelinim olsa gerçekten bebekler gibi ilgilenirdim onunla. Kv gibi olmaktan ziyade arkadaşı gibi olurdum. Herkes böyle olmak zorunda değil ama konu sahibinin üzülmesini anlıyorum. İnsan imrenir, iyi olmak ister.

Ay boşver canım otur evinde kitap oku boş vaktinde, onlar da ne iyi karışıp etmiyorlar. Herkes samimi olacak, güzel sohbet edecek diye bir zorunluluk yok. Bizimkilerin muhabbetini de ben zayıf buluyorum çoğu zaman, onlar bu boşluğu sürakli ortalıkta yenecek bir şeylerle doldurmaya çalışıyorlar ve farkında bile değiller 8-9 saat bir arada olunup toplamda 1 saatlik bile sohbet edilmediğinin, bazen sardığı da oluyor muhabbetin. Çok takılacak bir durum değil gitmezsen.Benim sohbetim de onları sarmıyordur tabi orası ayrı 😃

Benimde öyleydi çok üstlerine düştüm konuştukça yılan gibi soktular bırak konuşmasinlar sende konuşm

Üzülmüştür ister istemez. Eşinin ailesi sonuçta. Tabi ki kendi kızlarıyla daha sıkı fıkı olacak kv ve kp ama oda gelinleri. Dışarıdan ailelerine katılan bir birey. Kendi kızlarıyla aynı iletişimi yakalamasalar bile bir güler yüz, iki tatlı dil insanı mutlu eder. Ben gelinim olsa gerçekten bebekler gibi ilgilenirdim onunla. Kv gibi olmaktan ziyade arkadaşı gibi olurdum. Herkes böyle olmak zorunda değil ama konu sahibinin üzülmesini anlıyorum. İnsan imrenir, iyi olmak ister.
Çok doğru söylemişsin

Ay boşver canım otur evinde kitap oku boş vaktinde, onlar da ne iyi karışıp etmiyorlar. Herkes samimi olacak, güzel sohbet edecek diye bir zorunluluk yok. Bizimkilerin muhabbetini de ben zayıf buluyorum çoğu zaman, onlar bu boşluğu sürakli ortalıkta yenecek bir şeylerle doldurmaya çalışıyorlar ve farkında bile değiller 8-9 saat bir arada olunup toplamda 1 saatlik bile sohbet edilmediğinin, bazen sardığı da oluyor muhabbetin. Çok takılacak bir durum değil gitmezsen.Benim sohbetim de onları sarmıyordur tabi orası ayrı 😃
Takmıyorum zaten de sadece merak ettim bi tek bende mi böyle oluyor 😅😅

Back
X