hmmm ozaman ilk esimle kesin anlasmam lazim dun aksam yine konustum oda hala kararsiz sonuçta kiradan kurtulup ev sahibi olcaz diyor emin ol pisman olmiycaksin falan diyor farkinda bile deyil yaaabugunde kp ile konustu iste naptiniz evi anlastinizmi diye daha evin planini gormemisler yani daha insaata baslanmadi bile ama 6 ay surmez diyorlar bilemiyorum ins ertelenir ama eninde sonunda bizi o eve tasiycaklar az kaldi! ben istemiyorum :s
Eşinizi ikna edin bence aynı binaya çıkmayın illaki sorun olacaktır ha sorun olmayanlarda var mutlu mesut yaşayanlarda var, kendi akrabalarımdan da var altlı üstlü oturan çok memnun mutlu olanda var huzursuz olanda var.Şimdiki oturdugunuz yerin kirası yüksekse daha düşük kiralı yere geçin her bütçeye göre kiralık evler vardır mutlaka siz çalışıyormusunuz peki yoksa çalışmıyormusunuz eger tek eşiniz çalışıyorsa aldıgı maaş kira parası ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılarmı yada yaşadıgınız şehir ucuz mu pahalımı.
Kesinlikle gitme eşini ikna et derim.
Yüzgöz olucaksınız çalışmıyosunda şuanda sürekli biarada olmak isticekler evine çıksan laf ederler kocanın yanına otursan bakarlar sakın yapma. Birsürü alternatifin var ya baştan konuşun haftada 1gün2gün inicez ( şuan nesıklıkla gidiyosanız okadar) eşinin buna uyabiliceğine inanıosan.
Ya ben evimi çok seviyorum eşyalarımı buraya göre aldım vs ballandır orayı kiraya verin bu evi karşılasın diyin.
Ya da azimle hemen bir iş bul ihtiyacın kalmasın.
( Görümcem kv ile aynı binada oturuyo haftada 1gün çıkıyo oturmaya ondan iyisi yok :))
sabahtan beri deli gibi is ariyorumbaska ev bulduk ins olursa kirasi daha az ikisi bir arada olursa bende artik o evden tasinmam banane bir kere tasindim mobilyalarim çok yiprandi derim ben bu evi seviyorum derim ama ikna olurlarmi acaba :s ne olursa olsun riske almak istemiyorum beraber oturan iyi olanda var kotu olanda ama en çok pisman olanini duyuyoruz ben yinede riske almak istemiyorum vallah
Evlenmeden önce eşimde bende son2 sene para biriktirdik ben heray enaz 1000 lira atıyodum kenara oda aynı şekilde(ben öyle sanıodum )ki onun maaşı benden yüksekti aralık ayında işten çıkardılar tazminat aldığı halde kuş kadar bi para vardı şaşırdım nasıl oluyo diye meğer ailesine yardım ediyomuş iyi dedim tamam para onun banane ister ailesine verir ister çöpe atar ( bu sebep 1 )
Bak ben ailesiyle oturmak istedim kv istemedi (aynı evde)
şimdi evlerinin dubleks olma ihtimali var gene atladım sazan gibi 1-1,5 sene oturalım para biriktirelim sonra ev alalım diye
Onlar sandıki ben hep diyorum ömür boyu sandılar sanmadılarda işte öyle işlerine geldi tamam dediler
1 gece orda kaldık kapıyı kapattı eşim. Ben ilkdefa kaldığım yeri yadırgadım uyumadım kv açtı kapıyı daldı içeri bizi uyandırmaya çalışıyo ne kapı çalmak var ne seslenmek var bu neya dedim kendi kendime sanki ben oğlunun eşi değilimde normal arkadaşıyım gelmiş bizi uyandırmaya çalışıyo (bu 2 )
Ayrı evde olduğumuz kvyi çağırınca milletide çağırıyo kendi evi gibi bide gelince diyoki bilmem kim komşuda gelmek istedi de kalabalık olmasın diye çağırmadık ... gelmek isteyen tel açsın müsait misin diye sorsun ona göre gelsin dedim ama sence kim anladı bunu? (bu3)
maddi açıdan bişey birikim yapamıcaz oraya gidersek özelim kalmıcak hergün matine olucak vazgeçtim şimdi.
yeni evli oldugum için bende pek bilemiyorum nasil olacagini ama su varki kadin yonetmeyi seviyor kocasi bile yani kp onun arkasinda kosuyor azar bile isitiyor karisindanbiz geldigimizde genelde misafirleri olur kizlari falan hep gelir gider dogal olarak ayni dairede olsak her gidip gelmede ben inmesem bile onlar cumbur cemaat çikacaklar yuzde yuz eminim yani her hafta misafirim olcak? pek olumlu bakmiyorum çunki misafir gibide deyiller evin hertarafina girip bakiyor gorumcem falan (ayni dairede olmiycaz onlarla bu arada) yani dolaplari açar bardaklarin yerini falan degisirir vs bunu buraya alsakmi yaaa daha guzel olur falan gibi yorumlarda eksik olmuyor genelde :s belki suan yeni evli oldugumuzdan dolayidir ama durum boyle olunca bende istr istemez korkuyorum ve pisman olmak istemiyorum. telefonla arayip bayramda bunlarida aramayi unutmayin tamammi falan filan anlamistirsin asagi yukari kv tarzi bu
Ne bu kayınvalide korkusu insanlarda arkadaş?Kızım, ne güzel bak yemegini de yapacak git ye Bence büdcene bak. Yarın borç içinde ıstırrab çekiceksense ( Allah korusun) sabah akşama kadar düşünceler içinde dolaşacak dert edeceksense kaynana Azrayil degil git bir süre için otur onunla.
Ne bu kayınvalide korkusu insanlarda arkadaş?Kızım, ne güzel bak yemegini de yapacak git ye Bence büdcene bak. Yarın borç içinde ıstırrab çekiceksense ( Allah korusun) sabah akşama kadar düşünceler içinde dolaşacak dert edeceksense kaynana Azrayil degil git bir süre için otur onunla.
Anliyorum, senin kv karisabilir anlattiklarina gore. Maalesef o misafir olayi bizde de problem olmustu. Kv ve kp kesinlikle bizi cagirmazlar, bizim bi sekilde haberimiz oluyordu zaten gelenden gidenden canimiz isterse cikiyorduk, cikmazsak da oyle bizi elestirir gibi konusmuyorlardi isleri vardir filan diyorlardi. Ama benim esim israr ediyordu, ozellikle akrabalari oldugunda. Cok anlamsiz diretiyordu. Esimle bu mevzu hakkinda tartistigimizi hatirlarim.
Kv ile aran nasil? Duzgun bi sekilde konussan bakin boyle yakina gelmek istemiyorum cunku soyle soyle olmasindan korkuyorum gibi mesela. Anlayisli davranir mi acaba? Ama boyle bir durumda siz kirayi isteyemezsiniz herhalde onlar da dusunup vermezler. Daha kotu bir eve cikarsiniz, o zaman da yeni gelinsin istemeyebilirsin oyle bir ev. Esinle bastan anlassan, problemler bas gosterdiginde tasiniriz sartiyla ciksan olur mu acaba?
Merhaba bayanlaryogun bir korku var uzerimde nasil davranmam gerektigini tam olarak bilmiyorum. Soyle anlatayim: ben henuz yeni evliyim (2ay) ve kirada oturuyoruz,kirasi bize yuksek geliyor isin içinden kalkamiyoruz kaynanamlar yakin zamanda yeni dairelerine tasinacaklar iki daire sahibi onlar altli ustlu oturmamiz için yogun baski yapiyorlar, bizim iyiligimiz için oldugunun tabiki farkindayim ve kendisiyle suana kadar ne nisanlilik donemimde ne suan zorluk yasadim ama aileyi o yonetmis bu zamana kadar kayinpederim yumusak kalpli ve kayinvalidemin her istedigini yapiyor emirlerine uyuyor tabiri caizse. kiradan kurtulalim diye onlarla yasamamizi istiyorlar fakat biliyorumki kaynana ve gelin ayni mekanda olmuyor bi yerde patlak veriyor ne kadar iyi niyetle olsa bile.
Kizim su olsa daha iyi olur, kizim bize gelin yemegi burda yiyin, kizim bize her gun gelin uzakta deyilsiniz nasil olsa, misafirler her geldiginde mutlaka ya ben oraya incem ya onlar bana cikcak ee nasil olsa ust daire gelmisken ugriyalim her isimize maydonoz, her adimimizda uzerimizde bir goz olacak ve bu beni ciddi manada kasiyor, ben iyi anlastigim kaynanamla aramizi bozmak istemiyorum ne kadar uzak olursan o kdr degerli olur tatli olur iliskilerimiz.
esim ne yazikki çok hevesli daha cok maddi yonunu dusunuyr ve kiradan çikalimda ne olursa olsun diye dusunuyor. ben istemiyrm ve bir turlu ikna olmuyor, esimi nasil ikna edebilirim acaba, is isden geçmesin o eve yerlestikten sonra pismanlik yasamak istemiyorum, ustelik ailede herkes herkes dahil oluyor konuya nedense, gorumcelerimden tutun dayilara teyzelere kadar! mutlaka gidin sizin için daha iyi olur gidin gidin diye baski içindeyim resmen tatli bi dille kirmadan nasil bu isin içinden çikabilirim nasil kaynanam ve kayinbabama derim ben sizin evde oturmak istemiyorum diye? yardim edin ne olur pismanlik duymak istemiyorum aramiz bozulsun istemiyorum!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?