Kaynanamla ayni dairede yasama korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi jtm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

istemiyorum de gerekirse tehdit et kocanı oturmam de kesin konuş bu kadr önemsiz olmamalı senin ne istediğin canım ya,ben ayrı oturcaz diye evlendim yoksa sart koşardım evlenmezdim de..:26:

valla cnm ben aynı apartmanda oturuyorum kayınvalidem iyidir öyle karışması falan pek yok ama aynı yerde melekte olsa olmuyo. Sürekli bir baskı oluyo insanın üzerinde sürekli ha geldiler ha gelicekler korkusu. Mesela ben eşime diyorum hafta sonu yataktan kalkıp kahvaltı etmek yerine her an annen uğrayabilir diye evimi toplamak zorundamıyım diye. Hafta sonları görümcelerim geliyo annesine. Ona gelenler 2 dkda olsa hoop bana da uğruyolar napıyosun ne ediyosun yani sürekli bir diken üzerinde olma durumu söz konusu. Rahat bi insansan amaan boşver beni dağınık görseler de umrumda değil diyosan bilemem ama ben pek hoşlanmıyorum bu durumdan. Bir de diyelim ki eşinle tartıştın kavga ettin sesiniz yükseldi herşeyin meydanda hemen duyuluyo. Ya konusu oluyo ya suratları asık oluyo.

Eşinizi ikna edin bence aynı binaya çıkmayın illaki sorun olacaktır ha sorun olmayanlarda var mutlu mesut yaşayanlarda var, kendi akrabalarımdan da var altlı üstlü oturan çok memnun mutlu olanda var huzursuz olanda var.Şimdiki oturdugunuz yerin kirası yüksekse daha düşük kiralı yere geçin her bütçeye göre kiralık evler vardır mutlaka siz çalışıyormusunuz peki yoksa çalışmıyormusunuz eger tek eşiniz çalışıyorsa aldıgı maaş kira parası ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılarmı yada yaşadıgınız şehir ucuz mu pahalımı.

ben henuz çalismiyorum is ariyorumki kirasi ne olursa olsun bizi zorlamasin hemde ekonomik ozgurlugumuz olur en azindan bu sekilde baski uygulanmazdi bize benimde isim olsaydi o yuzden ariyorum ha bire baska eve çikcaz yakinda onada bakiyorum yeterki diger eve gitmiyeyim diye ugrasiyorum bu sekilde bende, onlar çunki bizim sikintili oldugumuzu dusunuyorlar iste o yuzden daha rahat oluruz o evde diye ama bende çalisir ve daha ucuz kirada eve çikarsak onlara ihtiyacimiz olmaz gibi bisey olcak? o yuzdende daha hur olcaz diye hesap yapiyorum kendi kendime.

Kesinlikle gitme eşini ikna et derim.
Yüzgöz olucaksınız çalışmıyosunda şuanda sürekli biarada olmak isticekler evine çıksan laf ederler kocanın yanına otursan bakarlar sakın yapma. Birsürü alternatifin var ya baştan konuşun haftada 1gün2gün inicez ( şuan nesıklıkla gidiyosanız okadar) eşinin buna uyabiliceğine inanıosan.
Ya ben evimi çok seviyorum eşyalarımı buraya göre aldım vs ballandır orayı kiraya verin bu evi karşılasın diyin.
Ya da azimle hemen bir iş bul ihtiyacın kalmasın.

( Görümcem kv ile aynı binada oturuyo haftada 1gün çıkıyo oturmaya ondan iyisi yok :))

Sizin açtığınız başlığa göre yazıyorum hepsini okuyamadım ama eşlerin ayrı evde oturması daha iyi gibi gözüküyor.Korkmakta haklısınız.

Sende çalışırsan gitmenize gerek kalmaz
İki kişi hem kira öder hemde ev geçindirir rahatlıkla

sabahtan beri deli gibi is ariyorum baska ev bulduk ins olursa kirasi daha az ikisi bir arada olursa bende artik o evden tasinmam banane bir kere tasindim mobilyalarim çok yiprandi derim ben bu evi seviyorum derim ama ikna olurlarmi acaba :s ne olursa olsun riske almak istemiyorum beraber oturan iyi olanda var kotu olanda ama en çok pisman olanini duyuyoruz ben yinede riske almak istemiyorum vallah

Canım benim iyi olan planlı programlı misafire gider gibi giden aynı şekilde gelinen oluyo.
Sen oraya gitsen taşınsanız olucakları söyliyim.

(iş bulamasan ) habire seni çağırıcak bilmem kim gelicek gel, canım sıkıldı yalnızlıktan gel, aaa yalnız napıcan evde gel, yemek yapalım gel temizlik yapalım gel zart yapalım gel zurt yapalım gel, olaki evinizie gittiniz makbule hn teyze gelmiş sana getiricek bilmemkin halasının torununu eniştesi gelmiş bütün gün hizmet ettiğin yetmiyo bolş kalma diye akşamda onları sana getiricek. havada bulut olsa gitmek zorunda bırakıcaklar kocaların canlarına minnet zaten hepsi ana kuzusu

(İş bulsan )aaa sen çalışıyosun yorulma gel birlikte yiyelim ,çayda içseydik be gelinn orda büskevitte vardı getir onuda yiyelim bu ilk zamanlar tabi. Sonra hep omu yemek yapıcak sen işten geldin mi 2 kişiye yapıcağın yemeği orda 4-5 kaç kişi ona yapıcan bide bunun bulaşığı zartı zurtu e hep ordasın temizliğide var.
Ben yapamazsın zor gelir diye demiyorum ne özelin kalır ne sen kalırsın ne kocan kalır bi bakmışın anasıyla evlenmişsin.
Bu 5000 liralık kırmızı topuklu ayakkabıyı alma çabası kararı değilki istemiyorum diceksin evim yeni ben tazeyim eşyalarım yeni, yenide yeni başka bişi deme

Evlenmeden önce eşimde bende son2 sene para biriktirdik ben heray enaz 1000 lira atıyodum kenara oda aynı şekilde(ben öyle sanıodum )ki onun maaşı benden yüksekti aralık ayında işten çıkardılar tazminat aldığı halde kuş kadar bi para vardı şaşırdım nasıl oluyo diye meğer ailesine yardım ediyomuş iyi dedim tamam para onun banane ister ailesine verir ister çöpe atar ( bu sebep 1 )
Bak ben ailesiyle oturmak istedim kv istemedi (aynı evde)
şimdi evlerinin dubleks olma ihtimali var gene atladım sazan gibi 1-1,5 sene oturalım para biriktirelim sonra ev alalım diye
Onlar sandıki ben hep diyorum ömür boyu sandılar sanmadılarda işte öyle işlerine geldi tamam dediler
1 gece orda kaldık kapıyı kapattı eşim. Ben ilkdefa kaldığım yeri yadırgadım uyumadım kv açtı kapıyı daldı içeri bizi uyandırmaya çalışıyo ne kapı çalmak var ne seslenmek var bu neya dedim kendi kendime sanki ben oğlunun eşi değilimde normal arkadaşıyım gelmiş bizi uyandırmaya çalışıyo (bu 2 )
Ayrı evde olduğumuz kvyi çağırınca milletide çağırıyo kendi evi gibi bide gelince diyoki bilmem kim komşuda gelmek istedi de kalabalık olmasın diye çağırmadık ... gelmek isteyen tel açsın müsait misin diye sorsun ona göre gelsin dedim ama sence kim anladı bunu? (bu3)
maddi açıdan bişey birikim yapamıcaz oraya gidersek özelim kalmıcak hergün matine olucak vazgeçtim şimdi.

valla sizi bilmem ama ben 12 yıldır altlı üstlü oturuyorum kaynanamla gayette memnunum çalışıyorum çocuklarıma bakıyor, yemegim olmassa akşam eve gidince çıkıp yukarda yiyoruz ve daha sayamadığım avantajları var hee nasıl anlaşıyorsunuz derseniz tipik kaynana işte bana ters gelen şeyleri bile gülerek aa evet haklısın diyorum ama yapmıyorum

geçerli nedenlerinin oldugu kesin ben henuz bilmiyorum ne olur ne olmaz ama her ihtimale karsi mantikli olma açisindan bide yeni evli oldugum içinde kendisini tam tanimiyorum o yuzden boyle iyim yaa

Ne bu kayınvalide korkusu insanlarda arkadaş? Kızım, ne güzel bak yemegini de yapacak git ye Bence büdcene bak. Yarın borç içinde ıstırrab çekiceksense ( Allah korusun) sabah akşama kadar düşünceler içinde dolaşacak dert edeceksense kaynana Azrayil degil git bir süre için otur onunla.

cnm bencede oturmaa uzak oluyosun kıymetli oluyosun uzaklık dahaa iyi.benim evimde kayınvalideme 30 dk falan ama haftalık 3 gün bende 2 gün bizi çağırıyoo zorlaaa gittiğim günlerde muhakkak arıyo tlf napıyosun diee gına geliyooo bide aynı apartman aynı mahallee olsaa nasıl olurdu bilemiyorum...

Anliyorum, senin kv karisabilir anlattiklarina gore. Maalesef o misafir olayi bizde de problem olmustu. Kv ve kp kesinlikle bizi cagirmazlar, bizim bi sekilde haberimiz oluyordu zaten gelenden gidenden canimiz isterse cikiyorduk, cikmazsak da oyle bizi elestirir gibi konusmuyorlardi isleri vardir filan diyorlardi. Ama benim esim israr ediyordu, ozellikle akrabalari oldugunda. Cok anlamsiz diretiyordu. Esimle bu mevzu hakkinda tartistigimizi hatirlarim.
Kv ile aran nasil? Duzgun bi sekilde konussan bakin boyle yakina gelmek istemiyorum cunku soyle soyle olmasindan korkuyorum gibi mesela. Anlayisli davranir mi acaba? Ama boyle bir durumda siz kirayi isteyemezsiniz herhalde onlar da dusunup vermezler. Daha kotu bir eve cikarsiniz, o zaman da yeni gelinsin istemeyebilirsin oyle bir ev. Esinle bastan anlassan, problemler bas gosterdiginde tasiniriz sartiyla ciksan olur mu acaba?

Bi süre mi?? o ev artık onların olucak bi süre oturup çıkabilir mi sanıyosunuz ?? Oraya taşındığı an ömrünün sonuna kadar o evde yaşamayı kabul etmiş olacak..Bi süre otur dediğinize göre ve nedir bu kayınvalide korkusu dediğinize göre evli değilsiniz sanırım..Ha deyince taşınmak kolay mı..:26:

bir süre mi diyorum bende gerçekten. Ev almak kolay mı bi kredi çekiyosun en az 7-10 sene taksite bağlıyolar adamı. Bir de yanlarına taşınırken iyi gelin olursun. Ama ayrılacağın zaman neden ayrılıyo diye senden kötüsü olmaz. ayrıca orada yaşadığın sürtüşmeler sinirlenip kafaya takmalar da cabası.
Bana da herkes evlenmeden kızım ne işin var aynı apartmana sakın taşınma diyodu. Bende iyi insanlar nolucak ki diyodum. Ayrıca hala kötülüğü yoktur Allah için ama olmuyo melekte olsa olmuyo. Mesela işten eve geldim dün, kızım var bakıcısı bakıyo aynı apatmanda oturmamıza rağmen. Zaten o da ayrı sinir olduğum bi konu öyle bi batıyo ki bana yani aynı apartmanda oturmamanı hiç bi artısı yok o yüzden bana. Neyse daha yeni girdim eve 2 dk. olmadı zırt geldi evim dağınık mutfağıma odalarıma heryerime girdi. O kadar rahatsız oldum ki yani ben daha kendi evime girmeden evimi dolaşması bile öyle rahatsız etti ki. Kendi evine kızkardeşinin kızı gelmiş, gelin onu görün bi görüşün dio. Bismillah daha yeni girmişim eve. Yani hep bu tarz emrivakiler. Çocuğumun uyku saati mi yemek saatimi hiç önemli değil bi telefonla çağırırlar yukarı getirin sevelim die. Kocam da hemen çıkarır. Bakmaya gelince hiç bişey yok sevmeye böyle herkes sever.

yoksa sendemi kaynanayla oturup memnun olanlardansin??

kaynanamla suana kadar bi sorunumuz olmadi hamdolsun, ama karakteri itibariyle bence durumum zor olcak, bende biraz hurriyetimede rahatligimada duskunum kimseye hesap vermeyi falan sevmem o gelir herseye karisirsa o zaman bozusuruz asil diye korkuyorum iyi oldugumuz halde kotu olmayalim hani... esimle konusuyorum hala bakalim, kaynanamla konusmayi denesemmi bende bilemedim mutlaka karsi çikacaktir biz sizin biseyini karismayizki sanki ben seni mi yicem kizim kendi daireniz olcak içinde ne istersen yap hatta istersen hiç gelmem falan bile der ama iste is basa dusunce oyle olmuyo maalesef bundan eminim! misafir geldiginde esimde yuzde yuz inelim diye diretecektir bunu biliyorum olmazsa en kotu ihtimal tasiniriz diycm ama mobilyalara yazik

Ah ah guzelim aklin varsa ole bise yapma. Ne kadar i olursa olsun kaynana bu biyerden sokar fit. Ben 2yllik evliyim altli ustluyuz hersey sorun oluyor. Dha 2gunluk evliydim niye gelmion gitmion meselesi oldu sonra birlk yemek icmek istediler iki uc gun onlarda yedik hmen hayallere kapildilr birlk yiyelm iclm dye. Suan konusmuorm jic biryle. Bikere evine geldgnd hosgldin dyecek kdr.mesafeli ol ve uzak ol derim bn sna uzaktan sevisin yani Uzaktn bile ara bozanlr varkn altli ustlu dusunemiorm. Bnimkide melek gihiydi guya ondan hic dsunmeden buraya otrduk ama gel gorki birbirimize girdik. Ogluna kendini acindirarak ee özlemde bugun hic cikmadi bizi sevmiomu acaba dye doldurisa getriolrdi smdi bunun haricindede sorunlrmz var kocam kendi istiuor ayri cikmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…