canim. esinle guzelce konusman lazim. sen herseyin farkindasin. ama birileri uzulmesin derken sen sonra ruh sagligindan olursun. cunku yasarken hersey 10 misli agir geliyor insana.
daha cok yeni evlisiniz. zamanla herseye alisir esin de. sen o zamana kadar guzel dille anlat. o da anlar elbet. dib dibe yasamak senin ozgurlugunun bitmesi demek. istemeyecegin herseye evet demek. sonra da tukenmeye baslaman ve evliliginin tukenmesi demek.
uygun dille ister esine ister kv.dene o evde oturmak istemedigini; daha yeni evli oldugunuzu; zamanala herseyinizin yerine oturacagini; kendi ayaklariniz uzerinde durmak istediginizi; eger cokkk yakin olursaniz huzurunuzun bozulacagini soylemelisiniz. yoksa sonra cok gec olur. herkes "hayir"in ne demek oldugunu ilmek zorunda canim.
Bir yolunu bulup eşinizi ikna etmelisiniz
Dediklerinizin aynısını yaşadım yazmıştım buraya da
Kapıda ayakkabılarım varmıs zile basmış açmamışım evde yoktum
Sanki 1 çift ayakkabım varmış illa o ayağımda olcakmış gibi
Uyuyorum aramışlar açmıyormuşum güneşliklerim kapalıymış nolmuş bana
Size ne ya
Yemeği burda yiyelim bizim yemek nolcak onu da yarın yersiniz
750 milyon kira veriyorum taşındım o semtten de 6 ay dayanabildim
Bu arada ben aynı bina değildim caddenin bi tarafında ben bi tarafında onlardı
Daha yazıcak çok seyim de var ama kalbine inmesin :)
Senin yapabileceğin bişey yok canım,bu işi eşinin halletmesi şart..Sen eşinle konuş,birlikte oturmak istemediğini söyle,iyiyken kötü olmak istemiyorum de,bana sürekli karışılırsa ben rahatsız olurum,sürekli oraya gidersem sürekli onları görürsem sıkılırım de..Şimdi en azından Özlüyorum aileni gidip görüyorum özlemek daha güzel içiçe olmak istemiyorum de,sonuçta sadece ailesinin ve eşinin fikri değil senin de fikrin çok önemli..Bunları söyledikten sonra eşin hala gitmek istiyosa,ailesinden fazlasıyla baskı görüyodur bence oraya tasınmanız için..Ama ne yap et bi şekilde eşini vazgeçir..Çok daha ucuz bi eve geçin yinede bir arada oturmayın çok yeni evliliğiniz yıpranırsınız söyleyim..
Madem istemiyorsunuz kesenize göre eve çıkacaksınız açık açık eşinizle konuşun
Birde her aynı apartmanda oturan kötü olmuyor 1 senedir aynı apartmandayım maşallah suphanallah kayınvaldem kayınpederim görümcelerim kayınlarım hepsini severim onlarda beni hatta ben istedim aynı apartmanı 4 sene gurbetteydik memlekete geldik bir sene başka yerde kirada oturduk sonra ben dedim eşime babangilin dairenin içini yaptıralım oturalım diye şimdiye kadarda sıkıntım olmadı çünkü ben rahatsızlıklarımı hemen dile getiririm karşı tarafta saygı duyar ki oğlum var bir gün karışmazlar koyduğum kurallara hayır dediğimde iş biter karşılıklı saygı sevgi var bizde tabi herkese diyemem oturun diye ben şanslı kesimdenim hatta ev aldığımızda çıkmak bile istemiyorum diğer kayınlarım evlenene kadar:) tek sıkıntım yeni eltim onu da es geçiyorum çok gerekli değil:) üstelik her gün görüşürüz hemen hemen onlar çok gelmez ben inerim yanlarına sıkılıyorum evde napıcam akşam kadar orda sohbet bol:) kayınpederim her sabah gelir torun sevmeye işe gitmeden hiç şikayet etmem hatta diğer kirada ki evimde baba sen çocuğa bakarken ben evi süpürüp sileyim derdim adam da tamam kızım sen işine bak derdi:) yani aman çok kötü bir durum değil herkes için.
çok çok tesekkur ederim inan yazdiklarin içime su serpiyor, ve artik nasil ikna edecegimi bilmiyorum kendi annemleri mi devreye sosam diye dusundum hatta, ama bu seferler annesi babasi kizi dolduruyor diyecekler sonra durduk yere aralari bozulabilir.
acaba tatli dille anlatsam nasil anlarlarki, ben ne kdr istemedigimi soylesem bile mutlaka vallahi karismam hiçbirseyinize evinize bile gelmem ama yeterki kiradan kurtulun dermi der ama buna ne kadar uyar bilmem ve pek inandiricida gelmiyor bana. dedigim gibi ailenin tamami bu konuda bize gaz veriyor hatta baski uyguluyor diyebilirim! mutlaka gidin iste zamani geldiginde baska ev alir gidersiniz soyle yaparsiniz diye yerimize planlar yapiyorlar buna bile uyuz oluyorum iyi niyetlerini anliyabilirim fakat emri vakiyle olmaz bu isler :s acaba açiktan açiga kaynanama soylesemmi ? ama buyuk ihtimal bunada karsi çikip olurmu oyle sey hayiiir kalin bu dairede toparlarsiniz kendinizi o zaman gidersiniz bilmem naparsizin der ve beni ikna etme yontemlerine ve baskilarina geçecektir ondanda korkmuyo deyilim en sonunda pes edip tamam oyle olsun o zaman demekde istemiyorum kattiyen!
Merhaba bayanlaryogun bir korku var uzerimde nasil davranmam gerektigini tam olarak bilmiyorum. Soyle anlatayim: ben henuz yeni evliyim (2ay) ve kirada oturuyoruz,kirasi bize yuksek geliyor isin içinden kalkamiyoruz kaynanamlar yakin zamanda yeni dairelerine tasinacaklar iki daire sahibi onlar altli ustlu oturmamiz için yogun baski yapiyorlar, bizim iyiligimiz için oldugunun tabiki farkindayim ve kendisiyle suana kadar ne nisanlilik donemimde ne suan zorluk yasadim ama aileyi o yonetmis bu zamana kadar kayinpederim yumusak kalpli ve kayinvalidemin her istedigini yapiyor emirlerine uyuyor tabiri caizse. kiradan kurtulalim diye onlarla yasamamizi istiyorlar fakat biliyorumki kaynana ve gelin ayni mekanda olmuyor bi yerde patlak veriyor ne kadar iyi niyetle olsa bile.
Kizim su olsa daha iyi olur, kizim bize gelin yemegi burda yiyin, kizim bize her gun gelin uzakta deyilsiniz nasil olsa, misafirler her geldiginde mutlaka ya ben oraya incem ya onlar bana cikcak ee nasil olsa ust daire gelmisken ugriyalim her isimize maydonoz, her adimimizda uzerimizde bir goz olacak ve bu beni ciddi manada kasiyor, ben iyi anlastigim kaynanamla aramizi bozmak istemiyorum ne kadar uzak olursan o kdr degerli olur tatli olur iliskilerimiz.
esim ne yazikki çok hevesli daha cok maddi yonunu dusunuyr ve kiradan çikalimda ne olursa olsun diye dusunuyor. ben istemiyrm ve bir turlu ikna olmuyor, esimi nasil ikna edebilirim acaba, is isden geçmesin o eve yerlestikten sonra pismanlik yasamak istemiyorum, ustelik ailede herkes herkes dahil oluyor konuya nedense, gorumcelerimden tutun dayilara teyzelere kadar! mutlaka gidin sizin için daha iyi olur gidin gidin diye baski içindeyim resmen tatli bi dille kirmadan nasil bu isin içinden çikabilirim nasil kaynanam ve kayinbabama derim ben sizin evde oturmak istemiyorum diye? yardim edin ne olur pismanlik duymak istemiyorum aramiz bozulsun istemiyorum!!
ben aynı binada yaşadım kv vefat etti ve hala burdayım
bizede bir süre sonra taşınırsınız daha iyisini alırsınız demişlerdi
sakın kabul etmeyin ne gerekiyorsa yapın ama sakın kabul etmeyin
hayatınız kabusa dönücek inanın,aklınıza gelemeyecek herşeye karışıcaklar eşinle ara açılacak
allah yardımcınız olsun
bence kabul etme gerekirse 1+1 tutun kv ile yasama cünkü benim kv uzakta iken sorun oluyo sen düşün yani aynı apt yada aynı ev sıkıntı olur canım .....ne kadar iyi olursa olsun yada sen iyi ol olmuyor gelin sin çünkü.....
peki hic soylemismiydiniz biz artik tasinmak istiyoruz artik konustugumuz gibi falan diye? ne tepki gosterdilerki? simdiden daha tasinmadan soyluyorlar olmazsa ilerde gidersinz diye ama inanmiyorum pek bu laflara :s ins bi sekilde hallolur nasil ikna edebilirim acaba, benmi konussam esime mi biraksam esim ne diyebilirki hevesli olan herif vazgectigine gore kesin karisi doldurdu olacak pfff bu ne arkadas yaa! simdiden dert kupu oldum bunu dusunup dusunup ilerde bu gerçeklesirse daha ne olur bilemem
su GELIn vasfindan igreniyorum!!!
eşimi öyle bir kandırmışlardı ki taşınmaının lafı bile geçmiyordu malesef
eşine açıkça söyle huzurumuzun bozulmasını istemiyorum ne olursa olsun illaki sorun çıkıcak de
hatta sen söylemezsen ben söyliycem de belki o zaman mecbur kalır taşınmıycaz diye
inşallah ikna edebilirsin
aynı dairede dediğiniz aynı evdemi anlamadım. biz kayınvalidemle aynı binadayız. altlı üstlü oturuyoruz ve çok şükürde bi sorunumuz olmadı.
yani hasta oldum hemen yanıma çıktı bana yemek hazırladı.
doğum yaptım çocuğum uyutmadı gece gelip kapıyı çaldı '' ver kızım çocuğu sen uyu bütün gece seni uyutmadı'' dedi.
aniden misafirim gelirdi ben misafirle ilgilenirken o aşşağıda ikramlıklar hazırlardı.
onlara misafir geldiğinde ise benim için sorun değildi aşağıya eşimle beraber inerdik oturur muhabbet ederdik.
kızım olduktan sonra ekmek almaya bile gidecek olsam soğukta sıcakta çocuğu çıkarmazdım uyuyorsa yatağından çıkarmadan telsizi aşağıya verirdim dolayısıyla uykusundan da olmazdı. uyanıksa zaten çocuğumu seve seve oyalarlardı.
yani ben mutluyum . birbirimize misafir gibiyiz kapıyı çalmadan kimse dalmaz içeri. sende mesafe koyarsan herşey güzel olur çünkü maddi sıkıntı başlayınca huzur kaçıyor bundan emin olabilirsin
çok çok tesekkur ederim inan yazdiklarin içime su serpiyor, ve artik nasil ikna edecegimi bilmiyorum kendi annemleri mi devreye sosam diye dusundum hatta, ama bu seferler annesi babasi kizi dolduruyor diyecekler sonra durduk yere aralari bozulabilir.
acaba tatli dille anlatsam nasil anlarlarki, ben ne kdr istemedigimi soylesem bile mutlaka vallahi karismam hiçbirseyinize evinize bile gelmem ama yeterki kiradan kurtulun dermi der ama buna ne kadar uyar bilmem ve pek inandiricida gelmiyor bana. dedigim gibi ailenin tamami bu konuda bize gaz veriyor hatta baski uyguluyor diyebilirim! mutlaka gidin iste zamani geldiginde baska ev alir gidersiniz soyle yaparsiniz diye yerimize planlar yapiyorlar buna bile uyuz oluyorum iyi niyetlerini anliyabilirim fakat emri vakiyle olmaz bu isler :s acaba açiktan açiga kaynanama soylesemmi ? ama buyuk ihtimal bunada karsi çikip olurmu oyle sey hayiiir kalin bu dairede toparlarsiniz kendinizi o zaman gidersiniz bilmem naparsizin der ve beni ikna etme yontemlerine ve baskilarina geçecektir ondanda korkmuyo deyilim en sonunda pes edip tamam oyle olsun o zaman demekde istemiyorum kattiyen!
evet aynenbenimde çabalarim hep bu yonde diller dokuyorum her gun aklimda henuz eve tasinmaya var bi sure mutahit evi bitirmedi. bu surecte son gaz devam ikna çabalarina! ama su varki esimin sozune pek itibar edilmiyor gibi ondan ziyade annesinin babasinin sozu daha baskin oluyor o yuzden bendemi kendim onlarla konussam diyordum bu seferde gelin bizi istemiyor sevmiyor yok oglumu benden uzak tutmaya çalisiyor falan derler diye korkuyorum ki buyuk ihtimal oyle olucak. esime birakiyorum suan için olmazsa ya kendim konuscam ya biseyler olcak artik
Masaallah Masaallah ne denir bilmemki :s bende isterdim huzurlu olabilmek ama çogunlukla sorun çikiyor ister istemez, muhtemelen sende çok ilimli bir insansin :) çok guzel aslinda bendede var biraz asabilik ve sabirsizlik :s kendimede guvenmiyorum desem yalan olmaz kaynanamdan sikayetci deyilim suan Allah var ama ne olursa olsun ayni dairede yasama fikrine hiç sicak bakmiyorum inanin :s buyuk ihtimalle sikinti çikacak gibime geliyor! o yuzden esimi ikna etmeye çalisiyorum esim kurallari koyar kendi evinde, o evdede ben o kurallara uymak zorunda kalacagim mutlaka oyle hissediyorum
aynı dairede dediğiniz aynı evdemi anlamadım. biz kayınvalidemle aynı binadayız. altlı üstlü oturuyoruz ve çok şükürde bi sorunumuz olmadı.
yani hasta oldum hemen yanıma çıktı bana yemek hazırladı.
doğum yaptım çocuğum uyutmadı gece gelip kapıyı çaldı '' ver kızım çocuğu sen uyu bütün gece seni uyutmadı'' dedi.
aniden misafirim gelirdi ben misafirle ilgilenirken o aşşağıda ikramlıklar hazırlardı.
onlara misafir geldiğinde ise benim için sorun değildi aşağıya eşimle beraber inerdik oturur muhabbet ederdik.
kızım olduktan sonra ekmek almaya bile gidecek olsam soğukta sıcakta çocuğu çıkarmazdım uyuyorsa yatağından çıkarmadan telsizi aşağıya verirdim dolayısıyla uykusundan da olmazdı. uyanıksa zaten çocuğumu seve seve oyalarlardı.
yani ben mutluyum . birbirimize misafir gibiyiz kapıyı çalmadan kimse dalmaz içeri. sende mesafe koyarsan herşey güzel olur çünkü maddi sıkıntı başlayınca huzur kaçıyor bundan emin olabilirsin
Ben de ilk evlendigimde istememistim altli ustlu oturmayi. Daha sonra tasindik. Ben niye tasinmamisim daha once diye cok pisman oldum. Ama tabii benim kv iyidir, sen gitmedikce oyle tekrar tekrar cagirmaz. Hic oyle disari cikarken, gezerken tozarken de izin filan istemezdim. Kocamdan istemiyorum, kv den istemem cok komik olurdu.
Kv iyiyse cok problem olmuyor. Diger katlarda gorumce elti filan oturuyor mu? Oturmuyorsa kv de pek karismiyorsa bence tasinilabilir. Hakikaten daha sonrasinda cocuk oldugunda, ozellikle calisiyorsaniz isinize yarar fellik fellik bakici aramazsiniz. Yemeklerde filan da kolaylik olabilir. Avantaj mi dezavantaj mi tamamen kv ye bakar.
Senin konuşman olmaz gibi,ama eşin konuşmuyosa bişey yapamıyosa son çare konuş ve net cevabını ver..Ben senin yerinde olsam kesinlikle taşınmazdım..Ev ne zaman bitcekmişş?? ayrıca eşinin sözüne itibar edilmiyo olabilir ama o evde sende yaşıyosun,ordan oraya kafalarına göre sürükleyemezler,onlar kim oluyoda sizin adınıza karar alabiliyolar asla sessiz kalma..
Ben de ilk evlendigimde istememistim altli ustlu oturmayi. Daha sonra tasindik. Ben niye tasinmamisim daha once diye cok pisman oldum. Ama tabii benim kv iyidir, sen gitmedikce oyle tekrar tekrar cagirmaz. Hic oyle disari cikarken, gezerken tozarken de izin filan istemezdim. Kocamdan istemiyorum, kv den istemem cok komik olurdu.
Kv iyiyse cok problem olmuyor. Diger katlarda gorumce elti filan oturuyor mu? Oturmuyorsa kv de pek karismiyorsa bence tasinilabilir. Hakikaten daha sonrasinda cocuk oldugunda, ozellikle calisiyorsaniz isinize yarar fellik fellik bakici aramazsiniz. Yemeklerde filan da kolaylik olabilir. Avantaj mi dezavantaj mi tamamen kv ye bakar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?