Kaynanamla ayni dairede yasama korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi jtm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

çok çok tesekkur ederim inan yazdiklarin içime su serpiyor, ve artik nasil ikna edecegimi bilmiyorum kendi annemleri mi devreye sosam diye dusundum hatta, ama bu seferler annesi babasi kizi dolduruyor diyecekler sonra durduk yere aralari bozulabilir.
acaba tatli dille anlatsam nasil anlarlarki, ben ne kdr istemedigimi soylesem bile mutlaka vallahi karismam hiçbirseyinize evinize bile gelmem ama yeterki kiradan kurtulun dermi der ama buna ne kadar uyar bilmem ve pek inandiricida gelmiyor bana. dedigim gibi ailenin tamami bu konuda bize gaz veriyor hatta baski uyguluyor diyebilirim! mutlaka gidin iste zamani geldiginde baska ev alir gidersiniz soyle yaparsiniz diye yerimize planlar yapiyorlar buna bile uyuz oluyorum iyi niyetlerini anliyabilirim fakat emri vakiyle olmaz bu isler :s acaba açiktan açiga kaynanama soylesemmi ? ama buyuk ihtimal bunada karsi çikip olurmu oyle sey hayiiir kalin bu dairede toparlarsiniz kendinizi o zaman gidersiniz bilmem naparsizin der ve beni ikna etme yontemlerine ve baskilarina geçecektir ondanda korkmuyo deyilim en sonunda pes edip tamam oyle olsun o zaman demekde istemiyorum kattiyen!

inanirim canim yaa ustelik seninki ayni daire bile deyilmis! of! zaten benzerini yasayanlarida duydum okudum kesinlikle tafsiye etmiyorlar nasil ve hangi sekilde bunu kv'e soylicem onu bilemedim

evet aynen benimde çabalarim hep bu yonde diller dokuyorum her gun aklimda henuz eve tasinmaya var bi sure mutahit evi bitirmedi. bu surecte son gaz devam ikna çabalarina! ama su varki esimin sozune pek itibar edilmiyor gibi ondan ziyade annesinin babasinin sozu daha baskin oluyor o yuzden bendemi kendim onlarla konussam diyordum bu seferde gelin bizi istemiyor sevmiyor yok oglumu benden uzak tutmaya çalisiyor falan derler diye korkuyorum ki buyuk ihtimal oyle olucak. esime birakiyorum suan için olmazsa ya kendim konuscam ya biseyler olcak artik

Masaallah Masaallah ne denir bilmemki :s bende isterdim huzurlu olabilmek ama çogunlukla sorun çikiyor ister istemez, muhtemelen sende çok ilimli bir insansin :) çok guzel aslinda bendede var biraz asabilik ve sabirsizlik :s kendimede guvenmiyorum desem yalan olmaz kaynanamdan sikayetci deyilim suan Allah var ama ne olursa olsun ayni dairede yasama fikrine hiç sicak bakmiyorum inanin :s buyuk ihtimalle sikinti çikacak gibime geliyor! o yuzden esimi ikna etmeye çalisiyorum esim kurallari koyar kendi evinde, o evdede ben o kurallara uymak zorunda kalacagim mutlaka oyle hissediyorum

ben aynı binada yaşadım kv vefat etti ve hala burdayım
bizede bir süre sonra taşınırsınız daha iyisini alırsınız demişlerdi
sakın kabul etmeyin ne gerekiyorsa yapın ama sakın kabul etmeyin
hayatınız kabusa dönücek inanın,aklınıza gelemeyecek herşeye karışıcaklar eşinle ara açılacak
allah yardımcınız olsun

bence kabul etme gerekirse 1+1 tutun kv ile yasama cünkü benim kv uzakta iken sorun oluyo sen düşün yani aynı apt yada aynı ev sıkıntı olur canım .....ne kadar iyi olursa olsun yada sen iyi ol olmuyor gelin sin çünkü.....

peki hic soylemismiydiniz biz artik tasinmak istiyoruz artik konustugumuz gibi falan diye? ne tepki gosterdilerki? simdiden daha tasinmadan soyluyorlar olmazsa ilerde gidersinz diye ama inanmiyorum pek bu laflara :s ins bi sekilde hallolur nasil ikna edebilirim acaba, benmi konussam esime mi biraksam esim ne diyebilirki hevesli olan herif vazgectigine gore kesin karisi doldurdu olacak pfff bu ne arkadas yaa! simdiden dert kupu oldum bunu dusunup dusunup ilerde bu gerçeklesirse daha ne olur bilemem

su GELIn vasfindan igreniyorum!!!

eşimi öyle bir kandırmışlardı ki taşınmaının lafı bile geçmiyordu malesef
eşine açıkça söyle huzurumuzun bozulmasını istemiyorum ne olursa olsun illaki sorun çıkıcak de
hatta sen söylemezsen ben söyliycem de belki o zaman mecbur kalır taşınmıycaz diye
inşallah ikna edebilirsin

su GELIn vasfindan igreniyorum!!!

aynen bende nefret ediyorum ama böyle...ben ugrastım anne kız olalım dıye baktım olmuyo gelin olmaya karar verdim...........

Son düzenleme:

insaallah!!:26:

aynı dairede dediğiniz aynı evdemi anlamadım. biz kayınvalidemle aynı binadayız. altlı üstlü oturuyoruz ve çok şükürde bi sorunumuz olmadı.

yani hasta oldum hemen yanıma çıktı bana yemek hazırladı.

doğum yaptım çocuğum uyutmadı gece gelip kapıyı çaldı '' ver kızım çocuğu sen uyu bütün gece seni uyutmadı'' dedi.

aniden misafirim gelirdi ben misafirle ilgilenirken o aşşağıda ikramlıklar hazırlardı.

onlara misafir geldiğinde ise benim için sorun değildi aşağıya eşimle beraber inerdik oturur muhabbet ederdik.

kızım olduktan sonra ekmek almaya bile gidecek olsam soğukta sıcakta çocuğu çıkarmazdım uyuyorsa yatağından çıkarmadan telsizi aşağıya verirdim dolayısıyla uykusundan da olmazdı. uyanıksa zaten çocuğumu seve seve oyalarlardı.

yani ben mutluyum . birbirimize misafir gibiyiz kapıyı çalmadan kimse dalmaz içeri. sende mesafe koyarsan herşey güzel olur çünkü maddi sıkıntı başlayınca huzur kaçıyor bundan emin olabilirsin

evet altli ustlu olacagiz bizde muhtemelen ama ben okadar olumlu dusunemiyorum inanin :44: ben ozgurlugume daha çok duskunum ne bileyim misafirim varsa kendim halledebilirim misafiri onunsa illada inmek zorunda kalmak istemem ne bileyim her isimi kendim yapmayi severim yardim bile alsam eger o yardim istegi benden gelmiyorsa yardim bile olsa ben rahatsiz olabilirim. :s henuz çocuk için erken o yuzdden çocuk bakimi hakkinda bilemiyorum hakli olabilirsiniz...ama yinede ayni dairede olmak surekli her an herseye hazirlikli olmak demekte oluyor ayni zamanda her an çikabilir istedigim zaman istedigim seyi yapamayabilirim bugun evim duzgun deyilse yorgunsam yarin yaparim diyebilkcekmiyim? kaynanam bi çiktimi yanima olay bitmistir yani artik laf dinlerim ondan ayyy bu ev pis bilmem ne su bulasigi boyle yikada su yemegi boyle yapda falan gibi isime karisilmasi pek hos deyil benim açimdan :s en çokda bunlardan korkuyorum diyebilirim

cnm. benim kv emekli. calismis gormus kadin guya.
kayinpeder de oyle. gorsen acayip gorgulu ve modern vs dersin. neyse biz evlendik evlerimiz arasi arabayla 1 saat. yani uzak. 2,5 yillik evliyim. bu surenin 1 gunu huzurla gecmedi. eee hal boyle olunca ben cok hastalandim cok cektim vs. psikiyatris dediki birak o cahil kadini. kendin icin yasamaya basla artik. cunku hep sunu yapsam sunu der. bunu yapsam sunu ister. anneme gitsem laf soyler vs vs vs.... bitmedi guzelim bitmedi. seninki de benimkne benziyr gibi hissettim.dikkat et cnm. dr bana kendini tuketmeye baslamissin dedi. yazik degil mi bizlerin gencligine... annelerimiz bizi onlara esir diye dogurmadi. ah ah... cok konustum.
bak cnm iki dusuk yaptim. ikincinde hastane odasinda kurtaj beklerken kadin anneme sorun oglumda degil kizinin rahmi cocuk tutmuyr demis. dusun sen artik daha bana neler dediler. ve simdi ben hamileyim. bir gor. sanirsin cocuk kendilerinin. dibime tasinmaya kalktilar esim olmaz dedi. cunku onjla konustum. cnm bak huzurumuz bozulur yuvamiz dagilir dedim...
not: buarada yuksek muhendisim. niye yazdin dersen guya ekonomjk ozgurlugum var ezilmem sanilir. ama oyle bir ezildimki hasta olsum issiz kaldim. zor canim. esine anlat herseyi. az ye ama öz yasa esinle.

Senin konuşman olmaz gibi,ama eşin konuşmuyosa bişey yapamıyosa son çare konuş ve net cevabını ver..Ben senin yerinde olsam kesinlikle taşınmazdım..Ev ne zaman bitcekmişş?? ayrıca eşinin sözüne itibar edilmiyo olabilir ama o evde sende yaşıyosun,ordan oraya kafalarına göre sürükleyemezler,onlar kim oluyoda sizin adınıza karar alabiliyolar asla sessiz kalma..

Ben de ilk evlendigimde istememistim altli ustlu oturmayi. Daha sonra tasindik. Ben niye tasinmamisim daha once diye cok pisman oldum. Ama tabii benim kv iyidir, sen gitmedikce oyle tekrar tekrar cagirmaz. Hic oyle disari cikarken, gezerken tozarken de izin filan istemezdim. Kocamdan istemiyorum, kv den istemem cok komik olurdu.
Kv iyiyse cok problem olmuyor. Diger katlarda gorumce elti filan oturuyor mu? Oturmuyorsa kv de pek karismiyorsa bence tasinilabilir. Hakikaten daha sonrasinda cocuk oldugunda, ozellikle calisiyorsaniz isinize yarar fellik fellik bakici aramazsiniz. Yemeklerde filan da kolaylik olabilir. Avantaj mi dezavantaj mi tamamen kv ye bakar.

Bende çok ılımlı değilim asabiyimdir aslında:) ama kayınvaldem gerçekten çok iyi Allah bozmasın kendi annemden daha çok yardımı oluyor bana daha bir şey söylememe gerek yok sanırım, birde bende asla oturmam derdim gurbetten buraya gelmek istemedim çok direndim huzurum kaçacak sandım insanlar öyle bir dayatıyor ki her kaynana görümce vs. kötü gibi bende korkmuştum anlayacağınız, benim ailem hep dedi çok iyiler kızım kıymetini bil diye, siz kendinizi biliyorsunuz eşinizi ikna etmeye bakacaksınız.

Benimki de aynı mesafe önemli bana geldiklerinde de ben buyur etmeden girmezler pat diye,size de maşallah Allah bozmasın

Çok doğru kv iyiyse sorun çıkmıyor tabi kıymet bilmeyen gelinlerde var.

ben alsam daha düşük kiraya bi yere çıkar gitmezdim
kaynanam iyidir severim ama aynı şehirde bile yaşamayı düşünmüyorum
şuan iyiyiz ama aynı yerde zor bence
heleki aynı binada aman aman

hmmm ozaman ilk esimle kesin anlasmam lazim dun aksam yine konustum oda hala kararsiz sonuçta kiradan kurtulup ev sahibi olcaz diyor emin ol pisman olmiycaksin falan diyor farkinda bile deyil yaaa bugunde kp ile konustu iste naptiniz evi anlastinizmi diye daha evin planini gormemisler yani daha insaata baslanmadi bile ama 6 ay surmez diyorlar bilemiyorum ins ertelenir ama eninde sonunda bizi o eve tasiycaklar az kaldi! ben istemiyorum :s

yeni evli oldugum için bende pek bilemiyorum nasil olacagini ama su varki kadin yonetmeyi seviyor kocasi bile yani kp onun arkasinda kosuyor azar bile isitiyor karisindan biz geldigimizde genelde misafirleri olur kizlari falan hep gelir gider dogal olarak ayni dairede olsak her gidip gelmede ben inmesem bile onlar cumbur cemaat çikacaklar yuzde yuz eminim yani her hafta misafirim olcak? pek olumlu bakmiyorum çunki misafir gibide deyiller evin hertarafina girip bakiyor gorumcem falan (ayni dairede olmiycaz onlarla bu arada) yani dolaplari açar bardaklarin yerini falan degisirir vs bunu buraya alsakmi yaaa daha guzel olur falan gibi yorumlarda eksik olmuyor genelde :s belki suan yeni evli oldugumuzdan dolayidir ama durum boyle olunca bende istr istemez korkuyorum ve pisman olmak istemiyorum. telefonla arayip bayramda bunlarida aramayi unutmayin tamammi falan filan anlamistirsin asagi yukari kv tarzi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…