Yazdıklarınızı okudum.Allah sabır versin.Herkes kendi yaşadığını bilir belli ki çok yıpranmışsınız.
Bence sakin olmanız önemli.
Sık sık uğradığınız haksızlıkları düşünerek aynı duyguları tekrar tekrar yaşarak sakin kalabilir misiniz?
Karşınızdakinin ruhen hasta olduğunu anladıktan sonra onun ile mücadele eder misiniz?
Eş sizin eşiniz ne kadar kızsanızda bugün başınıza bir iş gelse ilk o yanınızda olmayacak mı?Çocuğunuzun babası.
Elbette eşiniz annesi gibi bir kadının elinde büyümüş elbette bunun olumsuz etkilerini taşıyacak:))
Ama düşününki eşiniz küfreden,kötü konuşan sinirli bir annenin karşısında sakinliğini,hanımlığını koruyan tartışma olduğunda ortamdan uzaklaşıp konuyu büyütmeyen bir kadın görseydi ona hayranlık duymaz mıydı?
Eşiniz size baktığında annesinin benzer davranışlarını görmüyor mu?Sinir,küfür,gerginlik....Sizce bir erkek bu tarz bir kadını sevebilir mi?
Bu ortamda o da elbette gergin ve doğru davrananmıyor,üst üste hatalar yapıyor ve siz dahada sinirleniyorsunuz.
Bu kısır döngüyü kırın lütfen.Bunu ancak siz yaparsınız.Ne mutlu ki konuşacak bir babanız var.Ne mutlu ki eşinizin annesi ile aynı evde yaşamıyorsunuz.Ne mutlu ki bir evladınız var.
Allah yardımcınız olsun.
ÇOK FARKLI BIR BAKIS ACISI DAHA HIC BOYLE DUSUNMEMISTIM HOS BUGUNE KADAR HEP SESSIZLIGIMI KORUDUMDA PEK B HAYRANLIK GORMEDIM DEGER GORMEDIM AMA ... DENEMEYE DEGER SAGOLUN HIC BAKAMAYACAGIM BIR BAKIS SUNDUGUNUZ ICIN BIDE BU TARAFINDAN ELE ALAYIM KONUYUU AKIL AKILDAN USTUNMUSS IYIKI VARSINIZHATUNLARI
inşallah güselim inşallah çok güzel konuyorsun ama işte şeytana uyuyoruz sanırım keşke herkes ılımlı olsa ama hayat bazen oyle cıkmazlara surukluyorkı ınsanı hersey ustune gelıyo sankı cıkacak yer bulamıyosuncanım benim sağol.sende çok değerli bir insansın yuvanı korumaya çalışıyorsun.
Eşinin annesi seni kendine benzetmesin.senin kendine ait bir tarzın var.olgun,zarif,asil bir kadınsın.
Küfretmiş olabilirsin ama sende karşındakini kopyalıyorsun.zaten hatanı da anlamışsın.
O kadıncağız zaten yaptıklarını çekecek ilahi adalet var inan böyle düşünürsen onun için üzülürsün bile o yaşa gelipte böyle çirkin davranmak ne kadar kötü ,hayat onu eğitememiş.
Oysa tatlı bir kadın olsa onu ne kadar severdiniz,insanlar yaşlandıkça çevresine huzur vermeli nede olsa ölüme daha yakınlar ,dünya dertlerinden uzaklaşsalar,bizlere güzel örnek olsalar ne güzel olur.
Bu durumda biz güzel örnek olalım,onlar maalesef hayatlarını böyle sinir-stress içinde tüketecekler eğer böyle davranmaya devam ederlerse.allah kalplarine şefkat duygusu versin inşallah.
inşallah güselim inşallah çok güzel konuyorsun ama işte şeytana uyuyoruz sanırım keşke herkes ılımlı olsa ama hayat bazen oyle cıkmazlara surukluyorkı ınsanı hersey ustune gelıyo sankı cıkacak yer bulamıyosun
yanlışlarımı gayet ıyı bılıyorum kendımı dahı tanıyamaz oldum sınırlerım harap en ufak bıseye snırlenınce ayakta duramıyorum elektırık carpmıs gıbı bedenım tıtremeye baslıyo kendımı kontrol edemıyorum son 1 aydır ozellıkle sınırlerımı kontrool edemıyorum tedavımı gormelıyım acaba?:18:
Bildiğim kadarı ile sürekli devam eden stres beyindeki bazı kimyasalların azalmasına,değişmesine neden oluyor ve Allah korusun bu zaman ile hastalıklara ortam hazırlıyor.
İnsan bir hafta otursa ve sürekli kötü düşünce ,kendini üzse kanser bile olabilir Allah korusun.
Bence bu durumlardan korunmak için siz kendinizi bakıma alın.:))
Papatya,melissa gibi sakinleştirici çaylar.
Fazla kafein tüketmeyin.(siyah çay,kahve...vb)
Temiz havada derin derin soluyun.
Komik,güzel şeyler okuyun,güzel manzara resimlerine bakın.
Arkadaşlarınızla içinde kayınvalide kelimesi geçmeyen sohbetler yapın:)))
İyi beslenin.
İyi uyuyun.
Yavrunuza bol bol sarılın.(Zaten yapıyorsunuzdur)
Sıkıntı durumlarında önerilen doğal preparatlar sarı kantaron otu(st john's wort) ve omega-3 şurup..
Ama bana sorarsanız ben doğaldan yanayım.
oğlen molamda eve çıktıgımda eşımın yatak ıcın ayrı olan nevresımlerını fılan topladım benı odama tasıdım bu gece gorucez bakalım ne olcak ama cok sıcak davranacıgını dusunmuyorum cunku benden oyle bı sıcaklık goremıyo sebebıde su ondan ozur beklemem ve annesınden yukarı cıktıgımda annesıyle yıne konusmadım selam vermedım gıdıyorum demedım ... oglumu sevdım karnını doyurdum uyuttum yemegımı yıyıp ofısıme ındım akşamda bu boyle olcak dogrumu yapıyorum yanlısmı orasınıda bıle kestıremıyorum ne olur yanlısım varsa duzeltın mantıga yaklastırın benı bu konuyu buraya acmamın tek sebebı budur saglıklı dusunemıyorum kaynanama ofkeme kınıme yenık dusup kocamla olan bırlıktelıgımı harcamak ıstemıyorum ama sucun buyugude esımde cıkmazlardayımKayın vaildenize kesinlikle siz adım atmayın ama en azından bu akşam yatakları toplayın eşiniz yanınızda yatsın. kayınvaildeniz bu durumu görsün. Belli ki sizde boşanmak istemiyormusunuz, gururunuzuda ayaklar altına haliyle aldırmak istemiyorsunuz. bu gece yanınızda uyuyacak mı eşiniz bakalım ne yapacak bence bir görün derim.
oğlen molamda eve çıktıgımda eşımın yatak ıcın ayrı olan nevresımlerını fılan topladım benı odama tasıdım bu gece gorucez bakalım ne olcak ama cok sıcak davranacıgını dusunmuyorum cunku benden oyle bı sıcaklık goremıyo sebebıde su ondan ozur beklemem ve annesınden yukarı cıktıgımda annesıyle yıne konusmadım selam vermedım gıdıyorum demedım ... oglumu sevdım karnını doyurdum uyuttum yemegımı yıyıp ofısıme ındım akşamda bu boyle olcak dogrumu yapıyorum yanlısmı orasınıda bıle kestıremıyorum ne olur yanlısım varsa duzeltın mantıga yaklastırın benı bu konuyu buraya acmamın tek sebebı budur saglıklı dusunemıyorum kaynanama ofkeme kınıme yenık dusup kocamla olan bırlıktelıgımı harcamak ıstemıyorum ama sucun buyugude esımde cıkmazlardayım
oğlen molamda eve çıktıgımda eşımın yatak ıcın ayrı olan nevresımlerını fılan topladım benı odama tasıdım bu gece gorucez bakalım ne olcak ama cok sıcak davranacıgını dusunmuyorum cunku benden oyle bı sıcaklık goremıyo sebebıde su ondan ozur beklemem ve annesınden yukarı cıktıgımda annesıyle yıne konusmadım selam vermedım gıdıyorum demedım ... oglumu sevdım karnını doyurdum uyuttum yemegımı yıyıp ofısıme ındım akşamda bu boyle olcak dogrumu yapıyorum yanlısmı orasınıda bıle kestıremıyorum ne olur yanlısım varsa duzeltın mantıga yaklastırın benı bu konuyu buraya acmamın tek sebebı budur saglıklı dusunemıyorum kaynanama ofkeme kınıme yenık dusup kocamla olan bırlıktelıgımı harcamak ıstemıyorum ama sucun buyugude esımde cıkmazlardayım
aynen bu dedıklerınızı uygulamak ıcın adım attım beklemedeyım bundan sonrasını sekıllendırıcek olan esım kaynanamı hesaba dahı katmıyorum sonuc bellı boyle gelmıs boyle gıdecekkk adamı ya kanser eder boylesı ya verem kendı evlatlarıyla anlasamıyo kaldıkı bız gelınler ve damatlarla anlassın 2 oglu 2 kızı var bugun oglen yemegındeyken buyuk kızına kucuk kızını cekıstırıyodu yok yalan konusuyo sole bole dıe.Gecenlerde de tam tersını kucugune yaptı hakkını yedırme bılmem ne senı kullanıyo dıe bıze neler yapmaz kadının kalbı komple fesat 2 hafta once eltımın karnında bebegı olmus 10 haftalık kurtaj oldu dedıgı yorum su zaten o bebegı ıstemıyodu kesın anasıyla planlar yapıp oldurmustur o bebegı anne sacmalama kım evladına zarar gelsın ıster dogmamıs sabıye bunu yapar dedım ben onların kanını bılıyorum dedı susa kaldım pesss!!!yani siz küfür ettiniz sizde kabahatlisiniz ama baksanıza bu kadının yaptığı 1 değil 2 değil, kendilerine gelince olay nasıl oluyormuş. yersiz yere defalarca özür dilemişsiniz. Olayları başlatanda kendileri, bu konuma getirende ama ben çok gaz vermek istemiyorum. çünki eşinizi sevdiğinizi ve bu evliliğin bitmesini istemediğinizi görüyorum. bu yüzden bence kayın vaildenizden özür felan beklemeyin. eşinizede illa olacak diye diretmeyin. ilk meseleniz eşinizin tavırları olsun. Kayınvaildenizde konuşursa konuşun konuşmazsa konuşmayın. Eğer evliliğiniz olumlu bir şekilde devam ederse kayınvaildenizle görüşmezsiniz, böylelikle kendileride gelmez. Eşinizde her defasıda diretirse artık sabrınızın ve gücünüzün kalmadığını, kaldıramadığınızı söylersiniz. bu gece yanınızda yatsa bile birden tabiki düzelmez ama araya iyice soğuklukta girmez. o sizden bir adım bekledi, sizde yanınızda yatması için bir adım attınız. şimdi eşinizden bekleyin o ne yapacak. siz babanızdan ne konuştuklarını öğrenmeye çalışın. Benim fikrim şimdilik bu tabi daha farklı mantıklı yorumlarada bakmak lazım, akıl akıldan üstündür :)
aynen bu dedıklerınızı uygulamak ıcın adım attım beklemedeyım bundan sonrasını sekıllendırıcek olan esım kaynanamı hesaba dahı katmıyorum sonuc bellı boyle gelmıs boyle gıdecekkk adamı ya kanser eder boylesı ya verem kendı evlatlarıyla anlasamıyo kaldıkı bız gelınler ve damatlarla anlassın 2 oglu 2 kızı var bugun oglen yemegındeyken buyuk kızına kucuk kızını cekıstırıyodu yok yalan konusuyo sole bole dıe.Gecenlerde de tam tersını kucugune yaptı hakkını yedırme bılmem ne senı kullanıyo dıe bıze neler yapmaz kadının kalbı komple fesat 2 hafta once eltımın karnında bebegı olmus 10 haftalık kurtaj oldu dedıgı yorum su zaten o bebegı ıstemıyodu kesın anasıyla planlar yapıp oldurmustur o bebegı anne sacmalama kım evladına zarar gelsın ıster dogmamıs sabıye bunu yapar dedım ben onların kanını bılıyorum dedı susa kaldım pesss!!!
Bence de birlikteliğini gözgöre göre harcama ,özellikle de evladını düşünerek.
Ancak çok yüzgöz olunmuş bir ilişkiniz var.
Birbirinize edilen ağır sözler var.Herkes karşısındakinden özür bekliyor.
Eşin sana doğru bir adım atmalı ki ailesi de biraz kendilerine çeki düzen versin.
Onlara gidip anne siz haklısınız dedikçe ve hareketleri ile de hep taviz verdikçe işiniz çok zor.
Sen özür bekliyorsun ama çok ağır sözler çıkmış ağzından.
Onlar da bunu koz olarak kullanırlar asla demezler ki kadının biz üstüne gittik-çıldırttık ta öyle konuştu diye.
Eşin bile demedikten sonra...
Neyse sen öncelikle eşinle arandaki iletişimi düzeltmelisin,senin üzüntünü ve sıkıntılarını bi şekilde anlaması lazım ki seni ailesine karşı koruyabilsin.
Bu arada kayınvalidenler ne zaman gidiyorlar,aynı evde küs küs çok zor oluyordur.
Bundan sonra hiçbir kavganızı bu noktaya kadar getirmemeye,yüzgöz olmamaya gayret et canım.
Bir şekilde sakinliğini korumalısın,sorumlu olduğun bir evladın var.
Ayrıca her ailevi sorununuzu da babana yansıtmamanı tavsiye ederim.Bu olayda hadi iş büyümüş mecbur yansıtmışsın iyi de olmuş baban araya girmiş ancak karı-koca arasındaki her tartışma ve itişmenin aile büyüklerince bilinmesi pek doğru değil.
Karı-koca bi süre sonra unutuyor ama ana-babalar yazıyor bunları bi kenara.
Eşinin yatağını toplamakla iyi yapmışsın,bu da başlı başına bir sorun çünkü.
bakalım o sana nasıl adım atacak.
uzerıne olum tehlikesi die levha yaptırıp asmak lasımsenin bu kv çok tehlikeli varya
bunlar sizden gitmek için neyi bekliyorlar
yada neden sizde kalıyorlar o kavganın üstüne insan gider ya
eşin ne alemde
aynen bu dedıklerınızı uygulamak ıcın adım attım beklemedeyım bundan sonrasını sekıllendırıcek olan esım kaynanamı hesaba dahı katmıyorum sonuc bellı boyle gelmıs boyle gıdecekkk adamı ya kanser eder boylesı ya verem kendı evlatlarıyla anlasamıyo kaldıkı bız gelınler ve damatlarla anlassın 2 oglu 2 kızı var bugun oglen yemegındeyken buyuk kızına kucuk kızını cekıstırıyodu yok yalan konusuyo sole bole dıe.Gecenlerde de tam tersını kucugune yaptı hakkını yedırme bılmem ne senı kullanıyo dıe bıze neler yapmaz kadının kalbı komple fesat 2 hafta once eltımın karnında bebegı olmus 10 haftalık kurtaj oldu dedıgı yorum su zaten o bebegı ıstemıyodu kesın anasıyla planlar yapıp oldurmustur o bebegı anne sacmalama kım evladına zarar gelsın ıster dogmamıs sabıye bunu yapar dedım ben onların kanını bılıyorum dedı susa kaldım pesss!!!
kesınlıkle tavırlarını bunları gosterıyo zaten bız degıl o terbıyesızlık yaptı hesabındalar....
esımle aranın duzelmesı dogrultusunda olan olacak bakalım
bayram tatılınde ızmıre gıdıcektık o zaman gıdıcekler evımızden
her aılevı meselemı asla aıleme yansıtmadım aksıne saklaya saklaya rol yapa yapa bı hal oldum bu gune dek annem bı kaç seye yanımızda yasandıgı ıcın sahıt oldu ama babama soylememesı ıcın yalvardım cunku babam bana cok duskundur ıcınden cıkaramaz asla bır sey oldumu adamın yuzune soyler ama o gece caresızdım benı daha fazla sahıpsız sanmalarını ıstemedım ıyıkıde gıttım akıllarını baslarına toplasınlar eger kocam olarak benı ezdırmeyıp savunsaydı babama sıgınmak zorunda kalmazdım aynı hakaretlerı bıde kocamdan duyunca...koptu bende ıpler
bakalım bu geceyı gorcezz ama herzaman benden gec yatar 12-1 Gıbı bakalım gorebılcem mı?
uzerıne olum tehlikesi die levha yaptırıp asmak lasım
bılmıyorum utanıyo memleketıne gıtmeye duyan olursa dıe
kızlarınada bısı dıyememıstır esımden oturu esım asla soyletmez....
Burda kalsın yasanan dıye ondan oturuyo mecburrrr yoksa coktan gıderdı
esımın tavrı daha ılımlı ama hala dogru durust konusmuyoruz
canım kocamla sevgı konusunda suphem yok ama annesıne sevgısı herseyden baskındaha çok kalıcaklarmış ya(
madem evliliğini kolaylıkla bitirmek niyetinde değilsin o zaman ne yapıp edip eşinle bir diyalog kurmalı ve eşinin görmediklerini görmesine çalışmalısın.bir şekilde annesinin hataların anlaması gerek bu adamın.anlayacak ki evliliğinden -karısından-çocuğundan yana tavır koyacak.
Mecburiyetten mi kalıyorlar yanınızda anlamadım ki niye gitmiyorlar.
Böyle bir olay sonrası toparlanmanız için yalnız kalmanız iyi olurdu.
kesınlıkle camur at ızı kalsın bız konusalım o sussun derdındelerdı ama babam ne konustuysa agızına saglıklevha fikrine bayıldım valla
Ne gıcık eşin varmış ya burdan ben bile gıcık oldum ketum şey ne olacak
Demekki ses etmeyince iyice tepene çıkacaklardı saydın döktün melek oldular sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?