Kadın kadının yurdu olmalı aslında sizin fikriniz saygı duyarım ama kaynanam istisnasız her misafirin de ama her misafirin de çağırıyor evine iki kişi de gelse on kişi de gelse orda olmamızı bekliyor bakın herkesin yetiştirilme tarzı çok farklı ben kalabalık bir aile de büyümedim kaynanam misafirliklere gitmeye de zorluyor baskı yapıyor otuz kişi toplanıyorlar hizmet bekliyorlar neden anlamıyorsunuz.Ne hizmeti yahhuuu, kadın 3 ayda bir gel tatlı yap beraber misafir ağırlayalım demiş. 1 yılda 4 kez yapar. Her gün çağırıp yemek yap mı diyor, evimi temizle mi diyorçıkarımların bomboş . 1 tepsi tatlı için seni kızı gören aileye böyle bilenmek nedir, tuhaf. Ne yazsak akıllanmayacaksın belli ki, kayınaileyi de kocayı da 1 tepsi yemeğe sebep kıracaksın.
Asıl siz neden anlamıyorsunuz, eşiniz ne güne duruyor? Siz birbirinizi tanımadan görmeden mi evlendiniz? Sizin öyle bir ailede yetişmediğinizi bilmiyor mu? Anam ne derse o, yapacaksın bitti mi diyor. Annesine laf geçiremiyor mu? Benim kayınvalidem bana yapamaz çünkü eşime, ya ben sert konuşurum ya da sen hallet derim. Kocam beni koruyup kollamıyorsa, mutsuz olduğumu göre göre yapacaksın diyorsa niye kocam olsun? Kayınvalideye yüzünüz tutmuyor, eşinize de mi tutmuyor? Sizin aileniz böyle yapsa hemen engel olursunuz değil mi eşinizi korur kollarsınız. Anne babanız böyle emrivaki yapabilir mı eşinize? Oğlumun parası gitmesin ne demek? Bu lafı duyacağım ama yine de o tatlıyı yapıp götüreceğim, kocamla annesi de sırıtacak öyle mi?Kadın kadının yurdu olmalı aslında sizin fikriniz saygı duyarım ama kaynanam istisnasız her misafirin de ama her misafirin de çağırıyor evine iki kişi de gelse on kişi de gelse orda olmamızı bekliyor bakın herkesin yetiştirilme tarzı çok farklı ben kalabalık bir aile de büyümedim kaynanam misafirliklere gitmeye de zorluyor baskı yapıyor otuz kişi toplanıyorlar hizmet bekliyorlar neden anlamıyorsunuz.
Gitme canım seni sevdiklerinden çağırmiyorlar hizmet et diye seni istiyor kv.Herkes kendi misafirini kendi ağırlasın Bi zahmet.Başim ağrıdı hastalandım de geç gelin olduysan köle olmadın ya.Böyle biseyi ne ben yaparım nede gelinimden beklerim.Yazık canınıza 30 kişiyi çağırmayı biliyorsa hizmetinide o yapsın bak bakalım bir daha 30 kişi çağırıyor mu.Kadın kadının yurdu olmalı aslında sizin fikriniz saygı duyarım ama kaynanam istisnasız her misafirin de ama her misafirin de çağırıyor evine iki kişi de gelse on kişi de gelse orda olmamızı bekliyor bakın herkesin yetiştirilme tarzı çok farklı ben kalabalık bir aile de büyümedim kaynanam misafirliklere gitmeye de zorluyor baskı yapıyor otuz kişi toplanıyorlar hizmet bekliyorlar neden anlamıyorsunuz.
Valla ben bir iki tatlı yaptım kaynanam açık açık yap demez tatlı yapmak ister misin der güyaKaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Tatlı yapmak benim için hobiydi bunu belirttim ben bekarken de hep tatlı yapardım sırf evlendim diye tatlı yapmayı bırakmam mı gerekirdi ben nereden bileyim böyle beklentilere gireceklerini on kere evlenmedim ya ben teyzeme de halama da tatlı yapıp yapıp getirirdim bir gün olsun misafir var tatlı yap demediler kendi isteğimle keyfime göre yapardım ancak şu an öyle değil sanki misafirleri geldiğinde biz yapmak zorundayız ve orada bulunmalıyız ben konuştum eşim konuştu bir ay duruyor sonra tekrar başlıyor kadın yani illaki kırıcı mı konuşmam gerekiyor kaynanam ile. Ayrıca bir şeyler getirmeleri hiçte hoşuma gitmiyor eşime defalarca kabul etmeyelim desem de annem babam onlar tabi ki bir şeyler getirecekler diyor eşime de bu konu da asla karışmıyorum isterse maaşının yarısını versin.Siz baştan yapıp yapıp götürmüşsünüz ki kadın bundan keyif aldığınızı düşünmüş, güzel de yapıyorsanız gelen gidene gelinim yapıyor deyip övünüyor belki kadın. Sizin sorununuz tatlı yapmak falan değil, eş ailesi hayatınızın hiçbir yerinde yer almasın istiyorsunuz ama bir taraftan da bir şeyler alıp getirmeleri hoşunuza gidiyor. Baştan yapıp götürmeseydiniz keşke, şimdi de yapamam deyip sınırlarınızı çizemiyor ve insanlara içten içe bileniyorsunuz.
En son böyle olacak zaten hayır rica da etmiyor ben mi farklıyım insanlar mı anlamıyorum ben kendi annemden bile bir şey isterken yapabilir misin annecim diyorumValla ben bir iki tatlı yaptım kaynanam açık açık yap demez tatlı yapmak ister misin der güyaen son yay burçluyum tuttu 3.sünde istenme çok istiyorsan sen yap dedim haksızlığa gelemem salak yerine konulmaya gelemem sizde aynısını yapın
Gerçekten inanmıyor alabilirsiniz ama en az 30 kişi çağırıyor ve bununla sürekli övünüyor bunu bana da aşılamaya çalışıyor bak migrenim tuttu dört hap attım ama ağır misafir ağırladım ben bir keresin de benim evime çağırdı akrabalarını ben de hastayım gelmesinler dedim ki gerçekten rahatsızdım bana ben hastayken de çağırıyorum böyle olması gerekiyor dedi hayır konuştum anlattım yetmedi eşim anlattı kadın anlamıyor asla dinlemiyor.Gitme canım seni sevdiklerinden çağırmiyorlar hizmet et diye seni istiyor kv.Herkes kendi misafirini kendi ağırlasın Bi zahmet.Başim ağrıdı hastalandım de geç gelin olduysan köle olmadın ya.Böyle biseyi ne ben yaparım nede gelinimden beklerim.Yazık canınıza 30 kişiyi çağırmayı biliyorsa hizmetinide o yapsın bak bakalım bir daha 30 kişi çağırıyor mu.
O zaman gemileri yakıp yapamam diyeceksiniz ki kimse beklentiye girmesin.Tatlı yapmak benim için hobiydi bunu belirttim ben bekarken de hep tatlı yapardım sırf evlendim diye tatlı yapmayı bırakmam mı gerekirdi ben nereden bileyim böyle beklentilere gireceklerini on kere evlenmedim ya ben teyzeme de halama da tatlı yapıp yapıp getirirdim bir gün olsun misafir var tatlı yap demediler kendi isteğimle keyfime göre yapardım ancak şu an öyle değil sanki misafirleri geldiğinde biz yapmak zorundayız ve orada bulunmalıyız ben konuştum eşim konuştu bir ay duruyor sonra tekrar başlıyor kadın yani illaki kırıcı mı konuşmam gerekiyor kaynanam ile. Ayrıca bir şeyler getirmeleri hiçte hoşuma gitmiyor eşime defalarca kabul etmeyelim desem de annem babam onlar tabi ki bir şeyler getirecekler diyor eşime de bu konu da asla karışmıyorum isterse maaşının yarısını versin.
Kırmadan dökmeden incitmeden de hayır diyebilirsiniz. Sorununuz kayınvalideniz ise onunla konuşun. Eşinizi dahil etmeyin annesi ne diyebilir ki ? Siz bunu kendinize dert etmişsiniz baya o yüzden çözümü bahaneler bularak değil konuşarak halledebilirsinizKaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Siz neden konuşmadığımızı düşünüyorsunuz ben de eşim de konuştuk bu konuyu kadın konuşmaktan anlamıyor ve bana kalan tek çözüm de tamamen keskin olmak ben sadece bu duruma gelmek istemiyordum hele ki eşimin ailesi ile daha yeni evli sayılırım bir buçuk senelik bir evlilik çok duygusal bir kadınım ve bir çok şeyden çabuk etkileniyorum keşke karşılıklı kırılmadan bir çözüm yolu bulabilseydim teşekkür ederim görüşünüz için.Asıl siz neden anlamıyorsunuz, eşiniz ne güne duruyor? Siz birbirinizi tanımadan görmeden mi evlendiniz? Sizin öyle bir ailede yetişmediğinizi bilmiyor mu? Anam ne derse o, yapacaksın bitti mi diyor. Annesine laf geçiremiyor mu? Benim kayınvalidem bana yapamaz çünkü eşime, ya ben sert konuşurum ya da sen hallet derim. Kocam beni koruyup kollamıyorsa, mutsuz olduğumu göre göre yapacaksın diyorsa niye kocam olsun? Kayınvalideye yüzünüz tutmuyor, eşinize de mi tutmuyor? Sizin aileniz böyle yapsa hemen engel olursunuz değil mi eşinizi korur kollarsınız. Anne babanız böyle emrivaki yapabilir mı eşinize? Oğlumun parası gitmesin ne demek? Bu lafı duyacağım ama yine de o tatlıyı yapıp götüreceğim, kocamla annesi de sırıtacak öyle mi?
Kadın kadının yurdu olduğu için size yol yordam gösteriyoruz ama siz ısrarla bizi kendi tarafınıza çekiyorsunuz. Hayır asıl siz bu tarafa gelin. Bakış açınızı, kendinizi değiştirmezseniz ömür boyu böyle gider. O yüzsüz kocanız da hep yapıyordun niye şimdi söylenmeye başladın der. Anlamadığınız en önemli nokta şu, eşinizin ailesinde hoşunuza gitmeyen davranışla karşılaşıyorsunuz ve eşiniz de onlara çanak tutuyor. Tatlıyı keki böreği boşverin, emrivaki baskıyla iş görüyorlar. Size göre gün ayarlıyormuş, sizden önce ne yapıyordu? Kocanız sizinle annesine tatlı yapın diye mi evlendi? Size kestirme yol gösteriyoruz ama yok ben çalıya dikene bata çıka yürüyeceğim diyorsunuz. Ben 19 senedir evliyim, bu tarz sorunları evliliğin ikinci senesinde hallettim. Güzellikle söyleyince anlamayana anlayacağı dilden konuştum davrandım. Bunları biliyor muydum alışık mıydım? Hayır, onlar öğretti bana. Anaysa babaysa bende de var. Bana iyilikle güzellikle gelene 10 adım giderim ama sizin kayınvalide ve eş gibilere de çok pis ters olurum.
Evet demek ki kırıcı olmanız gerekiyor, çünkü karşı taraf öyle iş görüyor gördürüyor. Kayınvalideniz gelin kırılıyor demiyor, kocanız eşim kırılıyor demiyor değil mi? Annem babam tabi ki bir şeyler getirecekler ne demek ya, bu adam kaç yaşında liseden yeni mi mezun oldu? Evimin ihtiyaçlarını kendim halledebilirim diyemiyor mu? Bu ay onun ailesi taşısın getirsin, diğer ay da sizin aileniz. Olur mu öyle, öğrenci evi mi burası? Biz evlerine erzak alıyoruz, gelin de bizim hizmetimizde olacak kafası yaşıyorlar farkında değil misiniz? Adam sizinle evlenip yeni bir aile kurmamış, olan aileye sizi eklemiş. Siz daha kendi kocanıza sözünüzü geçiremiyorsunuz, kayınvalide niye geri dursun? Çok ciddi bir konuşma yapmanız ve gerekirse rest çekmeniz lazım. Adam sizi cendereye sokmuş, ben ve ailem buyuz sen de bizi böyle kabul edeceksin diyor. Çocuğunuz olduğu zaman da kendisi baba olmayacak, ailesine torun yapmış olacak. Bu tipler hiç şaşmıyor, yolun başındayken çok radikal davranmanız lazım. Birine hayır demek saygısızlık mı oluyor, kırmak mı oluyor? Mutluluğa değil mutsuzluğa yürüyorsunuz.Tatlı yapmak benim için hobiydi bunu belirttim ben bekarken de hep tatlı yapardım sırf evlendim diye tatlı yapmayı bırakmam mı gerekirdi ben nereden bileyim böyle beklentilere gireceklerini on kere evlenmedim ya ben teyzeme de halama da tatlı yapıp yapıp getirirdim bir gün olsun misafir var tatlı yap demediler kendi isteğimle keyfime göre yapardım ancak şu an öyle değil sanki misafirleri geldiğinde biz yapmak zorundayız ve orada bulunmalıyız ben konuştum eşim konuştu bir ay duruyor sonra tekrar başlıyor kadın yani illaki kırıcı mı konuşmam gerekiyor kaynanam ile. Ayrıca bir şeyler getirmeleri hiçte hoşuma gitmiyor eşime defalarca kabul etmeyelim desem de annem babam onlar tabi ki bir şeyler getirecekler diyor eşime de bu konu da asla karışmıyorum isterse maaşının yarısını versin.
Siz 10 yıl 20 yıl her seferinde yapsanız ve bir kez yapmasanız kötü olacaksınız zaten. Siz hayır dediğiniz için sizi sevmeyecek insan sevmesin boşverin. Tülay kök yazın youtuba enine boyuna sınırlar videolarını izleyin sırayla.Evet tam üstüne bastınız hayır diyemiyorum sanki hayır dersem kötü bir insanmışım gibi düşünecekler diye korkuyorum. Elimden geldiğince mesafe koymaya çalışıyorum ama yetmiyor
Sorun da burada hayır diyorum ya tekrar arıyor ve tekrar istiyor ben tekrar hayır diyorum yine arıyor sonra eşimi arıyor ona da aynı baskıyı yapıyor kadın bunu yaptığı için de ister istemez geriliyoruz eşim ile. Yani benim çok daha keskin konuşmam gerekiyor ki eşim açık açık anne eşimden tatlı bekleme yapmak istemiyor zorlanıyor bizim de misafirlerimiz oluyor herkes kendi evine yapsın demesine rağmen. Teşekkür ederim görüşünüz için son kez de olsa güzel bir şekilde konuşma yolunu tekrarlıycam.Kırmadan dökmeden incitmeden de hayır diyebilirsiniz. Sorununuz kayınvalideniz ise onunla konuşun. Eşinizi dahil etmeyin annesi ne diyebilir ki ? Siz bunu kendinize dert etmişsiniz baya o yüzden çözümü bahaneler bularak değil konuşarak halledebilirsiniz
Teşekkür ederim mutlaka izliycem.Siz 10 yıl 20 yıl her seferinde yapsanız ve bir kez yapmasanız kötü olacaksınız zaten. Siz hayır dediğiniz için sizi sevmeyecek insan sevmesin boşverin. Tülay kök yazın youtuba enine boyuna sınırlar videolarını izleyin sırayla.
Sizi çok iyi anlıyorum hizmet etmek sorun değil kucukler buyukleri icin elinden geleni yapar. İnsanların gönlüne bırakılsa yapacak zaten. Ama sen gelinsin eşittir hizmet etmek zorundasın hissini vermeleri insanı üzüyor yapacaksa da geri duruyor halbuki hizmet beklese güzel dille söylese tabiki yapılır ha bir de yapilmadiginda tavir koymasa.. İnsan hic tanımadığı insanlara bile yardm ediyor eşimin ailesine neden hizmet etmeyim ? Yeter ki üslup bilinsin ve görevin o! yapmazsan kötü olursun durumuna düşürülmesin..2-3 ayda bir tatlı yapması zor değil fakat bunu sürekli görev gibi dayatması sinir bozucu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?