Kaynanamın beklentilerinden çok yoruldum tek çözüm şehir mi değiştirmek ?

%1000000

Yani bana abartıyor geldiniz, her gün yaptırmıyor ya kadın 3 ayda bir kez. Onda da senin yaptığın güzel diye istemiştir. Bu derece dert edindiğini bilse zaten istemez eminim.
Sadece tatlı beklentisi değil ki bu kadın her kalabalık misafirini bana ve eltime göre ayarlıyor biz yokken nasıl yapıyorsa şimdi de öyle yapması gerekmiyor mu? Kısa tabirle kendi evini benim evimi ve eltimin evini bir aile olarak görüyor.

Altı üstü 3 ayda bir kayinvalidene gelen misafire hizmet etmek çok da zor olmamalı ya yani bunu bir külfet olarak değil kayınvalideme yardım etmek hem ona iyilik hem benim için sevaptır de ne var ki bunda bana çok abartılı geliyor bunlar ya

Ablacığım kadın 3 ayda bir kez misafir davet ediyor, onda da yardım eden gelinim var diye ona göre ayarlıyor gerçekten dert nerde göremedim? Yaptığın 1 tepsi tatlı mı çok geliyor, sana göre ayarlıyorsa da ayarlıyor ne var bunda öyle yazmışsın ki sanki kadın nükleer füze programı yürütüyor füze başlıklarını sen tasarlıyorsun. Altı üstü 1 tepsi tatlı amma abartmışsın yapmayacaksan da yapma olsun bitsin yazık KVye de

2-3 aya bir tatlı yapmak ne kadar yıpratıcı olabilir ki? Bir şeyler hazırlayıp yardım etmek, insanlara bir şeyler ikram etmek güzel bir şey. Hem de severek yaptığınız bir hobiymiş sizin için. Ev taşımak falan çok abartı. Kayınvalidenizi sevmiyorsanız o zaman direkt bi sınır çizip yapamam diyeceksiniz. Yetişkin bir insan olarak net olmayı başarabilmelisiniz.

şöyle yapardım yapacağım bi gün aksilik yaşadığımı söyler son anda yetişmeyeceğini belirtirdim ya da hiçbi açıklama yapmaz direkt hazır tatlı alır giderdim canım istemedi yorgundum derdim ha seviyorsanız kaynananızı ama göreviniz olsun istemiyorsanız direkt konuşun anne bırak ben kendim istediğimde yapayım böyle banada zor oluyor diyebilirsin

Kadının söylemesine gerek yok aslında insani olarak birisine gittiğimiz zaman yardım edelim mi diye teklif ederiz yardımcı oluruz bu bence bir kibarlıktır . Kadın biraz incelik bekliyor siz onu göstermiyorsunuz oda sizin büyüğünüz olarak uyarıyor bunu kendi anneniz bile yapabilir çok doğal bence . Siz kadına gıcık olmuşsunuz saptan samandan sıkıntı yaratıyorsunuz

2-3 ayda bir tatlı yapıyor olmak insanı şehir değiştirmeye itecek kadar rahatsız edici olamaz bence başka şeyler de vardır seni rahatsız eden. Tatlı konusunda da yap her seferinde fakir pastası götür. Özenerek yapmak belki mesajı alır.

Tatlı için de şehir değistirilmez yani. Yardıma gelemem deyin eğer siz de o gin oraya misafir değilseniz. Misafirseniz tabi işin ucundan tutarsınız. Tatlı da iki üç ayda bir ben olsam yaparım. Gelinim yaptı falan deyip sevinip anlatıyor herhalde. Yine de yapmak istemezseniz eşiniz dışardan tatlı alsın götürsün. Onun parasını düşündüğü için birdahakine istemeyebilir. Ama dediğim gibi başka birşey yoksa da bunun için şehir değiştirmeyi düşünmek çok mıymıy bir hareket yani bir de bayıl istersen durumu

İyi de gelmeyeceğim ben deyin inzaman gitmeyin zorla mı götürüyorlar. Ha eşiniz zorluyorsa onla çôzün olayı. Kaynanaya bilenecek birşey yok. Kocasına laf edemeyen etrafa sarıyor enteresan

merhaba :)

seninle aynı durumdayım. sanırım baştan kötü alıştırdık. nasıl başlarsa öyle devam eder.
burda arkadaşlar bana yeni bir kapı araladı. ben de onu deneyeceğim.

benim kaynanam cimri. senin gibi birkaç ayda bir toplu misafir ağırlar tatlıyı da benden ister. senin durumun aynısı yani. ilk başlarda gönüllüydüm severek yapıyordum ama kaynanamın cimrilikleri beni nefret ettirdi. soğudum.

yakın zamanda bende tatlı isterse, dur gelip yapayım diyeceğim. orda yapacağım. hiç evimi mutfağımı bulaştırmayacağım. aklımda birkaç dandik tatlı var. bisküvi pastası olur, kakaolu ıslak kek olur. böyle en dandik kolay tatlılardan yapıp aradan çekileceğim. onu yapma bunu yap derse de yapamıyorum şimdi vaktim dar derim olur biter.

Siz kendinize konu aramış bulmuş ve buraya açmışsınız.Size hak veremiyorum hatta ayıp ediyorsunuz diyorum.Hani ne yapsa yaranamayan kv kp ler vardır.Baştan daha kv kp ne yapsalar yaranamazlar.Bu ülkede böyle bu iş.(kötüler hariç)
Biraz insancıl sevgi dolu olun.Yarın bu yaptıklarınız size başka yerden iyilik olarak döner.Neden hemen olumsuz hale döndürüyorsunuz ayda yılda yaptığınız tatlı olayını.Kv ile aranızda ilişki gelişir vb olumlu baksanız olmuyor mu.Siz bence hep bardağın boş tarafını görenlerdensiniz. Ayıp ediyorsunuz başta eşinize.Eşiniz tabi ki ne var iki ayda yaptığın tatlıdan der.Gerçektende öyle.
Düşündümde bu yaşıma kadar kimseden ne yapmasını istedim diye.İnanın istemedim ve iyi ki istememişim dedim.Baksanıza konuya.

Üffff içim sıkılıp üzülüyorum böyle konulara. Bu kadar mı eş ailesi diye takacak şey aranır. Yazık 3 ayda bir tatlı yapmak ne büyük dert olmuş. Ne olacak ya hiç mi eşinizin hatırı yok. Birde eşim anlamıyor, gerekirse yardım edeyim diyor demişsiniz tabi anlamaz ne olacak yani 3 ayda bir bi tatlı el insaf. Bu kadar da dert edip gönülsüz yapacaksam açıkça yapamam derim biter. Kötü mü bilecek bilsin, kötülükse kötülük, yalandan iyi desinler diye yapmacık davrananam,

Her seferinde bir bahane bul ve hazır al. Yada yapmak istemiyorum de

Yorumların çoğuna katılıyorum. Hayır yaptığını düşünüp de o tatlıyı yapabilirsin aslında.

Ne tür tatlılar yapıyorsun bilmiyorum ama eğer yapması zor tatlılarsa kolay şeyler yap. Ne bileyim muhallebili kadayıf, bisküvili pasta gibi. Olmadı hazır tatlı al, bir tek şerbetini sen hazırla. :))

Ama senin asıl sorunun hayır diyememek ve en ufak şeyin sana batması Eğer bir konuda memnun değilsen hayır demen gerekir. O yüzden şehir değiştirmek de çözüm olmaz. Farklı şehirde olsan kayın ailesi size yatılı gelmek istese sen ona da hayır diyemeyeceğin için kendi kendine dert edinirsin. Veya tatilde kayın aileye giderseniz, yine dert edecek bir şey bulursum.

Canım benim isteksiz yapılan tatlınında faydası değil zararı olur gerçi sende yapmak zorunda değilsin bir kaç defa hazır al eğer derse yapamıyorum anne yorgunum halsizim dersin artık ısrar etmez

Tuzlu yap tatlıyı. Bir iki yap bir daha istemezler yani bence de açıkça konuş ama yapamam dediğin için diyorum bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…