• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın beklentilerinden çok yoruldum tek çözüm şehir mi değiştirmek ?

Evet demek ki kırıcı olmanız gerekiyor, çünkü karşı taraf öyle iş görüyor gördürüyor. Kayınvalideniz gelin kırılıyor demiyor, kocanız eşim kırılıyor demiyor değil mi? Annem babam tabi ki bir şeyler getirecekler ne demek ya, bu adam kaç yaşında liseden yeni mi mezun oldu? Evimin ihtiyaçlarını kendim halledebilirim diyemiyor mu? Bu ay onun ailesi taşısın getirsin, diğer ay da sizin aileniz. Olur mu öyle, öğrenci evi mi burası? Biz evlerine erzak alıyoruz, gelin de bizim hizmetimizde olacak kafası yaşıyorlar farkında değil misiniz? Adam sizinle evlenip yeni bir aile kurmamış, olan aileye sizi eklemiş. Siz daha kendi kocanıza sözünüzü geçiremiyorsunuz, kayınvalide niye geri dursun? Çok ciddi bir konuşma yapmanız ve gerekirse rest çekmeniz lazım. Adam sizi cendereye sokmuş, ben ve ailem buyuz sen de bizi böyle kabul edeceksin diyor. Çocuğunuz olduğu zaman da kendisi baba olmayacak, ailesine torun yapmış olacak. Bu tipler hiç şaşmıyor, yolun başındayken çok radikal davranmanız lazım. Birine hayır demek saygısızlık mı oluyor, kırmak mı oluyor? Mutluluğa değil mutsuzluğa yürüyorsunuz.

Eşinizin annesiyle konuşmasına kendi kulaklarınızla şahit oldunuz mu? Tavşan kaç tazı tut mu yapıyor?
Belirttiğiniz gibi kök ailesi ile belirli bir sınırının olması gerekiyordu eşimin ve bana göre kök ailesine bir bağımlılığı var bu konuda kendime dürüst olmalıyım( eşim asla kabul etmiyor bu durumu). Erzak konusun da yanlış anlaşılma olmasın sadece Ramazan ayı için çok ısrar ettiler diğer türlü evimize geldiklerin de eli boş gelmiyorlar biz de gittiğimiz de bir şeyler alıyoruz mutlaka karşılıklı diyebilirim. Eşim konuşurken ben de yanındaydım kaynanam bilmiyordu tabi ki hoparlör de konuştu. Sanırım en büyük hatam evlilik öncesi bu yönlerini görmemek oldu eşim de hiç böyle anlatmamıştı bilseydim evlenir miydim bilmiyorum bir süredir bunu düşünüyorum mesele sadece tatlı meselesi değil en azından siz anlamışsınız aslında olayın iç yüzünü görmüşsünüz desem yeridir teşekkür ederim sanırım rest çekmem gereken konular var bakalım bunu yaptıktan sonra neler değişecek.

Sizi çok iyi anlıyorum hizmet etmek sorun değil kucukler buyukleri icin elinden geleni yapar. İnsanların gönlüne bırakılsa yapacak zaten. Ama sen gelinsin eşittir hizmet etmek zorundasın hissini vermeleri insanı üzüyor yapacaksa da geri duruyor halbuki hizmet beklese güzel dille söylese tabiki yapılır ha bir de yapilmadiginda tavir koymasa.. İnsan hic tanımadığı insanlara bile yardm ediyor eşimin ailesine neden hizmet etmeyim ? Yeter ki üslup bilinsin ve görevin o! yapmazsan kötü olursun durumuna düşürülmesin..
Neden böyle anlamıyorum kalp kırıyorlar farkındalar ve kırmaya devam ediyorlar yapınca sevilen gelin yapmayınca kötü gelin hele ki istedikleri olmayınca yaptıkları tavırlar. Canım kızım rica etsem müsaitsen ev de malzemen varsa benim için tatlı yapar mısın demek çok mu zordu.

Düşüncelerinizede saygı duymayan bir kayınvalideniz var. Siz hayır dedikten sonra açmayın telefonlarını oğluna söylersede mesaj atın muhatap olmayın. Ama kavga da çıkarmayın yani tepkinizi koyun ama ortamda küslükte olmasın o dengeyi kurun
Pasta yap diye aradığında her seferinde seni kırmamak icin yaptım ama artık yapamıyorum bu aramızda sorun da olsun istemiyorum kusura bakma anne dedikten sonra eşinizi ararsa da duymayın görmeyin ben annene gereken cevabı verdim deseniz işe yarar mı acaba

Neden böyle anlamıyorum kalp kırıyorlar farkındalar ve kırmaya devam ediyorlar yapınca sevilen gelin yapmayınca kötü gelin hele ki istedikleri olmayınca yaptıkları tavırlar. Canım kızım rica etsem müsaitsen ev de malzemen varsa benim için tatlı yapar mısın demek çok mu zordu.
Bende anlamış değilim benzer şeyleri yaşıyoruz bana emir gibi demeselerde yapmadığım zaman insanı işi sevdirir diye direk yüzüme söylüyor. Ben yapacağımı Allah için yapmaya gayret ederim. Ama Allahu Teala senin bir insana bunu şart koşmandan razı olur mu? Kardeşim üzülüp hiç de kafana takma, saygısizlik yapmadan güler yüzle davran ama güzellikle üzüldüğünü anlat.. Tavır yapmadan, güler yüzlülüğü koruyarak mesafe koy. Gorusme gitme gelme demiyorum ama genel olarak sohbetinde, derdini acmada, baska insanlardan bahsetme de olsun genel bir cizgin olsun. Diğer türlü davranırsan eşin için de zor bir yerde anne babası..

Belirttiğiniz gibi kök ailesi ile belirli bir sınırının olması gerekiyordu eşimin ve bana göre kök ailesine bir bağımlılığı var bu konuda kendime dürüst olmalıyım( eşim asla kabul etmiyor bu durumu). Erzak konusun da yanlış anlaşılma olmasın sadece Ramazan ayı için çok ısrar ettiler diğer türlü evimize geldiklerin de eli boş gelmiyorlar biz de gittiğimiz de bir şeyler alıyoruz mutlaka karşılıklı diyebilirim. Eşim konuşurken ben de yanındaydım kaynanam bilmiyordu tabi ki hoparlör de konuştu. Sanırım en büyük hatam evlilik öncesi bu yönlerini görmemek oldu eşim de hiç böyle anlatmamıştı bilseydim evlenir miydim bilmiyorum bir süredir bunu düşünüyorum mesele sadece tatlı meselesi değil en azından siz anlamışsınız aslında olayın iç yüzünü görmüşsünüz desem yeridir teşekkür ederim sanırım rest çekmem gereken konular var bakalım bunu yaptıktan sonra neler değişecek.
19 senedir evliyim, eşimle bal böreğiz, eş ailesiyle de çok saygılı seviyeli bir ilişkim var. Ama böyle değildi, bizde de sen bize gelin geldin artık bizimlesin, annem babam iyi niyetli, yapsan ne olur gitsen ne olur, bayram dedin mi hep o tarafa gidilecek, tatil planı sülalece yapılıyor vs durumları yaşandı. İkinci senemizde bir cinnet bir rest olmasaydı bizim evlilik sürmezdi. Üstelik kucağımda bebek vardı. Kayınpeder de kafasına göre torbaları doldurur getirirdi. Lisede bile part time çalışıp babamdan harçlık istememişim senin baban kim ki karnımı doyuruyor dedim, üçüncüde getirmedi kimse eve bir şey. Sınır çizmek kırıcı olmakla eş anlamlı değil. Aileyse benim de ailem var, uyum sağlanacaksa sen de benim aileme benim tarzıma uyum sağlayacaksın. Bir adım sen bir adım ben, yoksa oturalım oturduğumuz yerde diyeceksiniz.

Eşiniz gerkirse kendi ailenizden gelecek olumsuzluklara karşı bile koruyacak kollayacak sizi. Yoksa sevgili kalırdınız, iyi günde kötü günde bir ömür boyu deyip evlenmezdiniz. Aileci eş değil de bunu bildiği halde aileci kalmaya devam eden eş sıkıntıdır. Konuşarak çözülmeyecek boşanmaya gidecek boyutta değil sizinki. Ama bunun böyle gitmeyeceğini de belirtmelisiniz. Hatta bir süre sonra onlar alışacak yeni sisteme ve siz de keşke daha önce yapsaymışım diyeceksiniz. Elti için söylediğini size söyleyecek, gelemez gidemez işi vardır vs diyecek.

Ben yerinizde olsam ilk tatlı talebinde gider pahalı bir yerden alırım. Oğlunun değil sizin, eşinizle kurduğunuz ailenizin parası o. Kapıdan bırakır, iptal edemeyeceğim bir işim çıktı, tatlıyı bu sefer aldım bir dahakine yaparım artık deyin. Önemli olan o eşiği geçmek. Hayatta yapamam cesaret edemem diyorsanız bir arkadaşınız kuzeniniz olsun yanınızda, kapıdan bırakın çıkın. Laftan anlamıyorsa davranıştan anlasın. Yok bu da olmaz diyorsanız yine alın tatlıyı ve eşiniz bir önceki akşam götürsün bıraksın, eşimin yarın işi var gelemiyor desin. Hep oğulluk yapmasın biraz da eşlik yapsın sizin halinizden anlasın. Siz arada kalmayın eşiniz sizin aranızda kalsın, o her seferinde tatlı işini çözmek zorunda kalsın. o zaman seve seve annesine lafını geçirecek.

Ne enteresan insanlar varya siz ne yaparsaniz yapın kayınvalidenizin düşünce yapısı değişmeyecek kadın gelmiş belli bir yaşa büyüdüğü gördüğü ortam bu haliyle sizden böyle bir beklentiye girmesi kendince gayet normal. Bu durumda siz onu değiştiremezsiniz ya hem sıcak yemek yiyeyim hem ağzım yanmasın demeyip gerekirse kötü(?) bir gelin olmayi göze alip paşa paşa ben bu tavırlar sebebiyle yapmak istemiyorum diyeceksiniz ya da saydığınız saçma sapan bahaneleri iyice düşüneceksiniz. Açıkçası her hafta istenen bir şey olsa anlayacağım ama 2-3 ayda bir birde elti de var anladığım kadarıyla kendi kızı da yok sizleri gerçekten kızları yerine koyan bir kadın kayınvalideniz. Ayrıca atama bekliyorum demişsiniz hayırlısı olsun ve unutmayın ilerde çocuğunuz olunca siz ise geri dönerken o çocuğu gözünüz en az arkada kalacak şekilde ya kendi annenize ya da eşinizin annnesine emanet edebiliyorsunuz.
Demem o ki sadece bugünü değil geleceğini düşünerek de hareket etmeli insan.
Bir abla tavsiyesi olarak söylüyorum niyetim eleştirip kırmak değil ki o da haddime değildir.

Ne enteresan insanlar varya siz ne yaparsaniz yapın kayınvalidenizin düşünce yapısı değişmeyecek kadın gelmiş belli bir yaşa büyüdüğü gördüğü ortam bu haliyle sizden böyle bir beklentiye girmesi kendince gayet normal. Bu durumda siz onu değiştiremezsiniz ya hem sıcak yemek yiyeyim hem ağzım yanmasın demeyip gerekirse kötü(?) bir gelin olmayi göze alip paşa paşa ben bu tavırlar sebebiyle yapmak istemiyorum diyeceksiniz ya da saydığınız saçma sapan bahaneleri iyice düşüneceksiniz. Açıkçası her hafta istenen bir şey olsa anlayacağım ama 2-3 ayda bir birde elti de var anladığım kadarıyla kendi kızı da yok sizleri gerçekten kızları yerine koyan bir kadın kayınvalideniz. Ayrıca atama bekliyorum demişsiniz hayırlısı olsun ve unutmayın ilerde çocuğunuz olunca siz ise geri dönerken o çocuğu gözünüz en az arkada kalacak şekilde ya kendi annenize ya da eşinizin annnesine emanet edebiliyorsunuz.
Demem o ki sadece bugünü değil geleceğini düşünerek de hareket etmeli insan.
Bir abla tavsiyesi olarak söylüyorum niyetim eleştirip kırmak değil ki o da haddime değildir.
Benzer şeyler yazacaktım ama tepki alırım boşver dedim.Siz yazmışsımız.Yani yarın bigün çocuk oluncada destek yardım bekleniyor kayınvalidelerden,hem çalışıp hem bebek büyütmenin zorluğu ile henüz tanışmamış konu sahibi.

Az biraz da eş ailesine tahammül edilse,çöpsüz üzüm ile evlenilirmiyorsa

Malzemelerin ve işçiliğinizin , emeğinizin parasını isteyin şaka yollu da olsa madem hayır diyemiyorsunuz
Belki anlar
Ya da tutturumayıverin pastayı kremayı , sönsün kekiniz kabarmasın yansın ne bileyim bilemedim 😅

Görev gibi olduysa ben yapmazdım ama 2-3 ayda 1 fazla değil. Yine de müsait misin demeden tatlı bekliyorsa müsait değildim yapamadım derdim. Zamanıma saygı duymuyorsa yapmazdım, gerçekten rica ediyorsa yapardım.

Siz evlenirken muhtemelen eş ailesinin her şeyi bana batacak diye şartlanmışsınız.

Dünya iyisi olsalar size yaranamazlar, aman eş ailesi ya, hiçbir şey rica etmesinler.

Çöpsüz üzüm bulsaydınız keşke.

Üzüldüm konuya.
Dikkat ettiniz mi olumsuz yorumlara hiç cevap vermiyor.İşine gelmiyor belli.Ama onu azıcık olumluyan her yoruma cevap veriyor.Dediğiniz gibi şartlanmış.Ailede iyi bir aile çok üzüldüm onlar adına.Ne yapsalar yaranamayacaklar.
Benim arkadaşım bir gün kendi ile ilgili özeleştri yaptı.İki çocuğuna kv bakıyormuş.Farklı ilçedeler.Çocukların dersi dahil hemde ilgilenme.Emkl.Öğr.miş kv.Farklı ilçe olduğu için onlarda kalıyormuş.Cuma akşamı ben geldiğimde kapıda bavulu hazır hemen evine dönerdi ben de çok kızardım bundan kadına.Şimdi aynı yaşa geldim ve onu anlıyorum.Kendime inan çok kızıyorum o zaman böyle düşündüğüm için.Kadın kafa dinlemeye gidiyor tabi gidecek.Gençlikte işte yapılıyor bu hatalar demişti.

Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Tatlı yapmamak için şehir değiştirmeyi mi düşünüyosunuz ? Ay öp başının üstüne koy kadın senden altın para felan da istemiyor üstelik ne kötü kaynanalar var sen farkında bile değilsin. Nazı sana geçmese senden istemez bile bilmiyorum .. ben aile benden bişey istemezse nazı geçmezse daha üzülürdüm.

Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Rahatsızım halim yok de

Kadın yapmam etmem asla istemesinler demiyor, arada bir de yapmama hakkım olsun, müsait miyim diye bana sorulsun diyor. 2-3 ayda bir yapılan tatlı kimsenin eline koluna yapışmaz ama yapacaksın, getireceksin ve misafirlerimi benimle ağırlayacaksın emrivakisi yapmaya kimsenin hakkı yok. Çok üst üste oldu bir kere de hazır alayım veya kendim yapayım diyebilir niye demiyor, niye ille gelini yapmak zorunda? Kocası da yalnız bırakıyor, gelip bana anlatma diyor, o niye? Kime anlatacak derdini rahatsızlığını, komşuya mı? Kayınvalide diye emir mi sayılacak her isteği? Babası kocasına 2-3 ayda bir emrivakiyle iş yaptırsın hemen şikayet eder. Erkek ailelerin niye her dediği emir sayılıyor, kadın da ağaç kovuğundan çıkmıyor.

Çocuğumun parası gitmesin gel bizde yapalım teklifini iyi niyetli buldum ben. Ne güzel bütçenizi düşünüyor ve kayınvalidenizde tatlı hazırlarken hem sohpet etmek hem beraber vakit geçirmek istiyor diye yorumladım. Belli ki kötü niyetli insanlar değiller. Gel evimi temizle demiyor sonuçta. Baklava açmayacaksanız beraber tatlı yapmak ne kadar zor olabilir ki. Eşinin de gönlü olur ne güzel hayatımda değer verdiğim iki kadın birlikte güzel vakit geçiriyorlar diye düşünür mutlu olur. Eşiniz beraber yapmayı teklif etmiş ki böyle koca bulmak zor. Biraz nazlı bir insan olduğunuzu ve güler yüzünüzden insanları mahrum bıraktığınızı düşündüm. Ama genelde böyle davrananlar daha kıymetli oluyor belki de doğrusunu siz yapıyorsunuzdur bilmiyorum. Kayınvalideme senede bir kez tatile gidiyorum gittiğimde bahçe işi olsun ev işi olsun yapmaktan gocunmuyorum çünkü o da bana gocunmaz. Alma verme dengesi diye bişey var. Eş ailesi sizin zor anınızda yanınızda olur gibi geldi. Böyle bir aileye bir tatlı yapmayı çok görmezdim sanırım.

Çocuğumun parası gitmesin gel bizde yapalım teklifini iyi niyetli buldum ben. Ne güzel bütçenizi düşünüyor ve kayınvalidenizde tatlı hazırlarken hem sohpet etmek hem beraber vakit geçirmek istiyor diye yorumladım. Belli ki kötü niyetli insanlar değiller. Gel evimi temizle demiyor sonuçta. Baklava açmayacaksanız beraber tatlı yapmak ne kadar zor olabilir ki. Eşinin de gönlü olur ne güzel hayatımda değer verdiğim iki kadın birlikte güzel vakit geçiriyorlar diye düşünür mutlu olur. Eşiniz beraber yapmayı teklif etmiş ki böyle koca bulmak zor. Biraz nazlı bir insan olduğunuzu ve güler yüzünüzden insanları mahrum bıraktığınızı düşündüm. Ama genelde böyle davrananlar daha kıymetli oluyor belki de doğrusunu siz yapıyorsunuzdur bilmiyorum. Kayınvalideme senede bir kez tatile gidiyorum gittiğimde bahçe işi olsun ev işi olsun yapmaktan gocunmuyorum çünkü o da bana gocunmaz. Alma verme dengesi diye bişey var. Eş ailesi sizin zor anınızda yanınızda olur gibi geldi. Böyle bir aileye bir tatlı yapmayı çok görmezdim sanırım.
Keşke dediğiniz gibi olsa ama asla öyle değil kaynanam gelinim yorulur demiyor oğlunun cebini düşünüyor istisnasız her misafirinde benden tatlı bekliyor ve orada olmamı onlara hizmet etme mi bekliyor ben bunun için evlenmedim ki bakın evlerine gittiğim de davetli olduğum da hiç bir şekilde kaldıramıyorum onu bana çağırıyorum yine asla bir şey yaptırmıyorum kadın hep tatlısı yapılsın hem erkenden evine gidilsin yardım edilsin hem de akşamı gelen misafirlere hizmet edilsin bunu bekliyor bir değil üç değil on değil...

Tatlı yapmamak için şehir değiştirmeyi mi düşünüyosunuz ? Ay öp başının üstüne koy kadın senden altın para felan da istemiyor üstelik ne kötü kaynanalar var sen farkında bile değilsin. Nazı sana geçmese senden istemez bile bilmiyorum .. ben aile benden bişey istemezse nazı geçmezse daha üzülürdüm.
Tatlı meselesi ne kadar büyüdü görmüyorsunuz ki aslında olayın iç yüzünü düşünün ki kaynananız evine bir kişi misafir dahi gelse sizi arıyor ve gelin diyor çünkü siz gelinsiniz misafirlere görünmek hizmet etmek zorundasınız kaynananız bununla övünecek gelin dediğin böyle oluyor diyecek. Bakın benim de misafirlerim oluyor işlerim güçlerim derslerim sınavlarım var bu kadın asla beni düşünmüyor varsa yoksa oğlu onun parasını çok harcamıyayım bana da yazık günah değil mi sırf gelinim diye neden her misafirinde orda bulunmak zorundayım üstüne de çağırılan yerlere gideyim diye baskı yapıyor gelmek zorundaymışım 30 kişi toplanıyorlar bir ev de nefes alamıyorum gitmesem bildiğiniz küsüyor ve tepki üstüne tepki gittiğim yerlerde dahi beni kaldırıyor davetli olduğum yerde de hizmet edecekmişim bırakın kendi evine başkasının davet ettiği eve bile benden tatlı istediler.

Dikkat ettiniz mi olumsuz yorumlara hiç cevap vermiyor.İşine gelmiyor belli.Ama onu azıcık olumluyan her yoruma cevap veriyor.Dediğiniz gibi şartlanmış.Ailede iyi bir aile çok üzüldüm onlar adına.Ne yapsalar yaranamayacaklar.
Benim arkadaşım bir gün kendi ile ilgili özeleştri yaptı.İki çocuğuna kv bakıyormuş.Farklı ilçedeler.Çocukların dersi dahil hemde ilgilenme.Emkl.Öğr.miş kv.Farklı ilçe olduğu için onlarda kalıyormuş.Cuma akşamı ben geldiğimde kapıda bavulu hazır hemen evine dönerdi ben de çok kızardım bundan kadına.Şimdi aynı yaşa geldim ve onu anlıyorum.Kendime inan çok kızıyorum o zaman böyle düşündüğüm için.Kadın kafa dinlemeye gidiyor tabi gidecek.Gençlikte işte yapılıyor bu hatalar demişti.
Hayır bütün yorumlara cevap verdim vermediğim yorum gözümden kaçmıştır keşke daha detaylı baksaydınız. Bakın benim kaynanam evine bir kişi adım atsa beni çağırıyor orada bulunmam ve hizmet etmem için istisnasız her misafirlerin de benden tatlı ve hizmet bekliyor bir akrabası çağırdığın da beni gitmem için zorluyor orada da ayağa kaldırıyor hizmet etmem için olayın iç yüzünü hiç görmüyorsunuz kadının zihniyetini anlamıyorsunuz gelinim var benimle her yere geliyor akrabalarıma hizmet ediyor ne desem yapıyor kpss sınavıma üç gün vardı ya kadın misafirlerine beni zorla getirdi sabah 2 de çıktım akşam 11 de döndüm.

Görev gibi olduysa ben yapmazdım ama 2-3 ayda 1 fazla değil. Yine de müsait misin demeden tatlı bekliyorsa müsait değildim yapamadım derdim. Zamanıma saygı duymuyorsa yapmazdım, gerçekten rica ediyorsa yapardım.
Görev gibi o ev de yaşayan bekar kızıyım o gözle bakıyor bence mesela nereye gitse beni arıyor buraya gidilecek gidelim gitmediğim de küsüyor ki çoğuna gitmiyorum bu arada gittiğimiz yerlerde de otuz kişi oluyor hep beni de kaldırıyor hizmet etmem için. Evine bir kişi dahi gelse arıyor sen de gel diyor çok ciddiyim sadece tek misafiri olsa dahi gelir misin değil gel. Zihniyet belli ve bunu bir çok üye anlamadı konuyu sadece bir tatlı ne olabilir ki diye düşündüler.

Back
X