Tamam eşine de ki sen yap tatlıyı o zaman ne olur ki. Adama bak sanki kendisi yapıyor ne rahat.Defalarca konuştuk bu konuyu eşimle yemekleri annem yapıyor tatlıyı da sen yapsan ne olur ki diyor.
Oğlunu düşünüyorsa oğlu da dışarıdan alacak. Bir sürü yapıp satan insan var pastahane varKaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Beraber yapalım teklifini sunuyor aslında ama benim için yeterli değilTamam eşine de ki sen yap tatlıyı o zaman ne olur ki. Adama bak sanki kendisi yapıyor ne rahat.
Aslinda mesele burda. Bakin aranizda bir alisveris oluyor onlar gonullu yapiyor olabilirler siz istemeseniz de eksikleri almak gedikleri tamamlamak onlarin verme sistemi birde almasi var bu da onlara gore sizden bir tatli. Eger beklentiye girilsin istemiyorsaniz size getirilen ramazan alisverisini kabul etmemelisiniz veya eksikleri soyleceksin dediklerinde ne munasebet diyip garipseyeceksiniz. Eleştirmek icin yazmadim aileler arasinda bu alisverisler cok normaldir aslinda ama siz neden sizden beklentide olduklarını anlamadiginiz icin farkedin diye yazıyorum. Bu arada oglumun parasi lafını hic sevmem eve giren para kim getiriyorsa ortaktir. Size masraf olmasin demedigi icin zihniyeti az cok belli kadininSorun kaynanamın bakış açısı sık görüşme isteği diyebilirim ( hafta da 2 kez görüşmek istiyor ben 1'e düşürdüm) onun dışında hiç bir sorunum yok kendisi iyi niyetlidir düşüncelidir kayınbabam da öyle gerçekten sevdikleri için görüşmek istiyorlar bunu da biliyorum bir hafta kayınbabam beni görmese arayıp özlediğini söylüyor mesela. Maddi konular da ise çok düşüncelidirler anne baba olarak en basiti ramazan ayı bütün market alışverişlerini kayınbabam yapmak istedi ve çok ısrar etti ne zaman evime gelseler elleri dolu gelirler ve öncesinde arayıp eksik ne varsa söyleyeceksin derler.
Daha ev de yapılan pasta için oğlumun parası gidiyor dedi kadın sırf oğlunun parası gitmesin diye gel evim de yap diyorBir iki defa hazır tatlı alın götürün. Oğlumun parası gidiyor diye bir daha sizden istemez.
Kayınbabam asla kabul etmiyor defalarca reddetmeme rağmen ben babayım bunu da mı yapamıycam sizin için diyor dediğiniz gibi ben de bunu düşündüm aslında ancak eşim onlardan herhangi bir şey almasak dahi annesinin zihniyetinin böyle olduğunu söylüyorAslinda mesele burda. Bakin aranizda bir alisveris oluyor onlar gonullu yapiyor olabilirler siz istemeseniz de eksikleri almak gedikleri tamamlamak onlarin verme sistemi birde almasi var bu da onlara gore sizden bir tatli. Eger beklentiye girilsin istemiyorsaniz size getirilen ramazan alisverisini kabul etmemelisiniz veya eksikleri soyleceksin dediklerinde ne munasebet diyip garipseyeceksiniz. Eleştirmek icin yazmadim aileler arasinda bu alisverisler cok normaldir aslinda ama siz neden sizden beklentide olduklarını anlamadiginiz icin farkedin diye yazıyorum. Bu arada oglumun parasi lafını hic sevmem eve giren para kim getiriyorsa ortaktir. Size masraf olmasin demedigi icin zihniyeti az cok belli kadinin
Ee adam daha ne desin? Bir kere de beraber yapın. Veya bir kere de sadece eşin yapsın. Ne bileyim bir sürü çözüm sunuldu, hiçbirini beğenmedin.Beraber yapalım teklifini sunuyor aslında ama benim için yeterli değil
Bu da farklı bir bakış açısı aslında dediğiniz gibi yaptığı ikramlıkları zorla vermeye çalışıyor ya da dışarıda bir şey yedilerse beni düşünüp paket olarak yaptırıyorlar ben görev olarak göründüğü için üzülüyorum ve kendime yediremiyorum bu bakış açısının olmadığını bilseydim sanırım kendim seve seve yapmak isterdim.Akışı değiştiremiyorsan bakışı değiştir diye bir söz var. Hayır diyemiyorsanız, bu konuyu olumlu düşünmeye çalışın. Kayınvalideniz yaptığınız tatlıları beğeniyor, başka bir şey de beklemiyor. Siz de ona gidince yaptığı diğer ikramlıklardan eve getirin. Ben kayınvalidemin yaptığı ve beğendiğim yemeklerden eve de getiriyorum. O da mutlu oluyor.
Tarlı konusunda becerikli olup ben de yapmak isterdim. 2-3 ayda bir olunca çok zoruma gitmezdi
Siz de haklısınız ben tatlı yapmaktan soğudum gerçekten hobiydi benim için ama gözümde çok farklı bir yere sahip artık yaparken mutlu değilimEe adam daha ne desin? Bir kere de beraber yapın. Veya bir kere de sadece eşin yapsın. Ne bileyim bir sürü çözüm sunuldu, hiçbirini beğenmedin.
Bu da farklı bir bakış açısı aslında dediğiniz gibi yaptığı ikramlıkları zorla vermeye çalışıyor ya da dışarıda bir şey yedilerse beni düşünüp paket olarak yaptırıyorlar ben görev olarak göründüğü için üzülüyorum ve kendime yediremiyorum bu bakış açısının olmadığını bilseydim sanırım kendim seve seve yapmak isterdim.
Çekindiğim nokta tam olarak ne bilmiyorum hiç istemezdim böyle bir şey yaşamayı açıkçası eşim benim yanımda konuştu bir kaç kez uyardı dediğiniz gibi kadının bakış açısı değişmiyor ve değişmeyecek eşim de çözümü beraber yaparız da buldu. Ben de konuştum daha önce belirttim kendisine küstü bir süre konuşmadı sonra tekrar başladı konuşsam küsecek sonra tekrar başlayacak. Sanırım benim biraz daha keskin bir konuşma yapmam gerekiyor umarım karşılıklı bir kırgınlık yaşanmaz teşekkür ederim fikriniz için.Oğlumun parası gidiyor, az masrafı olan tatlıdan yap lafı çok şey ifade ediyor. Seni çok yoruyor demiyor, oğlumun parası gidiyor diyor. Yani siz yorulun edin orası önemli değil. Bakış açınızı yaklaşımınızı değiştirmezseniz Güney Afrika'ya bile taşınsanız 3 ayda bir o tatlıyı yapr götürürsünüz. Hayırdır kocanız hem ses ses etme hem de bana gelip anlatma diyor. Sizin babanız her 2-3 ayda bir iş buyurabilir mi beyefendiye? Daha ikincide gelir başınızın etini yer.
Millet elli tane fikir vermiş, herkes bir değil diyorsunuz. Onu yapamam bunu yapamam şunu söyleyemem bunu söyleyemem... Neden biliyor musunuz, eşinizden çekiniyorsunuz. Adam size destek olsa, anne arada bir olur ama her davetinde bekleme, ben sipariş eder yollarım sana dese sizin için çok rahatlatıcı olur. Adam annesine destek oluyor size değil. 2-3 ayda bir yapılan tatlı değil mesele, size göre ayarlıyormuş misafiri daveti. Babanız eşinize göre böyle iş yapamaz planlayamaz değil mi?
Ben arada bir yaparım hatta gider misafirine bulaşığına yardım da ederim ama keyfim isterse. Kimse bunu görev gibi şart koşamaz. Size kaç yıllık evli kadınlar olarak tecrübe aktarıyoruz yol gösteriyoruz ama herkesin yapısı aynı değil diyorsunuz. Bizlerin bütün üyelerin yapısı aynı mı, değil ama sorun ortak. Ben kimseyle tartışmamak için hazır tatlı alır götürürdüm. Oğlunun parası gitmesin istiyorsa benden beklememeyi öğrenir. Eşime de bundan sonra annenin adresine sipariş veririm tatlıyı derim, yapayım mı diye sormam bile. Arada bir rica edilse kimse kimseyi kırmasın ama sen yapacaksın ve pahalı malzeme kullanmayacaksın oğluma masraf çıkarma diyen kadına da yapmam tatlı matlı.
Ben eşim ile evlendim ailesi ile değil her misafirlerin de beni çağırmaları beklentiye girmeleri nedendir ? Benim annem neden çağırmıyor misafirleri geldiğin de çünkü ben artık o evden de çıktım. Gelin adı altında hizmet beklemeleri bitmiyor üstüne görev gibi lanse ediliyor yahu insan rica eder yapabilir misin malzeme var mı direk şunu yap bunu yap oğluma malzeme parası çıkarma. Herkesin annesi babası kendisine kıymetli oğlu yapsın hizmet etsin o halde benim ailemin ufacık bir beklentisi olmadı eşimden.Siz evlenirken muhtemelen eş ailesinin her şeyi bana batacak diye şartlanmışsınız.
Dünya iyisi olsalar size yaranamazlar, aman eş ailesi ya, hiçbir şey rica etmesinler.
Çöpsüz üzüm bulsaydınız keşke.
Üzüldüm konuya.
Tamam dokunmasın kimseye faydanız, bir tek çekirdek aileniz olsun.Ben eşim ile evlendim ailesi ile değil her misafirlerin de beni çağırmaları beklentiye girmeleri nedendir ? Benim annem neden çağırmıyor misafirleri geldiğin de çünkü ben artık o evden de çıktım. Gelin adı altında hizmet beklemeleri bitmiyor üstüne görev gibi lanse ediliyor yahu insan rica eder yapabilir misin malzeme var mı direk şunu yap bunu yap oğluma malzeme parası çıkarma. Herkesin annesi babası kendisine kıymetli oğlu yapsın hizmet etsin o halde benim ailemin ufacık bir beklentisi olmadı eşimden.
Siz olayın sadece tatlı yönünü görüyorsunuz kadın da gelin adı altında hizmet beklentisi var böyle yetişmiş çünkü evet kötü bir kadın değil ama bakış açısı gerçekten çok farklı en basit örneği kadınlar eşlerine karşılık veremez erkek sinirlense de kadın alttan almak zorundadır. Çocuksuz evlilik olmaz dedi mesela geçenlerde o bunları söylerken normali olduğu için söylüyor ama bana göre normal değil asla da olmayacak ya da gelinlerin olması ne kadar güzelmiş eskisi kadar yorulmuyorum artık daha rahat misafir çağırıyorum söylemleri bir misafirliğe ortak gittiğimiz de beni sürekli kaldırmaya hizmet ettirmeye çalışması o kadar fazla ki...Yahu konu sahibesi ne bakış açısı, bu insanlar belli ki seni kızları olarak görüyor, kızından ayırmıyor. Kv de seni kızı gibi görüyor, davet verirken beraberce yaparız diye düşünüp çağırmış işte. Kv seni kullanmıyor, beraberce ailece etkinlik yapmak istiyor. Hiç mi aile ortamı görmedin
Kadının sana kötü sözu yok, fesatlığı yok neden kendini dolduruyorsun??? Kv de kp de gayet içten davranıyor, sen bu insanlara fesatlanmaya hiç utanmadın mı? Kocan da haklı altı üstü 1 tabak yemek, bunca mesele yapmaya değer mi?
Siz olayın sadece tatlı yönünü görüyorsunuz kadın da gelin adı altında hizmet beklentisi var böyle yetişmiş çünkü evet kötü bir kadın değil ama bakış açısı gerçekten çok farklı en basit örneği kadınlar eşlerine karşılık veremez erkek sinirlense de kadın alttan almak zorundadır. Çocuksuz evlilik olmaz dedi mesela geçenlerde o bunları söylerken normali olduğu için söylüyor ama bana göre normal değil asla da olmayacak ya da gelinlerin olması ne kadar güzelmiş eskisi kadar yorulmuyorum artık daha rahat misafir çağırıyorum söylemleri bir misafirliğe ortak gittiğimiz de beni sürekli kaldırmaya hizmet ettirmeye çalışması o kadar fazla ki...
Hanımefendi ben bu insanları defalarca evim de ağırladım hasta oldular ilgilendim ben kürtaj oldum kaynanam bir gün kalmadı evimde geleyim mi dedi zahmet etme deyince durdu beklentiye de girmedim. Ben zaten elimden geleni yapıyorumTamam dokunmasın kimseye faydanız, bir tek çekirdek aileniz olsun.
Yılda birkaç defa olan şeye bu kadar tepki veriyorsanız eşinizin ailesi yok hükmünde sizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?