Hıc bırımız demek istemeyız tabiki de ama bazen ınsan ruhen bile kolunu kıpırdatmak istemıyor2-3 ayda bir yapılır ya annenin isteğini kırmam ben olsam
İki üç ayda bir tatlı yapmak da zor değil,ben anneme de kayınvalideme de her misafirleri geldiğinde yapıyorum.Abartmamış mısınız bu dertlenecek kadar,baklava açmanı beklemiyordur galibaKaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Tatlının tadı çok kötü olsa da yine ister yine ister biliyorum.
Sohbet esnasında her zamanda ben yapiyorum de ben olsam derim yani bilmiyorumGünü ona göre ayarlıyor kaynanam.
Bu durum çok sık olmuyor ya o yüzden tölere edilebilir diye düşünüyorum bebeği olsa zaten böyle bi beklentisi kalmaz kimseninHıc bırımız demek istemeyız tabiki de ama bazen ınsan ruhen bile kolunu kıpırdatmak istemıyor
ama kadın resmen görev haline getırtmıs öbür gelının bir çocuğu olması bi tatlı yapamayacağı anlamına gelmez hani kızım arada sen yapıver denemeyecek kadar değildir eminim bir çocuğu.
Mevzu tatlı da değil ki kadın gün yapıyor milleti topluyor tatlısından hizmetine kadar bu kadıncağıza yüklüyormuş .
Aynısını düşündüm.Sen alıştırmışsın bu tatlı olayını ama şöyle blr şey de var.Abimin eşi aynı zamanda tek gelinimiz.Evlendiğinden beri annemin kalabalık misafiri olduğunda annemi arar ben falan şeyi yaptım siz yapmayın der.Ki annem de yengemin misafiri olduğunda ağır yemekler i annem yapar.Ama yengemin göreviymiş gibi düşünmez.Hatta gelin mecbur değil yapmaya diye düşündüğü için çok mahçup olur niye yaptın diye kızar .Çoğu zamanda misafir olduğunu söylemez bir şey yapmasın diye.Arar misafir var sen de gel diye.Kayınvalideniz anlayışsız biri.Şu an düşünmüyoruz çocuk büyük sorumluluk ancak sanki olsa bile benden bekleyecek gibi düşünüyorum. Sebebi şu olabilir ilk evlendiğim zamanlar sık sık tatlı yapar getirirdim çok severek yapardım alışkanlık gibi mi oldu bilmiyorum ama keşke hiç yapmasaydım.
Muhtemelen tolere edemicek bi hâl almış olmalıBu durum çok sık olmuyor ya o yüzden tölere edilebilir diye düşünüyorum bebeği olsa zaten böyle bi beklentisi kalmaz kimsenin
Kaynanaya çok gidip gelme, gerekmedikçe arayıp sorma, planlarından söz etmemekle başlayın sonra hayır deme cesaretinide bulursunuz.Evet tam üstüne bastınız hayır diyemiyorum sanki hayır dersem kötü bir insanmışım gibi düşünecekler diye korkuyorum. Elimden geldiğince mesafe koymaya çalışıyorum ama yetmiyor
İki üç ayda bir tatlı yapmak da zor değil,ben anneme de kayınvalideme de her misafirleri geldiğinde yapıyorum.Abartmamış mısınız bu dertlenecek kadar,baklava açmanı beklemiyordur galiba
Benim için evet sanırım.Yapamam demek şehir değiştirmekten daha mı zor?
Defalarca konuştuk bu konuyu eşimle yemekleri annem yapıyor tatlıyı da sen yapsan ne olur ki diyor.Sehir degistirmek hayir demekten gercekten daha kolay mi geliyor? Kendinizi korumaya ögrenmelisiniz. Bu kv olsun baskasi olsun fark etmiyor. Hayir demek sizi ne kötü gelin nede kötü es yapar. Esiniz cok düsünüyorsa paraya kiyip tatliyi alip kendi gidip hizmet etsin
Tatlının tadı çok kötü olsa da yine ister yine ister biliyorum.
Herşeye bahanen var. Böyle gelini bulmuş başka şehirde bile olsan yine sana yaptırır o tatlıyı.Günü ona göre ayarlıyor kaynanam.
Şöyle ki atanmayı bekliyorum inşallah atandıktan sonra zaten bu şehirden gitmem gerekecek. Biliyor musunuz şehir değiştirmek bir insanı değiştirmekten çok daha kolay. Eşimin ailesinin kafa yapısı düşünce tarzı asla değişmeyecek kötü insanlar değiller biliyorum ama bakış açıları çok farklı ve ben bir çözüm bulamıyorum. Tatlı yapmak aslında zor değil ama sürekli beklentiye girmeleri beni bunaltıyorŞehir ve düzen değiştirmeyi gerektiren bir durum yok bence.
Bir insan birşeyi yapmak istemiyorsa yapmaz, bu kadar basit.
Şahsi görüşüm, kimse bana güvenip misafir davet etmesin.
Kendisi hazırlığını yapabiliyorsa, ikramını yapabiliyorsa misafir çağırsın.
Her seferinde oraya gitmek zorunda mısınız ayrıca?
Ben her gittiğim yerde elbette bir işin ucundan tutan bir insanım, şahsi olarak düşüncem elim ayağım tuttuğu sürece de yaparım ama bu benim gönüllü yaptığım birşey.
Biri bana bunu yapmaya diretse ben de yapmak istemeyebilirim.
Gün oluyor insan havasında olmuyor veya kendini iyi hissetmiyor, hepimizin başına gelir.
Ancak sadece onlar birşey istiyor ben de karşılamak istemiyorum artık diye de kalkıp kendi düzenimi kökten değiştirmem, buna engel olmanın yollarını arar bulurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?