- 11 Kasım 2024
- 267
- 547
- 18
- 34
Benim için evet sanırım.
Bahane değil maalesef ki söylediğiniz her yolu ben zaten denedim. Ben yapamıyorum tatlıyı bozarım diyorum gel biz de yap diyor. Yani her şekilde yapılsın da gerisi önemli değil modunda bu kadın ve daha önce de bu konuda konuştuk eşim de ben de sürekli tatlı yapamayız dedik oda sadece kalabalık misafirler de yardımcı olsun dedi eşim de bunun doğru olduğunu düşünüyorHerşeye bahanen var. Böyle gelini bulmuş başka şehirde bile olsan yine sana yaptırır o tatlıyı.
o zaman sizde ondan inadına misafir geldiğinde zor yemek isteyinSöyleyemiyorum işte suçlusu da biraz benim şu ana kadar yaptım ilk evlendiğim zamanlar tatlı yapmayı çok sevdiğim için sık sık yapardım ancak şu an görev gibi olmuş durumda alıştırdım diyebilirim. Maalesef gitmeme gibi bir durumum yok kadın günleri bana ve eltime göre ayarlıyor.
Defalarca konuştuk bu konuyu eşimle yemekleri annem yapıyor tatlıyı da sen yapsan ne olur ki diyor.
Olayın içinde olmadığınız için söylemesi kolay ben de dışarıdan bakan biri olsaydım böyle düşünürdüm dediğinizi de yaptım daha önce konuştuk bu konuyu zaten kaynanam ısrarla kalabalık misafir de yaparsın diyor yani konuşmak çözüm olmadı.konunun muhatabı eşiniz değil kayınvalideniz yalnız, ne diyecek yani anne artık karımdan tatlı isteme yapmak istemiyor falan mı diyecek allah aşkına o kadar değil ya, velisinin savunmasına muhtaç öğrenci gibi davranmayıp hakkınızı savunursanız şehir değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Eşime göre bu normal bir durum çünkü çocukluğundan beri sürekli kalabalık misafirlikleri göre göre büyümüş bana göre ise tam tersi ben rahat büyüdüm hiç bir baskı olmadan evet benim annem de misafir çağırdığın da yardım ederdim ama annem beklemezdi benden kendi isteğimle yapardım dayatılma olmasa zaten kaynanama da yardım ederim sorun dediğiniz gibi mecburi hissettirilmesi ve konuşmama rağmen beklentisinin devam etmesiBurda temel sorun esinizin sizin kararlariniza saygį duymamasi. O daha meselenin tatli olmadigini anlamamis. Kimse dayatilmalari sevmez. Kayinvalidem le ayni binadayiz daha bir kere misafirim var diye benden birsey istemedi. Herhangi bir beklentisi yok. Sizin ki sadece tatli degil, oraya gidip "gelin hizmeti" de vermenizi istiyor. Dedigim gibi esiniz böyle seyleri cok seviyorsa kendisi tatli yapip evlat olarak gidip hizmet edebilir. Erkekler ama.genelde bunu kadina.postalamayi sever
Aslında daha önce güzel bir şekilde bu konuyu konuştuk kaynanam ile konuşmaktan anlamıyor konuşmam da net bir şekilde istemediğimi sürekli tatlı yapmak zorunda olmadığımı anlattım bir süre istemedi şimdi yine eski haline döndü.o zaman sizde ondan inadına misafir geldiğinde zor yemek isteyin
sarma vs gibi hayır diyemeyeceksiniz madem
ben olsam ay yok yapamam anne hatta sen şunu yap da yesek vs derdim şaka ile
sonra ne derse desin duymazdım
Ben eşimin ailesinin kafa yapısının böyle olduğunu bilmiyordum ne eşim ne de ailesi hiç bu yanlarını göstermediler eğer görmüş olsaydım emin olun evlenmezdim.öyleydi böyleydi şöyleydi.
Yapmam de de laf etme en azından.
Kafa yapısını beğenmediğin insanla/ ailesiyle evlenmemek de seçenek İDİ
Buradaki kadınlar fikir verirken saksı gibi oturduğu yerden vermiyor, tecrübelerinden yola çıkarak bir şeyler söylüyor yani benzer şeyleri herkes yaşıyor ona dayanarak yazılıyor, her şeye bir savunma bahane iyi o zaman yapın ne diyelim, bu arada ben bir şey istemezsem kimse zorla yaptıramaz, mesela bu sefer yapamayacağım derim yapmam, tatlısız ikram yapmak zorunda kalınca kendisi yapmaya başlar mecburen.Olayın içinde olmadığınız için söylemesi kolay ben de dışarıdan bakan biri olsaydım böyle düşünürdüm dediğinizi de yaptım daha önce konuştuk bu konuyu zaten kaynanam ısrarla kalabalık misafir de yaparsın diyor yani konuşmak çözüm olmadı.
Bu söylediğinizi bazen yapıyorum ama temel de çözüm olmuyor maalesef ya ailemin memleketin de olduğum bir zamana denk getiriyorum ya da o an hasta oluyorum dediğiniz gibi ama nereye kadar konuşmayı da denedim açık bir şekilde ifade ettim ilk bir kaç ay istemedi şimdi tekrar başladı ve hayır diyemedim.Kusura bakmayın da hayır demek bu kadar zor olmamalı yapmıyorum diyeceksiniz kırılan kırılsın. Siz kırmamaya çalıştıkça karşınızdaki sizi ezmeye çalışıyor. O gün hasta olun niye kendi kendinize ket vuruyorsunuz ki kayınvalideniz hastalanacağınız gününü nereden bilsin o gün hasta olun o gün rahatsızlanın.
Bir insanı değiştirmek imkansızdır.Şöyle ki atanmayı bekliyorum inşallah atandıktan sonra zaten bu şehirden gitmem gerekecek. Biliyor musunuz şehir değiştirmek bir insanı değiştirmekten çok daha kolay. Eşimin ailesinin kafa yapısı düşünce tarzı asla değişmeyecek kötü insanlar değiller biliyorum ama bakış açıları çok farklı ve ben bir çözüm bulamıyorum. Tatlı yapmak aslında zor değil ama sürekli beklentiye girmeleri beni bunaltıyor
Tecrübeler aynı ancak yapılar farklı sizin de kaçırdığınız nokta bu oluyor insanlar tek düze değil siz böyle olabilirsiniz ama herkes böyle değil ben sizin bahsettiğiniz şekilde tepki ortaya koyabilecek yapı da olsaydım zaten konu açmazdım ben konuşarak çözmeye çalıştım ancak olmadı.Buradaki kadınlar fikir verirken saksı gibi oturduğu yerden vermiyor, tecrübelerinden yola çıkarak bir şeyler söylüyor yani benzer şeyleri herkes yaşıyor ona dayanarak yazılıyor, her şeye bir savunma bahane iyi o zaman yapın ne diyelim, bu arada ben bir şey istemezsem kimse zorla yaptıramaz, mesela bu sefer yapamayacağım derim yapmam, tatlısız ikram yapmak zorunda kalınca kendisi yapmaya başlar mecburen.
Farklı görüşleri ve tecrübeleri duymak değil mi zaten konu açma amacınız. Burada size sabaha kadar konuşalım fikir verelim, ben yapamam dediğiniz noktada yerinizde saymaya devam edip o döngüden çıkamıyorsunuz işte farkında değil misiniz? :)Tecrübeler aynı ancak yapılar farklı sizin de kaçırdığınız nokta bu oluyor insanlar tek düze değil siz böyle olabilirsiniz ama herkes böyle değil ben sizin bahsettiğiniz şekilde tepki ortaya koyabilecek yapı da olsaydım zaten konu açmazdım ben konuşarak çözmeye çalıştım ancak olmadı.
Söylediğiniz gibi alıştıkların da sürekli bir beklenti halinde oluyorlar ben en başta tatlı yapmayı seven yönümü göstermemiş olsaydım beklentiye girmeyeceklerdi. Sizin bahsettiğiniz bu duruma sanırım bu şehir de kalırsam ben de gelicem. Sizin adınıza çok sevindim iyi ki bir şekilde tepkinizi ortaya koydunuz ve önüne geçtiniz inşallah aynı şeyi en kısa sürede ben de yapabilirim.Bir insanı değiştirmek imkansızdır.
Benim kayınvalidem zor bir insan, aynı şehirde yakın semtlerde oturuyoruz.
Hatta bir dönem aynı semtte de oturduk.
Fakat, bana bu şekilde istemler ile gelemiyor artık, çünkü yaptıramayacağını biliyor.
Zaman alıyor bunu sağlamak, o her istediğinde ben hayır dedim, yapamam ben anlamıyorum dedim.
Anladığımı bildiği halde, ay malzemem yok şu an diyerekte geçiştirmişliğim çoktur.
Eşim bir defasında 'yaaa benim gönlüm olurdu aslında' dedi.
Bende benim gönlümün olacağı çok şey olduğunu ama ona dayatmadığımı söyledim.
Bu problem olacaksa, kendisi tatlıyı veya her neyse onu yapabileceğini söyledim.
Bir gün yine aynı konu açıldığında da, üzülme oğlun sana 1 kilo baklava alıversin n'olur ki dedim.
O oldu zaten, bir daha da sormaya yüzü olmadı.
Kayınvalidemin bunu yapmasının sebebi, benden önce evlenmiş olan bir eltimin olması ve her bayram duvarlarına kadar silip, her bayramın ilk iki gününü kayınvalidemle geçirip bütün misafirlerine tatlısından tuzlusuna hizmet etmesinden kaynaklanıyordu. Bu onun tercihi, beni bağlamaz, yapmayı seviyordur, emek vermekten hoşlanıyordur. Ben daha kendi evime yeri gelip gücüm yetemezken kalkıp kaynanamın evi ile misafiri ile uğraşamam kimse de kusura bakmasın.
Bu da benim görüşüm.
Tayin konusunda hayırlısını dilerim.
Böyle bir imkanınızın olması da güzel bir şey, umarım gönlünüze göre olur her şey.
boşanabilirsin, hiçbir şey için geç değil. Boşanma sebebi: tatlı yapmak istemediğini söylememek. Ya en basiti o gün gitmezsin eşine de bir kilo baklava al der gönderirsin sanki 500 kişilik davetli var evlerindeBen eşimin ailesinin kafa yapısının böyle olduğunu bilmiyordum ne eşim ne de ailesi hiç bu yanlarını göstermediler eğer görmüş olsaydım emin olun evlenmezdim.
Siz çok keskin yaklaşıyorsunuz bakın önerileri okudum ve bir çoğunu da yaptığımı belirttim başım ağrıyor da dedim yapamam da dedim o gün müsait değilim hastayım da dedim sürekli beklentiye girmeyin de dedim ama bu durum canımı sıkıyor her tatlı yapma meselesin de hayır dediğim zaman bahane üretmeye başladığım zaman üzülüyorum ve stres yapıyorum kaynanamın bunun farkına varmasını istiyorum anlamasını beklentiye girmemesini çünkü diğer türlü bir misafirlikte istemez üçüncü de yine ister.Farklı görüşleri ve tecrübeleri duymak değil mi zaten konu açma amacınız. Burada size sabaha kadar konuşalım fikir verelim, ben yapamam dediğiniz noktada yerinizde saymaya devam edip o döngüden çıkamıyorsunuz işte farkında değil misiniz? :)
Bende 2-3 ayda bir yapardım açıkçası2-3 ayda bir yapılır ya annenin isteğini kırmam ben olsam
İşte sorun tam olarak bu, yaptıklarınızın hepsini okudum hiç biri çare olmadıysa ki olmamış keskin yaklaşmak olabilir mi olayın çözümü demek istiyorum size.Siz çok keskin yaklaşıyorsunuz bakın önerileri okudum ve bir çoğunu da yaptığımı belirttim başım ağrıyor da dedim yapamam da dedim o gün müsait değilim hastayım da dedim sürekli beklentiye girmeyin de dedim ama bu durum canımı sıkıyor her tatlı yapma meselesin de hayır dediğim zaman bahane üretmeye başladığım zaman üzülüyorum ve stres yapıyorum kaynanamın bunun farkına varmasını istiyorum anlamasını beklentiye girmemesini çünkü diğer türlü bir misafirlikte istemez üçüncü de yine ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?