Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kizinin bir tane annesi var oda sensin. Bunu kimse degistiremez. Senin kokun onu rahatlatacak senin sesinle buyuyecek. Asiri seviyor bu guzel ama tek yanlis olan sey buyuturken mudahele etmesi olacaktir. Ortak bi yoldan yurumezseniz cocuk egitiminde sikinti yasarsiniz. Bi de ben doguracakmisim gibi heyecanliyim da ne ya sacma sapan seyler uzulmeyin

bir yeğenim var. doğduğunda hayatım boyunca ondan daha fazla kimseyi sevemem diye düşünmüştüm. şimdi kendi evladımı bekliyorum ve evlat başlaymış daha doğmadan dünyaları sermek istiyorsun önüne. kendi annemden örnek vereyim ablam doğum yaptığında anane dede olarak delirdiler diyebilirim. hediyeler el emekleri ellerinden geldiğince. annem ve babam her zaman evlat anaparaysa torun faizdir kardır daha tatlıdır der :) yani aslında ne kdara güzel babanne olarak heyecanla bekliyor. hiç takmasaydı daha çok üzülürdün. benm kaynanamda çok heycanlı hatta dün 40 günü doldurana kadar kalırım dedi. ama ben 40lı kadın yalnız kalmaz gibi şeylerle korkutmayın beni dedim. annemle aramda 600km var. kaynanamla evimiz 10 dakika. ona başım sıkıştığında ararım hep gel sev ama ben bakarm dedim sadece. çünkü ilk torununu o büyütmüş. tek korkum bunu benden beklemesi (ilk torununu kendi evinde büyüttü görümcem pek ilgilenmedi). ben en başta bunu benden beklemeyin dedim o kadar. yoksa dedesi ve babannesi olarak hediyeler aldıklarında falan inanın çook mutlu oluyorum. neden hediyelere üzüldünüz bilemedim. haa 1 yada iki tane olacak şeyleri bana sorarak aldı ayrı. odasını bens eçtim. hatta hastane çıkışını kendi hediye almak istediğini söledi iki tane aldık birini ben beğendim birini o. kendi annen böyle davransa da kızıcakmısın önce öyle düşün. hamileliin verdiği alınganlık olabilir üstünde. bırak alsın 1 tane olacagına iki tane olsun bitanede sen alırsın bunda çözülmicek bişey göremiyorum. ayy cok uzun yazdım kusra bakmayın :KK70: ama otorite sarsma konusunda haklısın! hayırlı doğumlar :)

Kizinin bir tane annesi var oda sensin. Bunu kimse degistiremez. Senin kokun onu rahatlatacak senin sesinle buyuyecek. Asiri seviyor bu guzel ama tek yanlis olan sey buyuturken mudahele etmesi olacaktir. Ortak bi yoldan yurumezseniz cocuk egitiminde sikinti yasarsiniz. Bi de ben doguracakmisim gibi heyecanliyim da ne ya sacma sapan seyler uzulmeyin
Yani annemin de ilk torunu olcak ama hiç böyle laflar etmiyor aman ben daha iyi bilirim havalarına girmiyor. Bana saygı duyup öyle yaşıyor sevincini. Ben de bu yüzden dert edindim kendime canım çok teşekkür ederim yorumun işin.

Benim annem ve babam da kızıma kızım diyorlar, torun sevgisi bambaşka diyorlar. Hiç alınmam kırılmam. Ha künyesini de babam almış hediye olarak. Çok da güzel almış :KK200:

Doğumdan sonra çok uzun kalmazsa buara anlatılan acaip babaanneler gibi emzirmeye falan kalkmazsa canınızı sıkmayın:bicak:

Sağlıkla alın Kucağınıza:KK200:
Hahah aman Allah korusun emzirmek de ne demek o zaman susamam işte :))

Merhabalar,
Hemen konuya girmek istiyorum. Aslında kaynanamla iyi anlaşıyoruz ama benim de her gelin-kaynana gibi kendisiyle sorunlarım var. Hamile kaldığım günden beri bebeğimi sahiplenme şekli beni delirtiyor.

Daha hamileliğimin başlarında kızımın ilk ultrason görüntüsünü aldığımızda,
"yerim ben onu" diye yorum yaptım. Kaynanamın cevabı "yeme yeme koklarız biz onu" oldu. Cümle "yeme annesi" olsa bi nebze anlarım ama o da yok. Bebeğimden sürekli "kızım" diye bahsediyor, kızımın şusu kızımın busu, kızım kızım kızım... Hatta yine aynı dönemlerde bana demez mi "biz torunları anne babasından bile daha çok severiz, siz kızınca çocuğa laf söylersiniz ama biz kıyamayız". Şoka girdim ya nasıl benden daha çok sevebilirsin sen çocuğumu? Sanki benim anneliğimi görmezden geliyor.

Daha bebeğim 2 aylıkken gitmiş kıyafet alışverişi yapmış benim haberim bile yoktu, herşeyi bana yaptıktan sonra söylüyor.Kızıma künye yaptırmak istiyordum onu da gitmiş yaptırmış geçenlerde ve yine benim haberim yok, eşime de hollymom'a sürpriz olsun söyleme demiş.

Sürekli kızımla ilgili planlar yapıyor. Kızım okula başlayınca kendisi götürüp getircekmiş, üniversiteyi nerde okursa o da peşinden gidecekmiş, kusura bakmayalımmış ama kızımı çok şımartacakmış, onunla tatillere gidecekmiş, kızım büyüyünce kaynanamı arabayla gezdirecekmiş...

Bir gün dayanamadım kendi annem de vardı dedim ki "bizim anne baba olarak hayır dediğimize siz evet derseniz çocuk bizi takmaz, otoritemizi sarsmayın lütfen", bana resmen alay eder gibi bir gülüşle bir bakış attı ki alt metni "yav he he sen konuş" gibiydi. Çocuğu büyütme şeklimize bile şimdiden müdahale ediyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi kendisinin de hep içinde olduğu bir yetiştirme şeklinden bahsediyor.

Ve en son bombayı geçen gün patlattı. Ben doğum yaklaştığı için nasıl heyecanlı olduğumdan bahsediyordum, ne dese beğenirsiniz "sanki ben doğuracakmışım gibi kalbim pır pır, çok heyecanlıyım."

Eşim annesine çok düşkün o yüzden onunla bu derdimi paylaşamıyorum. Hamileliğimin başında paylaşmayı denedim ama "yanlış anlıyorsun, annem öyle demek istememiştir" gibi cevaplar aldım hep, yani beni tatmin edecek bir sonuç alamadım.

Doğumdan bikaç hafta önce gelecek, doğumdan sonra da bikaç ay bende kalacak. Süresini bilmiyorum. Sizce bu kadar alınganlık yapmam normal mi? Hamile olduğum için mi bu kadar hassasım? Kaynanamın bu tavırlarına lohusayken nasıl dayanırım, bir yolu yordamı var mıdır? Kızımı şimdiden bu kadar sahiplenmesi ileride kızımla ilişkime zarar verir mi? Vs. vs.. Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Öncelikle Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu. Herkes iyi niyetle düşünüp yazmış ama ben nedense size hak verdim. Benim kv doğumdan sonra herşeyi bana zehir ettiği için sanırım böyle tavırlı olanlara iyi niyetle yaklaşamıyorum artık, herkes aynı olacak diye bir kural yok tabi kadın gerçekten hevesli ve iyi niyetli olabilir. Belki ilk kez babaanne olacağı için heyecanlıdır ama siz de anne oluyorsunuz, o yüzden aman hevesini kursağında bırakma diyenleri anlamıyorum. Almak istediğiniz ne varsa siz de alın yavrunuza eğer durumunuz varsa bırakın çifter çifter olsun, ilerde ihtiyacı olan birisine verirsiniz. Şimdiden her söylediğine laf yetiştirmeye çalışıp üzülmeyin bence, kötü niyetle bunu yapıyorsa daha çok coşturur bu tavrınız onu. Ama eğer müdahale edilmesini istemiyorsanız çok net bir şekilde hem annenize hem de kvye söyleyin. Çocuğun yetiştirilmesinden anne baba sorumludur, aile büyükleri de buna saygı duymak zorunda.
Eğer sağlıklı bir doğum süreci geçirirseniz kesinlikle ama kesinlikle doğumdan sonra kv uzun süre yanınızda kalmamalı, uykusuzluk, bebek bakım stresi ve yorgunluk ile her davranışı batacaktır. Eğer bebek doğmadan sözlerinden alınıyorsanız doğduktan sonra sorun çıkma ihtimali daha yüksek. Bunu herkesin olduğu bir ortamda bebeğimle daha iyi ilişki kurmak için eğer bir sorun olmazsa yalnız kalmak istiyorum şeklinde söyleyin. Şimdiden kolay gelsin.

Ogullarinin cocugu canim ogullarina olan sevgisinden fazla babamla annemden biliyorum. Babam simdiden araba alacam tosunuma kiz arkadaslariyla taniscam diyor. Mutlu olmalisiniz. Dede , babanne, anneanne sevgisi gormeden buyuseler inanin cok zorunuza giderdi. Su an imrendim umarim benim kayinvalidem de böyle olur ilgili olur mutlu olurdum bu ilgiye sevgiye
İnşallah canım gönlündeki nasip olur sana da:)

bu dert şu sıra moda oldu..
heycanlı bir babane var karşınızda,
alışveriş yapmasa, hiç bişi almadı diye dertlenirsiniz, alsa aldı diye.
kadın ne güzel düşünmüş, künye yaptırmış, ne var bunda ????
sana niye sorsunki, hediye alıyor sonuçta..
sizde yaptıracakmışsınız, yaptırın değişik degişik takın.

bazı söylemleri yalnış, bende abartı buldum ama gözünüze bu kadar batmasın..
hormonlar ahenkle lorke lorke modunda..
:))) haklısın coştu hormonlar dalgalanıyor:)

abartmışsın. ne güzel sevgi besliyor çocuğa. bunlar torununu seven her anneanne babaanne dede de olur. benim annem de oğluma annem der. sarıp sarmalar.
artık iyice şeye döndük. oğlum oldu demiş tutmuş koparmış.

Ayy sen de bulmuş ta bunuyosun.Ne güzel işte baksın etsin kıyafet alsın künye alsın daha ne istiyosun ki!Hayır künye yaptırmış diye kızacağına git başka şekilde de sen bir tane daha al.Hatta kızını ona iyice alıştır ki bi işin olduğunda rahatça babannesine bırakıp işini halledebilesin.İlk kez anne olunca böyle panter kesiliyolar anneler:)))

Bişey diyim mi anlaşılan tek şey kaynananız sizi seviyor ve sizden olan torunada çok değer veriyor eski bir laf vardır evlat yetiştirirken anlaşılmıyor sevildiği hayat derdinden gecim derdinden iste o yüzden torunda tam anlamıyla çocuk sevgisi anlasilirmis sevinmelisin kadın sen istedin diye gidip künye almış sana supriz yapmak için kıyafetler almış özenmiş fazla sevgiden bunlar hep abartmayın canım hamileliktendir o kendinizi kurmayın mutlu olun o sizi mutlu etmeye çalışıyor anlasilan
Ben de kaynanamı seviyorum canım çok şükür tabiki çok büyük dert değil ama bu yönleri rahatsız etti sadece. Ama tutup da bu yüzden bir saygısızlığım olmadı olamaz da. Çok çok ileri giderse güzelce uyarabilirim.

Benim kayinvalidem de tam anlattığınız gibiydi.doktor kontrollerine giderken bile peşimize takılır eşimden önce bakmak isterdi ultrason görüntülerine.Kizimin ilk yatak odası takımını bile o aldı bize sormadan.
Ama bende ne yaptım biliyormusunuz bu durumu kendi lehime çevirdim. O istediğini aldı kızım için bende kendi istediğimi.Hatta aşırı ilgi göstermesi bir ara hoşuma bile gitti.Çocuğumu güvenerek ona bırakıp arkadaşlarımla cikabiliyordum.Babanne sonuçta kılına zarar gelsin istermi?Hasta olduğunda herkesten önce koşardı destek olurdu bana.
Bende onu anlamaya çalıştım ilk torunuydu tabiki sevecek deli gibi.Kizsaniz bile böyle düşünün. Kötülük için yapmıyor hiçbirini. Ve o sizin bebeğiniz siz nasıl bir insan olmasını istiyorsanız öyle olacak,sizi örnek alacak.Benim kızım o kadar ilgiye rağmen asla şımarık bir çocuk olmadi.Dengeyi korursaniz olmaz zaten.
Bu arada kayinvalidemı hiç sevmem ve görüşmüyorum onunla.Bunları onu sevdiğim için yazmadım yani..)
Onun da ilk torunu benim de ilk çocuğum olunca heyecanlarımız çakıştı sanırım:) ben de öyle yaparım artık tabiki babaannesi gözüm kapalı güvenebilirim çok haklısın:) inşallah biz de o dengeyi kurabiliriz.

Bir çoğu gereksiz endişe ... boşuna telaş şu an ..
Kızın doğsun , kucağına al ..hanenize girsin ... bu dedikleri hareketler artarak çoğalırsa o zaman tepki verebilirsin .
Şu an için boş vaatler de olabilir ..ve boş yere takıyor da olabilirsin .

Otorite konusunda haklısın . Anne baba eğitimine köstek olabiliyor zaman zaman dede/nine şımartmaları ... Ama o da çok göza batmamalı abartmadıkları sürece..

siz de ona gore davranırsınız burda sevgiyle herseye karısmayı birbirine karıstırdılar bence tabiki sizde kayınvalideniz cocugunuzu sevsin istersiniz ilgilensin istersiniz ama sizin cocugun annesi oldugunu unutmamasını istiyorsunuz en basiti ben yigenime bir cikolata vericeksem annesine sorarım abla veriyim mi diye ufak detaylar ama onemlidir
İşte derdim bu ne güzel açıklamışsın çok teşekkürler:)

Baştan sonra heyecanlı ama abartılı doğru bulmadığım bir olay. Torun baldan tatlı olabilir ama kimse anneden fazla sevebilirmi ? Çocuğa yapmaması gereken birşeyi söyleyen anne babanneden dahamı az seviyor ?

Bence bukadar uzun kalması sizde çok ciddi sorunlara yol açar. Şimdiden biraz biraz tepkini ve tavrını belli et.

Böyle babaanne bize de lazım:KK45: Ne güzel torunlarını böyle bir heyecanla beklemesi. Sizi de anlıyorum hamilelikte çok hassas ve alıngan olmanız normal,sizin için o minik prensesiniz biricik kızınız ve şimdiden kıskançlıklar başladı:) Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin:nazar:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X