Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamile olduğunuz için hormonlar sebebi ile böyle hissetmeniz normal, bebeğini en yakınlarından eşinden bile kıskanan kadınlar var burda.
Ben biraz patavatsız ve çok hevesli bir kadın olduğunu düşünüyorum bir problem yok söylediklerinde.
Evet ben konuşurken karşımdakini kendimden daha çok düşünürüm canım ondan söyledikleri bana garip geliyor olabilir

Canım kafana takma lütfen bende 45 gün oldu doğum yapalı benim ilk bebeğim karnımda öldü. 15 ay önce. Ocak'ta doğum yaptım tekrar kızım sağlıkla doğdu cok şükür. Doğuma girmeden önce herkese dedimki bakın heyecanlıyım lütfen beni alttan alın dedim. Kayınvalidem de napıyım doğuracaksan bende doğuracam dedi diyecek bişey bulamadım iyi bari benim odaya bi de sana yatak attırırız sende yatarsın dedim o da tmm dedi :) düşün yani oda doğuracakmış benimle birlikte daha neler neler . Ben önceden he der gecerdim herseye o da heralde bu cocuğa bakamaz ben bakarım dedi ama hayaller ve hayatlar öyle olmuyo tabi ben lohusalıktan sanırım kaplan kesildim oda haddini bildi. Şimdi ise ağırlaştı hareketleri arttı iyice kucağına dahi alamıyo yoruluyo iyice hele gecen gün bize geldiler ben emxirdim verdim kucağına gazını al altını değiştir falan işte iki saat sonra bi baktım yatak odasında yere oturmuş beşiğe bebeği yatırmış kafası yerde uyukluyo kızım bu uyumadı diyo cok güldüm bende bakamaz canım merak etme :)

Hayret ettim. Ne kadar da abartmış, yanlış yerden bakmışsınız. Ben babaannemden hiçbir zaman ilgi ve sevgi görmedim. Diğer torunları kadar kıymet vermedi hala eksikliğini hissederim. Torununa içten davranan birilerini görünce eşek kadar halimle gıpta ederim. Bırakın çocuğunuz doya doya sevilsin, ilgi görsün. Babaanne de sınırlarını bilecektir unutmayın çocuk büyütme tecrübesi olan o, siz değilsiniz henüz.
Ben de görmedim canım o yüzden benim için hiçbirşey anne baba sevgisinden öte değildi. Bu yüzden çocuğumla arama girilecek diye kompleks yapmış da olabilirim.

Olabilir canım bir de hamilelik etkisi var tabi. Sen bundan mutlu oldukca inan esin de mutlu olur. Çünkü onun annesi ve cocuguna ilgi göstermesi senin de memnun olman onu da mutlu eder. Ama uzun sureli kalmasini dogru bulmadim ama yardim edecek cok yük olmayacak birisiyle senin icin iyi olur orasini bilemem. Babanne düşkünü birisi olarak bunu anneme borçluyum :-) annem benim omrumdur nefesimdir bas tacimdir. Asla etkilemez iliskinizi. Ben universitede okurken annemden cok banannem arardi aksam dersim su saatte bitecek dedigimde o saatte arar yurda varana kadar kapatmazdi :KK70: bizimkiler varinca haber ver derdi sadece :KK70: birak sevinsin ilgilensin. Bizim gelinimiz de anne baba sevgisi gormemis ismini siz kkoyun diyor annemler illa siz koyun diyor. Belki gelinden cok bizimkiler almistir esyalarini eksiklerini :KK70: ben bile maasi alir almaz direk yegenimi düşünüyorum. Tabi ki annesi babasi gibi kimse sevemez heyecanina ver onun ici de icine sigmiyordur tabi ki annesi sensin cocuk bunu bilir. Annem bakiyor diger yegenime ve aksama kadar annemle. Gelinimiz memur. Cok yoruluyor. Annem kizamiyor bile sesini bile yukseltemiyor annesi kizsa da annesini ariyor yani icgudusel olarak o hisseder sen onun annesisin. i
İşte ben de kızımla böyle olmak istiyorum. Sevdirmeyeceksin gibi gördüm diyen de olmuş ama asla öyle bir şey düşünemem. Ben kızımdan daha çok sevinirim ne güzel sevilen bir çocuk diye. Sadece derdim çocuğumla aramdaki ilişkinin benim de annemle olduğu gibi özel olması:) senin verdiğin örnek de çok güzel oturdu.

İşte ben de kızımla böyle olmak istiyorum. Sevdirmeyeceksin gibi gördüm diyen de olmuş ama asla öyle bir şey düşünemem. Ben kızımdan daha çok sevinirim ne güzel sevilen bir çocuk diye. Sadece derdim çocuğumla aramdaki ilişkinin benim de annemle olduğu gibi özel olması:) senin verdiğin örnek de çok güzel oturdu.
Hem anne hem arkadas ol gerisi gelir. ALLAH anali babali huzurla saglikla büyütsün.

bencede abartıyorsunuz.kv.delerde ne yapsa sorun.seviyor niye seviyor bu kadar,sevmiyor:neden sevmiyor.torunu degilmi.

Canım kafana takma lütfen bende 45 gün oldu doğum yapalı benim ilk bebeğim karnımda öldü. 15 ay önce. Ocak'ta doğum yaptım tekrar kızım sağlıkla doğdu cok şükür. Doğuma girmeden önce herkese dedimki bakın heyecanlıyım lütfen beni alttan alın dedim. Kayınvalidem de napıyım doğuracaksan bende doğuracam dedi diyecek bişey bulamadım iyi bari benim odaya bi de sana yatak attırırız sende yatarsın dedim o da tmm dedi :) düşün yani oda doğuracakmış benimle birlikte daha neler neler . Ben önceden he der gecerdim herseye o da heralde bu cocuğa bakamaz ben bakarım dedi ama hayaller ve hayatlar öyle olmuyo tabi ben lohusalıktan sanırım kaplan kesildim oda haddini bildi. Şimdi ise ağırlaştı hareketleri arttı iyice kucağına dahi alamıyo yoruluyo iyice hele gecen gün bize geldiler ben emxirdim verdim kucağına gazını al altını değiştir falan işte iki saat sonra bi baktım yatak odasında yere oturmuş beşiğe bebeği yatırmış kafası yerde uyukluyo kızım bu uyumadı diyo cok güldüm bende bakamaz canım merak etme :)
Başın saolsun canım Allah kızını bağışlasın size. Bakabiliyorsa baksın tabiki canıma minnet yeter ki yerimi almaya çalışmasın:) Aman işte psikolojikmiş herkes öyle diyor geçecek inşallah:)

Onun da ilk torunu benim de ilk çocuğum olunca heyecanlarımız çakıştı sanırım:) ben de öyle yaparım artık tabiki babaannesi gözüm kapalı güvenebilirim çok haklısın:) inşallah biz de o dengeyi kurabiliriz.
Anlıyorum seni benimde ilk cocuğumdu ve tam aynı durumu yaşadık. Yani abartmadigina eminim.kızım biraz büyüdüğünde benim kayinvalidem kendi hallerini hatırladığında kendisi itiraf ederdi."Ay neymiş o hallerim sana haksızlık etmişim"diye.Anlamıştı yani bazen ipin ucunu kaçırdığını. Merak etme eminim biraz hevesini alınca seninki de öyle olacak.Sevmeye gelince koşa koşa gelirler sorumluluk verince kaçarlar. :)

Keşke direkt öyle deseydi, sizden daha çok severiz diyince şoka girdim:)

Belki de sizi sevdiğimizden daha çok severiz torunu anlamında söylemiştir. Ben çok duyuyorum etrafimdan torun evlattan bile daha çok seviliyor diye.
Bence kvnizde bir art niyet yok. İlerde emanet ettiğinizde aklınız kalmaz hiç değilse böyle düşünün.
Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim :)

Bir çoğu gereksiz endişe ... boşuna telaş şu an ..
Kızın doğsun , kucağına al ..hanenize girsin ... bu dedikleri hareketler artarak çoğalırsa o zaman tepki verebilirsin .
Şu an için boş vaatler de olabilir ..ve boş yere takıyor da olabilirsin .

Otorite konusunda haklısın . Anne baba eğitimine köstek olabiliyor zaman zaman dede/nine şımartmaları ... Ama o da çok göza batmamalı abartmadıkları sürece.
Bak bu arkadaş doğru bir noktaya değinmiş. Bunlar boş vaatler de olabilir. Misal bizim babaanne fos çıktı:) Yaparım deyip yapmaması inan daha çok stres yaratıyor insanda ki ben maddi şeylerden bahsetmiyorum. Dediği gibi torun delisi çıkarsa da ne güzel işte, kızının kendine deli divane olan bir babannesi olur.

Siz sağlıkla kavuşun gerisi boş..

Anlıyorum seni benimde ilk cocuğumdu ve tam aynı durumu yaşadık. Yani abartmadigina eminim.kızım biraz büyüdüğünde benim kayinvalidem kendi hallerini hatırladığında kendisi itiraf ederdi."Ay neymiş o hallerim sana haksızlık etmişim"diye.Anlamıştı yani bazen ipin ucunu kaçırdığını. Merak etme eminim biraz hevesini alınca seninki de öyle olacak.Sevmeye gelince koşa koşa gelirler sorumluluk verince kaçarlar. :)
Gelsinler zaten sevsinler, hala niye seviyor diye takıldığımı düşünenler var:) yorumun için çok teşekkürler belki de ben anlatamadım ama sen anlayanlardan birisin :) Bunları duymak da güzel.

Fazla büyütmedin bende haklısın benim babaannemde ablamı sürekli doldurup kendi yanına çekti şuan ablam annemle konuşmuyor anne bile demiyor çocuğuna sahip çık kaynananla büyüyünce yalnız bırakma dost tavsiyesi yaşadık biliyorum .

ne güzel ya torununu seviyor benimsiyor bence sevinmelisin daha benimkisi çıkıp ta torunuma şunu alayım dediğini görmemişimdir de duymamışımdır da para verir arada o kadar.

merhaba, seni çok iyi anlıyorum, kayınvalidem çocuğa doymuş, o yüzden böyle üstüme düşmedi. ama şu hormonlar yok mu...çok komik gelicek belki size ama bebeğim doğduğunda kendi annemin kucağına alması bile beni bazen rahatsız ediyordu, henüz doğum yapmış lohusa psikolojisi işte, şimdi gülüyorum :) Ama öte yandan kayınvalidenizin tutumundan rahatsız olmanız normal olabilir fakat diğer yorumlara katılıyorum, yani kendinizi bunun için üzüp sıkmayın, bebeğinizi ve kendinizi düşünün çok dert etmeyin. öyle düşündüğünüz gibi büyük bi problem yok. rahatsız olmanız şu an sizin ilk kez anne olma heyecanını yaşıyor olmanız ve buna özen gösterilmesini de istiyorsunuz doğal olarak, kısa zamanda bebeğinizle bir bütün olmaya o doğunca da devam ettiğinizi göreceksiniz. onu ve sevgisini kimse alamaz sizden değil mi :KK66: belki o da bu kadar abarttığını fark edememiştir. heyecan ve mutlulukla beklenen bebeğinizin herkes tarafından çok sevileceğini bilmek bu açıdan bakmak belki biraz rahatlatır sizi. ayrıca kayınvalidelerin sözlerinin de bi kısmını duymamak, kulak arkası etmek en güzeli :KK70:

Belki de sizi sevdiğimizden daha çok severiz torunu anlamında söylemiştir. Ben çok duyuyorum etrafimdan torun evlattan bile daha çok seviliyor diye.
Bence kvnizde bir art niyet yok. İlerde emanet ettiğinizde aklınız kalmaz hiç değilse böyle düşünün.
Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim :)
Evet onu ben de duyuyorum ama sanırım kurduğu cümleden dolayı yanlış anladım. Öyle canım gözüm kapalı emanet edebilirim saolsun. Çok teşekkür ederim güzel dileğin için :KK66:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X