- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Haklısın canım idare dünyası:) idare ediyorum orda sıkıntı yok, kendi kendime dert edindim ama dediğin gibi bunun için bebeğimi üzmemem lazım. İnşallah yetiştirirken hep beraber o uyumu yakalayabiliriz.merhaba, seni çok iyi anlıyorum, kayınvalidem çocuğa doymuş, o yüzden böyle üstüme düşmedi. ama şu hormonlar yok mu...çok komik gelicek belki size ama bebeğim doğduğunda kendi annemin kucağına alması bile beni bazen rahatsız ediyordu, henüz doğum yapmış lohusa psikolojisi işte, şimdi gülüyorum :) Ama öte yandan kayınvalidenizin tutumundan rahatsız olmanız normal olabilir fakat diğer yorumlara katılıyorum, yani kendinizi bunun için üzüp sıkmayın, bebeğinizi ve kendinizi düşünün çok dert etmeyin. öyle düşündüğünüz gibi büyük bi problem yok. rahatsız olmanız şu an sizin ilk kez anne olma heyecanını yaşıyor olmanız ve buna özen gösterilmesini de istiyorsunuz doğal olarak, kısa zamanda bebeğinizle bir bütün olmaya o doğunca da devam ettiğinizi göreceksiniz. onu ve sevgisini kimse alamaz sizden değil mi belki o da bu kadar abarttığını fark edememiştir. heyecan ve mutlulukla beklenen bebeğinizin herkes tarafından çok sevileceğini bilmek bu açıdan bakmak belki biraz rahatlatır sizi. ayrıca kayınvalidelerin sözlerinin de bi kısmını duymamak, kulak arkası etmek en güzeli
Teşekkürler canım, Allah herkesin gönlündekini versin.Keşke benim kayınvalidem de böyle olabilse..Kadın kayıpları oynuyor.Bence abartmışsınız,bana göre de sanşlısınız.Biraz pozitif bakın olaylara.
Belli bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor derler belki o zaman da :)bizimkiler de öyle diyordu şimdi 2 gün yanımızda kalınca 3. gün kaçacak yer arıyorlar
Gözü Kapalı emanet edecekseniz daha neEvet onu ben de duyuyorum ama sanırım kurduğu cümleden dolayı yanlış anladım. Öyle canım gözüm kapalı emanet edebilirim saolsun. Çok teşekkür ederim güzel dileğin için
Zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim canım. İlk annelik heyecanı hamilelik alınganlığı hepsi mevcut demek ki bende:) çok saol amin inşallah hayırlısıyla alırız kucağımıza.bir yeğenim var. doğduğunda hayatım boyunca ondan daha fazla kimseyi sevemem diye düşünmüştüm. şimdi kendi evladımı bekliyorum ve evlat başlaymış daha doğmadan dünyaları sermek istiyorsun önüne. kendi annemden örnek vereyim ablam doğum yaptığında anane dede olarak delirdiler diyebilirim. hediyeler el emekleri ellerinden geldiğince. annem ve babam her zaman evlat anaparaysa torun faizdir kardır daha tatlıdır der :) yani aslında ne kdara güzel babanne olarak heyecanla bekliyor. hiç takmasaydı daha çok üzülürdün. benm kaynanamda çok heycanlı hatta dün 40 günü doldurana kadar kalırım dedi. ama ben 40lı kadın yalnız kalmaz gibi şeylerle korkutmayın beni dedim. annemle aramda 600km var. kaynanamla evimiz 10 dakika. ona başım sıkıştığında ararım hep gel sev ama ben bakarm dedim sadece. çünkü ilk torununu o büyütmüş. tek korkum bunu benden beklemesi (ilk torununu kendi evinde büyüttü görümcem pek ilgilenmedi). ben en başta bunu benden beklemeyin dedim o kadar. yoksa dedesi ve babannesi olarak hediyeler aldıklarında falan inanın çook mutlu oluyorum. neden hediyelere üzüldünüz bilemedim. haa 1 yada iki tane olacak şeyleri bana sorarak aldı ayrı. odasını bens eçtim. hatta hastane çıkışını kendi hediye almak istediğini söledi iki tane aldık birini ben beğendim birini o. kendi annen böyle davransa da kızıcakmısın önce öyle düşün. hamileliin verdiği alınganlık olabilir üstünde. bırak alsın 1 tane olacagına iki tane olsun bitanede sen alırsın bunda çözülmicek bişey göremiyorum. ayy cok uzun yazdım kusra bakmayın ama otorite sarsma konusunda haklısın! hayırlı doğumlar :)
Yok canım yerini alamaz bakamaz bile gücü yetmez merak etmeBaşın saolsun canım Allah kızını bağışlasın size. Bakabiliyorsa baksın tabiki canıma minnet yeter ki yerimi almaya çalışmasın:) Aman işte psikolojikmiş herkes öyle diyor geçecek inşallah:)
Çok teşekkürler yorumun için. Ben de ondan korkuyorum lohusalıkta bu alınganlık devam ederse, yine ona birşey diyemem ama kendi kendimi üzerim. Annemle kaynananmı ayırmamaya çalışıyorum ama tabi anneme nazım geçer kaynanaya yapamam.Merhaba,
Öncelikle Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu. Herkes iyi niyetle düşünüp yazmış ama ben nedense size hak verdim. Benim kv doğumdan sonra herşeyi bana zehir ettiği için sanırım böyle tavırlı olanlara iyi niyetle yaklaşamıyorum artık, herkes aynı olacak diye bir kural yok tabi kadın gerçekten hevesli ve iyi niyetli olabilir. Belki ilk kez babaanne olacağı için heyecanlıdır ama siz de anne oluyorsunuz, o yüzden aman hevesini kursağında bırakma diyenleri anlamıyorum. Almak istediğiniz ne varsa siz de alın yavrunuza eğer durumunuz varsa bırakın çifter çifter olsun, ilerde ihtiyacı olan birisine verirsiniz. Şimdiden her söylediğine laf yetiştirmeye çalışıp üzülmeyin bence, kötü niyetle bunu yapıyorsa daha çok coşturur bu tavrınız onu. Ama eğer müdahale edilmesini istemiyorsanız çok net bir şekilde hem annenize hem de kvye söyleyin. Çocuğun yetiştirilmesinden anne baba sorumludur, aile büyükleri de buna saygı duymak zorunda.
Eğer sağlıklı bir doğum süreci geçirirseniz kesinlikle ama kesinlikle doğumdan sonra kv uzun süre yanınızda kalmamalı, uykusuzluk, bebek bakım stresi ve yorgunluk ile her davranışı batacaktır. Eğer bebek doğmadan sözlerinden alınıyorsanız doğduktan sonra sorun çıkma ihtimali daha yüksek. Bunu herkesin olduğu bir ortamda bebeğimle daha iyi ilişki kurmak için eğer bir sorun olmazsa yalnız kalmak istiyorum şeklinde söyleyin. Şimdiden kolay gelsin.
O aşamaya geçerse üzgünüm ama hiç görmediği bir yanımı görür zaten:)) kırmıyorum hevesini o benimkini kırıyor zaman zaman ama farkında değil. Ben de dedim aşkolsun anne istediğin kadar kalabilirsin:) bakalım yaşayıp görürüz artık iyi mi ediyorum kötü mü:)Benim annemde Aynılarını yapıyor ama benim için acıyor dguununu yapıcaz üniversiteyi okutacagim derken ya omru yetmezse diye. Bakın başka bir üyenin konusu var çocuk doğmuş kv kendine anne dedirtip uyemize ablası diyormus yani bu aşamaya geçerse tavır koyun ama anlattiklariniz hoş şeyler bence. Künye almasının süpriz olduğunu yani sizi mutlu edeceğini düşünmüş kirmayin hevesini lütfen. Eskiler çocuklarına doyamadilar bırakın içinde kalanları sizin evladinizla yapsın. Bikarsiniz demiş ya o durumda askolsun anne bikmak değil ama birbirimizi arada özlersek sevgimiz artar derdim ben olsam. Ne şiş yansın ne kebap:)
İlerde bu hallerimi hatırlayıp gülerim inşallah:)Yok canım yerini alamaz bakamaz bile gücü yetmez merak etme
A aaa hic bu acidan bakmamistimo da çok hoşmuş karısı doktor olacakmış da oğlun ne olacakmış merak ettim valla
demek ki kendi oğluna doktor geline heveslenmiş de alamamış deyip kv ile aranı açayım
Ben anneanne babaanne ve dede sevgisi görmediğimden garip geliyor olabilir:)abartmışsın. ne güzel sevgi besliyor çocuğa. bunlar torununu seven her anneanne babaanne dede de olur. benim annem de oğluma annem der. sarıp sarmalar.
artık iyice şeye döndük. oğlum oldu demiş tutmuş koparmış.
Normal geldi bana davranışları amaMerhabalar,
Hemen konuya girmek istiyorum. Aslında kaynanamla iyi anlaşıyoruz ama benim de her gelin-kaynana gibi kendisiyle sorunlarım var. Hamile kaldığım günden beri bebeğimi sahiplenme şekli beni delirtiyor.
Daha hamileliğimin başlarında kızımın ilk ultrason görüntüsünü aldığımızda,
"yerim ben onu" diye yorum yaptım. Kaynanamın cevabı "yeme yeme koklarız biz onu" oldu. Cümle "yeme annesi" olsa bi nebze anlarım ama o da yok. Bebeğimden sürekli "kızım" diye bahsediyor, kızımın şusu kızımın busu, kızım kızım kızım... Hatta yine aynı dönemlerde bana demez mi "biz torunları anne babasından bile daha çok severiz, siz kızınca çocuğa laf söylersiniz ama biz kıyamayız". Şoka girdim ya nasıl benden daha çok sevebilirsin sen çocuğumu? Sanki benim anneliğimi görmezden geliyor.
Daha bebeğim 2 aylıkken gitmiş kıyafet alışverişi yapmış benim haberim bile yoktu, herşeyi bana yaptıktan sonra söylüyor.Kızıma künye yaptırmak istiyordum onu da gitmiş yaptırmış geçenlerde ve yine benim haberim yok, eşime de hollymom'a sürpriz olsun söyleme demiş.
Sürekli kızımla ilgili planlar yapıyor. Kızım okula başlayınca kendisi götürüp getircekmiş, üniversiteyi nerde okursa o da peşinden gidecekmiş, kusura bakmayalımmış ama kızımı çok şımartacakmış, onunla tatillere gidecekmiş, kızım büyüyünce kaynanamı arabayla gezdirecekmiş...
Bir gün dayanamadım kendi annem de vardı dedim ki "bizim anne baba olarak hayır dediğimize siz evet derseniz çocuk bizi takmaz, otoritemizi sarsmayın lütfen", bana resmen alay eder gibi bir gülüşle bir bakış attı ki alt metni "yav he he sen konuş" gibiydi. Çocuğu büyütme şeklimize bile şimdiden müdahale ediyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi kendisinin de hep içinde olduğu bir yetiştirme şeklinden bahsediyor.
Ve en son bombayı geçen gün patlattı. Ben doğum yaklaştığı için nasıl heyecanlı olduğumdan bahsediyordum, ne dese beğenirsiniz "sanki ben doğuracakmışım gibi kalbim pır pır, çok heyecanlıyım."
Eşim annesine çok düşkün o yüzden onunla bu derdimi paylaşamıyorum. Hamileliğimin başında paylaşmayı denedim ama "yanlış anlıyorsun, annem öyle demek istememiştir" gibi cevaplar aldım hep, yani beni tatmin edecek bir sonuç alamadım.
Doğumdan bikaç hafta önce gelecek, doğumdan sonra da bikaç ay bende kalacak. Süresini bilmiyorum. Sizce bu kadar alınganlık yapmam normal mi? Hamile olduğum için mi bu kadar hassasım? Kaynanamın bu tavırlarına lohusayken nasıl dayanırım, bir yolu yordamı var mıdır? Kızımı şimdiden bu kadar sahiplenmesi ileride kızımla ilişkime zarar verir mi? Vs. vs.. Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
İstediği kadar kalmaz inş :) heves kırma kısmını benim ilk çocuğum anne diye assaniz keşke benim annem de kendi oğlunun takım formasını almak istiyordu bende babasının oğlu diye diye belki biraz da kırarak kabullendirdim şimdi yine orgu oruyor süpriz yapıyor ama bizim evladimiz bize özel onu algıladi şükür.O aşamaya geçerse üzgünüm ama hiç görmediği bir yanımı görür zaten:)) kırmıyorum hevesini o benimkini kırıyor zaman zaman ama farkında değil. Ben de dedim aşkolsun anne istediğin kadar kalabilirsin:) bakalım yaşayıp görürüz artık iyi mi ediyorum kötü mü:)
Olabilir canım annelik kompleksi belki de:)Ayy sen de bulmuş ta bunuyosun.Ne güzel işte baksın etsin kıyafet alsın künye alsın daha ne istiyosun ki!Hayır künye yaptırmış diye kızacağına git başka şekilde de sen bir tane daha al.Hatta kızını ona iyice alıştır ki bi işin olduğunda rahatça babannesine bırakıp işini halledebilesin.İlk kez anne olunca böyle panter kesiliyolar anneler:)))
Hangimiz evladimiza doktor istemeyiz çünkü hayalimizdeki en saygın en zengin meslek :)) Bosver in ya çok içinizde kalacaksa babası alamadı oğluma nasıp olsun diye laf sokun ama gülerek ve cevap bekleyerek dimi anne pekistireci ile:))A aaa hic bu acidan bakmamistim
Yemeyip icmeyip bunu icimde buyutecegim ve ilk firsatta kayinvalideme patlayacagim
Eğer benim anladığım manada kurduysa o cümleyi bence de yani nasıl benden daha çok sevebilir ki. İnşallah hasarsız atlatırız lohusalığı da.Baştan sonra heyecanlı ama abartılı doğru bulmadığım bir olay. Torun baldan tatlı olabilir ama kimse anneden fazla sevebilirmi ? Çocuğa yapmaması gereken birşeyi söyleyen anne babanneden dahamı az seviyor ?
Bence bukadar uzun kalması sizde çok ciddi sorunlara yol açar. Şimdiden biraz biraz tepkini ve tavrını belli et.