Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
He deyin gecin siz bildiginizi yapin yine
Kiyafet kunye aldiysa sldi, siz de alin kendi begendiklerinizi mesela
Bakma ilgilenme kismi gercege donunce tekrar gorusursunuz:KK66: cogu kv kaciyor cunku
Teşekkür ederim yorum için, elbette almasın demiyorum ama bana söylemiyor yaptıklarını, ne bileyim en azından fikrimi sorsa..

Sizde istediğiniz künyeyi yaptırın. Ne almak istiyorsanız alın. Kayinvalidenize gördügünde ben almıştım, ne gerek vardı derse sen babannesisin ben annesiyim dersiniz. Heyecanla torun beklemek başka sizin annelik heyecanınızı baltalaması başka şey.

Bende yeni doğum yaptım bebeğim 4 bucuk aylık. bizim babannede aynı . ben takmıyorum ama bildiğimi okuyorum. fazla takılmayın sevecekler tabi ben hiç müdale etmıyorum haftada 1 gun gourusuyoruz. sadace emzımek ıcın alıyorum kucagıma sevın dıyorum. hatta bazen yorulup bana verıyor :) bır de zaten bebek senı tanıdıkca senı ıstıyor sana tepkı verıyor artı senın kokunda rahatlıyor senın kalp atısları sesını ıstıyor. Biraz hamılelıkte hassas davranmısısnız . Takılmayın eger takılırsanız her dedıgı batar kendınızı uzmus olursunuz. Benım k.valde de benım oglum ıcın cocuguma ole yapmayın cocuguma bunu gıydırın. cocugumu buyuyunce sunu yapıcam bılmem ne dıyor ama ben ve esım takılmıyoruz :KK52:

Sanki zorla kayınvalidenize karşı kendinizi doldurmaya çalışıyorsunuz gibi duruyor.

Yapmayın, bu kadar vesveselere kulak vermeyin. Kadın heyacanınıza samimi bir şekilde ortak olmuş, çocuğa kıyafetler, altın almış, size bunlar da bile olumsuz yön arıyor, en kötüye çekiyorsunuz.

O çocuk doğunca babannesine sevdirmeyecek gibi bir izlenim bıraktınız bende

Abartıyorsun canım.. inan bana aykırı tek şey yok bu yazdıklarında. biz burda kaynananın ne muhabbetlerini okuduk bazı bayanlardan... bunlar tatlı ve asum şeyler. mutlu bile olmalısın kanımca

Bulup ta bunamak bu olsa gerek. Babaannesi hevesle bekliyor torununu hediyeler alıyor.

Benim 3,5 yaşındaki oğluma babaannesi daha 1 tulumdan başkabişey almadı, toplam 2 saat gördü.

Sevinmeniz lazım bebeği hevesle beklediği için. Hataları olabilir ama büyüğünüz ve eşinizin annesi kalp kırmadan kibarca konuşarak halledebilirsiniz
Yok canım bunamıyorum tabiki ben de çok seviniyorum kızım şanslı diyorum, derdim sadece biraz da bana annesi olduğumu hissettirsin diye. Kendini fazla kaptırmasından rahatsızım. Eşime artık bahsetmiyorum bile, kaynanama da belli etmiyorum işte kendi kendime dert edindim :KK43:

Abartıyorsunuz.
Kayınvalidenizin söylediklerinde hiç birşey yok.
Bana gayet sevimli geldi
Büyünce beni arabayla gezdircek demesi özellikle :KK48:
Benim kayinvalidem de benimle gelecekteki gelinimin meslegini tartışıyor.
Ille de doktor olsun oglumun karisi diyor,ben de doktor gelin istemem cok yorulur, rahat bir meslegi olsun diyorum.
Oglum 2 aylik:KK70:

Merhabalar,
Hemen konuya girmek istiyorum. Aslında kaynanamla iyi anlaşıyoruz ama benim de her gelin-kaynana gibi kendisiyle sorunlarım var. Hamile kaldığım günden beri bebeğimi sahiplenme şekli beni delirtiyor.

Daha hamileliğimin başlarında kızımın ilk ultrason görüntüsünü aldığımızda,
"yerim ben onu" diye yorum yaptım. Kaynanamın cevabı "yeme yeme koklarız biz onu" oldu. Cümle "yeme annesi" olsa bi nebze anlarım ama o da yok. Bebeğimden sürekli "kızım" diye bahsediyor, kızımın şusu kızımın busu, kızım kızım kızım... Hatta yine aynı dönemlerde bana demez mi "biz torunları anne babasından bile daha çok severiz, siz kızınca çocuğa laf söylersiniz ama biz kıyamayız". Şoka girdim ya nasıl benden daha çok sevebilirsin sen çocuğumu? Sanki benim anneliğimi görmezden geliyor.

Daha bebeğim 2 aylıkken gitmiş kıyafet alışverişi yapmış benim haberim bile yoktu, herşeyi bana yaptıktan sonra söylüyor.Kızıma künye yaptırmak istiyordum onu da gitmiş yaptırmış geçenlerde ve yine benim haberim yok, eşime de hollymom'a sürpriz olsun söyleme demiş.

Sürekli kızımla ilgili planlar yapıyor. Kızım okula başlayınca kendisi götürüp getircekmiş, üniversiteyi nerde okursa o da peşinden gidecekmiş, kusura bakmayalımmış ama kızımı çok şımartacakmış, onunla tatillere gidecekmiş, kızım büyüyünce kaynanamı arabayla gezdirecekmiş...

Bir gün dayanamadım kendi annem de vardı dedim ki "bizim anne baba olarak hayır dediğimize siz evet derseniz çocuk bizi takmaz, otoritemizi sarsmayın lütfen", bana resmen alay eder gibi bir gülüşle bir bakış attı ki alt metni "yav he he sen konuş" gibiydi. Çocuğu büyütme şeklimize bile şimdiden müdahale ediyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi kendisinin de hep içinde olduğu bir yetiştirme şeklinden bahsediyor.

Ve en son bombayı geçen gün patlattı. Ben doğum yaklaştığı için nasıl heyecanlı olduğumdan bahsediyordum, ne dese beğenirsiniz "sanki ben doğuracakmışım gibi kalbim pır pır, çok heyecanlıyım."

Eşim annesine çok düşkün o yüzden onunla bu derdimi paylaşamıyorum. Hamileliğimin başında paylaşmayı denedim ama "yanlış anlıyorsun, annem öyle demek istememiştir" gibi cevaplar aldım hep, yani beni tatmin edecek bir sonuç alamadım.

Doğumdan bikaç hafta önce gelecek, doğumdan sonra da bikaç ay bende kalacak. Süresini bilmiyorum. Sizce bu kadar alınganlık yapmam normal mi? Hamile olduğum için mi bu kadar hassasım? Kaynanamın bu tavırlarına lohusayken nasıl dayanırım, bir yolu yordamı var mıdır? Kızımı şimdiden bu kadar sahiplenmesi ileride kızımla ilişkime zarar verir mi? Vs. vs.. Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ben yerinizde olsam mutlu olurdum kv torununa değer veriyor çok seviyor diye
Benimde anneannem beni annemden teyzemden çok severdi etrafımda pır dönerdi rahmetli dediğiniz gibi
Abartıyorsunuz bence

Hediyeler almış, hazirliklar yapmis mutlu olmaniz gerekmez mi? O kadar ilgisiz olsa bir seyiyle ilgilenmese onada yakiniriz. Biz de az önce annemle gittik yeni doğacak bu hafta insaALLAH yeğenim icin alisveris yaptik gelinimize götürdük geldik ve mutlu oldu. Ben de babannemle cok iyiyimdir bana cok düşkündür annemin yeri tabi ki ayri ama benim icin bbabaannemde ayridir her gun arar sorar halimi merak eder. Bir cok torunu var ilk torunu benim bana düşkündür. Arabayla gezdiririm yemege cikaririm. Annemden önemli mi tabi ki hayir ama BİZE BU SEVGİYİ ASİLAYAN BABANNEME KARSİ SEVGİMİ annem oldu. Ve ben diger torunlar ve anneleri uzduklerinde babanneme derim sen uzulme ben varim basimin üstünde tasirim seni diye. Ha babannem cok mu mukemmel hayir hatta cekilmezdir cogu insana gore ama ben cekerim, annemde babam da bundan cok mutlu olurlar. Bütün bunlar annemin sayesindeydi her seyden önce. Kizinizla iliskinizi kesinlikle etkilemez. Ne güzel bir seyler yapmasi. Torun evlattan daha cok ssevilir derler babamla annem torunlarina o kadar duskunler her seylerini ustlenmek istiyorlar. Bence yapmamalarindan yapmalari iyi. Olumlu yonden bakin

Abartıyorsunuz.
Kayınvalidenizin söylediklerinde hiç birşey yok.
Bana gayet sevimli geldi
Büyünce beni arabayla gezdircek demesi özellikle :KK48:
Benim kayinvalidem de benimle gelecekteki gelinimin meslegini tartışıyor.
Ille de doktor olsun oglumun karisi diyor,ben de doktor gelin istemem cok yorulur, rahat bir meslegi olsun diyorum.
Oglum 2 aylik:KK70:

Merhabalar,
Hemen konuya girmek istiyorum. Aslında kaynanamla iyi anlaşıyoruz ama benim de her gelin-kaynana gibi kendisiyle sorunlarım var. Hamile kaldığım günden beri bebeğimi sahiplenme şekli beni delirtiyor.

Daha hamileliğimin başlarında kızımın ilk ultrason görüntüsünü aldığımızda,
"yerim ben onu" diye yorum yaptım. Kaynanamın cevabı "yeme yeme koklarız biz onu" oldu. Cümle "yeme annesi" olsa bi nebze anlarım ama o da yok. Bebeğimden sürekli "kızım" diye bahsediyor, kızımın şusu kızımın busu, kızım kızım kızım... Hatta yine aynı dönemlerde bana demez mi "biz torunları anne babasından bile daha çok severiz, siz kızınca çocuğa laf söylersiniz ama biz kıyamayız". Şoka girdim ya nasıl benden daha çok sevebilirsin sen çocuğumu? Sanki benim anneliğimi görmezden geliyor.

Daha bebeğim 2 aylıkken gitmiş kıyafet alışverişi yapmış benim haberim bile yoktu, herşeyi bana yaptıktan sonra söylüyor.Kızıma künye yaptırmak istiyordum onu da gitmiş yaptırmış geçenlerde ve yine benim haberim yok, eşime de hollymom'a sürpriz olsun söyleme demiş.

Sürekli kızımla ilgili planlar yapıyor. Kızım okula başlayınca kendisi götürüp getircekmiş, üniversiteyi nerde okursa o da peşinden gidecekmiş, kusura bakmayalımmış ama kızımı çok şımartacakmış, onunla tatillere gidecekmiş, kızım büyüyünce kaynanamı arabayla gezdirecekmiş...

Bir gün dayanamadım kendi annem de vardı dedim ki "bizim anne baba olarak hayır dediğimize siz evet derseniz çocuk bizi takmaz, otoritemizi sarsmayın lütfen", bana resmen alay eder gibi bir gülüşle bir bakış attı ki alt metni "yav he he sen konuş" gibiydi. Çocuğu büyütme şeklimize bile şimdiden müdahale ediyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi kendisinin de hep içinde olduğu bir yetiştirme şeklinden bahsediyor.

Ve en son bombayı geçen gün patlattı. Ben doğum yaklaştığı için nasıl heyecanlı olduğumdan bahsediyordum, ne dese beğenirsiniz "sanki ben doğuracakmışım gibi kalbim pır pır, çok heyecanlıyım."

Eşim annesine çok düşkün o yüzden onunla bu derdimi paylaşamıyorum. Hamileliğimin başında paylaşmayı denedim ama "yanlış anlıyorsun, annem öyle demek istememiştir" gibi cevaplar aldım hep, yani beni tatmin edecek bir sonuç alamadım.

Doğumdan bikaç hafta önce gelecek, doğumdan sonra da bikaç ay bende kalacak. Süresini bilmiyorum. Sizce bu kadar alınganlık yapmam normal mi? Hamile olduğum için mi bu kadar hassasım? Kaynanamın bu tavırlarına lohusayken nasıl dayanırım, bir yolu yordamı var mıdır? Kızımı şimdiden bu kadar sahiplenmesi ileride kızımla ilişkime zarar verir mi? Vs. vs.. Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
hamilelik hassasiyeti. kayınvalidenin de torun sevgisi . konu birleşince sıkıntılar çıkmış . zamanla aşarsınız inşallah. ilerde kızın ile ilişkine zarar vermez elbette. zaten doğumdan sonra bi takıp şeyleri belli edersin.

Yok canım bunamıyorum tabiki ben de çok seviniyorum kızım şanslı diyorum, derdim sadece biraz da bana annesi olduğumu hissettirsin diye. Kendini fazla kaptırmasından rahatsızım. Eşime artık bahsetmiyorum bile, kaynanama da belli etmiyorum işte kendi kendime dert edindim :KK43:
Bahsetmeyin bence de çok büyütmüşsünüz çünkü. Tipik babaanne işte, onlar da çok hevesli oluyorlar, torun baldan tatlı demişler. Benim kayınvalidem de diğer torunlarını severken onlarla birlikte, benim daha olmayan çocuğumla ilgili planlar yapıyor. :KK48: Sizin anneliğinize bir zararı gelmez yani merak etmeyin. Sağlıkla gelsin, büyüsün inşallah bebeğiniz. :anneadayı:

Ben kötü bir şey görmedim desem ? Heyecanlanmış ilk torunu mu ?
Üniversite kazansa kızınız inanın herkesten önce yanında siz onun gitmesini istersiniz.
Bir de torun daha çok seviliyo diyorlar belki onu demek istemiştir.
Keşke direkt öyle deseydi, sizden daha çok severiz diyince şoka girdim:)

benim kayınvalidem de çocuklarım babaanne dediğinde (söyle annem ) der . ilk başlarda hoşlanmadım ama zamanla art niyet olmadığını gördüm. tamamen sevgisinden kaynaklı.

biraz abartmıs sizin bizim hayır dedigimize siz evet derseniz otoretiemiz sarsılır dediginde cevap olarak tabi kızım anne baba olarak siz ne derseniz ona gore hareket ederiz diyebilmeliydi biraz ustunuze geliyor bence rahatsız oldugunuzu sezmis ama banane benim torunum kafasında olanlardan annem yıllarca torunlarına baktı hicbir zaman anne ve babasının soylediklerinin aksini yapmamıstır annen ne derse o der hala.. oda anneanne:)) neerede durması gerektigini bilmez diye tedirginsiniz bence ama cocugunuz sizin baktınız herseye karısıyor dur demesini bilirsiniz yeri gelince

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X