Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet canım işte sanki beni anne olarak takmıyor ciddiye almıyor zaman zaman, sanki tek anneliği kendi biliyor gibi. Keşke öyle deseydi sizin hayır dediğinize biz de hayır deriz diye o zaman takmazdım kafama zaten.
siz de ona gore davranırsınız burda sevgiyle herseye karısmayı birbirine karıstırdılar bence tabiki sizde kayınvalideniz cocugunuzu sevsin istersiniz ilgilensin istersiniz ama sizin cocugun annesi oldugunu unutmamasını istiyorsunuz en basiti ben yigenime bir cikolata vericeksem annesine sorarım abla veriyim mi diye ufak detaylar ama onemlidir

Sizde istediğiniz künyeyi yaptırın. Ne almak istiyorsanız alın. Kayinvalidenize gördügünde ben almıştım, ne gerek vardı derse sen babannesisin ben annesiyim dersiniz. Heyecanla torun beklemek başka sizin annelik heyecanınızı baltalaması başka şey.
Aynen canım ben bi heyecanımdan bahsedince hemen kendisininkini katıyor olaya. Ben de baltalanmış hissediyorum.

bence abartiyorsun. keske benim kv de.boyle yapsaydi. ancak telefonda cok ozledim okadar. bence yanlis bir durum yok.

Evet tabiki çok ileri vadeli planlar bunlar, yarın ne olacağımız bile belli değilken. Beni rahatsız eden kendisinin babaanneden öte annesiymiş gibi konuşmaları sanki benim anne olduğumu görmezden geliyor gibi. Sanki ben sadece onu doğuran bir aracıyım. Komik olabilir ama böyle hissediyorum o böyle laflar edince:)

Ben kendi annemin söylediklerini yazsam , kafaya taksam ben de öyle düşünürdüm. Beslenme ve sağlık konusunda kesinlikle karıştırmam ama oyun oyuncak giysi vb konularda rahat bırakıyorum. Onun da ilk ve tek torunu, hevesini alsın diye.size de tavsiye ederim, kafaya takmayın bebeğinizin sağlığını etkileyecek bişey olmadığı sürece rahat olun.

Sanki zorla kayınvalidenize karşı kendinizi doldurmaya çalışıyorsunuz gibi duruyor.

Yapmayın, bu kadar vesveselere kulak vermeyin. Kadın heyacanınıza samimi bir şekilde ortak olmuş, çocuğa kıyafetler, altın almış, size bunlar da bile olumsuz yön arıyor, en kötüye çekiyorsunuz.

O çocuk doğunca babannesine sevdirmeyecek gibi bir izlenim bıraktınız bende
Sevdirmez olur muyum öyle bir şey haddime değil. Zaman zaman anne olarak beni görmezden gelmesi canımı sıktı.

Ben kendi annemin söylediklerini yazsam , kafaya taksam ben de öyle düşünürdüm. Beslenme ve sağlık konusunda kesinlikle karıştırmam ama oyun oyuncak giysi vb konularda rahat bırakıyorum. Onun da ilk ve tek torunu, hevesini alsın diye.size de tavsiye ederim, kafaya takmayın bebeğinizin sağlığını etkileyecek bişey olmadığı sürece rahat olun.
Haklısınız karıştırmayacağımız alanları ayırırsak daha rahat ederiz gibi.

Hamile olduğunuz için hormonlar sebebi ile böyle hissetmeniz normal, bebeğini en yakınlarından eşinden bile kıskanan kadınlar var burda.
Ben biraz patavatsız ve çok hevesli bir kadın olduğunu düşünüyorum bir problem yok söylediklerinde.

Yakın gelecekte tek sorun otorite kurmakta zorlanacağın...o da belli olmaz
Çocuk doğunca 'aman bu yaştan sonra çocuk çekilmez'deyip uzak da durabilir

Diğer anlatıkların senin abartın..

he deyin geçin de o kadar kalmasın

ne gereği var

ille de önce gelecekse 1 hafta önce gelsin en geç de 40 ı çıkınca evde bebeğiniz ile yalnız kalın

gerekirse bunu doktor söylesin yani alışman için gerekli desin vs vs

o kadar çok insan bunalır

annem doğumdan bir hafta önce geldi

25 gün sonra gitti de az daha önce gitseydi keşke dedik

bakın kendi annem ve hiçbir şeye karışmadı sadece yemek ve temizlik yaptı

bebeği de verirsek aldı yap dersek yaptı

ama biz iki kişi iken 3 kişi yaşamaya alışmaya çalışırken evdeki diğer insanlar rahatsız etti

bıraksın sizi erken gitsin ki siz de çekirdek ailenize alışın
Teşekkür ederim canım. Git ya da gitme diyemem artık kendisi belirleyecek ne kadar kalacağını, iniallah güzelce geçiririm lohusalığı.

Hatali tek bir davranis goremedim ben.
Torunu beklerken heyecanlanan, heveslenen bir babanne var.
Dogur da bana ver memlekete gotureyim demis gibi davraniyorsunuz.
Daha bebek dogmamis, babannesi universite kazandiginda yaninda gidecekmis diye dertleniyorsunuz. Sizce de komik degil mi disardan bakinca?
Yerinizde olsam sevinirdim,cocugunuza sahip çıkıyor. Dogdugunda da otoriteyi kurmak sizin elinizde
+1

Hediyeler almış, hazirliklar yapmis mutlu olmaniz gerekmez mi? O kadar ilgisiz olsa bir seyiyle ilgilenmese onada yakiniriz. Biz de az önce annemle gittik yeni doğacak bu hafta insaALLAH yeğenim icin alisveris yaptik gelinimize götürdük geldik ve mutlu oldu. Ben de babannemle cok iyiyimdir bana cok düşkündür annemin yeri tabi ki ayri ama benim icin bbabaannemde ayridir her gun arar sorar halimi merak eder. Bir cok torunu var ilk torunu benim bana düşkündür. Arabayla gezdiririm yemege cikaririm. Annemden önemli mi tabi ki hayir ama BİZE BU SEVGİYİ ASİLAYAN BABANNEME KARSİ SEVGİMİ annem oldu. Ve ben diger torunlar ve anneleri uzduklerinde babanneme derim sen uzulme ben varim basimin üstünde tasirim seni diye. Ha babannem cok mu mukemmel hayir hatta cekilmezdir cogu insana gore ama ben cekerim, annemde babam da bundan cok mutlu olurlar. Bütün bunlar annemin sayesindeydi her seyden önce. Kizinizla iliskinizi kesinlikle etkilemez. Ne güzel bir seyler yapmasi. Torun evlattan daha cok ssevilir derler babamla annem torunlarina o kadar duskunler her seylerini ustlenmek istiyorlar. Bence yapmamalarindan yapmalari iyi. Olumlu yonden bakin
Mutlu oluyorum tabiki canım. Ben doğru düzgün babaanne anneanne sevgisi görmedim. Benim için herşey annem ve babamdı. Belki de bu yüzden garip geliyodur bana bu sevme tarzı.

Hayret ettim. Ne kadar da abartmış, yanlış yerden bakmışsınız. Ben babaannemden hiçbir zaman ilgi ve sevgi görmedim. Diğer torunları kadar kıymet vermedi hala eksikliğini hissederim. Torununa içten davranan birilerini görünce eşek kadar halimle gıpta ederim. Bırakın çocuğunuz doya doya sevilsin, ilgi görsün. Babaanne de sınırlarını bilecektir unutmayın çocuk büyütme tecrübesi olan o, siz değilsiniz henüz.

Kaynananın hatalı bi davranışı yok canım, sen fazla hassassın.

O senin kızın merak etme, kimse senden daha fazla sevemez ve de kimse onu senin elinden alamaz :KK66:

Hayırlı doğumlar..

Ne güzel birşey neden sorun yapiyorsunuz? Peki anneniz bu şekilde sevse sorun yapar miydiniz? Sevgiyle ilgiyle yaklaşıyorlar bu kadar dert etmeyin..onlarında hakki torunlarını sevmek yapmayin gerçekten
Sevmesinler demiyorum ki sadece benim anne olduğumun farkına varsın gerektiğinde bir adım geride dursun. Annem aynısını yapsa onunla konuşur rahatsızlığımı anlatabilirim sonuçta beni en iyi tanıyan o. KAYnanama bunu yapamam. Anne kız ilişkisi başka bir şey.

Kaynananın hatalı bi davranışı yok canım, sen fazla hassassın.

O senin kızın merak etme, kimse senden daha fazla sevemez ve de kimse onu senin elinden alamaz :KK66:

Hayırlı doğumlar..
Amin çok teşekkür ederim canım. Evet biraz fazla hassaslaşmışım sanırım, dikkat edeceğim.

Mutlu oluyorum tabiki canım. Ben doğru düzgün babaanne anneanne sevgisi görmedim. Benim için herşey annem ve babamdı. Belki de bu yüzden garip geliyodur bana bu sevme tarzı.
Olabilir canım bir de hamilelik etkisi var tabi. Sen bundan mutlu oldukca inan esin de mutlu olur. Çünkü onun annesi ve cocuguna ilgi göstermesi senin de memnun olman onu da mutlu eder. Ama uzun sureli kalmasini dogru bulmadim ama yardim edecek cok yük olmayacak birisiyle senin icin iyi olur orasini bilemem. Babanne düşkünü birisi olarak bunu anneme borçluyum :-) annem benim omrumdur nefesimdir bas tacimdir. Asla etkilemez iliskinizi. Ben universitede okurken annemden cok banannem arardi aksam dersim su saatte bitecek dedigimde o saatte arar yurda varana kadar kapatmazdi :KK70: bizimkiler varinca haber ver derdi sadece :KK70: birak sevinsin ilgilensin. Bizim gelinimiz de anne baba sevgisi gormemis ismini siz kkoyun diyor annemler illa siz koyun diyor. Belki gelinden cok bizimkiler almistir esyalarini eksiklerini :KK70: ben bile maasi alir almaz direk yegenimi düşünüyorum. Tabi ki annesi babasi gibi kimse sevemez heyecanina ver onun ici de icine sigmiyordur tabi ki annesi sensin cocuk bunu bilir. Annem bakiyor diger yegenime ve aksama kadar annemle. Gelinimiz memur. Cok yoruluyor. Annem kizamiyor bile sesini bile yukseltemiyor annesi kizsa da annesini ariyor yani icgudusel olarak o hisseder sen onun annesisin. i

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X