kaynanamdan kurtulmak ıstıyorum

Bu ne biçim üslup böyle ya? Konu ne olursa olsun eşinizin annesinden bahsediyorsunuz biraz saygılı konuşmanız gerek..Sizin yaptığınız bencillik,kendi annenizi düşünüyorsunuz yaşlı bakamaz diye ama eşinizin annesi olunca sanki bakmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz..Kayınvalidenize güvenerek mi çocuk yaptınız? Madem bakacak kimseniz yok herşeyi ayarlamadan yapmasaydınız o zaman..Farzedin ki kayınvalideniz yıllar önce ölmüş kim bakacaktı o zaman? Kadının gezmesinden tozmasından size ne? Eşinizi doğurup,büyütüp,bu yaşa getirmiş zaten..Birde çocuğunada mı bakmak zorunda? Bu anne babanın görevi ne zaman bitiyor yahu? Mezarda mı dinlenecek bu insanlar? Kendi evlatları bitiyor birde torun başlıyor..Kendine güvenmeyen yapmasın çocuk..Sizin annenizde bakmak zorunda değil..Madem çalışıyorsunuz bakıcı tutacaksınız o zaman..Anne babaları hayatta olmayan yada bakamayan insanlar ne yapıyorsa,sizde öyle yapacaksınız..

tek tek alıntı yapmam cok zor verılen olumsuz cvplara karsı bende durumu ızah edıyım.

1) oncelıkle ben cocuga baksın ıstemıyorum , ole bır cabam yok.zaten kendısı de su asamada dahı gerı adım atmıs degıl tum bu olumsuzluklar daha ben hamıleyken oldu, benı hamıleyken bunlarla bunalıma soktu.ben ardından telfonlarını acmamaya basladım.ve bız ona cocuk dogsun sen bakıcaksın demedık daha 5 aylık hamıleyken kadın kendı soyluyor bundan sonra ben bakıcam dese bıle ben baktırmam artık ( hoş zaten gerı adım atmıs değil ) evet kımse bakmak zorunda degıl zaten bunda hemfıkırım ama dogmadan bunları konusup bana hamıleyken bı kere kapımı calmayıp ardından bakmam derse tabıkı sınırlenırım

2)ayda 8 gun derken yazımda belırttım (okunmamıs anlasılan )kendı annemle donusumlu bakıldıgında 1 hafta annem 1 hafta kv oldugu zaman ayda 8 gun olmuyor mu ? gerı kalan matematıgı arkadasa bırakıyorum.

3)seytan dedıgım kadının ıc yuzunu evet onceden gordum ama bu kadar bencıl olabılcegını dusunmemıstım, bahsettıgım gıbı cocuga benım ıcın bakmıycak, kendı oglunu torununu bırazcık olsa sevıyor olsa ayda 8 gun fedakarlık ederdı, yoksa benı sevmedıgı ıstemedı asıkar zaten bunu bende bılıyorum,

4) he bu kadar sorumsuz kendı ogluyla ılgılenmeyen bırı benım yavruma nasıl bakar tabıkı buda soru işaretı ama bakıcıdansa dıye kotunun ıyısı ıyısı olurdu . bu arada bız cocuga bak demeden kendı kendıne soyledı bunları,bız o bakıcak dıye cocuk dogurmadık elbet. bız cocuk dogsun sonra dusunuruz dedık ınsan hamıleyken oncelıgı cocugunun sag saglım dogması oluyor.

5) bazı kendını bılmezlerde paraya kıyda bakıcı tut demıs, en bastada demıstım dısardan konusmak kolsay gelır ve bır cok kısı anlamaz bunları , burda olay para degıl anlayamıycak kadar anlayıssız ınsanlar. guvenebılcegım bırı olsun 10 mılyar verıyım.keske ole bırını bulsam. bu konularda hıcmı gazete okumuyor tv ızlemıyorsunuz???

6) evet benım annem melek kı bakmayı zaten kabul edıyor. yazdım ya. okunmadan yorum yazmak ne kadar kolay yaa

7) bazı destek veren anlayan kulturlu bılıclı ınsanlar ortada. burda olay cocuk bakmaması degıl en bastan berı nasıl davrandıgı ve daha dogmadan cocuga bakma demesı, dogduktan sonrada sozde sevmek ıcın olup bıtmesı. cocuk olmadan 6 ayda bır gelırdı. cocuk dogduktan sonra sozde her ay gelmeye kalkıyor. sevmeye gelınce var baska hıc bır seyde yok. bu nasıl babaanlık!!! once ınsanlık beklenıyor anlayıs beklıyoruz. ve son olara burda ben kv konusmuyorum evet bu olaya cok sınırlıyım doluyum. benden ve cocugumdan uzak dursun yeter ama bunları yapmayı esımı dolduruyor bana salıyor, ortada benım torunum dıye dolasıyor. baska bır sey yapmıyor. benım sorunum sımdı calısmaya baslıycam ne yapıcam dıye dusunuyorum. en basından yazdım annem bakıcak zaten melek annem . sorun bu kadın hep pesımde olucak bana sorun yaratıcak dahada bu ortada. ben o yuzden baslıkta ole bır sey yazdım yoksa umrumda degıl ve ondan bır seyde beklemıyorum.

ve sunu soylemek ıstıyorum burda olay kv cocuk bakmaması deıl. lutfen butunuyle okuyup ona gore yorum yapın. kendı psıkolojık durumumu anlatmak ıcn olanları belırttım. benım su andakı sorunum ıse baslıycak olmam cocugumu anneme bırakmam ama ote yandan kv denen sahsıyet bakmaması fakat sureklı tepemde esıme gaz vermesı her gun onun yuzunden kavga cıkması. benım derdım bu. o yuzden kv kurtulmak ıstıyorum . sevmeye etmeye herkez gelır bıraz anlayıs destek bekleyınce ama kımse ortada olmuyor !!!

Sizin kayınvalidenize karşı o çirkince üslubunuzdan sonra,bu kadar bencilce düşüncenizden sonra size destek vermedik diye biz kültürsüz mü olduk? Size destek vermek zorundamıyız? Kültür konusunu sizinle tartışmayacağım hiç gülüyorum sadece :) Önce siz bir büyük hakkında nasıl konuşulur onu öğrenmelisiniz..

Benim ÖZ ANNEM henüz ben evlenmeden ileride çocuğuna falan bakamam dedi. Savunma olarak da şunları söyledi: Babam vakti zamanında anneannem bana bakarken "banane bakıyorsa senin için bakıyor" demiş de annemin çok zoruna gitmiş. Madem kıymete binmiyor annemin yaptığı, çocuğun babası olarak elini taşın altına koysun diye beni anneannemden almış, babam da paşa paşa ders programını bana göre ayarlamış ve belirli saatlerde bakıcı tutmuş. Bakıcıların kimi kaçmış kimi eve erkek almış ama bunları zaten göze almak durumundalarmış.
Size göre sizin anneniz melekse eşinize göre de kendi annesi melektir. Eşinize bu duygularınızı söylemeyi geçtim hissettiriyorsanız bile ters teper. Ben annemin kötü huylarını bilmeme rağmen eşimin ağzından duyunca kavga ediyorum. Herkes haddini bilmeli çünkü. Ben söylerim ama eşimin haddine değil.
Bir de çocuk sadece size aitmiş gibi davranamazsınız. Davranır da babaanneye uzak dursun derseniz çok problem yaşarsınız. Çocuğunuza bakıcılık yapmak istemiyor diye sevmeye hakkı olmayacak mı? Sizden nefret ediyor bile olsa torununa sevgi besleyemeyecek mi?

Koalinacım çocuğu sevmeyi bir kenara bırak,kayınvalideden kurtulmak istiyormuş..Nerde görülmüş böyle birşey Allah aşkına..Eşinin annesinden bahsediyor yahu..Oldu olacak yok etsin kadını ortadan..Böyle bir mantık var mı? Sevmediğimiz,hoşlanmadığımız insanlar olabilir ama her ne olursa olsun bu bir büyükse hele birde eşlerimizin annesiyse,sevmesekte saygı duymak zorundayız..Kadın oğlunuda görecek,torununuda görecek yani..Kim bu hakkını elinden alabilir? Besle,büyüt,bu yaşa getir sonra gelin senden kurtulmak istesin..Vah ki ne vah..Gelinleri savunurum hep genelde ama gerçekten kayınvalideler haklı oluyor bazen ya..

Bence siz kendinizi ifade edemiyorsunuz...ayni seyi tekrarlamissiniz kv cocuguma bakmiyor diye ben acikcasi kendi kv uni mezunu olmasina ragmen cocuk birakmam icim rahat etmez cunku annemi biliyorum nasil kani gibi sevdigini bence kv kitildiginizi belirtin hos olmamis ben bakmsm demek direkt soylenmezdi...ama sizi soyleminiz annem yasli oda baksin diyorsunuz...yani anneye kiyamama durumu var bu can baska birsey degil emanet etmeyon cocugunuzu kv

Hayır bir de ilk mesajında öyle bahaneler bulmuş ki kayınvalideyi sevmemesi adına.
Benim babaannem babamı evlatlık vermiş kardeşine. Üzerinde hiç bir hakkı olmamasına rağmen büyüyüp okuyunca kıymete binmiş ve para, mal, ülk istekleri olmuş. Annem de her şeyi bilmesine rağmen onca çileye katlanmış. Düşünüyorum da kurtulmak gerekse annem kurtulurdu. Annelik bile yapmamış biriydi sonuçta ama eziyet çektirmeyi bildi...Karşısına çıkıp "sen kim oluyorsun ki?" dese hakkıydı ama dememiş. Denmez bence de... Gerçekten nefret dahi edilse eşler atamaz, satamaz. Daha makul çözümler bulmakta fayda var...

Size destek vermeyen insanlar kültürsüz ve bilinçsiz mi oluyor,herkes size destek vermek zorunda mı peki,ayrıca konu başlığınız bile çok tuhaf farkında değilsiniz galiba.

Benim üslup hoşuma gitmedi..O kayınvalidem olacak kadın neden bakmıyor,şeytan,bilmem ne..Bunlar ne kötü şeyler..Hiç bir şeye olmasa insan anne olduğu için biraz saygı duyar,konuşmasına dikkat eder..Birde kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil..Ben böyle şeylere çok kızıyorum..Konu sahibinin anneside bakmak sorunda değil..O kadıncağızda yaşını başını almış bir insandır onada yazık..Dinlenmeye hakkı yok mu yani bu insanların? Gerçekten üzülüyorum..Çileleri bitmiyor ya..Evlat derdi bitiyor,torun derdi başlıyor...

Bakici tutun hem o kadini sevmiyor tahammul edemiyorsunuz hem cocunuza baksin istiyorsunuz kusura bakmayin ama hic kimse sizin cocugunuza bakmak mecburiyetinde değil müsait dahi olsa anneniz olsa ayrıca şeytan kadin ne demek esinize bakip bakmasi sizi ilgilenenddirmez ki o annesi ve Eşiniz arasindadir düğün de nisan da birşey yapmadiysa o onuna aayini tabi ki maddi durumu var ise bir de eşimin geliri az benim çok gibi bir şey bana gore olmamali hepiz bir şekilde calisiyoruz eve katkida bulunuruz ama bu benim param senin paran olmaz bizimdir evimizin her ne olur sa olsun sizin cocugunuza bakmak sorun da değil

Son düzenleme:

Bana ne anneannem ve babaannem bakti ama hepsi de sevdi gezdirdi her hafta özledim diye geldiler. Bana bakmiyorlar diye gelme sevme ve babaanne haklarini kaybetmiş olmazlar.

Esinizi kayinvalideniz dolduruyor diye kv suclu ama peki her lafa kulak asan sizi ezdiren üzen esinizin hic mi sucu yok?

Ayrıca sizi destekleyenler kültürlü desteklemeyenler kültürsüz... Kültürlü olmanin kriterleri ben bilmeyeli bayagi değişmiş galiba:)

Biri bana şu mantığı açıklasın.

Kayınvalide oğluna gaz veriyo, karısının üzerine salıyo, kadın da gelmiş kayınvalidesinden kurulmak istiyo.

Yahu senin eşin gazla çalışan bi kişiliksizse, önce ondan kurtul.

Bu forumda anladımki kocişler hep saf, onları dolduran kayınvalideler, ayartan kadınlar suçlu.

Kayınvalidenin gaz verdiği de meçhul.
Konu sahibi telefonları bile açmıyormuş tutup "oğlum eşin telefonlarıma cevap vermiyor" dese ve eşi de gelip esap sorsa kadın mı gaz vermiş oluyor

Ayrıca bir ay dört hafta 15 iki gün hafta sonunu cikarsaaaaakk etti on gün

Üslubunuz başlı başına problemli. Allah eşinize yardım etsin. Eşiniz annesinin tarfında da Allah aşkına ne yapıyor yani, sizde bu konuşama ahlakı varken burada bile şekilde atıp tutan birine eşiniz ne kadar dişini gösterbilir. Rica ederim bir de mazlum kılığına bürünüpte kendinizi sunmayın.

Ne olursa olsun o insan eşinizin annesi .
Başlık gerçekten çok acımasız.
Ayrıca kadının size zararı yokmuş okuduğum kadarıyla , evinize gelmiyor size mesafeli davranıyor ve bebeğinize bakmıyor diye kızıyorsunuz .
Ancak kimse çocuğunuza bakıcılık yapmak mecburiyetinde değil .
Evlendikten sonra ayrı bi aile oluyorsunuz ve evliliğin getireceği bütün sorumlulukları üstlenecek sorumlulukta bi çift olmanız gerek .
Kafaya takacak bi durum yok olan olmuş .
Bu adamın evi barkı olmadığını ,adetlerinin de size uymadığını bilerek evlenmişsiniz sonuçta .

kurtulmak istediğin kadına niye cocuk baktırmak istiyosunuz
kimse sizin cocuğunuza bakmak zorunda değil birilerine guveniptemi cocuk yapıyosunuz
valla cok enteresan sizi ne ilgilendirir gezmesi tozması

Sen konundada bahsetmişsin kendi oğluyla bile ilgilenmemiş oğlu kendi kendini yetiştirmiş.
Şimdi torununa bakmak zorunda değilki ne anneanne ne babaanne çocuklarımıza bakmak zorunda değiller. Bakarsa Allah razı olsun bakmazsa Allah belanı versin mi yani
Boşverin başka yol bulun bunlarlada zihninizi mesgul edip kin duymayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…