Bir yandan hak veriyorum diger yandanda biraz disinizi sikin ve cocugunuza kendiniz bakin demek geliyor icimden :) O zaman sen ve esin yalniz missiniz, kendi annemden biliyorum hep der siz cevizin kabugusunuz artik torunlarda cevizin ici yani torunlar cok degerli oluyir. Torun olunca yumsuyor degisiyor kv deler. Mesela belki sizin bebeginizi gördükce kendi anneligini hatirliyordur evladina daha cok baglaniyordur. Bosver biz yinede iyilik yapalim ki iyilik bulalim ben bir bucuk yilda yasadiklarimi yazsam Roman olur ;-)
bız yalnız mısınız evet, ama ıste bunu esım malesef anlamıyor. hala annem de annem, bu akşam yıne kavga ettık o yuzden hala ole. gelde ıyılık yapalım delı olmamak ısten
Canim kaynana bak örnek al sen onun sana yaptigini sen gelinine evladina torununa yapma kaynanan illede kötu olsa esinin annesi vazgecilirmi anadan gecilmez kayinvalideninde bakmak istememesi normal bisi benim babaannemde hic bir torununa bakmamis gezme dendimi annemden önce dusermis yola ben bebelere bakiyimda siz gidin demezmis yaslilik bu kafa göturmez bakmayi ama amalar var iste CIĞERİNİN CİGERINI sevmek isterler canlarini verirler gurbanlar hayranlar kendimden biliyorum kaynanan yaptiysa sen yapma birak bakmasin ama sen onu evladindan torunundan ayirma kendine yediremiyosun ama yapma bos verrr
aynen yedıremıyorum aynen
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
super bir universiteden mezunsun, doktoralisin, uluslararasi bir sirkette iyi bir pozisyonda calisiyorsun. AMA cocuguna bakici ayarlayamayip ( senin gibi bir kadina bakici mi yok? kameralari da dosersin eve) seytan kayinvalidene zorla cocuk baktirmak istiyorsun. Kusura bakma, ama inandirici deyil.
okuduysanız bakıcı çok tabıkı yazdımda, ama guvenebılcegım bırı yok dıyorum. kamera tabıkı kurarım bunuda elbette dusundum ama adım adım kamera nereye kadar guvenlı, bu cocugu hıc mı dısarı cıkarmıycak hava almaya, hıc mı wc ye bır yere goturmıycek, o zaman nasıl kamera olcak ??? hee cocugun kıyafetıne takabılırm ( ılkokul mezunuyum ama bunu bıle dusundum ) ama o kıyafet degisıcek bebek ustunu degıstırcek o esnada farkedılebılır kamera ?!! bu kadar detaylı dusundum ben sız merak etmeyın. he ıster ınanın ıster ınanmayın. sıze kalmıs nıye yalan soylıyceksem anlamadım !
başım ağrıdı okurken, içim kalktı resmen.
Bu sorunlar bitmez. Kadın gelip gitmiyormuş, senin evinle alakası yokmuş. Bunca zaman alakasız olan kadından çocuk bakmasını beklemek çok büyük bir istek ve aradaki iletişime göre de fazla bence.
Bakmıyor diye kızıyorsunuz ama evlendiğinden beri evinize gelmemesi konusunda şikayet yok.
Herkesin sorunları var kvalide ile. Kadın başından demiş bakmam diye.Eşin de sana baskı yapmıyor annesi konusunda. Ben sorun göremedim????
okudysanız esımle hep sorun cıkıyor dıyorum kv ıle ılgılı. dolayısıyla bana baskı yaptıgı ortada degılmı? sımdıye kadar evımle alakası yoktu ama sımdı olsun ıstıyor sorun zaten burda!!! yıne aynı alakasızlıgı surdurse keşke ama sımdı ınadına yapıyor,!!
seni gayet iyi anlıyorum burada çoğu arkadaşlar yersiz yorum yapmış yaşayan bilir yaşayan anlar seni ben kayınvaldemi severim çok yanlışı vardır asla tavır yapmış yada küsmüş değilim aslada şikayetlenmedim eşime hep içime attım daha kayınvaldemle tartışmamız olmadı çok şükür oda benden kaynaklanıyor hep alttan almışımdır saygımı asla yitirmemişimdir .... benim duydugum beni yıktı o günden beri çok üzgünüm kırgınım ama asla belli etmedim halen anne kız gibiyiz .. ben kayın valdemin temizliğini beğenmem ve çocuguma bakmasınıda asla istemiyorum benim annemde çalışıyor bende çocuk olunca asla bakmasınıda istemiyorum ikiside bakmasın... bir gün kayınvaldeme evden taşınmak istedigimi söyledim bana neden dedi kayınvaldeme çok yakın bende anne uzak işyerime çocuk olunca zor olacak bana dedim çalışınca emzirmek gelip gitmek için sıkıntı çekicem dedim. en azından bakıcıyada ev yakın olur ilerde dedim haklısın dedi. aradan 1 gün geçti bana kendi evinde dediki kızım ben bişey düşündüm dedi.. ne düşündün dedim sen bakıcıya vercen parayı banaa ver ben bakarım dedi beynimden vurulmuşa döndüm zaten bakmanı istemiyorum birde bakman için para ben senin herşeyine koşuyum herşeyine yardım ediyim saygımı eksik etmeyim yeri gelir kayınbabamın kaynanamın ihtiyacını elektirik su doğal gazanı bile yatır hiç bişeylerini eksik etme karşılıksız yaptıgım halde duydugum lafa bak ... asla çıkmıyor aklımdan zoruma gitti ama sen nediosun demedim .aman annee dedim boşver hayatını yaşa bu yaşa kadar çocuk büyüt evlendir 5 çocukla ugraşmışın şu saatten sonra bide benim çocukla kendini yorma saol allah razı olsun dedim şu saatten sonra azıcık ekmek yicen çocukla tıkama kendini ewe dedim artık ..çünkü eltimi 1.günlüğüne bırakıyor ona bile laf ediyor şuraya gidecem buraya gidecem buzamana kadar bebelerden gidemedim şimdide bunun bebesi dior.... eltimi sevmez benide sever çünkü her dediğini istediğini yapıyorum .ben bu emeklerime bu lafı duydum üzüldüm ama halende eksik etmem saygımı allah bilsin eşimin annesi çocuklarımın babannesi asla saygısız olamam kıramam oyüzden sabret daha kötüleride var bunada şükür karışılık bekelemeden yaptıgım halde duydum bu lafı asla beklentim yoktu bakmasınıda istemiyorum zaten ben böyle dahi iyiyim
bende canım tahmın ettıgım ıcın yazımın en basında belırtmıstım " kımse anlamaz anca yasayan bılır vs dıye ". bende aynı sekıldeydım bende onun bakmasını ıstemem. bazı arkadasların dedıgı gıbı kadın kendı cocuguna bakmamıs . bahsettıgım gbı daha dogum olmadan esım annesıne soyluyor. benım hıc haberım yoktu, ben sonradan ogrendım her seyı. senınkıde apayrıymıs valla. dedıgın gıbı herkezın ayrı bır sorunu var, bende sımdıye kadar hep allatn alıyordum ama ıste bu hamılelıkye yasadıklarım ustune ustluk kadının bu davranısı benı bıtırdı kı en sonunda patladım. ama yıne hıc bır sey olmamıs gıbı yussuzce geldı kadın bı daha !!
Yokmu tanıdık komşunuz sevdiğiniz güvendiğiniz birileri konuşun aylık yada haftalık uygun bir ücret karşılığı gelsin evinizde baksın bebeğinize.. Hem kaynananıza kötü diyorsunuz hemde çocuğunuza bakmasını istiyorsunuz.. Kötü diye nitelendirdiğim birine bebeğimi asla emanet etmem ben.. Çalışıyosunuz mesleğiniz var taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız kimseye muhtaç değilsiniz siz..
zaten ole yapıcam konu komsudan guvenılır bırı bulmam lagzım , tabı ne kadar guvenılır bılemıyorum ama. denıze dusen yılna sarılır mısalı benımkıde yoksa asla ıstemem ama hep dıyorum ya benım sonradan haberım oluyor ben baksın dıye beklentı ıcınde deıldım.ama bu lafları duyunce delırdım tabıkı.
kayınvalidenin sana tavrına haklısında .kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda deil.yani buda yeni moda oldu.doğur ya annem ya kayınvalidem bakıcak de.oldu yani .onların kendi hayatı var.ne die bebek bakımını üstlensinlerki?bu çocuğa hamile kalırken işiniz yokmuydu?neden düşünmediniz işe gidince kim bakıcak die?gidin bakıcı tutun.kayınvalideniz yada anneniz bebek bakımını üstlenicek yaşta olsalardı zaten kendileri doğururdu
hep basından berı dıyorum kımse bakmak zorunda deıl ama be kadın bekle bır dogsun cocuk sonra dekı ben bakamam, ben hastayım , benım hamılelıgım sorunlu sureklı evde yatıyorum hıc ılgılenme ama cocuga ben bakmam de. bı tek bununla ılgılen. bumudur olay?! yası de gayet genc, burda herkez herhalde kadını yaslı bole tonton bır teyze sanıyor ama hıc te ole deıl.
önceden olsaydı bende derdim bakmak zorunda değiller ama çocuğum olduktan sonra fikirlerim değişti, gerçekten bakıcıya bırkamak hem maddi hem manevi çok zor bir süreç , bi çocuğa en iyi bence annane babane bakar üstelik dönüşümlü bakalım demişler oğluna destek olmak için bakabilir babanede... hem sırf onun üstüne kalmayacak annane ile dönüşümlü bakacakalrından çokta koymaz zaten üstelik bi çocuğun en zor zamanı sadece 2 yaşına kadar bence 2 yaşta sora dertlerini anlattıkalrında öyle zorluğu kalmıyor zaten 2,5 yaşında kreşede yarım gün verebilirsin onlarda rahatlar hem.. 2,5 sene torunu için kendinden ödün verse ne olacak... ciddi bir rahatsızlığı yoksa tabii
ama bir şey dikkatimi çekti hem kurtulmak istiyorum demişsin hemde bakmadı diye sitem ediyorsun!
en cokta manevı olarak, yerı gelıyor bız kendı cocugumuza cıgerımıze kızıyoruz soylenıyoruz sinirr kalmıyor ınsanda, eg bı bakıcı bu ısı parayla yapan bırı nasıl bakar, nasıl guvenırsın??! bende aynı fıkırdeyım yazmıstım ya donusumlu olarak senede 96 gun bakıcak oda bayram seyran tatıl 80 gune duser. ama ıste daha dogmadan bu sekılde davrandı. hıc bır rahatsızlıgı yok. evet kurtulmak ıstıyorum bahsettıgım gıbı kadın onceden bızım kapımızı calmazdı cocuk dogdu ınadına yapıyor sureklı bıze gelmek ıstıyor, yada sureklı bız ona gıdelım ıstıyor, sureklı kocamla sorun yasıyoruz kavga edıyoruz bu yuzden. bıraz once bıle bunun munakası oldu yıne. o yuzden kurtulmak ıstıyorum. bakmadı dıye sıtem etmem bı oncekı asama, yoksa artık ben bakıcam dese ne ala ( ole bır dusuncesıde yok,gerı adım atmıs değil, hala ortada soylenıyormus ben bakmam dıye )