• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamdan kurtulmak ıstıyorum

sımdı kara kara dusunuyorum ne yapcam ?? ben ısten ayrılırsam gercekten sonumuz harap olur, hadı ben olsam bı nebze artık bebegım var onun gelecegı onemlı. o seytan kadın ( o kadar sınırlıyım kı ) ustune ustluk ıkıdebır oglunu doldurup ustume salıyor, dıkkat cekmek ıcın sureklı bahaneler yaratıp yanına cagırıyor, sureklı bır seyler almasını ıstıyor ( dedıgım gıbı maddı ımkanı esımın cok yok kısıtlı daha dogrusu ) kendı dugunda nısanda dogumda hıc bır sey yapmadı, yanı hıc bır katkısı olmamasına ragmen oglundan medet umuyor. hanı tamam zengın degıl ama ıhtıyacı olan bırı degıl,kafasına gores sureklı evın esyasını degıstırır, sureklı gezmelerde tatıllerde. sımdıde bebegı gormek ıstıyormus çok ozluyormus o yuzden ıkıdebır evıne cagırıyor, bızım evede gelmek ıstemıyormus ben surat asıyormusum dıe. tabı ben gıtmıyorum .

sımdı ıse baslarsam napıcam ??!! bebegımıde bakıcıya vermek ıstemıyorum. annem yaslı bakabılırmı bılmıyoruz ama baksa bıle benım annem nıye ustelıyor herseyı, evlılıge o kadar karsılardı ona ragmen ben evlendım," damadın durumu yok kız mecbur calıscak ama kaynanası cocuga bıle bakmıyor, hanı bız hem cocuga bakıcaz hem kızımız calıscak obur tarafta kadın fellık fellık gezıp tozucak bıde damadı bıze, kızımıza karsı kıskırtcak " gıbı dusuncelerı vardır emınım bana soylemıyorlar uzulurum dıye ama ben anlaıyorum.
napıcam bılmıyorum kafam cok karışık.

bu esanada esımde malesef anasının tarafında , kadın hasta bakamaz napsın dıyor. kı hıc bır hastalıgı yok, herkezın gıbı sekerı tansıyonu var, ve dedıgım gıbı sureklı kadın gezmelerde bır gun başka ılde başka gun başka yerde, hasta kadın bole nasıl gezer. zaten esımın tavrı benı delı edıyor, onu ıyı gostermek ıcın bana yalan soyluyor kac kere yakaladım ama kabullenmıyor yıne ınkar edıyor. yoksa esımde onun nasıl bırı oldugunun farkına varsa ona goıre davransa hıc umrumda olmıycak ama malesef o anasının yanında ben burda cocgumla iki arada kaldım. napcam bılmıyorum
eğer anlaşamıyorsanız size gelip çocuk bakması zaten daha büyük tatsızlıklara sebep olur sanırım.
bence annenizin gözetiminde yarım gün bakıcı bulmanız en iyisi sanki. yarım gün olursa annenizde yorulmaz bakıcıda fazla masraflı olmaz, ayrıca tanımadığınız insana emanet etmemiş olursunuz, anneniz yanında olmuş olur.

Kayinvalidende kesin senden kurtulmak istiodur ;) valla düşman başına...Allah kocana yardim etsin..bakmio die sevmesini bile engellemeye calismak nedir ya.. seytanlik onda degil sizde var...ve çok ilgincki bu kadar insan hep sizi haksiz görmüş..ve herkese laf yetistiriosunuz..bende de bi hata varmi die bi özeleştiri bile yapmaktan yoksunsunuz...milletin kültür seviyesine laf edeceğinize kendi seviyenize bakın..

kadın kendını dusunuyor oncelıkle.
ve dedıgım gıbı hıc bır zaman maddı bır sey beklemedım ama manevı olarakta yanımızda degıl, ben calısmak zorunda degılım ve cocuga bakması benım ıcın değıl kendı oglu ıcındır bence. ben calsıırsam bu ev donıcek yoksa zorlk ıcınde yasıycaz . eger oglunu bıraz olsa dusunce bakardı cocuga oglu rahat etsın kafası rahat olsun dıye ( annelık bu degılmıdır )

ve dedgım gıbı haftada 4 gun, yanı ayda 8 gunbakıcak. yıla vursak 96 gun.
çalışmalısın.! Evlenmeden önce bu adamın maaşının senden az olduğunu, oturduğunuz yerdeki kiraları, ortalama kaç tl ye geçinilebileceğini biliyor muydun? Cevabın evetse, ayrıca da bu evlilikte hayır gelsin istiyorsan çalışmak zorundasın.
Ne o öyle benim maaşım yüksek, oğlu tek çalışırsa zor duruma düşer demeler. Oğlu şöyle, oğlu böyle dediğiniz sizin eşiniz. Kadın baştan bakamam demiş sizi uyarmış.
Kimse torun bakmaya, toruna altın takmaya mecbur değil. Bu konuda herkes gönlünden ne koparsa onu takar, yada alır.
Ayyy birde hesap yapmışsınız...

Kendinle çelişiyorsun konu sahibi, hem baktırmam zaten diyorsun hem ayda 8 gün baksın istiyorsun, bal gibi de bakmıyor diye kadına gönül koymuşsun, hamileliğinden beri de göstermişsin tutumunu, hem kadını istemiyorsun hem de beklenti içine giriyorsun.

Yemin ederim bu forumda ilk defa bir kv'deyle bu kadar empati kurdum, bu kadar acidim kadina. Yarin birgün bu kadini torunundanda ayirirlar sirf bakmak istemedi diye. :(

Cok yazik aslinda, evladini yedir,okut, hastalandiginda uykusuz geceler yasa, belli bi yasa getir, sonrada karisi seni hem evladindan, hem öz torunundan ayirmaya kalksin. Neden? Ona altin takmadin, ev almadin ve toruna bakmadin diye. Babaanne sevdasini bilmeyecek torun, üzüldüm aslinda..

Yarın öbür gün torununu da göstermezsiniz siz kayınvalidenize.
Var o potansiyel sizde.

kayınvalidelerin rahat yaşamasını,gezip eğlenmesini,giyinmesini,takıp takıştırmasını kısacası ömrünün son demlerini kaliteli ve mutlu geçirmesini istemiyor gelinler hatta evlatlar....yemin ederim gözlerine batıyor...yaşlanmış artık ne gerek var giyinmeye,gezmeye,yemeye içmeye diye düşünüyorlar....otursun evinde torun torba baksın akşama da biz geldiğimizde soframızı koyup kaldırsın,maddi imkanlarını da seferber etsin...yaşayacağını yaşamış artık diye düşünüyorlar....kendim henüz anneanne yada babaanne değilim ama yaşım itibarıyla adım adım yaklaşıyorum....ve etrafımda olanları dikkatlice gözlemliyorum....kızımı yeni evlendirdim.. önümüzde ki 2 yıl içinde kucağıma torunu alıcağım kısmetse....sağolsun eşim sayesinde rahat yaşayan bir kadınım bende...açıkçası ürküyorum...bu rahatlığım gözlerine batıcak diye...Allah hakkımızda hayırlı yazılar yazsın inş...vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın....

Bende unni mezunuyum kaynanam calis ben bakarim diyor ben bana laf soktugundan dolayi yok ben cocugumu kendim buyutmek istiyorum diorum ben kaynanama yada anneme guvenrek cocuk dogurmuyorum bakmak zorunda degil ki bakmasinda zaten bakarsa cocugun ona daha yakin olur ve onu anne die sahiplenir cocgun egitimini annesi vermeli

kayınvalidenize şeytan derken sanırım ayna vardı karşınızda sizin içinize kaçmış şeytan ... Çocuk yaparken onamı güvendiniz acaba ister bakar ister bakmaz zaten bi çocuğa bakıp büyütmüş gecesini gündüz etmiş ve size sunmuş daha fazlasınıda istemeyin lütfen ...

sen nerenin prensesisin ?
kadın seni takmıyor, -ben de olsam böyle terbiyesiz birine uzak olurum- hala çocuğuma baksın diyorsun...
bakacak biri yoksa çocuk yapmayacaktın...
eşinin gelirinden dem vuruyorsun ama bunu zaten en baştan biliyordun..
sen kaynanamdan kurulmak istiyorum diyorsun ama bence o senden kurtulmak istiyor..

sımdı kara kara dusunuyorum ne yapcam ?? ben ısten ayrılırsam gercekten sonumuz harap olur, hadı ben olsam bı nebze artık bebegım var onun gelecegı onemlı. o seytan kadın ( o kadar sınırlıyım kı ) ustune ustluk ıkıdebır oglunu doldurup ustume salıyor, dıkkat cekmek ıcın sureklı bahaneler yaratıp yanına cagırıyor, sureklı bır seyler almasını ıstıyor ( dedıgım gıbı maddı ımkanı esımın cok yok kısıtlı daha dogrusu ) kendı dugunda nısanda dogumda hıc bır sey yapmadı, yanı hıc bır katkısı olmamasına ragmen oglundan medet umuyor. hanı tamam zengın degıl ama ıhtıyacı olan bırı degıl,kafasına gores sureklı evın esyasını degıstırır, sureklı gezmelerde tatıllerde. sımdıde bebegı gormek ıstıyormus çok ozluyormus o yuzden ıkıdebır evıne cagırıyor, bızım evede gelmek ıstemıyormus ben surat asıyormusum dıe. tabı ben gıtmıyorum .

sımdı ıse baslarsam napıcam ??!! bebegımıde bakıcıya vermek ıstemıyorum. annem yaslı bakabılırmı bılmıyoruz ama baksa bıle benım annem nıye ustelıyor herseyı, evlılıge o kadar karsılardı ona ragmen ben evlendım," damadın durumu yok kız mecbur calıscak ama kaynanası cocuga bıle bakmıyor, hanı bız hem cocuga bakıcaz hem kızımız calıscak obur tarafta kadın fellık fellık gezıp tozucak bıde damadı bıze, kızımıza karsı kıskırtcak " gıbı dusuncelerı vardır emınım bana soylemıyorlar uzulurum dıye ama ben anlaıyorum.
napıcam bılmıyorum kafam cok karışık.

bu esanada esımde malesef anasının tarafında , kadın hasta bakamaz napsın dıyor. kı hıc bır hastalıgı yok, herkezın gıbı sekerı tansıyonu var, ve dedıgım gıbı sureklı kadın gezmelerde bır gun başka ılde başka gun başka yerde, hasta kadın bole nasıl gezer. zaten esımın tavrı benı delı edıyor, onu ıyı gostermek ıcın bana yalan soyluyor kac kere yakaladım ama kabullenmıyor yıne ınkar edıyor. yoksa esımde onun nasıl bırı oldugunun farkına varsa ona goıre davransa hıc umrumda olmıycak ama malesef o anasının yanında ben burda cocgumla iki arada kaldım. napcam bılmıyorum
bence kurtulman gereken kaynanan degıl eşin ;) ne olursa olsun iş erkekte bitiyor çünkü..

Başından beri beklediğin ilgiyi, sevgiyi, güzelliği görememişsin alınmakta haklısın
ve bu kadını sevmemekte de haklısın.

Arama, görüşme evet bu kadından çocuğuna bakmasını da bekleme ama.

Yerinde olsam gelmek istediğini torunu özlediğini söylediğinde açık net dökerim içimdekileri
utandırırım.

Öyle alınmaca, darılmaca yok.

Gezmesinden feda etmeyip torununa bakmaya yanaşmayan kadın özlüyorum diye habire oturmaya gelmeye kalkmasın.
Salak yok onun karşısında. Çalışcam canım çıkacak çocuğuma benim annem bakacak.

Sevmeye, oturmaya her gün kv gelecek üstüne o yorgunlukla hizmet telaşına düşcem.

Yok yaaa!

kızlar artık o kadar bunaldım ki ıcımı dokmek ıstıyorum akıl almak ıstıyorum. tabıkı uzaktan bakınca cok elestıren olucaktır onceden aklın nerdeydı dıye yada hak verende olucaktır ama herkezın bıldıgı gıbı yasayan anlar anca, yaşayan cekıyor ve zamanında anlamıyorsun , gerceklerle sonradan yuzlesıyorsun.

Esımle uzun bır donem sevgılı olduktan sonra aılemın karsı cıkmalarına rağmen evlendık. tabıkı cok gecmeden malesef her seyın cok farklı oldugunu gordum.kısaca ozetlıyım; esımın aılesı ayrı babası bunları terkedıp basşka kadınla evlenıyor , yurtdısında yasıyor senede bır ısı dusunce gelıyor.annesı desenız esım evdeyken hıc ılgılenmez kendı basına buyumus akrabalarında kendı kendıne yetıstırmıs kendını ( ıyı kotu ).oncelıkle kız ısteme zamanından tutun da nısan dugun ev tutma aşamasına kadar kaynanam bana aıleme karsı hıc bır sey yapmadılar ne bayram bıldıler ne nısan bıldıler hep kendılerıne gore bızde adet değıl dıyıp ısın ıcınden cıktılar. maddı hıc bır sey yapmadılar manevı olarakta hıc bır sey aılemı adam yerıne bıle koymadılar. zaten ısteme olayından sonra bızı dırek ayırmak ıstedıler ama olmadı. bı hal hatır sormaya bayram seyrana dahı aramadılar hıc.

Derken evlendık. kaynanam olucak kadın bana hıc bır sey takmadıgı gıbı kullanılmıs bır takı setı taktı sonradan gorduk kı takı hırpalanmıs yamulmus ustundekı parcalar dusmus, bende gerı verdım bu ne bole dıye.ıkımızde calışıyoruz ve yogunuz, esımın gelırı benımkınden az, evı donduren benım, evımızde kırada, ve evlenmeden once aılem ev alalım dıye dıretmesıne ragmen aılesı hıc yanaşmadı hıc oralı bıle olmadılar ve bunu bahane edıp ayırmaya kalktılar. sımdı cocugumuz oldu yenı. ben hamıleyken ılk zamanlar bır kac kere benı arayıp usuleten sordular napıyorsun bır seye ıhtıyacın varmı dıye o kadar. bende sınır oldugum ıcın sonradan telefonlarınıda acmadım. ( o esnada ardından duydum kı kadın ben cocuga bakmam haberınız olsun dıye ogluna tembıhlemıs. bunuda öğrendım, artık hıc konusasım kalmadıgından acmadım telefonlarını ben ) bu halımle ıse gıdıp gelıyorum, ve yogun bır ısım var. konu komsu annemler bana bakıyor kadının hıc umrunda degıl, ve zaten evımızde 6 ayda bır gelırdı oncedende oda oğlunun zoruyla. derken dogum yaptm sımdı ıse baslamam gerekıyor , cevrede en musaıt o olmasına ragmen kadın gezmesınden tozmasından feragat edıp torununa bakmıyor, ona gundebır benım annemle donusumlu yada haftabır dıye oglu teklıf sunmasına ragmen bakmıyor kadın ( dedıgım gıbı bunlar hepsı dogum olmadan oluyor ve bende artık telefonlarına dahı bakmıyorum ) ve bu arada hıc ogluyla alakası olmayan kadın sureklı oglunu arıyor doldurusa getırıyor, yılda bır evımıze gelen kadın sımdı sureklı bıze gelmek ıstedıgını ama benım yuzumden gelemedıgı soyluyor .( hepsı gosterıste yagmasana gurluyor mısalı )
ben tam olarak ne istediğinizi anlayamadım.
kv niz bakmak zorunda değil sizin çocuğunuza. bir de ben çalışsam oğlu rahat edecek demişsiniz, siz aynı evde yaşamıyormusunuz bu nasıl bir anlayış.

başlığı her gördüğümde, annemi trenden nasıl atarım filmi aklıma geliyor ya:KK48:

Başından beri beklediğin ilgiyi, sevgiyi, güzelliği görememişsin alınmakta haklısın
ve bu kadını sevmemekte de haklısın.

Arama, görüşme evet bu kadından çocuğuna bakmasını da bekleme ama.

Yerinde olsam gelmek istediğini torunu özlediğini söylediğinde açık net dökerim içimdekileri
utandırırım.

Öyle alınmaca, darılmaca yok.

Gezmesinden feda etmeyip torununa bakmaya yanaşmayan kadın özlüyorum diye habire oturmaya gelmeye kalkmasın.
Salak yok onun karşısında. Çalışcam canım çıkacak çocuğuma benim annem bakacak.

Sevmeye, oturmaya her gün kv gelecek üstüne o yorgunlukla hizmet telaşına düşcem.

Yok yaaa!
sanırım bı anlayan benı sayılı ınsanlardansınız, hala yok cocuga baksın ıstıyormusum yok ayda nasıl 8 gun yapıyormus dıye hesap dahı bılmeyen ınsanlar burda yazıyor ıste . yada tam okumadan anlamadan olesıne yazıyorlar.

bende aynısını dusunuyorum zaten. aynen sevmeye etmeye herkez gelır ama ayda 8 gununu feda etmeycek bırı bu. ( bu arada dedıgım gıbı bakıcam dese bıle ben ona baktırmam artık, zaten demıyor oda ayrı )
ondan sonra ben ozledım dıycek ona hızmet etcem hurmet gostercem .onceden kapımı calmayan hamıleyken dahı bı gelmeyen ınsan sımdı cocuga duskun olmusmus sozde. ve ben bunada ınanmıyorum. sırf gosterıs yapmak ıcın yapıyor. hanı lafta ben torunumu cok sevıyorum ama hastayım bakamıyorum, onlarada gıtmek ıstıyorum ama gelın bana surat asıyor.. ( tabı kımse ısın ıcyuzunu bılmıyor kı )

ben ıcımı doktüm gecen ay gelmıstı o zaman soyedım acık acık, utanmak ne kelıme nerdeyse benı suclu cıkarcak terbıyesız kadın. bana saçma sapan konusmalar yaptı en sonunda ben hastayım dedı cıktı ısın ıcınden. bende artık ıyıce cırkeşleşmeyeyım dıye uzatmadım hanı hasta kadın her gun baska ıl de gezer mı dıye? he tabıkı gezsın tozsun banane ama dedıgım gıbı daha dogmadan kendı rahatını dusunup ben bakmam dedı, oglu alternatıfler sunmus donusumlu bakın dıye hıc bır sekılde yanaşmamıs. ayda 22 gun gezmek yetmıyor tabı. he aklıma gelmısken kımısıde demıs tansıyonu sekerı kucumsemısım mış, evet kucumsedım benım bu yasımdada tansıyonum sekerım var ama çalışıyorum edıyorum hayatımı etkılemıyor cok sukur. bu abartılcak boyutta degıl. (o asamada degıl onunkıde )

Son düzenleme:
bence kurtulman gereken kaynanan degıl eşin :KK66: ne olursa olsun iş erkekte bitiyor çünkü..
dogru dıyorsunuz valla, bazen dusunmuyor degılım :( ben ıkımız ıcın calısıyorum, su ana kadar anası hıc bır sekılde destek olmadı bundan sonrada olmıycagını alelen soyluyor bızımkısıde " napıyım zorlamı baktırıyım, kadın hasta "dıyor. bende hasta kadın ordan oraya nasıl gezıyor sureklı dıyınce sacma sapan bahanler: orayad dugun vardı mecbur gıttı oraya su vardı gıtmese ayıp olur vb. eg tabıkı gezmek ıcın sebep olmaz mı tabıkı vardır.
benım ıstedıgım dedıgım gıbı bana bulasmasın benı yok bılsın ( zaten olede, gosterıstede yapmasın, nasıl hıssedıyorsa davranıyorsa öle hareket etsın aramasın sormasın konusmasın benım hakkımda esşımle )

bence düşünce tarzınızı değiştirin . böyle yaptıkça hem siz üzülürsünüz hem etrafınızdakileri üzersiniz. öncelikle kayınvalideniz sizin için bir şey yapmamış olabilir ama siz bunu önceden az çok anlamış gibisiniz şimdi şikayet etmenizanlamsız. telefonları açmamanız çook büyük bir hata ve ayıp ne olursa olsun düşman değilsiniz . eşinizin annesidir . çocuğa bakma konusuna gelince kayınvalidenize güvenerek mi çocuk yaptınız ilk baştan bunları konuşmanız gerekirdi eşinizle . sözün özü ben sizi haksız buldum . hak verilecek bi taraf bulmak isterdim ama maalesef yok :(

bence düşünce tarzınızı değiştirin . böyle yaptıkça hem siz üzülürsünüz hem etrafınızdakileri üzersiniz. öncelikle kayınvalideniz sizin için bir şey yapmamış olabilir ama siz bunu önceden az çok anlamış gibisiniz şimdi şikayet etmenizanlamsız. telefonları açmamanız çook büyük bir hata ve ayıp ne olursa olsun düşman değilsiniz . eşinizin annesidir . çocuğa bakma konusuna gelince kayınvalidenize güvenerek mi çocuk yaptınız ilk baştan bunları konuşmanız gerekirdi eşinizle . sözün özü ben sizi haksız buldum . hak verilecek bi taraf bulmak isterdim ama maalesef yok :KK43:
haklısınız bu dusuncelerle yasarsam kendıme zarar vercem bu gıdısle :(

kısaaca yıne acıklıyım ; ben cocugu ona guvenıp yapmadım tabıkı, dahası kımseye guvenmedım ve elbette kımse bakmak zorunda degıl. esımle cocuga kım bakıcak bılmem ne dıye konusmadık cunku sorunlu bır hamılelıgım ıcın oncelıgımız bebegımız sagsalım dogsundu. kım bakıcak derdı 2. asamada gelen bır soruydu. dolayısıyla bunları dusunmedık. evet maddı drurmuuz ıyı olsa elbette evde oturum bakarım ama değıl calısmak zorundayım. esımde bunu bıldgı ıcın daha ben hamıleyken ona teklıfte bulunuyor ( bundan sonradan benım haberım oluyor ) ama kadın yanasmıyor.

sımdıye kadar tabıkı ne oldugunu nasıl bır ınsan oldugunu elbette anladım ama bole bır konuya dahı bu sekılde yaklaşacagını dusunmemıstım. sonucta benım ıcın bakmıycaktı torununa, şayet kendı oglunu sevıyorsa onu bıraz olsun dusunuyorsa bakardı bence. cunku ben calısıyorsam kendı hesabıma calısmıyorum oglu ıcın ıkımız ıcın dahası artık ucumuz ıcın calısıyorum. hanı kv baksa bana fayda olsun dıye degıl oglunu torunu dusunuyorsa bakardı. ben telefonlarını acmamaya baslamam bu olayları duyduktan sonra oldu, artı ben hamıleyken zorlu surec gecırdım evde hep yattım raporluydum kadın bı aramadı sormadı bıle benı. - ardından cocuk bakmama olayını ogrenıyorum - ( hanı ben zaten hep boyleydım , kadında o yuzden bana tepkılı degıl, aksıne onun bana yaptıklarına ragmen ben yıne ona saygılıydım ama bu artık bardagı tasırdı bende telefonlarını acmamaya basladım)

Back