- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Sedoşum konunu okuyamadim henüz okuyunca hakli olup olmadığıni söylicem:) öptüm seni
Okudum cnm cok fedakardin cnm bu kadar fedakar olma derrim inanki kiymetin olmaz yapandan cok yapmayan daha kiymetlidir seni anliyorum iyi niyetlisin eşini düşünüyorsun ama yanlış yapiyorsun hep kendinden veriyorsun kv den çok dengesiz belli mesafe koy derim ailene zarar veren huzurduzlik veren seni kiran yaralayan insanlardan uzak dur cnm seni deven ve sevdiklerinle beraber ol sen her seyin en iyisine layiksin elbrt birgün srninde bebegin olacak bu Allah dan gelen birsey başa vurma konusu değil ki hersey gönlünce olsun icin rahat etsin cnm haklısın sakin kendini suclu hissetme küsme ama fazlada samimi olma cok opuyotum seni hakkında hayırlısı olsun
Canım takı olayını sorun etmedim çünkü eşimi sevdim güvendim onun da suçu yoktu zaten maddiyatçı damgası yemiştim ayrıldığımız da bana tel de zaten sevmiyordun tek derdin rahat hayat dedi ki kendinin de durumu iyi değilmiş ki kp ile evlendiğinde hem zaten düğünde takacak onları diye ki yolda farketmişler eşim ortalığı birbirine katmış mola verdiklerinde zor zapdetmişler sonra avm ye girip tekrar alyans almışlar bizde olayı kuförde öğrendik olsun dedik yengemle dayımım alyansını hazırladık formaliteden bi baktık kp çıkardı cebinden ama parmağıma bol takamıyorum onlarıı ilk aldıklarını takıyorum da tabi o da kafama kakıldı canım eksik kalır mı. Hiç maddi şeylerden kavga etmem biliyorum sorun olsun diye bıraktı ama ses etsem bak oğlum demiştim diyecekti 7 senedir eşim her isteğimi yaptı zaten hiç pişman olmadım onlardan maddi beklentim olmadı
o zaman yapacağınız şey kulaklarınızı tıkamak eşinizle konuşmak ve bu gidişata bir son vermek. ben dibine kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum.
SEDACIĞIM açmışsın konuyu yeni grdüm gerçi senle konuştuk bu konuyu eşinde konuşmuşş...söylenecekler söylenmişşş...bence sen mesafeni koru bi kara almışsın uygula hatasını anlasın hee oda anlarsa anlamassada kendi bilirr.. burda kimseyi küçük örmek gibi olmasın ama kayınvaliden sonradan görme anlayışsız bir kişi dediğim gibi ağzınla kuşta tutsan fark etmez..ALLAH ıslah etsin..he bigün karşına gelir sen benle nie böylesin die soracak olursada birbir dök içini rahatla..senin morale ihtiyacın varken seni üzmeye kırmaya kimsenin hakkı yok..sen, kızı gibi görüp destek olması lazım..bnce doğru olanı yapıyosun gec bile kalınmış bir karar..ben olsam çoktan koparmıştım ipleri..
Sedacim iyi sabretmissin canim zaten senun sabrindan olmus butun bunlar koy mesafeni gitme gorusme esinde olaylarin farkinda gorusup iyice gerilecegine gorusme kafan rahat etsin bundan sonrada sende tavrini koy ben oyle yapiyorum allaha sukur cok ciddi problemler yasamadim ama yinede ters bi durum old soyluyorum beni mutlu eden bisey old da yine soyluyorum anlasinlar senin kiymetini sen dogru bi karar almissin
Kaynanaların hepsi sivri dilli ne yaparsan yap yaranamazsın onların hayat deneyimi var ve seni nasıl yaralıyacağını çok iyi bilirler bunuda gelini kıskandıkları içln yaparlar
hiç melek olanını görmedim tabi üzüldüğünü kırıldığını bilmeli
sende insansın sonuçta duyguların var
kendini çok ezdirmişsin , çok tepene çıkartmışsın canım
lütfen karşısında bu kadar ezik olma dik dur onada bu şekilde mesafesini bildir
alttan aldıkça tepene çıkmış kadın
okurken sinir oldum , resmen kendini beğenmişlik ...
bütün iş sende bitiyor
eşinlede konuş araya mesafe koy hatasını anlasın, haddini bilsin , sana saygı duymayı öğrensin kayınvaliden..
Neymiş öyle her şeye susup, alttan almakla iyi olunulmuyormuş...
Baştan tavrını koysaydın bizim bu gelin hoşlanmaz bundan deyip
kendilerine bir çekidüzen vermeye çalışırlardı. En azından sana karşı..
Haa çok sevmezlerdi ama saygı duyarlardı en azından.
O da sevgiden daha önemli benim için şahsen..
Ben olsam görüşmem.
Eşim yanımdaysa hele hiç umrumda olmaz..
konunu okuyunca sahibide sen olunca herzaman düşündüğüm şeyin doğru olduğunu birkez daha anladım ,
burda (hayatın içide dahil )güçlü kadın imajı çizmeye çalışan kadınlar ,forumda karşıdakinin söylediğini anlamaya çalışmadan yada anlamadan dahada çok moral bozukluğuna sürükleyenler aslında daha çok sıkıntı içinde kendine hayrı olmayan kişilermiş ,KENDİ YUTAR TALKIMI ELE VERİR SALKIMI atalarımız ne güzel söylemiş
Bu mübarek Cuma günü yüce Rabbim, isteyen herkese, size de hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah. Çok hassas bir konuda k.valideniz size kırıcı konuşmuş, siz de haklı olarak çok kırılmışsınız. Tabi bu kırılganlık ilk değil yılların birikimi olmuş. Kırıldığınız için bir müddet görüşmelerinizi azaltabilir, ya da gittiğiniz zaman nasılsınız, v.s gibi sadece gerekli konuları konuşabilirsiniz.
Size, dışarıdan okuyan biri olarak nacizane fikrimi yazmak istiyorum. Açılan bazı konulara (benim okuduklarım) negatif cevaplar verdiğinizi düşünüyorum. Herkesin derdi kendine göre büyüktür, o yazan insanlarda birikmiş belki bize yazdıkları çok ufak bir şeyde patlamış olabilirler. Yanlış anlamayın ben size nasıl cevap vereceğinizi öğretecek değilim. Sadece dışarıdan okuyan biri olarak fikrimi yazmak istedim.
Hayırlı cumalar.
Çok teşekkür ederim. Allah bana da herkese de nasip etsin. Tabii ki yılların birikimi asla kısa zamanda hemen ilk yapılan da sırt çevirmedim. Maddi beklentim hiç olmadı bana bir şey almak zorunda vermek zorunda demedim kendi kullandıklarını bana verdi demedim hep Allah razı olsun dedim eşim için. Başka konularda yaptığım yorumlar hep konuya ve konu sahibinin tutumuna göre oldu. Benim anlattığımla benim okuyup yorum yaptıklarım arasında çok fark var bende sabredememiş daha evliliğimin başında kaynanamla görüşmeme kararı almış, bana hakareti, küçük görmesi, evliliğimi bozmak istemesi, verdiği herşeyin hesabını sorması ve olmayan çocuğuma yargılaması olmadığı halde yok çocuğumu görmeye görümcem 10 gün sonra geldi, kıyafet almadı, sünnet düğününe gidemem kaynanama gelmiş gitmem deseydim ortada ağır bir şey bana da konu sahibi istediğini diyebilirdi ama konular çok farklı ben sabrettim çünkü ve hala saygısızlık yapmadım maddi beklentilerim üzerine de yapmıyorum görüşmezliği. Patlayabilirler o da sorun değil ama kendine hayrın yok ne alaka böyle deniyor ne denmek istenmiş burada çocuğum olmamasından gem vuruluyorsa o da Allah'ın takdiri. Benim bu yaşıma kadar kendime de çevreme de hayrım oldu Allah bilsin yeter.
Ben sizi anladım, sabrınızı da takdir ettim. Yazdığınız gibi Allah bilsin yeter. Allah’ım zaten mükafatını fazlasıyla verecektir inşallah. Ben sizinle fikrimi paylaştım, sizde beni kırmadan cevap yazmışsınız sağolun. Kendine hayrın yok demek tabiî ki doğru değil; ama dediğim gibi siz bu sorunlarla uğraşırken, sizinde yazdığınız gibi sünnet düğününe gidemem v.s gibi konular size dert değil gibi ya da çok basit gelebilir; ama konu sahibine göre derttir. Allah'ım hepimizin yuvasına sağlık, huzur versin.
konunu okuyunca sahibide sen olunca herzaman düşündüğüm şeyin doğru olduğunu birkez daha anladım ,
burda (hayatın içide dahil )güçlü kadın imajı çizmeye çalışan kadınlar ,forumda karşıdakinin söylediğini anlamaya çalışmadan yada anlamadan dahada çok moral bozukluğuna sürükleyenler aslında daha çok sıkıntı içinde kendine hayrı olmayan kişilermiş ,KENDİ YUTAR TALKIMI ELE VERİR SALKIMI atalarımız ne güzel söylemiş
Selamlar dejavu,
Cok uzuldum yasadiklarina. malesef senin de degin gibi bunun gibi seyleri bir cok insan yasiyor. Bazimiz daha olgun, bazimiz daha cocuksu, hatta hoppa olabiliyor. Hatta basimiza gelen bir cok seye de gene kendimizin sebebiyet verdigini dusunuyorum, tabi gercektende bize imtihan olarak gelen seylerin disinda, cok sirret bir aileye gelin gitmek gibi. Senin durumunda da buyuk bir birikim olmus. Once istenmemissin, sonra hor gorulmussun, sonra kabullenilmissin, ama hep bir sey eksik kalmis. Kayinvaliden seni bastan isteseydi bile bu yasadigin problemleri yasayabilirdin. Cunku buna sebep kayinvalidenin karakteri, ve senin onun yaptiklarina tepkilerin. Sen hep sabilirli olmayi secmissin, bu cok guzel bir davranis, yanliz sunu unutma, sabir gostermek ve hic tepki gostermemek ayri seylerdir. Benim fikrime gore sabirin takdire sayan, yanliz buyuk hatan seni rahatsiz eden seyleri bu gune kadar bir kere bile dile getirmeyisin kayinvalidene. Esin ne kadar dile getirirse getirsin, bu kayinvalideni senin bir cumleyle bile olsa dile getirmen kadar etkilemez. Seni nasil kirdigini, ve nasil bir tahribata sebep oldugunu anlamaz bence. Kayinvaliden huysuz olabilir ama sirret ve sana ve senin evliligine zarar vericek bir kadina benzemiyor. Cok hoppa, dedigi lafin insanlari nasil incitecegini tam olarak idrak edememis, yasinin getirmesi gerektigi olgunluga sahip olmayan bir insan. Ona sadece aciman lazim. Ve bence su an yapman gereken sey, karsina alip ne kadar incindigini, cocuk konusunu yuzune carpmaya hakkinin olmadigini soylemen. Bunu yapmak senin gorevin. Hic birsey soylemeden kusmek olmaz. Cunku tavsan daga kusmus, dagin haberi yok olayina doner bu. Esinin soylemesi hic bir anlama ifade etmez bence. Sonrada gorusme sikligini ciddi anlamada azaltabilirsin karsindan gelicek tepkiye gore.
Bugune kadar herseye susup susup simdi, esinin annesine (ki atsan atilmaz satsan satilmaz) tam anlamiyla kusmemelisin en azindan neden cok fazla rahatsiz oldugunu soylemeden. Cunku canim sen hatayi bastan yapmissin. Unutma, mumin bir delikten iki defa isirilmaz. Ilk isirilisinda o deligi kapar.
Canım öncelikle teşekküe ederim baya yazmışsın evet eşimin demesiyle olmuyormuş bunu anladım bir de şöyle ki mesela eşim bir konuda uyarıyır onu bir süre yapmıyor hiç ama başka birşey yapıyor bu sefer. Eşim korumasa belki sabredemezdim. Ama hep empati kurmaya çalıştım nazı bize geçiyor dedim aynen dediğiniz gibi şirret bir kadın asla değil ben ona beni tanıma şansı verdim eğer daha takıları unuttuğu zaman ya da ilk sorunda yüz göz olup laf deseydim zaten beni baştan istemediğinden iyice önyargılı olacaktı ben onları kazanmak istedim asla menfaatim için değil yalnız oldukları için ve evet kazandum çok çok övdüğü zamanlarda oldu zaten farkımı bilir evlenince hırslanıp üniyi bitirmem hem çalışıp hem evime bakmam her işini kendim yapmam eşimi idare etmem hep takdirini kazanmıştır. Durumları iyi olmasına rağmen laf arasında birşey istediğini öğreneyim alırum eşim ailesine o kadar bağlı biri değildi benle evlenince daha yakın oldu özel günleri kutlanır oldu hepsinin farkında ve gerçekten içimden gelerek yaptım şimdi karşıma alıp konuşsam bile o yükselecek biliyorum yine ne dersemmdiyim kendini haklı görecek ben yine yutmuş olucam görüşmeye devam edince ve birikim de olunca artık ciddi olarak sevilmedim mi düşüncesi oldu benim evim benim eşyam benim heditelerim annen gitti mi kaldı mı vs. Zaten ne söylediğini rel de kendisi biliyor neye alınabileceğimi tahmin eder ben yine de p.tesi gittiğimde dediklerini açık etmedim ama biraz durulsun konuşucam hala tepki gösterirse zorlayamam hatalıymışım gibi ama nefrette beslemem.
Çok teşekkürler tabi ki herkes düşüncelerime katılmak zorunda değil ama en ufak konuda bile sabredemeyen her konuda hemen burafa konu açıp şu bu oldu anlatan hele evlilikleri de daha kısaysa yadırgadım gelmemek ilgilenmemek yok bebeği görmeye on gün sonra gelmiş hediye almamış vs bunlar büyütülecek şeyler değil bana hakaret edip küçük görüp evliliğimi zora sokmadığı sürece önemsemem hele başka şehirdeyse. Sürekli eşinin ailesiyle her dk her konuda sorun bulmaya meyilli kişiler var ki ciddi soryn olanlara da ne duruyorsun boşan diyen de benim ben bu kadar sabredememiş olsam arkadaş haklı da konularda yazdığım o sabrı ben yaptımzaten 8 senedir dile kolay daha 1-2 senelik evli değilim.ayip etmissin. Dejavu, bir cogumuzun tepki gosterdigi seylerde farkli yonlerinden gostermeye calisti konulari, ama konu sahiplerine kirici ve alayci oldugunu hic gormedim. ki ne kadar soyledigi seylere katilmamis olsamda zamaninda.
KENDİ YUTAR TALKIMI ELE VERİR SALKIMI. bu atasozune de katilmiyorum, cunku o zaten herkeze sabredin, benim de sorunlarim var demisti. Kendisi de hep sabretmis bu gune kadar, yani Talkim malkim yutmuslugu yok..