Kaynanam ve Taşan Son Damla..Haksız Mıyım?

ben soruma cevap alamasamda şunuda unutmayalım tüm bayanlar hepimizi birer anneyiz ve hepimiz
oglumuzu evlendirirken gelin begenmek yada begenmemek hakkına sahibiz, yani 20-30 sene bak sonra elin kızı
gelsin bu size cok garip gelebilir ama hepinizi 10-15 sene sonra oglunuza kız istersen görecem.
Ama burada dejavu_one da kendisi fazla sabretmiş yani sonucta kim olursa olsun kaynana heryerde
ve her yaşta aynıdır. Eşinin annesi kaç yaşında bilmiyorum ama ozellikle 70 inden sonra insanlar cok huysuz olurlar.
Zaten ogullarına hicbirkız begenmezler , üstüne birde everdikleri oglanın buldugu kız onunla iyi gecinmezse iki kere
mutsuz olurlar.

insanoglunun aslında evresi bu grafikde oldugu gibidir

Dejavu canım eşin tek cocuk mu, yani o yuzden ailesi ona bu kadar mı duskun yoksa kardeşi varmı ?
Eger varsa ailesinin ona karşı tavrı nasıl ?

Son düzenleme:

Canım işte ben hiç şımartmak olarak görmedim eşim kendi anneme çok iyi olduğu, saygıda kusur etmediği ne zaman istesem anneme gönderdiği ve beni haklı olduğum her durumda annesi karşı koruduğu, bir şey olduğunda gidip konuştuğu için bende saygısızlık yapmak arayı açmak istemedim iyi yönleri de vardı öyle gözümü kapamaya çalıştım 7 sene hatta çıkmamızla birlikte 8 sene. Kaynanam öyle düşünmüyor illa o istemese bile ısrar edecekti bize gel diyecekti dışarı götürmeyecekti demiş zaten ben demedim kaynım istedi özellikle oraya gitmeyi. Ben evladının huyunu suyunu bilemem ki ben kendimce iyi birşey yaptım. Eşim koruma moduna girmiyor çünkü biliyor haksız olduğunu hem konuşmasını onaylamadı çocuk meselesi filan hem de gittiğimizde ki ben gittim yine de yüzüme bakmamasından dolayı beni koruyor ama o da yaşlı diyor eşimde çok kırgın zaten hep kardeşiyle kıyaslanıyor çünkü. Eşim kilo aldı kardeşi zayıf onu gösteriyor filan. Ben gitmeyeceğim bir süre kendisi gider ararsam babamı ararım istediğini sorarım bir şey isterse yapar gönderirim ama eğer geri adım atarsam o dediği lafı da yutmuş olucam ama bu kaldırabileceğim bir şey değil. Eltim burada olsaydı aynı şehirdi bizi birbirimize düşürürdü kesin.

Taviz, tavizi dogurur. Aslinda bunun sorumlusu en basinda sen oldun. Herkesi düsünecem diye, hiç kimse seni düsünmemis.
Bu dügün, nisan gibi olaylarda basta insan dislerini göstermesi gerekiyor. Yani bu son damlada degil, ilk damlada bile tavir alman gerekiyordu.

Ne demek nisanda alyanslari unutmak? Takilar benim umrumda olmazdi ama o alyanslar? Dügünün olmamasi,... Insanoglu ezdirmeye merakli aslinda.
Herkes öyle ister istemez. Karsindaki kendini ezdiriyorsa, sende ezersin. Yani bu sadece kv'deyle alakali degil, doga öyle yani.

Ben mesela nisanda bile olay çikarirdim ve gelip, es dostun yaninda tekrar o yüzükleri takmasini isterdim!

Ayrica "kocam beni hep kordu" diyorsunda bence pek koruyamadi. Yani söyle, hani küçük çoçuklar yaramaz oldugunda baze ebeveynler parmagini kaldirip kizgin bir sekilde "bir daha yapma çoçugum" der ve o çoçuklarin yaptiklarini cezaya baglamadi için, o çoçuklar hep ayni yaramazliklari yaparlar. Sonuçta o kaldirilmis parmakatan korkmazlar artik. Senin esin ve kv'denin iliskiside aynen böyle. Kv'de seni eziyor, mutsuz ediyor, esin bir iki çift laf konusuyor fakat ayni iliskiye, ayni davranislara devam ediliyor.

Tabiki bu konuda senin davranisinda önemliydi. Sen esinin davranislarini yeterli buldugun için, kendin bile kv'deye tavir almadigin için, esin yaptiklarindan elbette daha fazlasini yapmaz. Tabiki zararin neresinden dönersen kardir. Artik bundan sonra tavir alman gerekiyor. Sonuçta o son söyledigi laflar o kadar çok çirkinki,... eve yemek felan yollama, konusma, irtibata geçme. Sirf kv'de bir adam atsa bile hemen yelkenleri suya indirme. Degerini anlamazlarsa bile, en azindan tavirlarina dikkat etmelerini ögret.

Canım eşim bana o güveni verdi ve boşa çıkarmadı neyden rahatsız olsam gitti konuştu o da biraz kendini çekti yoksa daha çok çekerdim hala daha öyle ben koruyor ama arada kalıyor işte. Ne yapalım annesi böyle diye sevdiğimiz halde ayrılalım mı kesinlikle iş eşlerde bitiyor. Şimdi ben dedim eşime sen git ben gitmem konuşmak görüşmek zorunda değiliz biraz kıymetimi bilsin inattır aramaz ama ben de inadım tutup neyse ki çocuğun yok demesi inanılmaz canımı acıttı sindiremiyorum. Bir de direkt neye bozulduğunu söylemeyip hazır kp de yokken yanında laf sokması zaten hoş değil ne derdin varsa söylersin laf sokmak nedir yani. Ama dün diyememiş ben şunu dedim diye diyemez çünkü. Ama çok eşim götürmek isterse ben diyeceğim ne olursa olsun bu şekilde konuşma hakkınız yok diye o da biliyor zaten neden konuşmadığımı. Yok artık bende insanı gururum var ve yeterince ezdirdim ben onun küçük çocuğu değilim ki sürekli azarlayacak dimi ama

Dejavu çok üzüldüm. Kaynanan rektör karısı olmuş ama insan olamamış. Sakın taviz verme. Kayınpederine yie saygını sevgini göster o adamın bir suçu yok ama ben olsam özür dilemeden kesinlikle konuşmam. Hele çocuk olayında tam bir kara cahil gibi konuşmuş. Keşke kocasından biraz nasiplenseymiş.

Eşim çok gitmicem hatasını anladı dedi konuştu azarladı kavga etti tamam dedi geri adım attı gibi oldu hep ama yine aynı şeyler yaşandı ben istesem onlar çoktan görüşmezdi eşim çok katı o konuda. Ama ben kp hatrı için de eşimin iyilikleri nedeniyle de yüz göz olmıyım diye de sustum gittim yapma dedim annendir dedim ama hata etmişim her susman ona başka şeyler için cesaret vermiş bir de direkt demeyip laf sokarak can acıtarak cezalandırıyor. Ama yok artık yelkenleri suya indirmek dün eşim fitneci olmıyım diye dediklerini açık etmemiş ben istedim ama kimbilir neler dedin kız kırılmış demiş tabii der mi söylediklerini kp duysa çok kızar. Ama çok gerekirse bende açık edicem.

Valla canım bulunduğu yeri sindirmekle alakalı ne oldum delisi derler ya öyle afedersin yani. Onu da annesine kocası yardım etmiş, o da zor durumlardan gelmiş, onunda kaynanası onu istememiş ki sonunda o da görüşmemiş aramamış torunları göstermemiş ama şimdi kendinde hak görüyor. Bir insanın fiyat etiketini çıkarmamasıyla markasını demesi arasında hiçbir fark yok ben zaten görürüm markasını. Ya da aldığı hediyenin arkasını sormak, başına kakar gibi takıyor musun giyiyor musun, annene gösterdin mi demek ne demek. Bana göre görgüsüzlük. Pişman ediyor insanı ki bundan sonra görüşsem bile istemem birşeyini büyük ihtimal bu iş uzayınca verdiklerini de ister herşeyi gönderirim tabak çanağı dahil. Hiç bir çıkarım yok. Durumları iyi yok miras ev umrumda değil asla maddiyat için yalaka olmadım insanlığımdan yaptım. İsterse evden de çıkarsın ama bu kadar hassas olduğum daha yeni yeni toparlandığım çocuk konusunda iyi ki çocuğun yok demesi kabul edilecek bir şey değil.

Bir de şöyle bir durum var kaynın gelince ağırlayacaksın yemeğe alacaksın ısrar edeceksin diyen kaynanam ki dediğim gibi çok istediği için götürdük benim malzemem menüm zaten hazırdı, annemler geldiğinde bir kere yemeğe almadı kadın yapıyor aslında. 2 sene önce annem kardeşim dayım yengem bana geldiler bayramda ilk günü de toplanıp kaynanama gittik yemeğe almayı bırakın bir kenara tamam hasta filan ki arifeden yaptırırdı ederdi ben kurardım sofrayı filan da. Ama onu geçtim kuru bir çay ikram etti vitrindeki misafir bardaklarını bile çıkarmamış şeker kullanmıyorlar onlar bizimkiler için hazır etmemiş günler öncesinden biliyor geleceklerini onlara ziyaretimizi de tabii, işte mutfak dolaplarında ne bulduysam çıkardım herkes farklı bardaklarda çay içti, şeker evde bulana kadar canım çıktı zor buldum bir yerde. Yanına hiçbir tatlı bile almamış tabii kendi yapamaz ama kadın geliyor yaptırır ya da hazır alır ya çok mu zor misafir geliyor kuru çay düşünün nasıl mahcup oldum neyse ki yengem baklava yapıp getirmişti bir tepsi onlara da götürmüştük onlarda çıkardım herkese ve bunu yapan insan bana ağırlamaktan bahsediyor. O bize tek geldi dondurulmuş tedavimde kp gelmedi annem ona rağmen kaç çeşit şey hazırladı çayın yanına benim annem ilkokul mezunu öyle ortamlara girmemiş ama adap bilmek farklı şeyler demek ki.

senin kaynanan tipli kadınlar hayatta hep el üstünde tutulur
ben 33 sene yaşadım bunu gördüm
senin kayınpeder de bir güzel şımartmış bunu
iyice kabarmış
ama ne olursa olsun insaniyetten nasibini almak derler ya
o gerçekten nasip işi

Canım zamanında o tepki vermiş ama bir güzel az bir şey dayanmış sonra eşim bir yaşındayken taşınmışlar görüşmemiş bu eve taşınınca çocuklarını göstermemiş, göndermemiş. Bağını kesmiş kp onu savunmuş. Hep pohpohlanmış ülkeleri gezmiş, kadın almış. Bakıcı tutmuş çocuklarına ama bana ben hasta hasta çocuklara bakardım diyor hala daha kayınpederim her şeyini ayağına getiriyor ona bile neler diyor. Aman elleri yeşil oluyormuş diye dolmasını annesine sardıran benim 1. 50 bile olmayan boyumla sildiğim 5. kat camlarımı kadına sildiren onu geçtim ütü temizlik yapmayan bir insan ama herşeyi o bilir. Birkaç yemek bilir senelerce dinlerim. Evlendikten sonra 5 sene çalışmış 2. çocuk doğunca bırakmış kayınpeder dışarıdan ödemiş emekli yapmış ama kayınpederim parayı eline alsın kıyameti koparır parayı sadece kendine harcar marka giyer eve kp bakar. Zaten kp durumu iyi de yani bir de kesinti olursa eksik yattıysa kp tamamlar üzerini düşünün artık parası malı çok kıymetlidir. Saçının bakımını boyasını sarmasını hiç ihmal etmez hastaya söz de kalkamıyor ya, ojesi eksik olmaz işte ama artık yapamıcam yiyip oturmucam nereye kadar giderse.

Hepsi bir kenara, bu durum bile o kadinla birdaha gorusmemeye basli basina bi sebep bana gore. Cok taviz vermissiniz cok.

Hepsi bir kenara, bu durum bile o kadinla birdaha gorusmemeye basli basina bi sebep bana gore. Cok taviz vermissiniz cok.

Ah canım ah daha neler var neler aklıma gelmeyen uzun olur diye yazmadığım. Hep eşimin bana ve aileme iyi niyetinden sustum aslında Olayları toplayınca ne sabretmişim ya dedim kendi kendime hep iyi yönlerini görmeye çalıştım üst üste yapmıyordu aralıklarla oluyordu hep eşimi araya koydum yüz göz olmıyım dedim. Daha olmayacak ama. Kardeşleriyle de aynı biriyle küs biriyle yeni barıştı erkek olanla tel de atışmış hepsi şehir dışıbda bi kere yılbaşında toplanıldı gençken de kardeşlerini toplamamış bayram kavramı yok onda eşim benle memlekete teyzeme gelince bayram nasıl olur gördü kalabalık kahvaltı bayramlaşma akraba ziyareti her evde çıkan dolmalar baklavalar şaşırdı kendi de dedi zaten ben bayram yaşamamışım diye ama kimse ağırlamayan insan bana laf diyor kendi kayınlarını ağırlamayı bırak görüşmüyormuş ama arasın laf desin oğlumu doldurdun desin hepsi söylenecek artık.

Durumunuz zor, Allah yardımcınız olsun.
Ne yapsanız yaranamazsınız emin olun. Mesafe koymanız sizin açınızdan sağlıklı olur, hani derler ya çok muhabbet tez ayrılık getirir o hesap işte.
Eşinizde farkında zaten olup bitenin, çalışıyorsunuz zaten, yorgun olun, evde işiniz olsun, misafir gelsin vs bulun bir bahane minimumda tutun ziyaretinizi. Siz değerlisiniz, boşverin, ne düşündü ne dedi, bebek konusunda bile böyle futursuzca konuşan birine üzdürmeyin kendinizi.
Kolaylıklar dilerim.

Canım şu an için görüşmeyi düşünmüyorum konuşmazsa kendi bilir böyle gider yani gidip konuşmak kendimi savunmak bile istemiyorum çünkü her halukarda kendini haklı çıkarıp kıracak ben de artık alttan almayacağıma göre konuşmanın anlamı yok eşim çok fazla gerildi dün annesine gittiğinde çok tartışmışlar onu da çok kırmış kafası yerinde değildi onu yine germek istemem böyle giderse gitsin. Kp severim ben arar ona sorarım ne isterse alırım o kadar yani ola ki barıştık bundan sonra birşey dediğinde o an cevabını vericem ben kırılacağıma dimi ama. Tedaviler devam edecek ama hiç haberi olmayacak o akşam o kadar canım yanmış ki dediklerinden uyuyamadım hastaydım ya zaten de dalmışım ezanla uyandım dua ettim ve akabinde rüyamda bir bebeği kucağıma alırken gördüm Rabbim mesaj vermişti bana sanki ferahladım. Çok teşekkür ederimm yorumunuza.

Ben bu rüya konusuna çok inanıyorum. Benim canım annem bize doğum yapmadan önce tam 7 tane düşük yapmış, bir gece çok dua etmiş üzgünmüş, o gece rüyasında görmüş ve bir ay içinde hamilelik ve düsuksuz 2 çocuk. Hiç üzülmeyin vardır Rabbimin bir bildiği, zamanı gelince olur mutlaka. Siz stresten dolayısıyla kayınvalideden uzak durun , herşey güzel olur.
Rabbim en kısa zamanda kavuştursun bebeğinize ,hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
Sevgiler.

Çok teşekkür ederim yani o kadar moralim bozuk hastayım ağlamışım uyuyorum ve ezan sesiyle uyanıyorum dua ediyorum ve bu rüya tesadüf olabilir mi olmasa bile Rabbimin bir bildiği vardır ama sabret diyor yanındayım görüyorum diyor ve çok mutlu uyandım o sabah geçen hafta işte. Benim vicdanım rahat elimden geleni yaptım.

Zamana bırakın herseyi, Rabbim zamanı gelince ol der olur.
Ne demiş Mevlana
'EY GÖNÜL SES ETME!
BEKLE
YA NASİP DE
RABBİNE BIRAK..'

Son düzenleme:

Canım takı olayını sorun etmedim çünkü eşimi sevdim güvendim onun da suçu yoktu zaten maddiyatçı damgası yemiştim ayrıldığımız da bana tel de zaten sevmiyordun tek derdin rahat hayat dedi ki kendinin de durumu iyi değilmiş ki kp ile evlendiğinde hem zaten düğünde takacak onları diye ki yolda farketmişler eşim ortalığı birbirine katmış mola verdiklerinde zor zapdetmişler sonra avm ye girip tekrar alyans almışlar bizde olayı kuförde öğrendik olsun dedik yengemle dayımım alyansını hazırladık formaliteden bi baktık kp çıkardı cebinden ama parmağıma bol takamıyorum onlarıı ilk aldıklarını takıyorum da tabi o da kafama kakıldı canım eksik kalır mı. Hiç maddi şeylerden kavga etmem biliyorum sorun olsun diye bıraktı ama ses etsem bak oğlum demiştim diyecekti 7 senedir eşim her isteğimi yaptı zaten hiç pişman olmadım onlardan maddi beklentim olmadı

Sedoşum konunu okuyamadim henüz okuyunca hakli olup olmadığıni söylicem:) öptüm seni

Canımm tamam müsait olduğun bir ara okursun
Okudum cnm cok fedakardin cnm bu kadar fedakar olma derrim inanki kiymetin olmaz yapandan cok yapmayan daha kiymetlidir seni anliyorum iyi niyetlisin eşini düşünüyorsun ama yanlış yapiyorsun hep kendinden veriyorsun kv den çok dengesiz belli mesafe koy derim ailene zarar veren huzurduzlik veren seni kiran yaralayan insanlardan uzak dur cnm seni deven ve sevdiklerinle beraber ol sen her seyin en iyisine layiksin elbrt birgün srninde bebegin olacak bu Allah dan gelen birsey başa vurma konusu değil ki hersey gönlünce olsun icin rahat etsin cnm haklısın sakin kendini suclu hissetme küsme ama fazlada samimi olma cok opuyotum seni hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…