- 4 Ocak 2013
- 321
- 15
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Demek ki iyi niyetinizi haketmiyorlar. Bu çabanız niye arkadaşım. Siz eşinizle bunların keyfini yapmak için evlenmediniz ki. Şımartmışta şımartmışsınız. Bence pek bir sorun yok. Hemen düzeltirsiniz. Eşiniz aramadan aramayın, gitmeden gitmeyin, gittiğinizde veya onlar geldiklerinde nasılsın Allah iyilik versin bitti havadan sudan muhabbet. Şımarık kaynınızda gelmiş canı istiyorsa gitsin yesin köftesini. Fazla üstüne düşmeyin. Gelince bize de bekleriz deyin ister gelir ister gelmez. Geldiklerinde de çok özenmeyin kolay yapılan yemekler yapın havalanmasınlar. Ama sakın eşinize niyetinizi belli etmeyin araya mesafe koycam, işte çok kırıldım falan derseniz eşiniz hemen ailesini koruma moduna girer. Zaten doğal olan , olması gereken de bu. Dünyanız onların etrafında dönmüyor. Sıkıntı etmeyin ya benimkisi gibi kv ye ek bir de çirkef bir eltiniz olsaydı ne yapardınız.
ay içim şişti bu ne yahu ne biçim bir kadınmış buhep söylerim sadece eşimizle değil ailesiylede evleniyoruz eşimden önceki erkek arkadaşımla nişanlanacaktık annesi oğluma kendim kız bakıcam demişti hemen ertesi gün ayrıldım olmaz annesi babası seni istemiyorsa istediğin kadar aşık ol eşin sana düşkün olsun olmaz huzur diye bişi kalmaz
Taviz, tavizi dogurur. Aslinda bunun sorumlusu en basinda sen oldun. Herkesi düsünecem diye, hiç kimse seni düsünmemis.
Bu dügün, nisan gibi olaylarda basta insan dislerini göstermesi gerekiyor. Yani bu son damlada degil, ilk damlada bile tavir alman gerekiyordu.
Ne demek nisanda alyanslari unutmak? Takilar benim umrumda olmazdi ama o alyanslar? Dügünün olmamasi,... Insanoglu ezdirmeye merakli aslinda.
Herkes öyle ister istemez. Karsindaki kendini ezdiriyorsa, sende ezersin. Yani bu sadece kv'deyle alakali degil, doga öyle yani.
Ben mesela nisanda bile olay çikarirdim ve gelip, es dostun yaninda tekrar o yüzükleri takmasini isterdim!
Ayrica "kocam beni hep kordu" diyorsunda bence pek koruyamadi. Yani söyle, hani küçük çoçuklar yaramaz oldugunda baze ebeveynler parmagini kaldirip kizgin bir sekilde "bir daha yapma çoçugum" der ve o çoçuklarin yaptiklarini cezaya baglamadi için, o çoçuklar hep ayni yaramazliklari yaparlar. Sonuçta o kaldirilmis parmakatan korkmazlar artik. Senin esin ve kv'denin iliskiside aynen böyle. Kv'de seni eziyor, mutsuz ediyor, esin bir iki çift laf konusuyor fakat ayni iliskiye, ayni davranislara devam ediliyor.
Tabiki bu konuda senin davranisinda önemliydi. Sen esinin davranislarini yeterli buldugun için, kendin bile kv'deye tavir almadigin için, esin yaptiklarindan elbette daha fazlasini yapmaz. Tabiki zararin neresinden dönersen kardir. Artik bundan sonra tavir alman gerekiyor. Sonuçta o son söyledigi laflar o kadar çok çirkinki,... eve yemek felan yollama, konusma, irtibata geçme. Sirf kv'de bir adam atsa bile hemen yelkenleri suya indirme. Degerini anlamazlarsa bile, en azindan tavirlarina dikkat etmelerini ögret.
Dejavu çok üzüldüm. Kaynanan rektör karısı olmuş ama insan olamamış. Sakın taviz verme. Kayınpederine yie saygını sevgini göster o adamın bir suçu yok ama ben olsam özür dilemeden kesinlikle konuşmam. Hele çocuk olayında tam bir kara cahil gibi konuşmuş. Keşke kocasından biraz nasiplenseymiş.
senin kaynanan tipli kadınlar hayatta hep el üstünde tutulur
ben 33 sene yaşadım bunu gördüm
senin kayınpeder de bir güzel şımartmış bunu
iyice kabarmış
ama ne olursa olsun insaniyetten nasibini almak derler ya
o gerçekten nasip işi
Bir de şöyle bir durum var kaynın gelince ağırlayacaksın yemeğe alacaksın ısrar edeceksin diyen kaynanam ki dediğim gibi çok istediği için götürdük benim malzemem menüm zaten hazırdı, annemler geldiğinde bir kere yemeğe almadı kadın yapıyor aslında. 2 sene önce annem kardeşim dayım yengem bana geldiler bayramda ilk günü de toplanıp kaynanama gittik yemeğe almayı bırakın bir kenara tamam hasta filan ki arifeden yaptırırdı ederdi ben kurardım sofrayı filan da. Ama onu geçtim kuru bir çay ikram etti vitrindeki misafir bardaklarını bile çıkarmamış şeker kullanmıyorlar onlar bizimkiler için hazır etmemiş günler öncesinden biliyor geleceklerini onlara ziyaretimizi de tabii, işte mutfak dolaplarında ne bulduysam çıkardım herkes farklı bardaklarda çay içti, şeker evde bulana kadar canım çıktı zor buldum bir yerde. Yanına hiçbir tatlı bile almamış tabii kendi yapamaz ama kadın geliyor yaptırır ya da hazır alır ya çok mu zor misafir geliyor kuru çay düşünün nasıl mahcup oldum neyse ki yengem baklava yapıp getirmişti bir tepsi onlara da götürmüştük onlarda çıkardım herkese ve bunu yapan insan bana ağırlamaktan bahsediyor. O bize tek geldi dondurulmuş tedavimde kp gelmedi annem ona rağmen kaç çeşit şey hazırladı çayın yanına benim annem ilkokul mezunu öyle ortamlara girmemiş ama adap bilmek farklı şeyler demek ki.
Hepsi bir kenara, bu durum bile o kadinla birdaha gorusmemeye basli basina bi sebep bana gore. Cok taviz vermissiniz cok.
Durumunuz zor, Allah yardımcınız olsun.
Ne yapsanız yaranamazsınız emin olun. Mesafe koymanız sizin açınızdan sağlıklı olur, hani derler ya çok muhabbet tez ayrılık getirir o hesap işte.
Eşinizde farkında zaten olup bitenin, çalışıyorsunuz zaten, yorgun olun, evde işiniz olsun, misafir gelsin vs bulun bir bahane minimumda tutun ziyaretinizi. Siz değerlisiniz, boşverin, ne düşündü ne dedi, bebek konusunda bile böyle futursuzca konuşan birine üzdürmeyin kendinizi.
Kolaylıklar dilerim.
Ben bu rüya konusuna çok inanıyorum. Benim canım annem bize doğum yapmadan önce tam 7 tane düşük yapmış, bir gece çok dua etmiş üzgünmüş, o gece rüyasında görmüş ve bir ay içinde hamilelik ve düsuksuz 2 çocuk. Hiç üzülmeyin vardır Rabbimin bir bildiği, zamanı gelince olur mutlaka. Siz stresten dolayısıyla kayınvalideden uzak durun , herşey güzel olur.Canım şu an için görüşmeyi düşünmüyorum konuşmazsa kendi bilir böyle gider yani gidip konuşmak kendimi savunmak bile istemiyorum çünkü her halukarda kendini haklı çıkarıp kıracak ben de artık alttan almayacağıma göre konuşmanın anlamı yok eşim çok fazla gerildi dün annesine gittiğinde çok tartışmışlar onu da çok kırmış kafası yerinde değildi onu yine germek istemem böyle giderse gitsin. Kp severim ben arar ona sorarım ne isterse alırım o kadar yani ola ki barıştık bundan sonra birşey dediğinde o an cevabını vericem ben kırılacağıma dimi ama. Tedaviler devam edecek ama hiç haberi olmayacak o akşam o kadar canım yanmış ki dediklerinden uyuyamadım hastaydım ya zaten de dalmışım ezanla uyandım dua ettim ve akabinde rüyamda bir bebeği kucağıma alırken gördüm Rabbim mesaj vermişti bana sanki ferahladım. Çok teşekkür ederimm yorumunuza.
Ben bu rüya konusuna çok inanıyorum. Benim canım annem bize doğum yapmadan önce tam 7 tane düşük yapmış, bir gece çok dua etmiş üzgünmüş, o gece rüyasında görmüş ve bir ay içinde hamilelik ve düsuksuz 2 çocuk. Hiç üzülmeyin vardır Rabbimin bir bildiği, zamanı gelince olur mutlaka. Siz stresten dolayısıyla kayınvalideden uzak durun , herşey güzel olur.
Rabbim en kısa zamanda kavuştursun bebeğinize ,hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
Sevgiler.
Zamana bırakın herseyi, Rabbim zamanı gelince ol der olur.Çok teşekkür ederim yani o kadar moralim bozuk hastayım ağlamışım uyuyorum ve ezan sesiyle uyanıyorum dua ediyorum ve bu rüya tesadüf olabilir mi olmasa bile Rabbimin bir bildiği vardır ama sabret diyor yanındayım görüyorum diyor ve çok mutlu uyandım o sabah geçen hafta işte. Benim vicdanım rahat elimden geleni yaptım.
ya nasıl bu kadar verici olabiliyosunuz anlamıyorum bu sitede çok görüyorum. afedersniz ama siz sokak çocuğumuusunuz kimsesizmisiniz. yani ona da boşver dedim buna da boşver dedim diyosunuz okurken hayret ettim. ben o takılar gelmediğinde nişanı atmıştım sanırım sorunuda kökten çözmüş olurmuşum neyse...
yapacağınız şey tavrınızı koymak sokakta köpeğin bile önüne mama koyunca gelir koklar sever. seni insan yerine koymayan birini neden bu kadar yücektiyosunuz ki... eşinize söyleyin görüşmek istemiyorum deyin. sizi bu kadar yıpratan birine bune hürmet saygı anlamadım...
Sedoşum konunu okuyamadim henüz okuyunca hakli olup olmadığıni söylicem:) öptüm seni
Okudum cnm cok fedakardin cnm bu kadar fedakar olma derrim inanki kiymetin olmaz yapandan cok yapmayan daha kiymetlidir seni anliyorum iyi niyetlisin eşini düşünüyorsun ama yanlış yapiyorsun hep kendinden veriyorsun kv den çok dengesiz belli mesafe koy derim ailene zarar veren huzurduzlik veren seni kiran yaralayan insanlardan uzak dur cnm seni deven ve sevdiklerinle beraber ol sen her seyin en iyisine layiksin elbrt birgün srninde bebegin olacak bu Allah dan gelen birsey başa vurma konusu değil ki hersey gönlünce olsun icin rahat etsin cnm haklısın sakin kendini suclu hissetme küsme ama fazlada samimi olma cok opuyotum seni hakkında hayırlısı olsunCanımm tamam müsait olduğun bir ara okursun