-
- Konu Sahibi temmuzmasali92
Evlendıkten sonra yuzde 80 sizce yolun başında bolanmalımıyım dıye konu acma ıhtımalınız o kadar fazla ki .Çok saçma hareketlerı var kadın tutarsız.Arkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
KAC arkana bakmadan kac bacim bunlar deneme turlariArkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
Canim bak bu kadin bu adamin kac senelik annesi. Annesininhuyunu bal gibi de biliyor bunu bilmesine ragmen seni oraya aliyor. Evlenince seni korumaz. Annem de pasif bence. Dunyada baska erkek yok mu birak gitsinArkadaşlar evi değiştirme alternatifim yok bunu başta konuştuk nişanlımla bu onun şartıydı o evi kabul etmezsem bu evlilik olmazdı ben başta içimdenn mutsuz bi evlilik olacaksa hiç olmasın diye düşündüm , korkularımı anlattm çok rahatlattı beni anladı ailesini tanımak istedim baktım sorun olmaz diye düşündüm. Sonra kabul ettimZaten diyorum ya başta iyidi de şimdi buradan taşınıyoruz diyemem eşyalarımız bile o eve göre özel yapıldı çoğu, eve çok masraf yaptık bazı yerler kırıldı yapıldı yeniden nişanlım bunu kabul etmez. Bana nasıl idare edebileceğim ve nişanlımla ne konuşmam gerekiyor bu konuda fikir verin annesi öyle yapınca üzülüyorum ağlıyorum yanımda oluyor destek oluyor idare edelim anne sonuçta tamam hataları var ama benim hatrım için biraz idare et diyor kıyamıyorum çok seviyorum
Arkadaşlar evi değiştirme alternatifim yok bunu başta konuştuk nişanlımla bu onun şartıydı o evi kabul etmezsem bu evlilik olmazdı ben başta içimdenn mutsuz bi evlilik olacaksa hiç olmasın diye düşündüm , korkularımı anlattm çok rahatlattı beni anladı ailesini tanımak istedim baktım sorun olmaz diye düşündüm. Sonra kabul ettimZaten diyorum ya başta iyidi de şimdi buradan taşınıyoruz diyemem eşyalarımız bile o eve göre özel yapıldı çoğu, eve çok masraf yaptık bazı yerler kırıldı yapıldı yeniden nişanlım bunu kabul etmez. Bana nasıl idare edebileceğim ve nişanlımla ne konuşmam gerekiyor bu konuda fikir verin annesi öyle yapınca üzülüyorum ağlıyorum yanımda oluyor destek oluyor idare edelim anne sonuçta tamam hataları var ama benim hatrım için biraz idare et diyor kıyamıyorum çok seviyorum
Gerçekten müthiş... bu konuya daha mantıklı bir yorum yapılamazdı. Zira konu sahibinin tek çıkar yolu bu. Fikret modellemesi de tam isabet.Evliliğin şartı bu apartmanda oturmak mi?Cok seviyorum diyorsunuz . Evleneceksiniz belli. O zaman buradan gidelim. Bol bol pozitif düşün her acının icinde bir ödül vardir tarzında acıyı kutsayan kisisel gelişim kitaplari stoklayin. Manevî yönünüzü gelişirin. Dünya dedigin bir çilehane sonuçta degil mi? Içinizdeki o asriligi törpuleyin rindane egilimler gelistirin.
Yaprak dökümü izleyin Fikret i model alin. Bol bol kördüğüm çözme egzersizleri yapin.
Sana tas atana sen ekmek at, kan kustum kizilcik serbeti dedim temalı folklorik eserlere yönelin
Acıyı sevin...
Nişanlinin ne kadar iyi olduğu, gelecekde ailede ne kadar az ezilmen annesinin o mesajlarina yazdiği cevapda belli olur zaten. Annesi saçma sapan şeyler soylerken susuyorsa bilki evlendikden sonra çok çekiceksin. Erkek evde tarazlik kurar . Eğer o karişmiyorsa o evlilikde gelin kaynana sorununun olmasi buyuk ihtimaldir. Mesajlari okuman yanliş. Ama insaniz oluyor böyle şeyler. Nişanlina soyleme. Ama ona evde vir erkek iyi duzen kurarsa gelin kaynana arasi çok iyi olur gibi cumleler soyle. Onun düşüncesine girmeye çaliş. Annesi çok sorun çikarirsa normal yolla nişanlina bu durumdan rahatsiz olduğunu, sebin çok iyi niyetle davrandiğini ama hep bir rekabet içinde hissettiğini soyle. Emin ol konuşmak akli başinda bir insanla yapiliyorsa hep işe yarar. Içine atma ama annesini ona kotuleme. Sadece konuşarak rahatsizliğini bildirArkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
Sen o mesajları görüp rezillik çıkarmayarak orda hata etmişsin zaten. Hadi somut elle tutulur bişey yoktu diyelim (bence var da hadi yok sayalım) bu mesajlar da neyin nesi?? Ve senin bunlar karşısında susman, paylaş tatlım yazısına özellikle çıldırmaman gelecekteki huzursuzlukların habercisi.Kozlarımı paylaşaym msjına paylaş tatlım yazmış. Diğerlerine cevap vermemiş
Majları okuduğunuzu aöylemeyin asla. Bence bu duruşunuzda devam edin alttan alıp tepenize çıkaracağınıza o duracağı yeri bilsin sizin mesafenize alışsın. 2 gün sonra anahtarınızı ister her akşam bizde yiyin der haftasonu sizden önce o plan yapar vs vs. Burda nişanlınızın duruşu çok önemli.Arkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
Evi kabul etmezsen seninle evlenmeyecek adam seni seviyor mu???Arkadaşlar evi değiştirme alternatifim yok bunu başta konuştuk nişanlımla bu onun şartıydı o evi kabul etmezsem bu evlilik olmazdı ben başta içimdenn mutsuz bi evlilik olacaksa hiç olmasın diye düşündüm , korkularımı anlattm çok rahatlattı beni anladı ailesini tanımak istedim baktım sorun olmaz diye düşündüm. Sonra kabul ettimZaten diyorum ya başta iyidi de şimdi buradan taşınıyoruz diyemem eşyalarımız bile o eve göre özel yapıldı çoğu, eve çok masraf yaptık bazı yerler kırıldı yapıldı yeniden nişanlım bunu kabul etmez. Bana nasıl idare edebileceğim ve nişanlımla ne konuşmam gerekiyor bu konuda fikir verin annesi öyle yapınca üzülüyorum ağlıyorum yanımda oluyor destek oluyor idare edelim anne sonuçta tamam hataları var ama benim hatrım için biraz idare et diyor kıyamıyorum çok seviyorum
Bana da nişanlıyken akrabalarım kv ne yakın otur, ileride yardımı olur diyordu.Bi de bizim kültürde evlenen erkek ailesinin yakınında oturur diye bir algı var.Bi gün kv falan bize geldi. Babam dedi ki evi nerede tutacaksınız. Ben söyledim semti. Babam kv ye yakın tutun falan dedi.Kv nin hoşuna gitti. Gelin her akşam yemek bir yeriz, ben yaparım falan dedi. Bende biraz patavatsızım.Hayır bana daraltı geliyor, bunalıyorum dedim. İyi ki uzak tuttum. Eşimin bazı akrabaları kapı kapı gezmeyi çok sever. Yakın otursak çok içli dışlı olacaktık. Bende hiç sevmiyorum. İyi ki uzak tuttuk. Ama nişanlıyken eşime dedim o semtten tutarsan bak sorun yaşarsak önlem alırım zili sökme gibi. Eşime dedim ki 30 yaşını geçtin, annenin dizinin dibinden ayrılamıyorsan evlenme, otur dizinde dedim. Eşim bu sözlerime üzülüyor.Başka türlü anlamıyorlar. Kesinlikle arada en az 2vesait mesafe olmalı.Kız kardeşim evlenecek. Ona da öyle diyorum. Ki kv si şimdiden niye beni aramıyorsun diye sitem ediyorEvleneceğimiz yıllarda kv önce bir sene beraber oturalım para biriktirin ev alırsınız kendinize diye bir klişe ile geldi. Hem kendisine hem de o zamanlar nişanlım olan eşime hiç lafı çevirmeden bunu asla kabul etmeyeceğimi, şartlar uygun değilse evliliği bir yıl erteleyebileceğimizi söyledim. Blöf filan da değildi. Bunun üzerine kv o halde aile apartmanına gelin dedi. Yalnız apartmanda ev yokonların daireyi bölüp iki ev olalım demek istemiş yani. Bunu hiç duymamış gibi yaptım diyebilirim Sonra eşimin yıllar önce geçirdiği bir hastalığı öne sürüp benim onun yanında olmam lazım sen onun yemeklerini yapamazsın filan dedi. Etraftan da kv için çok kavgacı, karışmaya bayılır, biraz mesafeli ol diye uyarılar gelmişti. Tavırlarını da çözmek zor olmadı. O aile apartmanında bize ekstra bir daire vermek, bilmem kimlerin binasında daire tutmak gibi gibi üç ay ev meselesiyle uğraştı. Eşime açık açık bu mahalleden başka bir yerde ev tutmak istiyorum sorun yaşayacağımız çok belli dedim ve öyle de yaptık. Biz evi tutup anahtarı teslim aldığımızda kendi yan apartmanından bize ev tutmaya çalıştığını öğrenip şoke olduk. Yıllar geçti üzerinden, eşim hala bana teşekkür ediyor orada oturmak istemedim diye. Net olun, duygularınızı saklamayın derim nişanlınızdan. Olmazsa da olmaz, sonradan daha çok üzüleceğinize.
Korkunç bir kaynananız, annesinin ne mal olduğunu bildiği hala size neden böylesin diyen saçma bir nişanlınız ve size acımayıp aman normal zamanla alışır diye saçmalayan bir anneniz var. Tablo tam olarak bu. Koşarak uçarak kaçın. Hatta füze ile uzaya fırlatın kendinizi.’zaten o kaynana yakında ocağınıza incir ağacını dikerArkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
Hemen kurtar kendini.bunun sonu belli.uc gün sonra ağlayıp elinde evladınla ne yapacam diyeceğine, şimdi ağla. Önüne ne talipler çıkar. Hergun akşam yemek yemeler,Cat kapı gelmeler.ne gerek var bunu almanademeler, eşin daha yukarı çıkmadan kapıdan ilk oraya girip oğlum karında böyle böyle deyip doldurmaları hazır ol.bu adamla evlenirse hayatın kayarKozlarımı paylaşaym msjına paylaş tatlım yazmış. Diğerlerine cevap vermemiş
Arkadaşlar evi değiştirme alternatifim yok bunu başta konuştuk nişanlımla bu onun şartıydı o evi kabul etmezsem bu evlilik olmazdı...