- 24 Mart 2021
- 226
- 502
- 25
-
- Konu Sahibi temmuzmasali92
Nişanlınıza bahsetmeyin. Aynı binada oturacaksınızya ben size istisnasız ne olucak söyliyim bende aynı binadayım. Yemekleri bir yicek. Aricak oğlunu gel dicek gitmeyince küsücez sürekli olmasından sen huzursuz olucaksın neden evlendim diceksin kahvaltılarda bir olucak içmelerde. Annene gittiğinizdede küsücek. Gittikçe dolucaksın ve kocanla kavga ediceksin. Sonra sen anne düşmanı olucaksın anneside sizi düşünen insan. Siz çok iyi niyetlisiniz bende köşe takımı aldım neden biliyor musunuz kaynanam sırf çekyat al dedi diye. Dediğini yapsaydın dicekti ki dediğimi yaptı şunuda yapar. Bilerek almadım istediğini. Ay bilmiyorum oturmayın o binada. Boşanırsınız.Arkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
Ne kadar avam hareketler. Nişanlınız annesine vermesi gereken tepkiyi verseydi böyle olmazdı. Koskoca adam saat kaçta eve gideceğinin hesabını annesine veriyorsa evlenmesin zaten, otursun annesinin dizinin dibinde. Evlenince daha beterlerini yaşayacaksınız, üzgünüm görünen köy kılavuz istemez.Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış.
Çalışıyorum nişanlımla Yanyana işyerimiz ikimizde öğlen gidip akşam 10 da geliyoruzÇalışıyor musunuz. Eğer çalışmıyorsanız gün içinde onun yanında kalmanızı isteyecek. Gitmedinizde sorun çıkaracak. Şimdi idare et diye ağlayan nişanlın o zaman sana tavır alacak kavga edecek. Akşam evimizde yiyelim desen oğlum elden gitti diyecek. Annen gelse ne çok geliyor olacak. Geldiğine gittiğine hep kontrol edecek.
Birden fazla değil bi kere açtım baktım ne konuşmuşlar hepsini okudumMesajları birden fazla kez okumuşsunuz bu bana yanlış geldi. fakat nişanlınıza 'ben dayanamadım ve annenin benim hakkımda sana ne dediğini çok merak ettim, mesajlarını okudum. okuduklarımdan sonra dehşete düştüm. annenle çok samimi olmak istemiyorum. farklı bir yerde yaşamak istiyorum.' derseniz ve güzellikle konuşursanız evlenmeden önce aranızda böyle ciddi bir sorun olduğu en azından belli olmuş olur. eğer nişanlınız inatla o evde oturmak istiyorsa ve siz de vazgeçemeyecek kadar aşıksanız en az 2-3 yıl çocuğun ç'sini düşünmeyin derim. bu baskılardan bunalırsanız basıp gitmeniz kolay olmuş olur böylece. nacizane düşüncelerim bu yönde. sevgiler.
O kadar pişman olacaksın ki...evi değiştirme alternatifim yok bunu başta konuştuk nişanlımla bu onun şartıydı o evi kabul etmezsem bu evlilik olmazdı
Çok seviyorsun evet ama yaşayacağın şeylerden sonra eşinden de nefret edeceksin. Şimdiden çok geçmiş olsun diyorum. Evlenmeden önce iyi bir psikolog bulmanı tavsiye ediyorum.Arkadaşlar evi değiştirme alternatifim yok bunu başta konuştuk nişanlımla bu onun şartıydı o evi kabul etmezsem bu evlilik olmazdı ben başta içimdenn mutsuz bi evlilik olacaksa hiç olmasın diye düşündüm , korkularımı anlattm çok rahatlattı beni anladı ailesini tanımak istedim baktım sorun olmaz diye düşündüm. Sonra kabul ettimZaten diyorum ya başta iyidi de şimdi buradan taşınıyoruz diyemem eşyalarımız bile o eve göre özel yapıldı çoğu, eve çok masraf yaptık bazı yerler kırıldı yapıldı yeniden nişanlım bunu kabul etmez. Bana nasıl idare edebileceğim ve nişanlımla ne konuşmam gerekiyor bu konuda fikir verin annesi öyle yapınca üzülüyorum ağlıyorum yanımda oluyor destek oluyor idare edelim anne sonuçta tamam hataları var ama benim hatrım için biraz idare et diyor kıyamıyorum çok seviyorum
Hayır sorabilirim bundan korkmuyorum sadece haklı iken haksız duruma düşmek istemiyorum. Msj ları okumam her şeye rağmen yanlış mı ona okuduğumu söylemeli miyim bundan emin olamadımO kadar pişman olacaksın ki...
Unutma bunu. Bin kere pişman olacaksın.
Seven adamlar şart koşmaz. Daha doğrusu annesine rağmen seven adamlar şart koşmaz.
Annesinin talebini size şart diye sunuyor.
Daha nişanlıyken,ayrılmak parmaktaki yüzüğü çıkarmak kadar kolayken bunları yapan kv ve ona müsaade veren adam evlendikten sonra sınır tanır mı sence...
Parmağındaki yüzüğü çıkaramayan kız gidip mahkemelerde hâkime boşanma gerekçesi açıklayamaz diye yükselirler. Iyice gemi azıya alırlar.
Paylaş tatlım diyor ya... ayni şeyi siz yazsaydınız size de paylaş tatlım der miydi.
Sinir olduğum bir diğer konu da şu; mesajlarını okumama kızar diye endişe ediyorsun ya... mesajlarda rahatsızlık verecek bi şey olmasaydı kizmakta haklı olacaktı. Fakat içinde bulundugunuz berbat vaziyette sana kızacak ya da hesap soracak konumda değil.
Tam aksine hesap sorabilecek sensin.
Ama yine de soramıyorsun.
Çünkü farkında olmadan o kadar sinmissin ki.
O kadar taviz vermişsin, nişanlına o kadar güç vermişsin ki..
O sana şart kosabiliyor, bu eve taşınmazsak ayriliriz imasi dahi yapabiliyor
Ve sen ona bir mesajin anlamini dahi soramiyorsun
Daha kötü olan ise.. icinde bulunduğun durumdan haberin bile yok.
O eve iyi bak. Sana şimdi güzel geliyor ya
Doya doya bak. O eve sıgamayacaksin.
Kv ile nişanlın seni deil o eve güneş sistemine bile sığdıramayacak.
Allah yardimcin olsun.
Eğer nişanlınız hatır demeyi bilmez ise haftasonlarınızı ipotek alına alır. Baştan tavrınızı belli edinÇalışıyorum nişanlımla Yanyana işyerimiz ikimizde öğlen gidip akşam 10 da geliyoruz
SENİ COK ZORR GÜNLER BEKLİYOR DEMEYE GELDİM ALLAH YARDIMCIN OLSUN OKURKEN BUNALDIMArkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum