- 28 Ekim 2015
- 292
- 195
- 53
- 32
- Konu Sahibi Sidelya4121
-
biliyorum bu aylarda meme bırakmak istediklerini kaynanamın işine geliyor o da elinden geleni yapıyor. yazma konusuna gelince biri bir annenin yazmasıyla bebeğini sakinleştirdiğini söylemişti o gündür böyle bazen kafasını çocuğun ağzına kadar sokuyorEmme, süt kesilmesi veya bağ kuramama olaylarının hiçbiri kaynananla alakalı değil. Zaten 6 aya yaklaşırken süt azalabilir çoğu kişiden duymuşsunuzdur sadece 6 ay kadar emzirebildim diye. Ayrıca benim kaynanamda bana verin ben alıp götürücem diyor ben bir kere bile ciddiye alıp da cevap vermedim. Takmayın bu kadar, kendi çocuğunuz kendi doğrularınız.
Bu Arada bebeğiniz yavru köpek değil sonuçta yazmasını koklattı diye kaynananızı anası sanmaz paranoya yapmayın analık başka bir alem biraz daha büyüsün siz de idrak edeceksiniz kaynananızın yaptığı gibi o iş o kadar kolay olmuyor
Zaten ilgisi dağılıyor. kimsenin yanında emzirmiyorum artıkElalemin yaninda emzirmeyin, odanizda basbasa olun
karşımda oturuyor malesef eynı evde gibi bir şeyAynı evde yaşamıyorsanız az görüşün. Bir yere giderken bırakmayın. Evinize gelmek istediği zaman bahane uydurun. Telefonlarına cevap vermeyin her seferinde. Çocuk sizin.
İnan bu yaptıklarına rağmem hep iyi gidiyorum buna benzer seyler söyledim ama fayda etmiyorKaynanasını hatırlatın "iyi ki sen kaynanan gibi değilsin. Öyle olsan kızımı saklamak zorunda hissederdim. Sonuçta ben de anneyim içim kaldırmaz diyin" Buyuk kaynana sana soyluyorum küçüğü sen anla.
Olsaydı belki kimseyle uğraşmazdı.. rahmetli annemin kuzeni beni bir kez fotoğrafta görmüş. anneme oğluma istiyorum demiş sonra yıllar sonra eşimle tanıştım evlendik babası göremedi. o olsa izin vermezdi asla bunları yapmasına.Kocasiyla bitane daha yapsin
Merhaba 2 yıllık evliyim 4 buçuk aylık bir prensesim var. Sadece ben değil her şeyi herkesi kıskandığı gibi şimdide kızımı benden kıskanıyor kaynanam. Bebeğim daha yeni doğduğunda bile ben emzirirken kızımın elini tutup gözünün içine bakıyordu. bağ kurmamıza izin vermiyordu. bir kere torunum demedi. Bu benim kızım sen başka yap bu bana ait diyor sürekli. Yazmasını koklattı bir kez. Ben şaşkın bakınca o da telaşlı şekilde "bakıyordum tutuyor mu ondan öyle yaptım hehe" dedi. Ne süt keser sütün tadını kötü yapar desem onu getirip ye iç diyor. Zorla elinden alıp süt verebiliyorum kızıma. Artık kızımda süt almamazlık yapıyor. Bir keresinde de eşime yanımda uyusun sizin ev küçük demiş. her şeye karışıyor misafir geldi mi de sidelya şuna buna izin vermiyor diyor halbuki ne desem umrunda değil her istediğini de yapıyor. Daha Rice ettiğim bir şeye saygı gösterip dinlemedi (bir de kaynanam zamanın kaynanasından aynı konuda şikayet eden biri. Aynısını yapıyor. ) ne yapacağımı Sasırdım. Sonunda istediği olacak sütüm kesilecek. Ben babaannesi diyorum iyi niyetli gidiyorum ona götürüyorum ama o başka amaçlar peşinde.
bu aylarda bebeklerin meme Red ettiklerini biliyorum kaynanam da bıraksın istiyor elinden geleni yapıyortüm yorumları okuyamadım
artık kızım sütü almamazlık yapıyor demişsiniz
her bebek bunu bir dönem yapıyor
benim oğlum da bir dönem istemedi
doktorum bana demişti ki her fırsat bulduğunda vermeye çalış, sütünün azalmaması lazım, çünkü bu bir dönem ve bebeğin tekrar meme isteyecek
ben de mesela tam uykudan uyanırken veriyordum, uyurken veriyordum, bir oyuncağa dikkatini çekip o, o oyuncağı izlerken veriyordum, kandırarak veriyordum vs
çok çaba sarfettim ama doktorum haklı çıktı
kısa bir süre sonra oğlum tekrar meme istemeye başladı, hem de ne istemek
allahım ya :) kızım doğduğundan beri 3 defa hasta oldu meme almıyor Bi kaç gündür eskiye göre daha inşallah öyle devam eder çok zatıfladı tabi yine doğum kilosuna göre kilosu iyi. Geçen kaynanam da2.5 yaştan bildiriyorum, kaynana hala karışıyor :) bu kadar takmayin kafaniza. Koca kadinlarin zihniyetini değiştirmek mümkün değil. Sahipleniyorlar kendilerince. Yeni annesiniz korkularınizin olması normal ama merak etmeyin hiç kimseye anne ve babasından daha fazla düşkün olmuyor bebeler :) benim canavarı biri alsa da yarım saat rahat etsem diyorum ama kaynananın tansiyonu fırlıyor yarım saat baksa. Ona rağmen çene tam gaz çalisiyor. O değil de iki buçuk yıldır hala "aç bu çocuk" ahahsh.
Evlatlik alsin o zaman analik duyhulari deprestiyse :)Olsaydı belki kimseyle uğraşmazdı.. rahmetli annemin kuzeni beni bir kez fotoğrafta görmüş. anneme oğluma istiyorum demiş sonra yıllar sonra eşimle tanıştım evlendik babası göremedi. o olsa izin vermezdi asla bunları yapmasına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?