kaynanam bakmak zorunda degilim diye kaynatama ben bakiyorum

Hayat gercekten cok acimasiz. bakalim bizler ne olacagiz. Gün gelir belki bu konuyu hatirlariz yaslandigimizda...Allah kimsenin eline düsürmesin, öyle olacagina ölmek daha iyi aslinda ama oda herkese nasip olmuyor iste. Herkes hakli olarak istemez, bu böyledir, haklilarda. Hayatin gercekleri....
Cok zor, yaslanmak, cok zor...Bana derlerki senin cocugun yok, yaslaninca ne yapacaksin...Bende derimki herkes gibi yani cocugu olan gibi bende huzur evine giderim...böyle isler...

kayınvalidenin yaptığı insafsızlık vijdansızlığı sen yapma..evet kesinlikle aşırı zor bir durum ama daha sakin olmaya çalış..çözüm yolu üretin eşinizle..bakıcı tutun mesela eve gelsin..hem size hemde kayınpederinize çok üzüldüm..Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin..

Kaynana nasıl eşine bakmak zorunda değil ya ben onu anlayamadım. O bakmak zorunda değilse 3 çocuklu gelini neden bakmak zorunda?

Kaynana nasıl eşine bakmak zorunda değil ya ben onu anlayamadım. O bakmak zorunda değilse 3 çocuklu gelini neden bakmak zorunda?

ben kendi adıma kyv bakmak zorunda değil asla demedim
asıl olan konuyu bu duruma getirmemesi gereken kyv idi efendi gibi oturup iyi günde kötü günde diye yola çıktığı eşine bakması gerekirdi ama yapmıyor işte o kadının insafına hasta adamcağızı bırakmaya benim gönlüm razı gelmezdi onu yazdım

Olivia bir an seni kendime benzettim. Benimde çocuğum yok ve olması için yıllardır çabalıyorum, ağlıyorum, sızlıyorum. Ama gerek reel hayatta,gerek sanalda böyle şeyler görünce, bu kadar olması için cabaladigim, agladigim, acı çektiğim evladım birgün olurda beni başından atmaya çalışsa kahrolurum.gerci bu konu biraz daha farklı ama adamın o kadar çocuğu ve eşi varken bakıcı nın bakması bana çok üzücü geliyor.konu sahibinden çok adamın suan ki psikolojisine takıldım ben.

Aslında bu bi zorunluluk meselesideğil vicdan meselesi, yoksa millet kendi anasına babasına bakmıyor,bakmıyo diye polis götürmüyo ya, benim babamlar 3 erkek kardeşti dedemle hep babam. ilgilendi 4 sene Adapazarı ankara arasını su yolu yaptı hastanelerden geri gelmedi kucağında camiye götürdü tüm yük onda olduğundan kendine bakmadı dedemden 87 gün sonra vefat etti babam da, ne babanneme ne amcalarima kimseye hakkımı helal etmiyorum babamla son konuşmamızda. çok. yoruldum kızım. demişti bak aklıma geldıkce kendimi camdan atasım geliyo

Yazdığım size değildi zaten. Kaynanası babanıza bakmak zorunda değilim demiş o yüzden yazdım

Nasıl bir tutummuş kv deki şaştım kaldım yahu...
Herşeyden önce insanlık..Siz bunu kendi vicdanınız için yapın durumunuz var sa bakıcı tutun..
Ama asla öyle bir mecburiyet olarak görmeyin...
Çok zor hem çoçuklar hem yaşlı bir insanın bakımı..
Umarım sorunuz bir çözüm bulursunuz.

Allah kimseyi gördüğü günden geriye koymasın...yazık adama...kendim düşündümde..benimde bir oğlum var hayat ne yaşatır bilinmez ama benim k.validem felçli annesine ve yaşlı babasına benim oğlumla 5 yıl baktı.annesi geçen yaz vefat etti.şimdi babasına bakıyor benim oğlanada tabi.k.validemler 3 kız 3 erkek kardeşler kimse bakmıyor...ne erkersen onu biçersin...bende Allah hastalık vermesin muhtaç etmsin yinede k.valideme ve k.pederime ölene kadar bakarım böyle yürekli insanlara.

Konu sahibini haksız bulmuş ya bazıları pes artık ya..Biraz eğri oturun doğru konuşun öyle bak ne olcak ki sanki demesi kolay herkese..Adamın kızları ve eşi dururken ne münasebet bu kadın bakacak? Ne mecburiyeti var? Ohh kendi karısı kızları yayılsınlar g.tlerini büyütsünler bu kadıncağız 3 çocukla birde hasta adamla perişan olsun öyle mi? Valla kimse kusura bakmasın bu kadında dünyaya bir kere geliyor adamın bakacak insanı varken o bakmak zorunda değil..Kimsesi olmaz adamın o ayrı mevzu o zaman bakarsın..Ama eşi ve kızları olan adama ben olsam bende bakmam..Toplansın çocukları ve eşi ailecek bir çözüm yolu bulsunlar..Yarın öbür gün bu adam altına yaptığı zaman gelin mi yıkayacak,temizleyecek? Kızları,eşi dururken konu sahibinin yapması yakışık alır mı ya? Yeter artık bu gelinleri köle gibi kullanma kafasından çıksın insanlar!! Kaynanası,kızları gezip tozarken bu kadın eve kapanıp kayınpederiyle mi oturacak?

Konu sahibi arkadaşım madem kaynanan ayılıp bayılıyor,sende aynısını yap..Ayıl bayıl kaldır evi ayağa!! Hatta gerekirse evi terkederim de eşine gözünü korkut..Şimdi tepkini koymazsan daha beter olacak..O kayınvaliden gibi tipler iyi konuşmaktan anlamaz..Aynı şekil karşılık ver sende!!!

Kaynana hasta numarası yapıp geline yollamış da kızı veya başka gelini varsa dönüşümlü bakın en doğrusu bu..sürekli tek bakmak zor Allah elden ayaktan düşürmesin..

Guzel kardesim. Moralini bozmamaya calis. Esinede kesin bir dille yapqmayacagini soyle. 3 cocugun gurultusu sana zqten yeter. Madem imkanlariniz varsa kv nin evine gunluk bakici tutun. Baska turlu olmaz. Kocanin seni 3 cocukla bosayacak hali yok. Restini cekmezsen hersey daha beter olur

Esiniz nasil bir adam boyle?

O kadar sinirlendim ki yazamiyorum.

Kizlari neden bakamiyor adama?

Sizin 3 cocuga yalniz bakmaniz bile anormalken, esiniz size bunu yapmaya utanmiyor mu?

Rezalet. Hayatinizi harcarsiniz. Burada buyuk sevap yazanlarin da hicbir yarari dokunmaz siz hayatinizi harcarken. Sevapmis.

Esinizin ailesinin tamaminin ve esinizin yaptigi da buyuk gunah ona bakarsaniz. Esiniz kendi baksin cok merakliysa.

Hic abartmiyorum bosanma sebebi, siz kavga cikmasindan bahsediyorsunuz. Utanmadan kizlarinin, karisinin bakmadigi babasi icin sizinle kavga mi edecek?

15 yil goturur hayatinizdan.

Bunun tek çözümü, kardeşlerin birleşip bakıcı tutması. Bu şekilde eşinizin yaptığı hak ve hukukları çiğnemek oluyor fütursuzca.

Kp.nizi Allah kurtarsın, şifasını versin. Ya bu adam kv.ye hayatı zindan etmiş yaşlanana kadar kadının canına tak etmiş bakmak istemiyor ya da vicdansızmış.

Keşke büyük sevap yazmakla yetinse bazıları..Konu sahibine 3 çocuk yapmayı biliyorsan kayınpederinede bakman zor olmaz..Madem bakamayacaktın 3 çocuk yapmasaydın tarzında şeyler bile yazılmış..Burda ki yorumları okurken kanım donuyor bazen..

Haklısınız ama büyük sevap yazmak da konu sahibini bu zorunluluğa teşvik ediyor. Hayatını mı harcasın kadın? Benim de kanımı dondurdu bu konu.

Alzheimer bu şekilde bakılacak bir hastalık bile değil ki.

Konu sahibinin eşi felaket bir insanmış bana göre.

Eşi ve kızları hayatta olan bir adama konu sahibi bakmak zorunda değil..Yarın öbür gün altına yapsa bu adam konu sahibi mi temizleyecek? Hiç yakışık alır mı Allah aşkına? Kızları var,eşi var ama gelin bakıyor..Yani kimse kusura bakmasın ama ben hastada olsa,sağlıklıda olsa evime istemezdim ya..Adamın maaşı var,evi var,eşi var,kızları var neden benim evimde kalsın? Bu gelinlere yapılan işkencelerden ben bıktım artık burda okuya okuya..Gerçekten midem bulanıyor artık..Gelin bakmak zorunda,gelin hizmet etmek zorunda,gelin sesini çıkartamaz,tüm aile toplaşıp evine yerleşir istemiyorum diyemez..Hayır efendim yok öyle bir dünya! Kimse kimseyle aynı evde yaşamak zorunda değil..Bu kadın kendi evinde rahat edemeyecek mi? Belki kısa şortla sütyensiz gezecek evinde hakkı değil mi? Neden kayınpederle oturmak zorunda olsun? Kayınvalide ve kızları afedersiniz yayılıp g.tünü büyütürken,bu kadın perişan mı olsun!! Öyle kocayı ben olsam direk boşarım isterse 5 çocuğum olsun! Bu kadını bakmaya zorlamayı bırak,böyle bir teklif dahi etmemesi lazımdı..Ama bazı erkeklerde saygı ve acıma duygusu yok işte..Annemdir babamdır bakacaksın!! Bakmıyorum kardeşim defol git kendin bak anana babana o zaman!! Onların ki can gelinlerin ki değil sanki!

hayır hanımefendi, bakamazsınız.

sevabını-günahını, zorunluluğunu-zorunda olmamanızı geçtim.

adam alzheimer ve siz bakamazsınız.

sözlümün -şu anki durumda eski sözlüm demeliyim de konu bu değil- dedesi alzheimer. aşamaları bizzat olmasa da biliyorum.

kayınpederiniz sizi tanımayacak. sizi dövmeye kalkacak. aynı şekilde çocuklarınızı da. çünkü siz yabancısınız. korkacak. zarar vermek istediği için değil yani.

altına yapmalar bezle yaşamaya dönecek. katı yiyecekler yiyemeyecek mamayla püreyle beslenecek. hareket kabiliyetini zamanla kaybedeceğinden, kaba etlerinde yatak yaraları olacak ve sürekli hareket ettirmeniz gerekecek, gücünüz yetmeyecek.

evde 3 çocuğunuz olmasa bile bu tür bir hastaya tek başınıza bakamazsınız.

Zamanında bu konu sahibi gibi kaynanada kp bakmış yatalak biçiminde onunda hanımı bakmamış ve kızları bakmayınca kaynana mecbur bakmış ve halen bunu dillendirir ne kadar eziyet çektiğini ve eşi ve benim eşi dedikleri kabul etmeseysin bakmasaydın ,herşey bitince böyle diyorlar piskolojisi bozuk zaten şimdi o kp çektiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…