kaynanam bakmak zorunda degilim diye kaynatama ben bakiyorum

Arkadaşım seni ve aileni öncelikle canı gönülden tebrik ediyorum. Bu zamanda gelinler (hepsi değil) değil k. valide, peder gelsin kalsın , evlerine bile gelmelerini, yüzlerini bile görmek istemiyorlar. Yaşınızı merak ettim. Tabiî ki burada gelsin yaşlı adamcağız ne olacak falan yazıyoruz; ama çok zor olduğunu tahmin ediyorum, bir de 3 evladınız varmış. Yaşayan bilir mutlaka. Allah gecinden versin k.pederine bir şey olsa, k. validenin vicdanı sızlamaz mı? Eşin ve kardeşleri toplanıp, anneleriyle güzel ve net bir şekilde konuşmaları lazım.

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin yaşlılık zor tabi Allah ömür verirse birgün hepimiz yaslanacagiz ama tek kişiye de yüklenilmez ben 1 bebeyle baş edemiyorum

Ilk yazdiginiz yazida gercekten kv pek farkiniz olmayan biri gibi konuya girmissiniz..aldi getirdi..falan..kusura bakmayin evet bakmaya mecbutrdeglsinz ama insan insanlik namina bile sefkatle yaklasir ...getcekten cok uzuldum o adamcagiza..tabi konuyu anlattiginz kadariyla biliyorm belki haklisinz ama yazik o adamcagiza suanki durumuna...

Ema1 herkes baskasini kendisi gibi bilirmis canim. sen öyle düsündügün icin, öyle görüyorsun. Ben sahsen kendim acimdan söyleyebilirimki yapardim ve yaparimda. Ben bana ihtiyaci olan bir aileme illaki yardim etmeyi hem severim hemde mutlu olurum.

Çocuğun olmadığından benimde çocuğum herşeyden önce gelir kaynanam ve çocuğum hasta olsa ben çocuğumu tercih ederim bu kadar net işte
Ema1 herkes baskasini kendisi gibi bilirmis canim. sen öyle düsündügün icin, öyle görüyorsun. Ben sahsen kendim acimdan söyleyebilirimki yapardim ve yaparimda. Ben bana ihtiyaci olan bir aileme illaki yardim etmeyi hem severim hemde mutlu olurum.

Ben şahsen buradaki kk üyelerin samlmiyetine inanmıyorum çoğunun başına gelse çoğunluk bakmaz öyle yazmak kolay ,
yazınıza katılmamak elde değil.
Konu sahibinin 3 çocuğu var, biri yeni doğmuş, Alzheimer hastası bir k.peder var ve eşi hayatta, k. valide hayatta değildir, o zaman çocukları aralarında anlaşıp bakabilirler; ama konu sahibinin durumu çok farklı.

şahsen ben bakmak istesem de beceremem işin ucunda bide adamcagizi hepten murdar etmek var hastayım sabah kafamı kaldıramadım misal,eşim işe gidecek bebek ayakta ben kalkamıyorum yerimden adam işten izin almış 9.30 bi uyandım ki eşim evde sen uyanmadan nasıl gideyim dedi o kadar yorulmuşum

İşte sizin durumunda birde zorla bakacaksın deseler belli zaman sonra ruh hastanesine yolunuz epey düşer işin yoksa depresyon hapları doktorlar lnsanlar böyle ruhen hastalanıyor bakamayan bakamaz herkes aynı dirençte değil gayet insani bakamayanda bakamaz
şahsen ben bakmak istesem de beceremem işin ucunda bide adamcagizi hepten murdar etmek var hastayım sabah kafamı kaldıramadım misal,eşim işe gidecek bebek ayakta ben kalkamıyorum yerimden adam işten izin almış 9.30 bi uyandım ki eşim evde sen uyanmadan nasıl gideyim dedi o kadar yorulmuşum

Üzüldüm adamcağıza ya..
İnsana yaşlılığında hayat arkadaşı sahip çıkmayacak destek olmayacaksa başkası ne yapsa ne etse o adamın içi acır yahu.
Benim acırdı şahsen. Nankörlük gibi gelirdi bana.

Çocuğun olmadığından benimde çocuğum herşeyden önce gelir kaynanam ve çocuğum hasta olsa ben çocuğumu tercih ederim bu kadar net işte
Yahu emacigim senelerdir beni tanirsin, bende seni tanirim. Kimse Burda cocuklarini at kayinpederine bak demediki. Tabiki ilk önce insanin kendi ailesi, yani cocugu ve kocasi...Ama dünya hali böyle bir olayda oluyorsa illaki bir cüzümü bulunur. Önceki mesajimda yazdigim gibi konusahibi kayinpederim Alzheimer, cocuklara kiziyor falan gibi yazmamisti.
Bende okuyunca aman yasli Adam karisi istemiyorsa, madem evdeyim bir Tabak daha koyarim masaya, bumu yani diye düsündüm.
Ama sonra tubaelif daha cok aciklama yapinca bende onun huzurevine gitmesini tavsiye ettim zaten.
Tabiki elimizden geldigi kadar yardim yapacagiz ama zarari bize coksa tabiki mantiklisi baska bir cözüm bulmak.
Bu arada öyle veya böyle kesin kayinvalide bakacak baska caresi yok. Kayinvalide yapamiyorsada huzurevi en güzel cözüm.
Emacigim sevgiler canim :KK68:

Yaa tamam da arkadaşlar herkes bakıcı tutun demiş ama Düşünsenize adamın 3 evladı var ve üstelik karısı da yaşıyor ama bakıcı tutuyorlar.ben olsam kahrimdan ölürüm,ben mi çok duygusalim anlamadım ki

Aynen ya, adam hayatını vermiş harcamış, bu mu karşılığı, çok üzücü gerçekten.. :KK43:
Bakıcı tutulacak bir durum da görünmüyor üstelik, 70 yaşındaki bir adam için sıradan sayılabilecek durum, unutkanlık
konu sahibinin bir suçu yok tabii, kaynanada prıblem var, gençken adamın parasını öatır çutur yerken iyiydi

kendi anama babama reva göremeyeceğim bir şeyi kayınvalideme ve kayınbabamada görmem
Öncelikle allah rızası için bakarım ben çalışan bir kadınım kadın tutar gözetimimde bakımını sağlarım
eğer kadın parasına katılıyorlarsa eşimin kardeşleri ne ala karışmıyorlarsada kendileri bilir
ama eşiminde aynı tavrı benim anam ve babam için göstermesini isterim ve biliyorum ki yapar
allah elden ve ayaktan düşürmesin

Konuyu açan arkadaşa arkadaşlardan biri yazmış yaşlılara bakım parası veriliyor diye onun için başvursanız bir kadın tutsanız üzerinede biraz siz koyun hem yaşlı adamın son döneminde bakımı yapılır hemde size o kadar yükü olmaz arkadaşım

Aynen ya, adam hayatını vermiş harcamış, bu mu karşılığı, çok üzücü gerçekten.. :KK43:
Bakıcı tutulacak bir durum da görünmüyor üstelik, 70 yaşındaki bir adam için sıradan sayılabilecek durum, unutkanlık
konu sahibinin bir suçu yok tabii, kaynanada prıblem var, gençken adamın parasını öatır çutur yerken iyiydi
haklısın ama kyv kızları bile haklı görürken ve buna rağmen bakmak istemeyen kyv bu adamcağızı teslim edip onun insafına bırakmak ne derece doğru

bizimkiler sadece fikir yapar yapmaz sadece konu sahibinin takdiri

bizlerde yaşlanacağız bu gün güvendiğimiz eşlerimizin bizim düşkün halimizde bizi isteyip istemeyeceklerini bilebiliyormuyuz. Amca eşinin kendisine yıllar sonra bunlar yaşatacağını bilse idi onunla evlilik yapar veya sürdürürmüydü

Kyv gerçekten büyük bir hata yapıyor Rabbim ıslah etsin akıl fikir versin

Ben bu durumda ne yapardım diye düşündüm. Tuğba hanım durumunuz çok zor. Rabbim kolaylık versin. Madem imkanınız var hastalığın seyrine göre 1 yada 2 bakıcı bulun. 2 tane bile olsa size iş düşecek. İzin günü vs. Ama sevapta alırsınız. Siz zaten kafadan 5 yıl eve bağımlısınız. Çocuklarınız çok küçük. 3 çocuğum var. İmkanım ve sağlık durumum elverse 4. çocuğu isterdim. Malesef imkanım yok. Madem bir erkek çocuk beklentisi var, sağlık durumum elverse 4. bebeği yapardım gibi geliyor. 4. kız olursa lütfen üzülmeyin. Oğlu olanların başı göğe ermedi.Bütün gün kaynana vakası okuyoruz. Yaşlılara bakmak lazım. Ama kolayda değil. Herkes yapamaz. Ama benim eşim ebeveynime bakmak istemese kızardım.

kaynan yaysın totosunu otursun, kızları yaysın totosunu otursun , kayınpedere bakmak geline kalsın.iyi valla. bir de adamın oğlu değil mi bakacak derler utanmadan.sanki oğlanlar bakıyor elden ayaktan düşmüş kaynanaya kayınpedere. tüm yük gelinlerin üstünde. sanki gelin milleti doğuştan hasta bakıcı , her iş bunların üstüne yıkılıyor.
ister kaynan ayılsın bayılsın ister kocam darılsın bu şartlar altında kimseye bakamam ben şahsen. eşin sanki babasına bir bardak su mu verecewk kp size yerleşse. yyoooo. sabahtan akşama sen uğraşacaksın. eşin de gece işten gelip bir ''merhaba baba '' diyecek yatıp yuvarlanacak. altı ay sonra sen insanlıktan çocuklarında bakımsızlıktan çocukluktan çıkacak konu sahibi.
eşin çok istiyosa babasına altınızda ya da üstünüzde bi ev tutsun bir de bakıcı bulsun baktırsın babasına.aaaaa ama gelin beleş diyorlarsa sen de hakkını savunacaksın bu durumda . . darılan darılsın.sen de insansın , hayatını başkalarının hastalık ve kaprislerine yem etme.

kaynan yaysın totosunu otursun, kızları yaysın totosunu otursun , kayınpedere bakmak geline kalsın.iyi valla. bir de adamın oğlu değil mi bakacak derler utanmadan.sanki oğlanlar bakıyor elden ayaktan düşmüş kaynanaya kayınpedere. tüm yük gelinlerin üstünde. sanki gelin milleti doğuştan hasta bakıcı , her iş bunların üstüne yıkılıyor.
ister kaynan ayılsın bayılsın ister kocam darılsın bu şartlar altında kimseye bakamam ben şahsen. eşin sanki babasına bir bardak su mu verecewk kp size yerleşse. yyoooo. sabahtan akşama sen uğraşacaksın. eşin de gece işten gelip bir ''merhaba baba '' diyecek yatıp yuvarlanacak. altı ay sonra sen insanlıktan çocuklarında bakımsızlıktan çocukluktan çıkacak konu sahibi.
eşin çok istiyosa babasına altınızda ya da üstünüzde bi ev tutsun bir de bakıcı bulsun baktırsın babasına.aaaaa ama gelin beleş diyorlarsa sen de hakkını savunacaksın bu durumda . . darılan darılsın.sen de insansın , hayatını başkalarının hastalık ve kaprislerine yem etme.

Gayet mantıklı, birine iyilik yaparken insan kendine zulüm etmemeli, bir çocuğun bakımı bile ne kadar zorken yeni doğmuş bebek, üç çocuk falan. konu sahibine bakmaya adam lazım.
kayınpederin maaşı var mı, varsa da kim alıyor
böyle kadını tutsun boşasın, ortada kalınca aklı başına gelir belki
kayınpederin evi ya da mal varlığı var mı

Bende dün aynısını dedim, gençken ye paraları, yaslanip hastalanmaya başlayınca kaç, Ohhh iyi valla.iyigun dostu dedikleri bu kaynana gibiler sanırım.

Huzurevi çözüm ama bizim memlekette alzheimerli yaşlıyı huzurevine almazlar ve alınanlarında ya mal varlığı yada emeklisi olması şartı var , yani burada hayat zor çözümler az yurtdışında olsa epey çözüm olur halen sosyal devlet olamadık ama memlekettede yaşlıların oranı çoğalmakta yeni politakar lazım yaşlılar için ben senin yaşlılara karşı büyük sempati beslediğini biliyorum , ve bu konuda kalbinin yumuşaklığını ama sen bakma benim bazı konularda katı yazmama yine kaynanaya sıcak çorba götüren ben, pencerelerini silen ben , eve gidip ilgilenen alışverişini yapan ben yakın olduğumdan dolayı ama işte tek insanın üstüne yıkılmaması gerek diye düşünüyorum umarım beni anlamışsındır ki kaynana kp konuları zor konular
Yahu emacigim senelerdir beni tanirsin, bende seni tanirim. Kimse Burda cocuklarini at kayinpederine bak demediki. Tabiki ilk önce insanin kendi ailesi, yani cocugu ve kocasi...Ama dünya hali böyle bir olayda oluyorsa illaki bir cüzümü bulunur. Önceki mesajimda yazdigim gibi konusahibi kayinpederim Alzheimer, cocuklara kiziyor falan gibi yazmamisti.
Bende okuyunca aman yasli Adam karisi istemiyorsa, madem evdeyim bir Tabak daha koyarim masaya, bumu yani diye düsündüm.
Ama sonra tubaelif daha cok aciklama yapinca bende onun huzurevine gitmesini tavsiye ettim zaten.
Tabiki elimizden geldigi kadar yardim yapacagiz ama zarari bize coksa tabiki mantiklisi baska bir cözüm bulmak.
Bu arada öyle veya böyle kesin kayinvalide bakacak baska caresi yok. Kayinvalide yapamiyorsada huzurevi en güzel cözüm.
Emacigim sevgiler canim :KK68:

X