- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
Ema1 herkes baskasini kendisi gibi bilirmis canim. sen öyle düsündügün icin, öyle görüyorsun. Ben sahsen kendim acimdan söyleyebilirimki yapardim ve yaparimda. Ben bana ihtiyaci olan bir aileme illaki yardim etmeyi hem severim hemde mutlu olurum.
yazınıza katılmamak elde değil.Ben şahsen buradaki kk üyelerin samlmiyetine inanmıyorum çoğunun başına gelse çoğunluk bakmaz öyle yazmak kolay ,
şahsen ben bakmak istesem de beceremem işin ucunda bide adamcagizi hepten murdar etmek var hastayım sabah kafamı kaldıramadım misal,eşim işe gidecek bebek ayakta ben kalkamıyorum yerimden adam işten izin almış 9.30 bi uyandım ki eşim evde sen uyanmadan nasıl gideyim dedi o kadar yorulmuşum
Yahu emacigim senelerdir beni tanirsin, bende seni tanirim. Kimse Burda cocuklarini at kayinpederine bak demediki. Tabiki ilk önce insanin kendi ailesi, yani cocugu ve kocasi...Ama dünya hali böyle bir olayda oluyorsa illaki bir cüzümü bulunur. Önceki mesajimda yazdigim gibi konusahibi kayinpederim Alzheimer, cocuklara kiziyor falan gibi yazmamisti.Çocuğun olmadığından benimde çocuğum herşeyden önce gelir kaynanam ve çocuğum hasta olsa ben çocuğumu tercih ederim bu kadar net işte
Yaa tamam da arkadaşlar herkes bakıcı tutun demiş ama Düşünsenize adamın 3 evladı var ve üstelik karısı da yaşıyor ama bakıcı tutuyorlar.ben olsam kahrimdan ölürüm,ben mi çok duygusalim anlamadım ki
haklısın ama kyv kızları bile haklı görürken ve buna rağmen bakmak istemeyen kyv bu adamcağızı teslim edip onun insafına bırakmak ne derece doğruAynen ya, adam hayatını vermiş harcamış, bu mu karşılığı, çok üzücü gerçekten..
Bakıcı tutulacak bir durum da görünmüyor üstelik, 70 yaşındaki bir adam için sıradan sayılabilecek durum, unutkanlık
konu sahibinin bir suçu yok tabii, kaynanada prıblem var, gençken adamın parasını öatır çutur yerken iyiydi
kaynan yaysın totosunu otursun, kızları yaysın totosunu otursun , kayınpedere bakmak geline kalsın.iyi valla. bir de adamın oğlu değil mi bakacak derler utanmadan.sanki oğlanlar bakıyor elden ayaktan düşmüş kaynanaya kayınpedere. tüm yük gelinlerin üstünde. sanki gelin milleti doğuştan hasta bakıcı , her iş bunların üstüne yıkılıyor.
ister kaynan ayılsın bayılsın ister kocam darılsın bu şartlar altında kimseye bakamam ben şahsen. eşin sanki babasına bir bardak su mu verecewk kp size yerleşse. yyoooo. sabahtan akşama sen uğraşacaksın. eşin de gece işten gelip bir ''merhaba baba '' diyecek yatıp yuvarlanacak. altı ay sonra sen insanlıktan çocuklarında bakımsızlıktan çocukluktan çıkacak konu sahibi.
eşin çok istiyosa babasına altınızda ya da üstünüzde bi ev tutsun bir de bakıcı bulsun baktırsın babasına.aaaaa ama gelin beleş diyorlarsa sen de hakkını savunacaksın bu durumda . . darılan darılsın.sen de insansın , hayatını başkalarının hastalık ve kaprislerine yem etme.
Bende dün aynısını dedim, gençken ye paraları, yaslanip hastalanmaya başlayınca kaç, Ohhh iyi valla.iyigun dostu dedikleri bu kaynana gibiler sanırım.Aynen ya, adam hayatını vermiş harcamış, bu mu karşılığı, çok üzücü gerçekten..
Bakıcı tutulacak bir durum da görünmüyor üstelik, 70 yaşındaki bir adam için sıradan sayılabilecek durum, unutkanlık
konu sahibinin bir suçu yok tabii, kaynanada prıblem var, gençken adamın parasını öatır çutur yerken iyiydi
Yahu emacigim senelerdir beni tanirsin, bende seni tanirim. Kimse Burda cocuklarini at kayinpederine bak demediki. Tabiki ilk önce insanin kendi ailesi, yani cocugu ve kocasi...Ama dünya hali böyle bir olayda oluyorsa illaki bir cüzümü bulunur. Önceki mesajimda yazdigim gibi konusahibi kayinpederim Alzheimer, cocuklara kiziyor falan gibi yazmamisti.
Bende okuyunca aman yasli Adam karisi istemiyorsa, madem evdeyim bir Tabak daha koyarim masaya, bumu yani diye düsündüm.
Ama sonra tubaelif daha cok aciklama yapinca bende onun huzurevine gitmesini tavsiye ettim zaten.
Tabiki elimizden geldigi kadar yardim yapacagiz ama zarari bize coksa tabiki mantiklisi baska bir cözüm bulmak.
Bu arada öyle veya böyle kesin kayinvalide bakacak baska caresi yok. Kayinvalide yapamiyorsada huzurevi en güzel cözüm.
Emacigim sevgiler canim