kaynanam bakmak zorunda degilim diye kaynatama ben bakiyorum

Kayınpederiniz adına çok üzüldüm ya nasıl bir eş, Allah Hidayet versin inşallah kayınvalidenize Rabbim den tek isteğim şu hayatta elden ayaktan düşmeden kimsenin eline düşürmeden canımı alsın Güzel Allah ım :KK43: Elinizden geliyorsa bakın yada yardımcı olmaya çalışın bakıcı gibi kardeşler toplansın aylık herkes ten ücret alınsın bakıcıya verilsin, bakmak çok sevap belki de bu da sizin sınavınız, Allah yardımcınız olsun

Yaşlıdır insanın vicdanı sızlar babadır denir baş üzerinde bakılır, ancak eli ayağı tutan bir eş varsa bu onun yükümlülüğüdür. İleride kendiside eşinin durumuna düştüğünde ne yapacakmış acaba bir planı fikri varmıymış. Muhtemelen kızlarım bakar diye düşünüyordur. Ben burada görümcelerinizfede hata buluyorum. Hepsi annedir muhtemelen çocuk yetştrmenşn güçlüğünü biliyorlardır heleki böyle minicik bakıma daha çok muhtaçlarken. Anneleriyle konuşmaları çözüm yolu bulmaları gerekir. Bence onlarda etliye sütlüye karışmama taraftarı. Sizin bakmanız işlerine bile gelmiş olmalı. Ben burada adamcagza üzüldüm. Siz yine bakarsıznız muhakkak eşininin yaptığı gibi yapmcaksınız ama insanın kusura bakmayın ama enayi konumuna düşürmek hoş değil. Yoksa paşa paşa bak sevabını ve eşinin gözünde artan değerinle huzurunun hoşluğuyla yaşa derim.

Canim ev kayinoederin uzerine maasida direk kayinvalidem alir ev kira degil market ihtiyacinin cogunu esim oder dr masrafi ek masraf olursa yine esim oder.ama ben maddi konulara pek girmem sonucta bizi ve cocuklari ihmal etmiyor hani onlara veripte bizi eksik birakmiyor alip sattigima karismaz bende onlara harcadigina karismam.ama kayinvalidem o kadar parayi napiyor bilmiyorum gerci gezme tozma eksik etmez aktariyordur biryerlere ama dedigim gibi beni ilgilenmiyor.adamin hem parasini yiyor hem istemiyor dersen ki durum aynen bu yuzune soylesen soylenmez kendi vicdani.bazilari sormus kp zamanibda cektirdumi diye agzi var dili yok kendi halinde biri esim hala soyler babam annemden cok cekti diye sanirim halada cekiyor adamcagiz

zavalli adamcagiz :KK61: Allahim bizi nasil gunler bekliyor:KK61:

:KK61::KK61: Çok üzüldüm gerçekten. Önce kayınbabanız için sonra da sizin için. Evlilik yemininde iyi günde kötü günde denmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum. Ne kadar vicdansızlarmış. Hadi kayınvalideniz bıraktı diyelim kızları nasıl bıraktı? Alzheimer çok zor ve yorucu bir hastalık. Bir de evde 3 çocuk varken. Çocuklara zarar verme ihtimalide var üstelik. En mantıklısı böyle hastaların bakıldığı bakımevi tarzında bir yere yollanması gibi duruyor.

Kaynatam gitti sorunlari kaldi.bazi ark yazmis bakalim kaynanan gorunce ne diyecek diye icinizeni dogdu...ne dedi bilmiyorum ama esimi nasil doldurduysa patladi simdi.dunden beri mevzu acilmamisti bakicida hazir daha yuzyuze gorusulmedi ama tamam demisti neyse bugun esim hic yerden insallah senin annen babanda yaslanir bende ikinci gun kapi disari edecegim onlari bi babama sabremedin sana ne zarari vardi annesin tabi bakacaksin cocuklara onlar is mi....cok kirdi kalbimi bende dedim hep annen yuzunden bunlar 40 yillk karisi istemeyince sorun yok ablalarin istemeyince ki onlarin evde kucuk cocuklari bile yok ben zorlandigim icin vicdansiz gelin oldum oylemi dedim...bu sorunla nasil bas edecegim kime yurek yetireyim bilemedim Allahim nasil bir sinavdayim :KK43:

3 tane çocuğun olmasaydı bakmaya mecburdun artık ,ölünceye kadar sende kalırdı bir kaldımı kimse kabul etmiyor insanlar çok vicdansız
Kaynatam gitti sorunlari kaldi.bazi ark yazmis bakalim kaynanan gorunce ne diyecek diye icinizeni dogdu...ne dedi bilmiyorum ama esimi nasil doldurduysa patladi simdi.dunden beri mevzu acilmamisti bakicida hazir daha yuzyuze gorusulmedi ama tamam demisti neyse bugun esim hic yerden insallah senin annen babanda yaslanir bende ikinci gun kapi disari edecegim onlari bi babama sabremedin sana ne zarari vardi annesin tabi bakacaksin cocuklara onlar is mi....cok kirdi kalbimi bende dedim hep annen yuzunden bunlar 40 yillk karisi istemeyince sorun yok ablalarin istemeyince ki onlarin evde kucuk cocuklari bile yok ben zorlandigim icin vicdansiz gelin oldum oylemi dedim...bu sorunla nasil bas edecegim kime yurek yetireyim bilemedim Allahim nasil bir sinavdayim :KK43:

eşinde nasıl bi mantık var anlamadım annesine kızması gerekirken sana kızıyo

esine bu konuda yuzverme.
kavga etme ama kirgin davran cok uzun bir sure.
Allah gorumcelerine ve kayinvalide akil fikir versin.
Kendileri kendi babalarina bakmiyacaklar, elin kizi olan sen bakicaksin demek.
Allah esine de akil fikir versin.

Sesimi cikarsam vicdansiz oluyorum cikarmasam saf gibi herkes parmaginda oynatacak ben sevaptir diyorum ama bu durusum bile yanlis anlasiliyor el saglikligi diyecekleri yerde daha da ustume geliniyor anlamadim valla.

Allah yardimcin olsun.olur da okutabilirsen kopyala kaydet vs esine okut.
14 yillik evliyim.7 ve 2 yaslarinda iki evladimiz var.esim tek cocuk.kardesi yok.babasini 6 ay once kaybettik.86 yasinydi.kv dem 78 yasinda sag cok sukur.
Kayinpederim rahmetli biz evlendikten cok kisa bir sure sonra demans hastaligina yakalandi.alzheimera benziyor fakat onun gibi hizli ilerlemiyordu.cogu seyi unutuyor arada sinir parlamalari yasiyordu.iyi kotu idare ediyordu.sanirim 2006 yiliydi emin degilim kizim dogmamisti.kayinpederim mesane kanserine yakalandi.hepimiz icin cok zor gunler basladi.ameliyatiydi kemosuydu vesaire vesaire...
Verilen ilaclar kontrol icin genel anesteziyle yapilan sistoskopiler kayinpederimin beyninde ciddi hasarlara yol acmaya basladi.artik konustugumuz herseyi aninda unutuyor,bizleri bile arada siliyordu.
Mesanesinin yasadigi sikintilar,beyindeki gelgitler,vucudun gicsuzlugu derrken kayinpederim cisini kacirmaya basladi.bazi geceler tamamen yatagi batirdi.
Hastalik son zamanlarinda vucudunu sardi ve idrar yerine kan gelmeye basladi.zihni tamamen gitti.cok sikintilar cekti gunahlarinin kefareti olsun.
Simdi diyeceksin ki hep kayinpederinden bahsettin.bunlar olurkken kaynanan neredeydi.
Kayinvalidem Allah ona uzun omur versin bir an olsun esini birakmadi.heryere o goturdu.sekiz sene kayinpederimin altini bezini degistirdi.yatalak degildi ama akli bes yasinda cocuk gibiydi.annem baglardi o sokerdi koparir kaydiridi.cis kan kiyafetlerine bulasirdi.haydiii tertemiz camasirlar yikanmaya.sekiz sene dile kolay.
Kayinvalidem de ileri derece kemik erimesi var.sonuncusu yere dusen kayinpederimi yerden kaldirmak icin zorlamasiyla olan iki omurga kemigi kirigi ameliyati oldu.yine onunla ilgilenirken yorulmaya bagli tansiyondan dusup kolunu kirdi.cok yoruldu resmen kadin coktu.
Ammaaa hic sikayet etmedi.kayinpederimin son birkac ayina kadar beni hic karistirmadi.esimle birlikte hallettiler herseyi.son aylarda o da cok kotu olunca bakici hemsire tutuldu mecbur.
Simdi hepimizin gonlu rahat.adamcagiz misler gibi evinde tertemiz olup gitti.
Ha simdi ne oldu.kayinvalidemi yanimiza aldik.o kendi esiyle nasil ilgilendiyse on mislini biz ona gosteriyoruz.su anda fiziksel olarak bitik durumda ama manen belki de en mutlu insan.
Esine olan vazifesini eksiksiz yerine getirdi bunun karsiliginda Allah onu evladindan guldurdu.her an ayaklarinin dibinde babannecigim diye bicirdayan torunlariyla gununu mutlu mesut geciriyor.

Canim ne guzel yazmisin sen iyilik yap ki karsinada iyi insanlar ciksin...sabah haberlerde dedeyle nineye baktik mutlu evlilik falan neyse bak neler var dedim dogru neler var kimse kayinbabasini sokaga atmiyor diyor...hey Allahim ya ailenin gunah kecisi ben oldum.konustukca dir dir yapiyorsun hep ayni seyleri soyluyorsun yazdiklarinin bir benzerini yasadim ben ananem 12 yil dedemin altindan aldi kimselere birakmadi kizlarina ellettirmedi trasini bile yapardi dedemin sevgiyle oksardi sakalini hala gozu yasli anlatir ananem dedemin hallerini.ki dedem zamaninda cektirmis ananeme neyse vicdan meselesi iste.ailece bunlar gergin simdi annelerinede kiziyorlar ama soylemek zor dogrulari tabi bu kizginligi benimle hafifletiyor herkes gelin bakmak zorunda ya atalarimizdan gelme orf adet bende tabir yerindeyse bakmadimya iste tum mesele bu.bana kizarak benim ustumden vicdan rahatlatiyorlar boylece anneleride sucsuz oluyor cunku bakmayan kendisi degil gelinleri.neyse yazdikca uzuluyorum artik buyuk kizimi anneme gonderdim benim gerginligim ona yansiyor artik herseyin farkinda anne babam niye sana kiziyor dedem gitti diyemi sordu ne anlatacagim bilemedim agladim agladimmmmm bak bugun 14 subat biz neyin derdindeyiz.ah kayinvalide beddua etmeyecegim ama dilerim sende hakettigin gibi yasarsin...yine doldu gozlerim

Canim ne guzel yazmisin sen iyilik yap ki karsinada iyi insanlar ciksin...sabah haberlerde dedeyle nineye baktik mutlu evlilik falan neyse bak neler var dedim dogru neler var kimse kayinbabasini sokaga atmiyor diyor...hey Allahim ya ailenin gunah kecisi ben oldum.konustukca dir dir yapiyorsun hep ayni seyleri soyluyorsun yazdiklarinin bir benzerini yasadim ben ananem 12 yil dedemin altindan aldi kimselere birakmadi kizlarina ellettirmedi trasini bile yapardi dedemin sevgiyle oksardi sakalini hala gozu yasli anlatir ananem dedemin hallerini.ki dedem zamaninda cektirmis ananeme neyse vicdan meselesi iste.ailece bunlar gergin simdi annelerinede kiziyorlar ama soylemek zor dogrulari tabi bu kizginligi benimle hafifletiyor herkes gelin bakmak zorunda ya atalarimizdan gelme orf adet bende tabir yerindeyse bakmadimya iste tum mesele bu.bana kizarak benim ustumden vicdan rahatlatiyorlar boylece anneleride sucsuz oluyor cunku bakmayan kendisi degil gelinleri.neyse yazdikca uzuluyorum artik buyuk kizimi anneme gonderdim benim gerginligim ona yansiyor artik herseyin farkinda anne babam niye sana kiziyor dedem gitti diyemi sordu ne anlatacagim bilemedim agladim agladimmmmm bak bugun 14 subat biz neyin derdindeyiz.ah kayinvalide beddua etmeyecegim ama dilerim sende hakettigin gibi yasarsin...yine doldu gozlerim
Canim benim uzme kendini.senin kayinpederine bakamayacagin ayan beyan belli.esin cidden cok fena sacmalamis.sana demiyor ki birkacgun idare edelim sonra bir hal caresine bakicam.yok,babam burda kalicak .oldu canim.
O gitsin once anasini tutup kolundan getirsin.olmadi bakici tutsun.anlayamiyorum inan ki.o kadar kizi karisi var sen ne alaka.

X