kaynanam bakmak zorunda degilim diye kaynatama ben bakiyorum

Küçük çocukların var bide o adamcağıza bakmak zor olur ama Allah katındaki sevabını biliyomusunuz? Bakmak zorunda değilsiniz tabi ben size hak veriyorum ama kaynananız bakmıyo. Kayın babanız da kim bilir ne zorluluklarla eşinizi büyütmüştür. Eğer son çare sizseniz. Sabredip baksanız emin olun rabbim mükafatını verir.

burada kaynanam beni dürttü yazan kadınlara bile ay canım uzak dur ondan,arana mesafeni koy,sakın yüz verme vb..yorumlar yapılırken bu kadıncağıza acımasızca yorumlar yapmak nasıl bir mantıktır çözemiyorum.

herkesin kolayca yapabileceği şey değil bu,hele de küçücük çocukları olan birinin hiç değil.k.validemler geldi 1 hafta kaldılar ki Şükür elleri ayakları tutan insanlar o bir haftada yemektir,ev işidir,çocuklar derken canım çıktı mesela.kolay mı hasta bir babaya bakmak?üstelik karısı hayatta ve sağlıklı iken ve başka çocukları da varken.

bakılacaksa dönüşümlü bakılır.doğru olan budur.

kesinlikle her şey bitince . bakmasaydın biz zaten bakıyorduk belki daha iyi bakılır mıydı babama anneme iyi bakamadınız artık konuları bilince ezbere söyleyebileceklerinide biliyor insan

Dışardan bakıp ahkam kesilecek bir mevzu değil ki bu...

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık gibi olan bir durum...

iki yüzlülük ölümcül bir hastalık olsa çoğunluk telef olurdu..

konu sahibi, sen gerçekten çok özverili bir insansın.. burada ki hatunlar, k.valideleri yatak odalarına girdiğinde bile çıldırırken sen evinde hasta bir insana bakıyorsun.. Artık milletin kaç çocuk yapacağına kadar karışır hale geldi millet, hangi cüretle bilinmez tabi..

İnanın kaynanaya oturmaya gitmiştik sendisi bu konuyu açtı ve kendisinin ne kadar aptal olduğunu ve kullanıldığını yazdı , şimdiki aklım olsa asla kabul etmesdim dedi kp ve eşimde onu azalayıp artık bunu dillendirmemesi gerektiğini söyle yoksa sevabı olmayacağını söyleyip sinir oldular ve bizimde huzurumuzu bozdu , benim hayatım bitti dedi ne yin sevabı dedi ki namaz kılan oruç tutan biri
ama ona bakmayanlar kv'den sağlam ve sağlıklı
kesinlikle her şey bitince . bakmasaydın biz zaten bakıyorduk belki daha iyi bakılır mıydı babama anneme iyi bakamadınız artık konuları bilince ezbere söyleyebileceklerinide biliyor insan

ah canim yaa :-( Kayinvaliden nasil bir insanmis ki, cocuklarinin babasina bakmak zorunda degilmis,insafsiz !
Öncelikle KP heralde Alzheimer , unutkan diyorsun öylemi ? Bunama yani ? Ben Huzurevinde Hemsire olarak calisiyorum, evde böyle hastalara bakmak cok cok zor, hele 3 tane cocugun varsa.Eger bas edebilirsen, eli öpülecek hatunsun vesselam-Cok büyük sevaba girersin canim ya, tabiiki mecbur degilsin ama insan Vicdanini da susturamaz ki, adami sokaga atmak da olmaz.Huzur evleri bakimevleri ucuz degil , heleki türkiyedekiler de bakim da cok zayif haberlerden gördügümüz kadar.Her neye karar verdiyseniz allah yardimcin olsun...yurtdisinda kisa süreli bakim yapiyorlar,misal 3 ayligina.
eger maddi durumun müsait degilse devamli bakima vermeye, kp birkac ayligina huzurevine ver.Evde kendisine varsa bir oda ayarla,lazim olacak gerecleri sagla,bunun lazimligindan bezine sandalyesine kadar...kp yatalak mi ? yatalaksa yaralari olusur,kendisine özel receteyle uygun yatak alabilirsiniz.
Eger bunamasi varsa,zaten ilaclari vardir onlar da uyutur.Ha bide Alzheimer olup saldirgan olanlari da var,yani dikkatli olmani temkinli olmani tavsiye ederim...Allah yardimcin olsun

neden dogru olmasin ki gelinin altini temizlemesi ? Dinen tabi mecbur degilde, esi iste olup aksama kadar da pisligin icinde bekletemezsin ki adamcagizi...Bu isin sevabi büyük,kesinlikle yanlis bir sey degil...

neden dogru olmasin ki gelinin altini temizlemesi ? Dinen tabi mecbur degilde, esi iste olup aksama kadar da pisligin icinde bekletemezsin ki adamcagizi...Bu isin sevabi büyük,kesinlikle yanlis bir sey degil...

doğru değil çünkü. allah esirgesin de, babam aynı durumda olsa ve gelini altını alsa, adam şu an altını alanın gelini olduğunu bilecek hastalığı o kadar ilerlememiş durumda, utancından ölmek ister herhalde. doğru değil bence de.

Hep sevap denir birde bakıpta mağdur olanı dinlemek lazım ,
baktıktan sonra hayatından memnun mu? Pişman mı? Öfkeli mi ? Hastamı? Bakanla bakmayı kabul etmeyenlerin hayatı sağlığı ne durumda tutturmuşlar bir sevap sanırsınız yıllarca bakan , hayatına mutlu mesut davam etmiş veya ediyor ,yok böyle bir durum , gördüğümüz bu , adaletin
olmadığı yerde mutluluk olmaz , bu yaşlıya mağdura herkes bakacak , o kadar basit , başka çözümü yok bunun

Bakacak ve temizleyecek başka biri yoksa elbette yapabilir.ama ben o Adamcağız acısından düşündüm,kızın karın oğlun dururken,elin kızı temizliyor altını düsünsene.o adamın psikolojisi ne olur?ben dogru olmadığını düşündüğüm için böyle dile getirdim

Bu sürekli sevap sevap diyenlerede ben anlam veremiyorum..Evet zaten bizde biliyoruz sevap olduğunu..Konu sahibide biliyor sevap olduğunu zaten merhametsiz,inançsız bir insan olsa böyle alıpta bakarmıydı adama..Ama kadın yapamıyorum 3 çocukla olmuyor diyor..Kayınvalidemle kızları beni hizmetçi yerine koyup,kendileri keyif yapıyorlar diyor..Herkes hala günah sevap derdinde..Başa gelmeden yargılamak çok kolay..Ayrıca bu kadının dinende bakma gibi bir zorunluluğu yok..Kendi evlatları bakmak zorunda ve o adamı öyle başlarından attıkları için günaha giriyorlar..Onu söyleyen yok..Sürekli konu sahibine yüklenilmiş...

Son düzenleme:
Iyi aksamlar hanimlar ben KONU SAHIBI esimle konustuk simdi zaten aksama kadar ne soyleyim ne yapayim diye dusunmekten basima agrilar girdi.gosterdiginiz hassasiyetten oturu tesekkurler.yarin sabah evine birakacak kayinpederimi.artik sevgili kaynanam ister memnun olur ister olmaz kendi bilir.bakici icin teyzemin ust komsusu varmis konustum abla ben bakarim diyor artik ucretini biz verecegiz maaslari var ama esim ben oderim diyor.yinede mennun olmazsa arada gelip kalacak bir iki gun tamam bu sartlarla anlastik baska turlusunun mumkun olmayacagini hem beni hem cocuklari haliyle dolayli yoldan senide yipratacaktir dedim.ha birde kaynanam bana eziyet olsun diye zora kosar kabul etmezse tuba ise tekrar baslarim cocuklarida krese veririm diyor de dedim.blof yap.hani en musait benimya ailede.neyse simdilik halloldu gibi.

Gözün aydın canım..Çok sevindim senin adına..İnşallah sorun çıkmaz birdaha..O kayınvalidende bir zahmet baksın kocasına..İyi günde kötü günde diyerek evleniyoruz..İyiyken iyide hastayken hemen başından atmak ne demek..Allah onunda kalbine biraz merhamet versin inşallah...Kayınpederinede Allah şifa versin,inşallah ilerlemez hastalığı...

Şu an çözüme ulaştımı ulaşmadı mı zaman gösterecek en azından eşin inat etmemiş ve insafa gelmiş ,sizin adınıza sevindim umarın kaynananım tecrübelerinden ve söylediklerinden ders alırsınız ,

Artik merhameti Allah la kendi arasinda ben uzerime duseni yaptigimi dusunuyorum esimde hak verdikten sonra kayinvalidem napar bilemem.kayinbabama yazik ama en azindan gozum arkada degil kadina ustu kapali anlattim biraz gozun kulagin acik olsun kotu davranir falan kv hemen bana haber ucur diye.esimede dedim kadin guvenilir annen kotu davransa bile kadin gozetir kollar sen gerekeni yaparsin diye.dusunun ne hallere kaldik kv kadini gozetleyecegi yerde.napalim artik herseyi dusunduruyor insanoglu kocasini istemeyen kadin kimbilir altini pisleyince nasil davranir adamcagiza ((

Çok merak ettim o kayınvalidenin oturduğu ev kimin üzerine? İlk yorumdada sordum ama sen belki görmemişsindir bir sürü yorum gelince..Birde kayınpederinin maaşını kim çekiyor?

Canim ev kayinoederin uzerine maasida direk kayinvalidem alir ev kira degil market ihtiyacinin cogunu esim oder dr masrafi ek masraf olursa yine esim oder.ama ben maddi konulara pek girmem sonucta bizi ve cocuklari ihmal etmiyor hani onlara veripte bizi eksik birakmiyor alip sattigima karismaz bende onlara harcadigina karismam.ama kayinvalidem o kadar parayi napiyor bilmiyorum gerci gezme tozma eksik etmez aktariyordur biryerlere ama dedigim gibi beni ilgilenmiyor.adamin hem parasini yiyor hem istemiyor dersen ki durum aynen bu yuzune soylesen soylenmez kendi vicdani.bazilari sormus kp zamanibda cektirdumi diye agzi var dili yok kendi halinde biri esim hala soyler babam annemden cok cekti diye sanirim halada cekiyor adamcagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…