kaynanam bakmak zorunda degilim diye kaynatama ben bakiyorum

konusahibi ilk mesajinda kayinpederim Alzheimer dir yazsaydi, tabiki bizlerde daha degisik yorum yazardik, sonradan yazdi Alzheimer oldugunu ve bende o Zaman en iyisi huzurevi diye yazdim, eger dikkatli okursan canim

ama orda adamın eşi var kızları var konu sahibinde üç tane çocuk var neden iş konu sahibin başına düşüyor ki
kadın rahat gezebilsin kızlarıyla rahat otursun diye kadın her allahın günü evde olmak zorunda kalacak çocuk dediğini altına falan yaptığı zaman hop diye kaldırırsın ama yaşlı adam nasıl olsun
yada gelin kaynatasını nasıl temizlesin nasıl yıkasın ayıp değil mi
bu işler en başta karısına düşer ha yapmıyor mu kızları çocukları onlarda bakmıyorsa bakıcı
ayrıca konu sahibinin bir boş anında adamcağızın başına bir şey gelse şu an bakmayanlar konu sahibine cırlar bir babama bakamadınız diye
demek istediğinizi anladım ama ben hiç bir yardım alamayacak kimsesi olmayan insana yardım ederim konu sahibinin durumu ayrı

konusahibi ilk mesajinda kayinpederim Alzheimer dir yazsaydi, tabiki bizlerde daha degisik yorum yazardik, sonradan yazdi Alzheimer oldugunu ve bende o Zaman en iyisi huzurevi diye yazdim, eger dikkatli okursan canim
Unutkanlik hastaligi var yazmisti zaten.
Mesele yazip yazmamasi da deyil. Uc kucuk cocuklu gelinin basina kayinpederi atilmis sapasaglam kaynana tarafindan. Kaynana kizlar gunlerini gun ediyor, geline kaliyor.

Gelinin cocujlari buyuk olsa ben de derdim bosver Allah rizasi diye yap buyukluk sende kalsin diye. Ama bu durumda kadincagiza yapilan buyuk bir haksizlik. Baska hic birsey deyil.

beddua etmekten uzak dururum ama bu kadin dilerim ki yasattigini yasar. ilahi adalet diye bir sey var. kayinpederine cok uzuldum. icim ciz etti. ama sana da yazik. kaldi ki senin o adama bakma gibi bir yukumlulugun yok. eger vicdanini dinlersen bir omur yasli bir insanin da annesi olmak zorunda kalacaksin. bir yolunu bulup kendini bu isten siyirmalisin.

Aynen. Cok cilekiydi rahmetli annanem. Hayati boyunca kayinvalidesinin yukunu tasidi. Kayinvalidesi oldu iki yil sonra gun yuzu gormeyen annanem oldu.
Kadin omru biyunca bakti ama iste buyuk babanne iyice dusunce ve artik 60 yasindaki annanem bakamamaya baslayinca kizlari bakmak istemediler, annem sana bakti dediker bir de utanip arlanmadan.

Allah herseyi goruyor.

Benim de anneannem alzaymırdı. Ne kadar zor olduğunu ben çok iyi bilirim. Yerler tükürmeler işemeler gecenin bir yarısı çırıl çıplak soyunup üşütüp hasta olmalar daha neler neler. İnanın unutkanlık en basiti. Allah annemden razı olsun dayılarım bakmadı bütün yükü anneme yıktılar. Annemin psikolojisi bozuldu. Hiç unutmam, bir gece ağlayarak uyanıyor. Annem öldü bana neden haber vermediniz siz şöylesiniz böylesiniz beni götürün gidecem diye feryat figan ağlamaya başladı. Ki annesi o daha çocukken ölmüş. Ama sanki o anda ölmüş gibi ağlıyordu. Zavallı annem onu sakinleştirecem diye kendi perişan oldu. Kısacası gerçekten çok zor böyle hastalara bakma. Sevap diye kendine bunu yaşatma. O çocuklar anne ilgisi sevgisi bekliyor senden ilerde bunun pişmanlığını da yaşarsın. Maden kv kızında kp evine gitsin tutsunlar bakıcı o baksın sizde yada eşinizde sürekli gidip ilgilenin.

bir de bu hastalarda, ev devamlılığı bakım devamlılığı önemli.

Kendi ev düzenlerinde yaşamları lazım; geceli gündüzlü iki ayrı bakıcı ile bakılıyorlar genellikle.

Ki benim gördüklerim iyi durumda olanları, kendi yemeklerini yiyip tuvalete giden, okuma yazmaya devam edip tv izleyebilen...

adam alzheimer miymis? yok bacim yok o is olmaz. yazik.gunah sana cocuklarina. boyle bir tuku kimsenin senin.omuzlarina yuklemeye hakki yok. arkadaslar da yazmis. seb de ayil bayil krizlere gir. ona onun silahiyla cevap ver. 3 cocuk yapan kayinpedere de bakabilir tarzi seyler yazanlar olmus. hayret ettim. kadincagiz cocuk yapti diye kimseye bakmak zorunda degil. degil uc on cocugu da olsa boyle bir kiyas cok sacma. dogurulan cocuk sayisina gore bakilmasi gereken yasli diye bir olay yok.zaten cocuklarinin sorumlulugu, zorlugu altinda ezildigi belli. hic sorumlulugu olmadigi, kendisine gelene kadar onlarca cozum yolu olan bir iste neden bu insana yukleniliyor?

Benim bildiğim bu yaşlılar hastalanınca birinin üstüne yıkılıyor, ve o kişide depresyona giriyor bu tek kişinin bakmasıyla olacak iş değil madem para yok baktırmaya ki parayla dahi olsa bakacak kişi bulamıyorsun buna şahit olduk yakın akrabanın zihinsel çocuğu var annesi kalp krizinden hastaneye düşünce paralı bakıcı bulamadılar o zihinsel engelliye kardeşleride erkek , oradan göründüğü gibi kolay değil , paranda olsa mağduriyet oluyor bu zihinsel evladın annesi ölürse ne olacak ,kim bakacak ? Zor durum

Ben olsam kayinvalideye haddini bildirir ,kp de ona vermezdim. devlet bakici parasi veriyor al o parayla kendine yardimci tut,cocuklar, ev isi falan az rahatlarsin. sende uc cocuguna ve kp rahatlikla yetisirsin. sevabinda sana kalir. para verilmezse eger kardesler yardimcinin parasini versin.

Aglayarak okudum yazdiklarinizi hele bir arkadasin madem uc coxuk yapmasini biliyorsun o halde bakacaksin ; ((( super anneler2011 den beni okuyun uc cocugumda kiz erkek cocuk baskisi yuzunden arka arkaya uc cocuk dogdu unv mezunuyum isi biraktim cocuklarima iyi bakmak icin durumumuzda iyi diye.neyse bir yoku bulunacak elbet cevap verenlerden Allah razi olsun vakit ayirdiniz derdimi dinlediniz.umarim ger iki tarafida kirmadan bir cozum buluruz esimle aksam tekrar konusacagim tekrar sagolun

Gerçekten çok üzüldüm kp e Allah yardımcısı olsun. Eger bakamicak gibiyseniz bir bakıcı bulun sakın kv yaptıgını yapmayın inanın çok büyük sevabı var.

al işte bu da es kardeşler annelerine bişey demiyo mu tavır alsınlar o zorunda değil sen mi zorundasın

iyide senin çocuk sayınla ne ilgisi var hangi akıl dane yazdı onu
ben istersem bakma gücüm varsa 5 tane yaparım çocuklarına bakman ayrı kp ayrı

o cümleyi hangi üye demiş konuyu en baştan okumadım bilmiyorum ama kk da ki şu linç psikolojisi kaç yıllık üyeyim beni bile bezdirdi artık.baszı konularda sahte falan diye hepimiz coşuyoruz tamam ama millet konu açmaya ya da konuya cevap yazmaya korkar oldu.bi de hepimiz kadınız.pehh

kuzum sen çok iyi bir insansın.burada nasıl konular okuyoruz sen k.pederine üç küçük çocuğun olduğu halde bakıyorsun üstelik hasta bir insan.bundan daha güzeli var mı?lütfen ağlama.

Son düzenleme:
O eve kp geldiyse zaten eşin bakmayacak herşeyinle sen ilgileneceksin , kadının üstüne yıkıyorlar olan geline oluyor bu kadının çocukları hepsi 1 er ay bakmak zorunda bu kadar ağır yük çekilmez birde erkek oluşu başka bir işkence ve işin içinde kaka ve sidik var

bizim akrabamızda yaşlı annesine kardeşler birleşti bakıcı tuttu öyle bakıyor hatta kamera koydu oğlu izliyor yani bakıcı tutmak zor mu sen niye bakasın 3 çocukla , bu arada bu babanın yazık arsası bol parası olsa bakmak için can atarlardı işte paranda yoksa böyle kapıya konulursun yazık , ölüm yaşlılıktan hayırlıdır diye boşuna denmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…