kaynana yetmiyormus gibi birde onun annesi huzur vermiyor

Cok sükür ki esimde herseyin farkinda ve yanimda..Yoksa hersey daha kötü olurdu

en baştasın tavrını koy seni böyle bilsinler yıllarca yada aylarca susup sonra tavır koyarsan daha kötü başta tavrını koy nerde durması gerektikleirni bilsinler ...

el öpme sadece anne babaya olur, siz bütün akrabalarımı geziyonuz. ama bu el öpmeye gidince altın para takılması iyimiş, zaten düğünde takıyolar bide el öpmedemi, bunun için gidilir valla
anneanne yaşlı deyip onu takmamak lazım,ama kaynananın anlayış göstermesi lazım, eşin senden yanaysa o versin cevaplarını sen hiç karışma. her dediklerini yaparsan sonra kurtulamasın, elini öptürmeye çok meraklı olan varsa bi gün belirleyin hepsini bi yerde toplayın bi kerede öpmüş olursunuz
böyle konuları gördükçe kayınvalidemi başımın üstünde taşıyasım geliyo

Milletin anasının anası karışırken senin kendi anan gelmezse evine olacağı budur arkadaşım. Annene daha da yakın ol çıkma annenlerden. Eşini de yanında tut tabi. Söylemesi kolay inşallah uygulaman da kolay olur.

Ama annenin size gelmemesi kadar büyük bi saçmalık olamaz. Ayrıca da milletin elini şapır şupur öpmeye mi evlendin de annesinin arkadaşlarına gidicekmişsin. Ne ilginç insanlar hey allahım. Annesini babasını öp konu kapansın. Kendin istemişsin biraz da. Eşin arkanda olmasa geçimi bozulmasın diye yapıyo dicem de adam sana hak veriyomuş öyle diyosun.

kaynana kendi söylemek istediklerini annesine söyletiyor diye tahmin ediyorum. Güya kendisi bize karismamis birsey dememis oluyor..
ayynısını benim kv de yaptı ama aptallık bende ki o acemilikle cevap veremedim eşime püskürdüm öfkemi eşim de hiç bi zman hak vermez bana maalesef,
yaşlı diye anneanneler de araya sokuluyor da ne aptallık şimdi hepsinden tek tek tek tiksiniyorum
eşime de onlarla beni karşı karşıya bıraktığı için çok kızgınım,
sen eşine tatlı üslubunu koru , annenanneye cevapları ver, kv ne iletmek istediklerini de anneanneye söyle sen de,
ben tam tersini yaptım eşim e hep kızdım hep onlar yüzünden eşimden, hayatımdan,evliliğimden soğudum ,
baştan tavrını koy güzel kardeşim
evliliğinde bi ömür mutluluklar

Arkadaslarin cogu yazmis, hatta bi ustteki arkadas benim simdi uzerinde durmak istedigim konuya deginmis; kendi annen.

Senin kendi annen nasil olurda gelip gitmez senin evine laf soz olur diye? Benim annemde 'aman kizim siz mutlu olunda, ben az gelsemde olur' dedi hep. Zaten cok calisan insanlariz, kaldi ki annemde cok yogun bir kadin, yani pek bos vakti yoktuki bana gelsin. Simdi okadarrr pismanimki. Annem keske cok daha sik gelip gitseydi, ayni sekilde kardeslerimde. Boyle mesafeli olmalarina ragmen su anda bosanma esiginde olan bir bayan olarak onlarin etrafa 'kendi ailesinden vazgecemedi, o yuzden evlilige adapte olamadi ve oglumuzu mutlu edemedi' gibi sozler ettigini duydukca sinirden inanin kuduruyorum.
Aaah benim aptal kafam ah! Yani tatlim, daha cokcok yenisin, akilli ol, onlara karsi mesafeni koru, esinle onlar yuzunden hiiiic arani bozma, isve cilveyle kocani kendine hepp yakin tut, ama kendi ailendende asla ama asla vazgecme.

bizde adettir o yüzden giderim büyüklerimin elini öpmeye. Zaten büyüklerim dedigim Babaanne amca hala vs., Sadece ailelere gidip bitecekti. Kayinvalideminde fazla kimsesi olmadigi icin, olanida yakininda olmadigi icin, tutturmus Kayinvalidemin annesi, o Zaman arkadaslarina gidecekmisim. Yani benim ailem genis oldugu icin, kendi taraflarida az oldugu icin beni sinir ediyorlar böyle.

Annem bana laf edecekler diye cekiniyor. söylüyorum sürekli gel, takma diye. Hayirlisiyla bu isin icinden cikacagim insallah

öyle yapmaya calisiyorum, yani sakince fikrimi söylüyorum, baktimki karsimdaki basliyor konusmaya beni sinir ediyor, esimi cagiriyorum, bak diyorum anneanne böyle böyle diyor, ne diyorsun falan. Yada anneanne torununla konus diyorum. Aradan cekiliyorum. Yoksa cildirtiyor kadin, öyle böyle degil, konusmalari anlatmayla olmaz, yasamak lazim

en iyisini yapiyorsunuz hayir demekle ama onu bende cok yaptim, balayindan geldikten sonra, sürekli yok xx ablan yemege gelecek sende gel, yoksa xx abinler gelecek sizde gelin, her cagirmasinda gelemiyoruz kusura bakmayin dedim.
Bir keresinde cagiriyoruz gelmiyorsunuz ama gelseniz münasip olur xx ablanlar geldi diye aradi, bende anne sende bize sormadan etmeden davet ediyorsun sonrada bizimde müsait olmamizi bekliyorsun dedim.Ne yapayim illa duymak istiyor :)

tavsiyen icin tesekkür ederim....Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Super soylemişsin. Ben ilk evlendigim gunden beri israri sevmiyorum diyorum, sanirim biraz alismaya basladilar huyuma yabancilik cekiyor insan normal. Onlar da içlerine çekmek için ugrasiyorlar, belki de benimsediklerini gostermeye calisiyorlar ama işte...

Haaaaaa kompleks var diyosun. Anladım allah yardımcın olsun. Eğer çekinmezsen "ay anneanne kiminiz var da öpücem ben elalemin elini niye öpüyomuşum akraba olsanız neyse" de. İyi niyetle dermiş gibi direkt azarlarsan kocan neden öyle dedin der safa yatıp şaşkın şaşkın de

hahaha ay bu güzeldi, keske söyleyebilsem yüzüneeeeee, arada esim olmasa söylerdimde iste.

israri sevmedigimi bende nisanlandigim günden beri söylüyorum. Ama anlayan yok. Yemege bile gitmek istemiyorum, zorla yediriyorlar. Birde bakiyor Anneannesi yiyormuyum yemiyormuyum diye. Of Of...Ac degilim desemde, illa bi deneyecegim.
Hayir damak tadimiz farkli, yani illa söylememmi gerekiyor.

Bu neyin kafası ya Allahaşkına....daha 6 haftalık evli vede çalışan bir çiftin evine cumartesi gitmek ne demek??? Birde yurtdışında yaşıyormuşsunuz hani burda anadolunun bir köyü kasabası olsa daha bir makul karşılayacağımda...insanlar kendilerini eğitip geliştirmediği sürece nerde yaşarsa yaşasın aynı dar kalıplar, aynı bağnaz düşünceler, aynı tas aynı hamam...bizde bu saçma sapan tabular, töreler, adetler devam ettiği sürece ilişkiler yıpranmaya mahkum...sana abla tavsiyesi sen deli ol millet sana bulaşmaya korksun , terbiyeni koruyarak söyle lafını alttan alma, tavrın duruşun net olsun...

canım gerçekten bu anneanne neyin kafasını yaşıyor ben de merak ettim doğrusu.. bizde de yeni evli çiftlere karışmazlar sırf cicim aylarının tadını alsınlar diye. bu nedir yahu? Canım, gerek kaynana gerek anneannesine eşinin düzgün iğneleyici olmayan ama sitemli bir şekilde uyarını yap. saygılı ol ki arkandan bir de saygısız demesinler. Anneanne, biz kocaman insanlarız, ayıp olacağını biz de biliyoruz ben çalışıyrum yeni evliyim zamanı gelince her şeyi yapıyoruz yavaş yavaş annem bile daha benim evime gelemedi de. Hem kendi aileni de öne çıkarmadığını anlasınlar...

Aynen diyet yapiyordum ye ye ye diyorlardi, yemekleri de yagli yaparlar. Ne kadar benziyorlarmis ya

inanki söylüyorum aynen böyle. Kayinbabam bile dedi birak kocaman insan onlar bilirler neyin Dogru neyin yanlis oldugunu. senin söylemenle olmuyor diye. Ama kadin o Kadar inat ki, dün ilac istemis esimden. Birlikte gittik aldik götürdük anneannesine. Illa iceri girin diyor, Saat aksam 7 olmus ben daha evime girmemisim. Illaki gir iceri. Yok anneanne ben evime gitmek istiyorum dedim. Ah canim kusura bakmayin sizede zahmet oldu o Zaman sagolun diyor, arkasindan tekrar hadi girin anneniz gelecek simdi babaniz gelecek onlarlada bi görüsün, yemek yaptim paylasalim. Ordan esim dedi Anneanne benim canim Menemen cekiyor, cansin90 bana menemen yapacak bugün sagolsun. Baska Zaman insallah. Ordan basliyor bana; bir anneanne olarak arzu ediyor insan, annende arzu eder, simdi gelir zaten. Senin kendi annende arzu eder yavrum diyor birde. Bende sinir oldum, benim annem arzu falan etmiyor birsey anneanne dedim. Hayirli aksamlar dedim bindim arabaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…