kaynana yetmiyormus gibi birde onun annesi huzur vermiyor

cansin90

gülümse inadina =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
747
123
merhaba kizlar,

inanin cok sinirliyim. Ben Esimin anneannesine hesap vermek zorundamiyim ya
6 haftalik evliyim daha. Neymis efendim kayinvalidemin arkadaslarini ziyaret etmemisim daha. xx Arkadasi dügünden sonra hic gelmemis evlerine, herhalde kirilmis bana. Yalan ya ne diye kirilsin genc kadin, anlayisli daha ben gecen gördüm, gelicem dedim biraz rahatlayalimda dedim ( Daha evimiz insaat )., canim benim bizde o yollardan gectik hic telas etme dedi.
Bizde adettir dügünden sonra Aile büyüklerine el öpmeye gidilir. Biz daha Ailemizi bitiremedik ki, digerlerine gecelim. Anneanne tamam biz kimlere gidilecegini biliyoruz aklimizda ama önce bi Aile büyüklerine gidelim dedim. Hafta ici calisiyorum, sadece haftasonu bostayim. Her haftasonunuda El öpmeyle gecirememki, esimlede vakit gecirmek istiyorum ben.

Kadin demezmi, eh her hafta sonu geziyorsunuz siz hic evde yoksunuz, bir hafta esinin tarafina bir hafta senin tarafina gitseniz olmazmi diyor. Hep benim tarafima gidiyormusuz, onu ima etmeye calisiyor bana. Ben kendi aileme gitmedim daha esimin Amcalarindan halalarindan basladim, sirf ayirim yapiyor demesinler diye.
Esimde anneannesine hak vermedi diye, Kayinvalidem ogluna kiziyor, bunu unutmayacagim diyor, Anneannen hakliydi diyor.
Bende en son anneanneye dedim, anneanne xx abla da anlayislidir herhalde, biz daha yeni evliyiz. Birbirimizle vakit gecirmek istiyoruz, genciz.

Kizlar cildirmak üzereyim, bu haksizlik ama...benim annem bunlar laf edecek diye evime gelmiyor, bunlar neyin kafasini yasiyorlar cözemedim

Kayinvalidem zaten herseyimizi bilmek istiyor, nerdeyiz ne yapiyoruz ne harcadik, ne Kadar paramiz kaldi.
o Yetmiyormus gibi annesiyle ugrasiyorum, inanin cok kiriliyorum, bu yazdigim sadece bir örnek.
Altinlarimin hangi bankada hangi kasada oldugunu bilmek istiyorlar. Bana kim geliyor kim gidiyor bilmek istiyorlar. Nasil bas edecegim bunlarla bana bi akil verin ne olur....

evleriniz yakın mı peki ne kadar bir görüşüyorsunuz
sımdık yenı evlısın nasıl alışırlarsa öyle giderler o yüzden sımdıden mesafe koy ve eşime bu durumdan rahatsız oldupunu söyle

kapatın kulagınızı, bız ıkı yetıskın ınsanız-artık bır ev actık-aıle olduk-lutfen kendı dogrularınızı kendınıze saklayın bız bılıyoruz ne yapmamız gerektıgını deyın ,esınıze de soyleyın araya bıraz mesafe koyun fazla samımıyet tez ayrılık getırır...
onlar kım kı sıze karısıyor? esınızın annesı ya da anneannesı olmaları sıze karısma hakkını onlara vermez..!!!!
evınıze gelen gıdenden-dısarda ne yaptıgınızdan-paranızın nerde oldugundan onlara ne yaaa...

Sana bir abla tavsiyesi :
Bırak o adet olsun diye el öpmesi ziyaretlerini
Kimseye açıklama savunma yapma cevap bile verme
Her laf soktuklarında,her soru sorduklarında her karıştıklarında bir adım daha geri çek kendini.Tavrın net olsun.Ne kadar taviz verirsen o kadar tepene çıkarlar

evleriniz yakın mı peki ne kadar bir görüşüyorsunuz
sımdık yenı evlısın nasıl alışırlarsa öyle giderler o yüzden sımdıden mesafe koy ve eşime bu durumdan rahatsız oldupunu söyle

evlerimiz ayri ama yakin yürüme mesafesi yine 10-15 dakika sürer ama araba ile 1-2 dakika. Gelmek istiyorlar sürekli bana ama zamansiz ariyorlar benim sucummu, cumartesi öglen 12de ariyorlar evdeysen sana gelcez diyorlar, ben daha pijamayla geziyorum, alisveris isim oluyor, öglenden gelip aksama Kadar tüm günümü bitirecekler. Bende kusura bakmayin alisverise cikicaz diyorum

Allahtan esim anliyor beni...

Tavrını koy daha yeni evliymişsin alışacaklar mecbur . Anneanneyide takma be canım yaşlı kadın konuşsun dursun . Bazen sağır olmak en güzeli

cok sagolun: "" bız ıkı yetıskın ınsanız-artık bır ev actık-aıle olduk-lutfen kendı dogrularınızı kendınıze saklayın bız bılıyoruz ne yapmamız gerektıgını deyın"
bu sözünüzü cok begendim, anneannenin bir dahaki laf sokmasinda kesin söyleyecegim.

aynen böyle devam et ve eşime de fazla söylenme bunaltma yavaş yavaş eşine sıkayetlerini bildir
eşinin anlayışlı olması cok iyi ve kendi annenide evine cagır o da gelsin senı tek zannetmesinler
anneanne yaslı kadın onu pek takma benım anneannemde öyle sağolsun herşeye karışır konuşur ama kaynanaya dikkat et derim

sinirlenmeyin daha 6 haftalık evlisiniz ... yol uzun daha neler göreceksiniz .şimdiden böyle başaladıysa ilerki yıllarda daha neler göreceksiniz duyacaksınız...şimdiden nasıl başetmenin yollarını bulun kolay gelsin

Tavsiyen icin tesekkür ederim. Geri cekmeye basladim kendimi artik. ALisamadilar bir türlü, ogullarinin/torunlarinin ayri evi ailesi olduguna..

Bi an konuyu ben ne zaman açtım yeaaa dedim

Bende 1 senelik evliyim yani haziranda 1 yılım olucak. Ben biraz şanslıydım evlendikten 1bucuk ay sonra ramazan bayramı oldu. Öylelikle gezmiş olduk, sıyırdık. Ama daha sonrasın yok güne çağırmalar, yok gelin gezdirmesimidir nedir o tarz şeyler. Birkaç kere kırmayayım hadi gideyim dedim ama baktım ardı arkası kesilmiyor bunun en sonunda patlayıverdim. Ben sevmiyorum öyle kadınsal ortamları günleri dedim. Gelin gezdirmekte bizim adetlerde yok dedim. Zaten bayramda gittik extradan gitmeyede gerek yok dedim. Sanki 5 yaşındaki çocuğu elinden tutup parka çıkarıyırç Çok bozuldu ama yapıcak birşeyim yoktu çok bunalmıştım artık.

Alt üst oturuyoruz herhafta birine yemeğe gidelim die plan yaparlar, mangal yapmak isterler vs. Dedim canınız istiyorsa mangal plan bozmayın biz yokuz diye bizim başka planlarımız oluyor dedim.

Yani eşinle kendi hayatına bak. Zaten bayrama da çok birşey kalmadı. Gidemediklerini o şekilde telafi edersin.
Seni çok iyi anlıyorum evliliğin hayalini kuruyorsun eşinle başbaşa takılmak istiyorsun hevesleniyorsun ama buna buyukler tarafından musade olmuyor.. Çok Yanlış!

aynen bunlarda öyle Mangal yakmak isterler bizide planlarlar, biz gelmiyoruz dedigimizde ise, ama ona göre hazirladik yemegi. Bize sorsaydiniz söylerdik diyorum bende.

Dedigin gibi hayal kuruyorduk, nisanliyken sürekli esim babasinin isini yürüttü (kayinbabam hasta babasinin yanindaydi). Hicbirsey anlamadim nisanlilik döneminden, bütün gün calisiyordu. Aksam 11-12de beni görmeye geliyordu yarim Saat kalip gidiyordu....Simdi gezmek istiyorum eglenmek, Yada evimizde keyif yapmak. Bunu bile cok görüyorlar...

Bu iyi fikir, bayrama cokta kalmadi aslinda, ramazan giriyor zaten. Sanirim öyle yapacagim :)

kaynana kendi söylemek istediklerini annesine söyletiyor diye tahmin ediyorum. Güya kendisi bize karismamis birsey dememis oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…