kaynana yetmiyormus gibi birde onun annesi huzur vermiyor

sinirlenmeyin daha 6 haftalık evlisiniz ... yol uzun daha neler göreceksiniz .şimdiden böyle başaladıysa ilerki yıllarda daha neler göreceksiniz duyacaksınız...şimdiden nasıl başetmenin yollarını bulun kolay gelsin

bende onu düsünüyorum :KK43:

cok sagolun: "" bız ıkı yetıskın ınsanız-artık bır ev actık-aıle olduk-lutfen kendı dogrularınızı kendınıze saklayın bız bılıyoruz ne yapmamız gerektıgını deyın"
bu sözünüzü cok begendim, anneannenin bir dahaki laf sokmasinda kesin söyleyecegim.
ben de çok beğendim valla ilk fırsatta bunu kullanacağım :KK49:

Mesafe mesafe mesafe. Bu ne ya bu kadar içli dışlı olunur mu? bizde evlendikten sonra fırsat buldukça yani eşimin memleketine gittiğimizde aile dostları yemeğe filan çağırırdı giderdik. Amaaaa her gittiğimiz evde bana evlerine ilk kez girdiğim için altın takıp, hediyeler verdiler :-) güzel adet ben sevmiştim bizde yok ilk defa onlarda gördüm

Birdefa annenin onlardan çekinmesine gerek yok onların oğluysa sende annenin kızısın herkes eşit haklara sahip. Anneannenin sana hesap sorma hakkı yok, o sadece eşinin anneannesi senin değil, o sana saygılı olursa sende ona saygılı olursun, sakın kendini ezdirme üstüne düşeni yap saygılı ol yeter, fazlası bonus olsun.

Allah belasını versin yav boyle kaynanalarin gerizekli cahil insanlar...
Üffff catladim ha bugün bu kaynana derdinden kıran girsin yav hepsine..
Ya ailemiz bizleri bu gerizekalilar için yetiştirmiş demekki kizlarr..
Öldümm biktim artik bende bu kaynanamin herseyime karismasindan.
Pis budala kadin:KK11:

merhaba kizlar,

inanin cok sinirliyim. Ben Esimin anneannesine hesap vermek zorundamiyim ya :KK43:
6 haftalik evliyim daha. Neymis efendim kayinvalidemin arkadaslarini ziyaret etmemisim daha. xx Arkadasi dügünden sonra hic gelmemis evlerine, herhalde kirilmis bana. Yalan ya ne diye kirilsin genc kadin, anlayisli daha ben gecen gördüm, gelicem dedim biraz rahatlayalimda dedim ( Daha evimiz insaat )., canim benim bizde o yollardan gectik hic telas etme dedi.
Bizde adettir dügünden sonra Aile büyüklerine el öpmeye gidilir. Biz daha Ailemizi bitiremedik ki, digerlerine gecelim. Anneanne tamam biz kimlere gidilecegini biliyoruz aklimizda ama önce bi Aile büyüklerine gidelim dedim. Hafta ici calisiyorum, sadece haftasonu bostayim. Her haftasonunuda El öpmeyle gecirememki, esimlede vakit gecirmek istiyorum ben.

Kadin demezmi, eh her hafta sonu geziyorsunuz siz hic evde yoksunuz, bir hafta esinin tarafina bir hafta senin tarafina gitseniz olmazmi diyor. Hep benim tarafima gidiyormusuz, onu ima etmeye calisiyor bana. Ben kendi aileme gitmedim daha esimin Amcalarindan halalarindan basladim, sirf ayirim yapiyor demesinler diye.
Esimde anneannesine hak vermedi diye, Kayinvalidem ogluna kiziyor, bunu unutmayacagim diyor, Anneannen hakliydi diyor.
Bende en son anneanneye dedim, anneanne xx abla da anlayislidir herhalde, biz daha yeni evliyiz. Birbirimizle vakit gecirmek istiyoruz, genciz.

Kizlar cildirmak üzereyim, bu haksizlik ama...benim annem bunlar laf edecek diye evime gelmiyor, bunlar neyin kafasini yasiyorlar cözemedim :KK43:

,

Kayinvalidem zaten herseyimizi bilmek istiyor, nerdeyiz ne yapiyoruz ne harcadik, ne Kadar paramiz kaldi.
o Yetmiyormus gibi annesiyle ugrasiyorum, inanin cok kiriliyorum, bu yazdigim sadece bir örnek.
Altinlarimin hangi bankada hangi kasada oldugunu bilmek istiyorlar. Bana kim geliyor kim gidiyor bilmek istiyorlar. Nasil bas edecegim bunlarla bana bi akil verin ne olur....

işin zor kayınvalidenin herşeyin içinde olma merakı huyumu öyle yoksa sizi düşündüğünden mi eğer huyu öyleyse ömür boyu bu sürer , ailede geleneklere bağlı ve kalabalık aile sanırım yavaş yavaş alışacaksın ama yinede herşeyini eşinle paylaş üzüldüğündede ondan saklama eşinle dialog içinde ol ki oda kafa yorsun sen tek başına mücadele etme bence:KK19:

kolay gelsin evlilik zor zaanat

Bu ne ya sıze hala cocuk muamelesı yapıyorlar tavrınızı koyun bellı edın cıddıye almıyor kı kımse sızı bu aılede dış kapının mandası bıle karışmış ıslere

Ben de çagirdiklara yere neresi oldugunu duymadan hayir diyorum :-). Komik bir hal aldi benim açimdan :-)
Bir de sinir ederlerse oyle bir mesafe koyarim ki buzdolabi gibi olurum anlarlar. Alisirsin onlarla mucadele etmeye. Herkes kendi plani işlesin ister. Ama bu mumkun olmadigi icin çatisiyoruz. Bir de yeni evlilere sanki kaçip gidecekler gibi ustlerine duser herkes, bu herkes erkek ailesi oluyor :-). Zamanla onlar da alisacak.
Sen her beklentilerini karsilamak zorunda degilsin, için rahat olsun. Açik açik soyle dusuncelerini, yeni evliyim zaten h.ici calisiyorum, ev işleri var, eşime zaman ayirmak, dinlenmek var de. Biraz anlayisli olun, duzenimize alisalim de. İnsan ilk zamanlar dogal olarak basbasa kalmak istiyor. Kendini fazla uzme, kafana takma, insanlar bekler, bu senin beklentilerini karsilaman gerektigi anlamina gelmez. Rahat ol, sinirlenmeden ifade et kendini. Elbet anlarlar.

Mesafe mesafe mesafe. Bu ne ya bu kadar içli dışlı olunur mu? bizde evlendikten sonra fırsat buldukça yani eşimin memleketine gittiğimizde aile dostları yemeğe filan çağırırdı giderdik. Amaaaa her gittiğimiz evde bana evlerine ilk kez girdiğim için altın takıp, hediyeler verdiler :-) güzel adet ben sevmiştim bizde yok ilk defa onlarda gördüm

bizdede öyle olur. El öpmeye gidersin Altin/para vs. hediye ederler..Esimin tarafinda yokmus o. Sadece kayinvalidemler para ve altin taktilar, amcalar halalar birsey yapmadi. Bizde adettir Para yada altin takilir

Allah belasını versin yav boyle kaynanalarin gerizekli cahil insanlar...
Üffff catladim ha bugün bu kaynana derdinden kıran girsin yav hepsine..
Ya ailemiz bizleri bu gerizekalilar için yetiştirmiş demekki kizlarr..
Öldümm biktim artik bende bu kaynanamin herseyime karismasindan.
Pis budala kadin:KK11:

aynennn ah canim annem benim, onada birsey anlatmiyorum. Gerci seziyor görüyor ama ben birsey demiyorum, üzülür..:KK43:

işin zor kayınvalidenin herşeyin içinde olma merakı huyumu öyle yoksa sizi düşündüğünden mi eğer huyu öyleyse ömür boyu bu sürer , ailede geleneklere bağlı ve kalabalık aile sanırım yavaş yavaş alışacaksın ama yinede herşeyini eşinle paylaş üzüldüğündede ondan saklama eşinle dialog içinde ol ki oda kafa yorsun sen tek başına mücadele etme bence:KK19:

kolay gelsin evlilik zor zaanat

Kayinvalidemin ailesi genis degil. Akrabalari var ama onlarda türkiyede ( biz yurtdisindayiz). O yüzden iste Anneannenin israrla Arkadaslarina gitmemizi istemesi..

Bu ne ya sıze hala cocuk muamelesı yapıyorlar tavrınızı koyun bellı edın cıddıye almıyor kı kımse sızı bu aılede dış kapının mandası bıle karışmış ıslere

haklisiniz, o günden beri aramiyorumda gitmiyorumda. Bu haftada hic görünmeyi düsünmüyorum

Ben de çagirdiklara yere neresi oldugunu duymadan hayir diyorum :-). Komik bir hal aldi benim açimdan :-)
Bir de sinir ederlerse oyle bir mesafe koyarim ki buzdolabi gibi olurum anlarlar. Alisirsin onlarla mucadele etmeye. Herkes kendi plani işlesin ister. Ama bu mumkun olmadigi icin çatisiyoruz. Bir de yeni evlilere sanki kaçip gidecekler gibi ustlerine duser herkes, bu herkes erkek ailesi oluyor :-). Zamanla onlar da alisacak.
Sen her beklentilerini karsilamak zorunda degilsin, için rahat olsun. Açik açik soyle dusuncelerini, yeni evliyim zaten h.ici calisiyorum, ev işleri var, eşime zaman ayirmak, dinlenmek var de. Biraz anlayisli olun, duzenimize alisalim de. İnsan ilk zamanlar dogal olarak basbasa kalmak istiyor. Kendini fazla uzme, kafana takma, insanlar bekler, bu senin beklentilerini karsilaman gerektigi anlamina gelmez. Rahat ol, sinirlenmeden ifade et kendini. Elbet anlarlar.

benimde artik buzdolabi gibi olmam gerekiyor sanirim.
Aynen erkek tarafi böyle ya, benim ailem ne Dogru Düzgün arar ne gelir. Siz önce birbirinize bir alisin, sonra biz cok görüsürüz der hep...

Bizde de buyukler ziyaret edilirde kimsesin pesinden atli kovalamiyor ya daha 6haftalik evlisiniz gidersiniz elbet. Annane cok mu yasli? Yaslilarda boyle diretmeler oluyor illa.

Baştan tavrını koy her zaman gitmek zorunda değilsin eşin de karışmıyorsa hiiiiç kafana takma canım biz de yaşıyoruz aynı şeyleri önemli olan eşinin ve senin tavrındır. Kimseye cevap vermek zorunda değilsin ve sülaleye el öpmeye gidildiğini yeni duyuyorum. Benim bildiğim ailelere gidilir. Ayrıca kayınvalidenin bir hafta senin tarafına bir hafta benim tarafıma gidilsin gibi konuşması da hoş değil kız erkek tarafı ayrımı yapıyor resmen.

Bizde de buyukler ziyaret edilirde kimsesin pesinden atli kovalamiyor ya daha 6haftalik evlisiniz gidersiniz elbet. Annane cok mu yasli? Yaslilarda boyle diretmeler oluyor illa.

78 yasinda falan anneanne. Ama akli basi yerinde masallah, Seytanliga iyi calisiyor

X