KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

pasiflik olduğunu düşünmüyorum
eşimle konuştum annesiyle konuştum
kadın anladığını söyledi haklı olduğumu söyledi
70 yaşındaki kadının da yalan söyleyeceğini düşünmek istemedim
bunu ben kondurmadım benim konduramadığımı insanlar kendisine yakıştırıyor ise bu onların terbiyesizliğidir
cinnet geçirmek istemedim
sonradan pişman olacağım bir şey söylememek adına

Cerencim bak biz senin iyiliğini istiyoruz, konuşman fayda etmediyse eşinle oturup bir karar vereceksin, isteklerini açık ve net söyleyeceksin...Gerekirse gereğini yapacaksın, bu insanlar sen sustukça cesaret alıyor işte be kuzum...

Cinnet geçirmene gerek yok , sadece net ve kararlı olacaksın, gerekirse harekete geçeceksin, pasifliğin burdan geliyor.

Ben o kadar pişmanım ki tepki göstermediğim için. Kaldı ki biz aynı evde kalmiyoduk. Türkiyenin öbür ucundan her akşam telefonla bağlanarak mahvediyolardi evliliğimizi. Aramaladiklari bi gün yoktu. Yemek yemek için telefonu kapatmalarini bekliyodum. Her arama en az bir saat ve benim eşim akşam 8 e kadar çalışan bir insan.
Konu sahibi ben seni çok iyi anlıyorum. Şuan saskinsin. Neden böyle davranıyorlar anlamaya calisiyorsun. Ben sana anlatayim:
Şimdi onlar çıksa kendi evlerine gitse sen kocanla başbaşa kalacaksin. Istedigin gibi gezip tozacaksin harcama yapacaksın. Onların oğullarının parasini yiyeceksin. Senin ailen meydanı boş bulup zırt pirt oğullarının evine gidip gelecek. E onlar eşşek başımı sizin için mi büyüttüler bu oglani. Hem kayinvaliden ev işi ve yemek mi yapacak sen varken. Esin sana iyice bağlanacak ailesinden önce sen geleceksin. Onlar olacak dış kapının mandali. Bütün bunlara izin vermemek için evinizde nöbet tutmalari lazım. Bunlar sana saçma geliyo ama onlara göre normal. Çünkü 'görgü' denilen şeyi herkes goremiyo malesef.
Aynı şeyleri yaşadım. Şuan hiçbiriyle konuşmuyorum. Ve sana söyleyeceğim tek şey bekleyerek hicbirseyi çözemezsin. Yapılacak tek şey aileni devreye sokmak.[/QUOTE]

Cerencim bak biz senin iyiliğini istiyoruz, konuşman fayda etmediyse eşinle oturup bir karar vereceksin, isteklerini açık ve net söyleyeceksin...Gerekirse gereğini yapacaksın, bu insanlar sen sustukça cesaret alıyor işte be kuzum...

Cinnet geçirmene gerek yok , sadece net ve kararlı olacaksın, gerekirse harekete geçeceksin, pasifliğin burdan geliyor.

ben iyiliğimden ilgilendiğinizin farkındayım
ne kadar teşekkür etsem azdır
akşam kv ve eşimle konuşacağım annemlerde kalacağımı söyleyeceğim
diyorum ya 60-70 yaşındaki insan da sözünün eri olmayınca tuhaf geliyor

Esin duymadi mi yilbasi dediklerini? Ona sormadin mi ne yilbasisi hani gideceklerdi diye? Ne tepki verdi esin? tekrar gelmelerini sana nasil acikliyor esin?

Terbiye görgü yaşla alakalı değil Cerencim...Onların karakteri o ve değişmezler. Senin gibi iyi bir kızı hak eden bir eşin olmasını isterim, ki eşin ve evliliğin için bu bir sınav bence. Daha önce eşinin yaptıklarını sana tepkisini de hiç tasvip etmiyorum umarım doğru yolu bulur. Bulmazsa da kimseye muhtaç değilsin...Gencecik kadınsın hayatı kendine ne diye zehir edeceksin..

Akşamları en sevdiğim şey işten gelip karanlıkta koltuğumda biraz dinlenmek mesela, yoksa kendime gelemem. Kendi evinde bile misafir gibisin düşünsene....

yenı evlısınız bence suan ıcın kalmaları cok buyuk bır sorun he daha sonra kalabılır dıye de bı kavram yok. kapalıyım dıyorsun ebınde raahat etmek ıster ınsan cok haklısın. Bana kalırsa esıne tepkını göster . Zira basınıza kalacak gıbı gorunuyorlar

Onlarin düsüncesi su burasi oglumuzun evi dolayisiyla bizim evimiz istedigimiz zaman gelir istedigimiz zaman gideriz.
Sen esinle konusmadan bavulunuda hazirla ki isin ciddiyetini anlasinlar

kapalı ol, açık ol, çalışan kadın ol, çalışmayan kadın ol, bunun cidden katlanır bişeyi yok, muhtac olmak baska şey, üstüne yıkılmak başka şey, ceren seni çok iyi anlıyorum, kendi çizgimden taviz vermeden başarana kadar canım çıkmıştı, eski konularımda var, bakabilirsin, kabalaşmadan, kalp kırmadan olsun diye cok cok taviz verdim, sabrettim ve geçti, gececek, sen bi şekilde istemediğini bildirdin, elbet böyle kalmayacak, sen sabret, dediğim gibi seni çok iyi anlıyorum......

Konu sahibinin sabrina hayran kaldim.ben olsaydim bir hafta sonrasinda baktim gidecekleri yok yiktiydim o evi ki yaptim da yani.kendimi hep tahammulsuz ve sabirsiz bulmusumdur ama oyle olmadan da olmuyor iste bazen.hep derim kim hangi dilden anliyorsa o dilden konusacaksin. Boyle arsiz yuzsuzler icin de cirkef olmak lazim.
Şu sinir harbi konuda sizin bu yorumunuza çok güldüm :))

@ceren955 Sevgili konu sahibi akşam eve gittiğinizde eşinizle birlikte anne ve babası aynı ortamda iken biletinizi alabildiniz mi diye sorun açık açıık. Artık utanılacak tarafı maalesef kalmadı, orada eşinizin yanında bakalım ne cevap verecekler, bakalım EŞİNİZ ne tepki verecek?? Her şey yüz yüze ayan beyan olsun. O ona o öbürüne kimde nerede takılıyor şu mevzu iyice devlet meselesine döndü

Şu sinir harbi konuda sizin bu yorumunuza çok güldüm :))

@ceren955 Sevgili konu sahibi akşam eve gittiğinizde eşinizle birlikte anne ve babası aynı ortamda iken biletinizi alabildiniz mi diye sorun açık açıık. Artık utanılacak tarafı maalesef kalmadı, orada eşinizin yanında bakalım ne cevap verecekler, bakalım EŞİNİZ ne tepki verecek?? Her şey yüz yüze ayan beyan olsun. O ona o öbürüne kimde nerede takılıyor şu mevzu iyice devlet meselesine döndü

sorucam bu soruyu akşam
ancak biletinizi alıyorum demem gerekiyor
maddi olarak da yükler kendileri

Cerenin akşam yüzyuze konuşmak senin icin zor olabilir...daha 23 yaşındasın benim icin bile çocuk yaştasın... karşındaki muhatapların 60 yaş üstü, tabiri caizse hayatın kaşarladığı insanlar....sen onlarin karşısında bir cümle kurmaya kalkışan onlar 10 cumle kullanir...

Kv ve kp sana ve evliligine saygı duysalardı düğün gününden beri senin evinde olmazlardı... onların umrunda bile değilsin....

Onların tek bir amaci var; sana artık sen bizim aileye geldin, bize alışacaksın, oğlumuzun karısı olmak istiyorsan bizi de kabul edeceksin mesajı vermek.....

Telefonda konuşmak yüzyüze konuşmaktan daha kolaydır...

ERTELEME....., hemen şimdi kv ni ara...

*Eşinin evlenme teklif ederken annesi babasi ile birlikte oturmaktan bahsetmediğini, bahsetseydi evlenmeyi kabul etmeyeceğini....

Eğer anne baba ile oturmak isteseydim, evlenmez kendi annem babam ile otururmayı tercih ederdim...

hemen yarin evinizize gitmezseniz tazminat davası ile birlikte boşanma davası açacağını belirt.....

Hepsini okumadım. Eşinle konuştun mu bilmiyorum. Konuşmadınsa net bir şekilde konuş. 3 gün süre ver evden onları postalaması için. İhtiyaç duyacağın eşyalarını topla önceden ailene götür. 3 günün sonunda hala sizin evdeler mi akşam eşine mesaj çek ben annemin evine gidiyorum, boşanma davasını yarın sabah açıyorum diye. Gör bak nasıl gönderiyor evlerine.

Cerenin akşam yüzyuze konuşmak senin icin zor olabilir...daha 23 yaşındasın benim icin bile çocuk yaştasın... karşındaki muhatapların 60 yaş üstü, tabiri caizse hayatın kaşarladığı insanlar....sen onlarin karşısında bir cümle kurmaya kalkışan onlar 10 cumle kullanir...

Kv ve kp sana ve evliligine saygı duysalardı düğün gününden beri senin evinde olmazlardı... onların umrunda bile değilsin....

Onların tek bir amaci var; sana artık sen bizim aileye geldin, bize alışacaksın, oğlumuzun karısı olmak istiyorsan bizi de kabul edeceksin mesajı vermek.....

Telefonda konuşmak yüzyüze konuşmaktan daha kolaydır...

ERTELEME....., hemen şimdi kv ni ara...

*Eşinin evlenme teklif ederken annesi babasi ile birlikte oturmaktan bahsetmediğini, bahsetseydi evlenmeyi kabul etmeyeceğini....

Eğer anne baba ile oturmak isteseydim, evlenmez kendi annem babam ile otururmayı tercih ederdim...

hemen yarin evinizize gitmezseniz tazminat davası ile birlikte boşanma davası açacağını belirt.....

Ceren cesaretli olupta hakkını savunamıyacak, yaşlı insanlarla baş etmek zor, onları hayatı yutmuş gelin kızın ne hayat tecrübesi olacak sanki

Bide bunlar simdi ayilip bayilacaklar fenalasacaklar tansiyon kalp seker ne varsa hepsi birden tutacak. Sende anami babamo hasta ettin diye daha da bi eziyete ugrayacaksin. Bencede ara söyle.

sorucam bu soruyu akşam
Vallahi yerinizde olmak istemezdim olsaydimda kendime ufak bir canta yapar kendi evime giderdim bir alayimda sonra nasilsa bosayamaz kolaymi bosanmis olmayi goze alamaz ben adam ederim zihniyeti ile diretmeler benim bam noktamdir en basindan soylese amenna insan gecinemeyecegine kanaat getirirse bir yola girmez hic degilse

Giderkende keske kurnazlik yapip gunahima girmeseydin sen 35 sin ama ben 23 de evlenip bosanmis olacam ne diyim der baskada bise demez vicdaninida bir durter giderdim benden sonra ister bayilsin ister ayilsinlar O artik koca kisisinin sorunu olur cozum bulursa esin bulacak gerisi zor
Bu sekilde devam edilirse sen kabul etmem dedigine gore zaten varilan sonda ayrilik olacaktir
Allah kolaylik versin

Saygi hurmet duskunlukte bakmak yaslini bilmek cok cok ayri kavramlar ama ev ev ustune olmaz olani olupta huzurlu olani duymadim ben az olsun kotu olsun belki hayalindeki gibi olmasin ama herkesin kendi duzeni olsun nefes alcak arasi olsunki iliskilerde de bir ara bir tahammul olsun diye bakanlardanim ben

sorucam bu soruyu akşam

Neden yılbaşıymış ben o kısmı anlamadım? Yılbaşına kadar ne bekleniyor?
Keşke o telefon konuşması sonrası direk sorsaydın "neden yılbaşı?" diye. Zira artık ayıp mayıp kalmadı ortada.

Ne tuhaf insanlarmış. İnsan nasıl durur istenmediği yerde? Böyle böyle gelin bizi mecbur kabullenecek diyorlar anlaşılan.

Bence akşam önce çantanı hazırla. Sonra otur konuş..

sorucam bu soruyu akşam

Eşinle daha önce bilet muhabbetini konuşmuşsunuz zaten. Yerinde olsam hemen şimdi 2 tane bilet alır akşam yemek vakti “ahmet(eşinizin ismi olarak farzediyorum) ile konuşmuştuk. 1 hafta kalacağınızı söylediği için biletlerde de indirim vardı, kaçırmak istemedim, aldım”der masanın ortasına biletleri koyarım. Eşin birşey derse de sen bana öyle söyledin diye aldım diye safa yatarsın.

Hiç de terbiyesizlik olmaz. Kimse de birşey diyemez. Siz, size söyleneni doğru kabul edip ona göre adım atmış olursunuz sadece.

Olay çıkarsa da bırak çıksın herkes eteğindeki taşları döksün. Böyle seni s.lak yerine koyuyor eşin dahil herkes.

Son düzenleme:
"""Sanırım"""" ne demek???

Biri bana açıklasın

Nabız yokluyoruz ona göre şerbetleyecez demek.

Ceren biletinizi ne zamana alayım diye sormak çok kavgasız gürültüsüz bir yöntem sanma sen işi kavgaya çevirmesen de bunu sorduktan sonra onlar çevirecek.
Anlatmaya çalıştığımız ciddiye alınmıyorsun bundan dolayı sesinizin yüksek çıkması lazım. Benim böyle kibar kibar kovduğum zamanlar salak gibi tekrardayım aynı şeyleri söylüyorum demek ki hiç etkisi olmamış görümcem doğum için annesine geldi eşimin evde olduğu gün arıyorlar bak beni bile değil hastaneden size çıkalım üst katınızda banyo var enişte rahat eder kaloriferi zaten yakıyorsunuz
Bir insan uşaktan kalkıp kombiyi bir kış çalıştırmayan anne babanın evine doğuma gelmez demek ki bunları planlamışlar benim söylediklerimi pasiflik olarak algılamışlar hiç hükmü olmamış.
İşte arkadaşım güzelce sormanın kibar uyarmanın sonu konuna yazanlarda saf tecrübe var

X