Emrivaki ile kabul ettireceklini düşünmüşler. Evliliğin ilk zamanlarında gelinler aman aramız bozulmasın diye kabul ediyorlar. Sonra çok zaman geçince de beraber yaşamak zorunda birakiliyorlar.Aslında benim dediğim dedik olduğumu ve kalabalığı sevmediğimi bilen biri eşim
Rahatlığıma olan düşkünlüğümü de bilirdi
Rahatsız olacağımı düşünmedi diyeceğim ancak çok saçma olacak ben doğru düzgün işten sonra ailem ile bile oturmam odama çekiliyordum genellikle
Büyük kalabalık akrabalık ilişkileri yakın olan bir ailede büyümemem vs hepsini bilirdi
Annesi aradı oğlum bizi haftaya gel al diye
Geldikten sonra gidecek diye düşünüyorum Bak diğer çocuğunda kalamadı bile
Gelin istemiyor çünkü
"Annesi aradı oğlum bizi haftaya gel al diye
Geldikten sonra gidecek diye düşünüyorum Bak diğer çocuğunda kalamadı bile
Gelin istemiyor çünkü" demissiniz nasıl yaniiiii? Bı daha mı çıkıp gelecekler okadar şeyden sonra
Tekrar mı gelecekler size
İnşallah giderler. Allah yardımcınız olsunBuraya gelip buradan gidecekler galiba
Buraya gelip buradan gidecekler galiba
Galiba mi? Esin gidecekler demedi mi? Kvnin esyalarini onceden topla hazirla yorulmasinlarBuraya gelip buradan gidecekler galiba
"gel bizi al" demişler, "gel bizi götür" değil!Buraya gelip buradan gidecekler galiba
Ceren yaşın 23...sen bu yollara girerken biz dönüyorduk....Buraya gelip buradan gidecekler galiba
Eşin nereli merak ettim, mazur görMemlekete değil oğluna gitmişti
Ve dönüyor
Haklısınız bencede bende rahat edemezdim.Merhaba Hanımlar,
Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte
bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor
benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor
3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim
sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin
Çok güzel yazmışsınız konu Sahibi dikkat eder umarım. Birde kesin konu sahibi ile eşi evlenmeden önce o kaynana kayınbaba bekar çocuklarının yanına gelmiyordur bile. Ama şimdi bize bakacak biri var diye yapıyorlar bunu. Buda hizmetçi mantığına dönüyorCeren yaşın 23...sen bu yollara girerken biz dönüyorduk....
sen bu kv ve kp yakani kolay kolay kolay kurtaramazsin...hanimefendilikle, naiflikle bu isi çözemezsin....kv, kp ve eşine net çizgini konuşarak söyleyeceksin, telefonda konusmak daha kolaydir, gerekirse sen ara kv ni, açık acik söyle, böyle odana çekilmekle, surat asmakla olmaz bu iş..... kırılırlar diye düşünme ve konuş ki, eşinin de gerçek yüzünü göresin, bakalım gerçekten senden çocuk istemeye devam mı edecek, yoksa annemi babamı istemeyeni ben de istemem mi diyecek....
Tabi esin icin 3.bir seçenek varki oda cocuk sahibi olana kadar susmak sonra bildiğini okumak...
Eğer eşin annesini babasını tercih edecekse bu evliliği daha fazla devam ettirmeyip, duygusal olarak daha fazla bağlanmadan, çocuk sahibi olmadan ayrılırsan en azından yara almazsin...
Belki ailende memlekete yerlesme fikrini senin durumun kaynaklı yeniden gözden geçirir.....
Son olarak şuraya takıldım ki; kv ve kp diğer oğullarına kendi kendilerine giderken dönüşte neden eşine gel bizi al diyorlar.... sanırım annesine babasına en yakın, en söz dinleyen, sözlerinden çıkamayan evlat senin eşin......
Eğer böyle ise ezilen hep sen olacaksın, sadece eşinin yanında değil, diğer kardeşler arasında da...