Bizde tam tersidir aslında biliyor musunuz? Bizde anne-baba ile ilgilenmek daha çok kıza yakışır. Ki bence doğru olan da budur! El kızı niye uğraşsın kv'sinin hastalığı ile temizliği ile?
Benim annem 71 yaşında ve pek çok ağır hastalığı var. Babam hayatta. Annem bakıcı kabul etmiyor. Ben 750 km uzaktayım. Ev işleri (yemek dahil) babamın üstünde. Haftada 1 gün kadın gelip evi temizliyor. Ameliyat, hastane yatışı vs gibi durumlarda ben İstanbul'a gidiyor ve annemle ilgileniyorum. Bir gün bile gelinimize dönüp "neden ilgilenmiyorsun? neden bir tencere yemek yapmıyorsun? neden evi temizlemiyorsun?" demedik, demeyiz de. Kardeşim üstüne düşeni yapıyor, ben de yapıyorum.
Babaannem 82 yaşında vefat etti. Annemlerle aynı apartmanda alt katta oturuyordu. Yatılı bakıcısı vardı.
Teyzem 71 yaşında(evet annemle ikizler). Tek yaşıyor. "Dokunmayın ben böyle iyiyim" diyor. Hatta gelinine temizlikçi gittiği zaman bizim çatlak kayınvalide de gidip gelinin ütülerini yapıyor :)
Çok haklısınız. Benim eşim damat olarak maddi manevi her türlü desteği verir mesela benim aileme. Maddi olarak ihtiyaçları olmasa da bize geldiklerinde uçak gidip-geliş biletlerini bile alır, haber vermeden.En doğrusu bu aslında. İlla kız evlatta değil . Bütün evlatların görevi. Bizim üniv hocamız vardı. 9 erkek kardeş. Annelerini eşlerine kesinlikle yük etmediler. Sırayla baktılar altından aldılar. Banyosunu yaptırdılar. İşlerini bile ona göre ayarladılar.
Bu sorumluluk gelin ya da damada ait değildir. evlada aittir. Gerisi vicdan ve merhamettir. Eşlerin de bu konuda birbirini zorlamaya hakkı yok. Fakat dediğim gibi iki tarafida vicdan ve merhamet önemli.
Bu çok yanlış. 38 yaşına kadar köyde yaşamış bir annem/ailem var. Ben sadece İstanbul'da dünyaya gelmişim. İnanın fikirleri değişiyor. Annem buraya ilk geldiği zamanlar, "kız gezmez," derken şimdi ona kızların da hep geziyor diyene, "benim kızlarımdan haberim var," diyor. Yengemin evine gitmek isterse iki gün önceden arar. Kendisi yıllarca kayınvalide, görümce, elti ile yaşayıp eziyet görmüş biri olarak asla gelini ile aynı ev paylaşmak istemez.Haklısın, suçlayıcı davrandiysa surekki aynı fikirde olacak demektir, bu da insanı yorar....
Annem her zaman der " köylü şehirli olamaz" diye( küçümseme değil)... zihniyetleri değişmez, ferasetli olmazlar, hem yeni nesil ile bir karşılaştırma, oğlu evlenene kadar oğlu ile kalmayan kv ve kp oğlu evlenince nasıl olsa hizmetçi var zihniyeti ile hemen gelip ogullarini sahipleniyorlar, madem oğlunuzdu, bekarken neredeydiniz....
Konuyu baya yanlis anlamissiniz bence. Konu sahibi degilim ama soylemek istedim sadece.Konuyu okumadım 60 sayfa! Ama ara ara baktım.
Yanlış anlamışta olabilirim.
Ne yazık anne babalara, evlatlarının evine habersiz gidemiyorlar....
Elbette geline-damada karşı belirli bir mesafe kurmaları gerekiyor ama kendi evlatları adına çok üzüldüm...
Sanane ne dusunecegimi sanami soracagimBu zamanda bu düşünceler yazık insanlar bi kurtulamıyacak dimi sizin gibi kvdelerden
Anlamama işi baya geri sayfalarda kaldı ya....Konuyu baya yanlis anlamissiniz bence. Konu sahibi degilim ama soylemek istedim sadece.
Konu sahibinin 10-15 kere sorulmasına rağmen eşinin tavrının ne olduğunu yazmamasını enteresan buluyorum. Bir sebepten söylemek istemiyor olabilir ama bunu da yazmıyor.
@ceren955 günlerdir senin bu sorunun ile yatıp bu sorunun ile kalkıyoruz....
Herkes eşinin şu anki davranış ve söylemlerini merak ediyor.... Eğer bilgilendirirsen vefakarlık yaparsın...
özür dilerim atlamışım ben cevap verdim sanıyorum
eve gittiğim gün özür diledi benim de anlayışsız olduğumu vs söyledi
benim farklı olduğumu kabul edeceğimi düşündüğünü söyledi
net konuştum , bana sorabilecekken kendi kendine düşünüp karar vermesinin yanlış olduğunu vs söyledim
aile grupları var wp programında
oraya cevap vermediğimi soğuk davrandığımı söyledi
cuma mesajlarına cevap vermek zorunda değilim şahsıma soru sorulunca dönüp cevap veriyorum dedim
anne babasının hakkını nasıl ödeyeceğini söyledi
evine alarak mı ödüyorsun dedim
abinler cehennemlik ozaman dedim tövbe yarabbim
ailen benim de ailem ancak birlikte yaşamamız gerekmiyor herkesin bir düzeni var ben istemiyorum şuan mecburiyet yok yarın olunca başım üstüne dedim
konuştuk işte sonunda benden özür diledi
çocuğum olsun senden istiyorum vs dedi gecenin sonunda
beni 2 saniyede kapının önüne koyan adamsın neyine güvenip çocuk yapacağım dedim
güvenimi kırdın seni izlemek istiyorum verdiğin sözlerin havada kalacağını görmek istemiyorum sonra bakarız Allah nasip ederse olur dedim
dün hiç birşey olmamış gibiydi o konuyu 2 gün önce kapattık eğer tekrar gündeme gelirse beni kaybedeceğine inandığını düşünüyorum
Yok, hiç yazmamıştınız, merak ettik. Çünkü problemin çözülüp çözülmediğinin en önemli belki de tek göstergesi eşinizin tavrı. İlk baştaki tavırları kötüymüş, hala hatasını anlamamışmış.
En çok hakkınızı savunabilmenize ve iki güzel söze hemen eskisi gibi güvenmemenize sevindim. Bu sayede umarım bundan sonra kendini toparlar, aklı başına gelir.
özür dilerim hakkınız helal edin merak ettiniz destek oldunuz, bilerek atlamadım kusura bakmayın
abimle konuştum ablam vs yok abim de yurt dışında görevi sebebiyle
abim böyle birşeyi asla kabul etme, biz senin vicdanına inanıyoruz ortada sokakta kalınacak durum olsaydı ilk sen el atarsın olmayacağından istemeyişindir keyfine de düşkün ol ailesine maddi manevi destek olsun ama kutu gibi evde yaşamak nedir o zaman dublex ev tutacaktı ve en başından sana söyleyecekti vs dedi
ailem arkamda olmaz sanmıştım çok mutlu oldum :)
Helal olsun abiye. Olmaso gerektigi gibi davranmisözür dilerim hakkınız helal edin merak ettiniz destek oldunuz, bilerek atlamadım kusura bakmayın
abimle konuştum ablam vs yok abim de yurt dışında görevi sebebiyle
abim böyle birşeyi asla kabul etme, biz senin vicdanına inanıyoruz ortada sokakta kalınacak durum olsaydı ilk sen el atarsın olmayacağından istemeyişindir keyfine de düşkün ol ailesine maddi manevi destek olsun ama kutu gibi evde yaşamak nedir o zaman dublex ev tutacaktı ve en başından sana söyleyecekti vs dedi
ailem arkamda olmaz sanmıştım çok mutlu oldum :)
Evet , seni "vur kafasina ekmeğini elinden al" kişiliğinde görmüş ve söylemeye bile zahmet etmemiş....benim farklı olduğumu kabul edeceğimi düşündüğünü söyledi
Tek evlat değil eşin sonuçta, bu cümlen ile sadece ben bakarim kapısı açma kimseye....örneğin; "6 kardessiniz herkeste sırasıyla kalırlar, sadece bende olmaz" gibi bir soylem geliştir şimdiden...yoksa yarın bir gün kabak tek senin başına patlar...yarın olunca başım üstüne dedim
Bunu da gruptaki biri eşinin aklına sokmuştur, erkekler kolay kolay böyle düşünemezler....aile grupları var wp programında
oraya cevap vermediğimi soğuk davrandığımı söyledi
Senin gibi naif bir kadını kaybetmek istemiyor ve çocuk ile bağlamak istiyor....çocuğum olsun senden istiyorum vs dedi
Evet , seni "vur kafasina ekmeğini elinden al" kişiliğinde görmüş ve söylemeye bile zahmet etmemiş....
Tek evlat değil eşin sonuçta, bu cümlen ile sadece ben bakarim kapısı açma kimseye....örneğin; "6 kardessiniz herkeste sırasıyla kalırlar, sadece bende olmaz" gibi bir soylem geliştir şimdiden...yoksa yarın bir gün kabak tek senin başına patlar...
Bunu da gruptaki biri eşinin aklına sokmuştur, erkekler kolay kolay böyle düşünemezler....
Senin gibi naif bir kadını kaybetmek istemiyor ve çocuk ile bağlamak istiyor....
Erkekler niçin evlendiklerini ve ayrı bir düzenlerinin olacağını kabul etmek istemiyorlar?
Gelinler, ağaç kovuğundan mı çıktı ? O zaman kız anneleri&babaları da birlikte oturmayı teklif etsin?
Konu sahibi bence çok kötü günler sizi bekliyor. Uzatmaları oynuyorsunuz. Bu adamdan sakın çocuk yapmayın. Madem ailesine böylesine düşkün evlenmeseymiş?
Aşırı yıpranacaksınız. Anında boşardım o adamı.