Bizde tam tersidir aslında biliyor musunuz? Bizde anne-baba ile ilgilenmek daha çok kıza yakışır. Ki bence doğru olan da budur! El kızı niye uğraşsın kv'sinin hastalığı ile temizliği ile?
Benim annem 71 yaşında ve pek çok ağır hastalığı var. Babam hayatta. Annem bakıcı kabul etmiyor. Ben 750 km uzaktayım. Ev işleri (yemek dahil) babamın üstünde. Haftada 1 gün kadın gelip evi temizliyor. Ameliyat, hastane yatışı vs gibi durumlarda ben İstanbul'a gidiyor ve annemle ilgileniyorum. Bir gün bile gelinimize dönüp "neden ilgilenmiyorsun? neden bir tencere yemek yapmıyorsun? neden evi temizlemiyorsun?" demedik, demeyiz de. Kardeşim üstüne düşeni yapıyor, ben de yapıyorum.
Babaannem 82 yaşında vefat etti. Annemlerle aynı apartmanda alt katta oturuyordu. Yatılı bakıcısı vardı.
Teyzem 71 yaşında(evet annemle ikizler). Tek yaşıyor. "Dokunmayın ben böyle iyiyim" diyor. Hatta gelinine temizlikçi gittiği zaman bizim çatlak kayınvalide de gidip gelinin ütülerini yapıyor :)
En doğrusu bu aslında. İlla kız evlatta değil . Bütün evlatların görevi. Bizim üniv hocamız vardı. 9 erkek kardeş. Annelerini eşlerine kesinlikle yük etmediler. Sırayla baktılar altından aldılar. Banyosunu yaptırdılar. İşlerini bile ona göre ayarladılar.
Bu sorumluluk gelin ya da damada ait değildir. evlada aittir. Gerisi vicdan ve merhamettir. Eşlerin de bu konuda birbirini zorlamaya hakkı yok. Fakat dediğim gibi iki tarafida vicdan ve merhamet önemli.