KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

Allah öyle şeyler gösterir ki dünya neymiş görür biz düşünürüz de başımıza neler gelir

Bekliyorum ben de inanın, bu sefer faka bastı ama içime o kadar işlemiş ki içime, her an gene haklı çıkarmak için bir şeyler yapacak, gene yağ gibi işin içinden çıkacak diye düşünüyorum.

Burdan aldığım taktiklere dayanarak, eşime asla şikayet etmiyorum ailesini bakalım neler olacak :)

En güzel dua Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne kötü insan varmış burda okudum

En güzel dua Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne kötü insan varmış burda okudum

Dışardan baksanız kötü insan denilecek biri değil, ama bana karşı böyle. Başkalarına karşı çok merhametli, iyi bir insan gibi tanıtır kendini. Yani ben onun stres topuyum, yaşayamadığı, memnun olmadığı ne varsa benim bunları yaşamam ağırına gidiyor, beni dibe çökertmek hoşuna gidiyor.

Kendisi çalışmak istemiş (inanmıyorum ama neyse) ama çalıştırılmamış, ben çalışıyorum sinirleniyor, çalışmayan bir kadın gibi sürekli peşinde gezeyim istiyor; tatile gitsek niye bizle gelemedi diye mutlaka ortalığı karıştırıyor, oğlu bana değer verince krizlere giriyor.

Yaşayamadığı şeylerden ama iyi insan hep iyidir siz de kulsunuz sonuçta sizin hakkınız yok mu kv ler kıskançlıklarının kurbanı oluyorlar

Yok adı bile geçmedi, ama yakalandıklarındaki kv Nin bakışını asla unutamam:) sanki suç işlemişler gibi

Allah gösteriyor işte değil mi :)

Ben de en son görümcemin yalanını yakaladım, bana sürekli meşgul olduğunu, o akşam yemeğe gideceğini söyledi, annesinin kapısında bastım :) Hani yemeğe gitmiyor musun deyince göz göre göre kocasının yanında yalan söylediğini bilmek çok komikti:)

Yaşayamadığı şeylerden ama iyi insan hep iyidir siz de kulsunuz sonuçta sizin hakkınız yok mu kv ler kıskançlıklarının kurbanı oluyorlar

Aynen öyle kıskançlık başka açıklaması yok. Kişi ne yaparsa kendine yapar, bu yaptıkları ile oğlunu kendinden soğutacak farkında değil.

Yok adı bile geçmedi, ama yakalandıklarındaki kv Nin bakışını asla unutamam:) sanki suç işlemişler gibi

verdiyse çöpe atsaydn dicektim bende :) işte gelde bunları kabul et evine iyiler falan dee dimii :) suçlular çünkü o yüzden mahçup olmuşturr

:)))aynı lafları yıllardır duyuyorum. benim görümce bi tanıdığın nişanındaydık ufak çocuğum saat geç olunca yoruldu huysuzlandı, bende aileden bi abiyle sohbet ediyorum, şakasına dedimki aman abi bu çocuğun anası kimse artık bakmıyoda çocuğa, görümcehanım duymuş o ara eşimde geldi , abimin hanımıda var, dediki eşimin suratını okşayarak, bu çocuklara bakamıyor bende kardeşimi tekrar evlendiririm:))) abi ve eşi hemen yanımızdan gittiler , düşündükçe sinirlerim zıplıyor:))

Eşiniz ne dedi? Ailesinin gidişi konusunda bir şey söyledi mi? Tavırları nasıl? Sizi suçlayıcı veya mahçup davranıyor mu?

Bu laflar hiç masum gelmiyor bana çünkü insanın fikri neyse zikri de olur ve bazen ağızdan çıkıverir bazı laflar. Bizimkilerin lafları da buna örnek. Her şakanın içinde bile gerçek payı vardır buna inanırım.

Bizi istemeyen sadece oğullarının hatrı için kendilerince "katlanan" insanlar bunlar , biz de öyleyiz ama biz kötülük peşinde değiliz farkımız bu :)

Emri vaki yapmaları hiç hoş olmamış. Yaşlanınca insanlar ölümden ve yalnızlıktan korkmaya başlarlar. Çok zor ya. Bu devirde 70 inden sonra yaşamak zulüm inanın. Çünkü gençlerin meşakketleri çok. Beraber yaşama devri çoktan kapandı. İnsanlar çok fazla şeyle mücadele ediyorlar. Evladı yetiştirip büyütüp bu şekilde olması da kötü bir durum. Sizin içinde zor bir durum. Aslında bu devirde yaşamak zor . Hele ki eşinizle birbirinizi tanımadan üçüncü ve dördüncü kişileri de hayata dahil etmek çok zor. Ben mesela 3.kişiden fazlasına yemek yapamam. Elim alışkın değil. Biranda çok kişiye yemek bile yapmak stres sebebi olabiliyor.

Devran dönüyor. Biz ne olacağız acaba? İnanın size hak vermediğimden değil bu yazdığım. İki tarafida bakınca şimdi ben haklıyım. Ama ya ilerde diyorum. Eşinizle aranızı bozmayın.

Ben de bu ihtimali çok yüksek görüyorum...
Cerenin ailesinin bu ise el atması lazım, yoksa tek başına çözemez...
Gelini kale almazlar böyle insanlar...

Ben de o yüzden eşinin ne tepki gösterdiğini merak ediyorum. Suçlayıcı davrandıysa pek ümit yok demektir. Umarım hatasını anlamıştır.

Ben de o yüzden eşinin ne tepki gösterdiğini merak ediyorum. Suçlayıcı davrandıysa pek ümit yok demektir. Umarım hatasını anlamıştır.
Haklısın, suçlayıcı davrandiysa surekki aynı fikirde olacak demektir, bu da insanı yorar....

Annem her zaman der " köylü şehirli olamaz" diye( küçümseme değil)... zihniyetleri değişmez, ferasetli olmazlar, hem yeni nesil ile bir karşılaştırma, oğlu evlenene kadar oğlu ile kalmayan kv ve kp oğlu evlenince nasıl olsa hizmetçi var zihniyeti ile hemen gelip ogullarini sahipleniyorlar, madem oğlunuzdu, bekarken neredeydiniz....

Konuyu yanlış anlamışsınız ama diğer sayfalarda açıklamışlardır arkadaşlar sanırım (mesajını görünce direk alıntıladım diğer sayfalara bakmadım)

18 senelik gelinim, 14 senelik de görümceyim (bu durumda annem de 14 senelik kayınvalide)

İstanbul'da iken en sinir olduğum eşimin sülalesinin "çat kapı" sürpriz gelişleri idi. Yatıya değil, oturmaya.

Bizim sülalede ise kimse kimseyi aramadan gitmez. Ben bile anneme telefon açmadan gitmezdim.

Ev hali bu. Canlar sıkkın olabilir, evde başka misafir olabilir, evde olunmayabilir, o dakika misafir(kendi çocuğu bile olsa) eğlendirecek keyfi olmayabilir.

Ben bunu karşı tarafa saygı olarak görüyorum.

Ben de bugün bunu düşündüm. Elbette ki sınır güzeldir. Ama ne olursa olsun. Şimdi bu şekilde düşünüyoruz. Ama ilerde bizim hakkımızda da böyle düşünülecek. Belki daha fazlası.

94 yaşında bir teyze var. Gençliğinde vs kimseye tahammül etmemiş. Şimdi ise bakmak için gidenlere bile Allah bakmayı nasip etmiyor inanın. Kadın annesine bakmaya geliyor. Bir işi çıkıyor annesine bile uğramadan geri dönüyor. Çok ilginç. Adaletin tecelli ettiğini çok net görüyorum.

Bizde tam tersidir aslında biliyor musunuz? Bizde anne-baba ile ilgilenmek daha çok kıza yakışır. Ki bence doğru olan da budur! El kızı niye uğraşsın kv'sinin hastalığı ile temizliği ile?

Benim annem 71 yaşında ve pek çok ağır hastalığı var. Babam hayatta. Annem bakıcı kabul etmiyor. Ben 750 km uzaktayım. Ev işleri (yemek dahil) babamın üstünde. Haftada 1 gün kadın gelip evi temizliyor. Ameliyat, hastane yatışı vs gibi durumlarda ben İstanbul'a gidiyor ve annemle ilgileniyorum. Bir gün bile gelinimize dönüp "neden ilgilenmiyorsun? neden bir tencere yemek yapmıyorsun? neden evi temizlemiyorsun?" demedik, demeyiz de. Kardeşim üstüne düşeni yapıyor, ben de yapıyorum.

Babaannem 82 yaşında vefat etti. Annemlerle aynı apartmanda alt katta oturuyordu. Yatılı bakıcısı vardı.

Teyzem 71 yaşında(evet annemle ikizler). Tek yaşıyor. "Dokunmayın ben böyle iyiyim" diyor. Hatta gelinine temizlikçi gittiği zaman bizim çatlak kayınvalide de gidip gelinin ütülerini yapıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…