KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

Bazi erkekler dunya iyisi o

Ozetliyeyim dugun oncesi gelinin evine gelinden once gelmis balayi sonrasi gitmemis ve kisi o sekilde gecirmeye kararli kv kp var.evliligin cok ilerleyen donemlerinde anne baba evlat-gelin- damat iliskisi negatif olursa uzucu olur.ben bu konuda sadece konu sahibine uzuluyorum
Açıklama için Teşekkür ediyorum.

Demekki birlikte yaşamaya karar vermişler ama gelinle konuşmamışlar direk emrivaki yapmışlar.

yani konuyu bilin veye bilmeyin önemli değilde son yazdığınıza katılmıyorum. herkes herkese haber vererek evine gitmeli die düşünüyorum. ben çnkü öyle yapıyorum ve öyle olmalı .. çat kapı gelen kim olursa olsun hoş olmuyor yoksa sadece kv ile kp ile alakalı değil kim olursa olsunn öyle olmalı.
Kimin geldiğine bağlı.
Aile üyeleri gelirse sıkıntı yok benim için ama yabancı gelirse hoşlanmam, belki Evim müsait değildir, belki hazırlığım yoktur, ozaman sevmem. Yinede bi 1 saat önceden Haber edilse daha iyi olur elbette

Kimin geldiğine bağlı.
Aile üyeleri gelirse sıkıntı yok benim için ama yabancı gelirse hoşlanmam, belki Evim müsait değildir, belki hazırlığım yoktur, ozaman sevmem. Yinede bi 1 saat önceden Haber edilse daha iyi olur elbette
ben aile üyeside gelse haberm olsun isterim dediğiniz gibi müsait olurum olmam evde değilimdir evim müsait değildir başka biri gelmişdir vs bi sürü sbebe var ki ben çalışıyorum o yüzden habr verilmeden gelinmesine karşıyım belki ev hanımı olunca çokta takılmaz ama yinede herkes haber vermeli :)

• Beğen
Reactions: csi
Açıklama için Teşekkür ediyorum.

Demekki birlikte yaşamaya karar vermişler ama gelinle konuşmamışlar direk emrivaki yapmışlar.
Rica ederim..aynen soylediginiz gibi..hayatin akisi gerektirirse herkesin rizasiyla tabii ki bir arada yasanabilir.kv kp hasta yasli olur donusumlu evlatlarinda kalmalarini anlarim...torun olur bakmak icin kalmalarini anlarim..ama sebepsiz sirf oyle istedikleri icin yeni gelinin evine gelinden once yerlesilmez.zaten biz kadinlar icin evlilik cok buyuk bir degisim donusum.evimize esimize alismamiz cogumuz icin cok kolay degil

Senle yasayacaksa kayinvalidene neyi yapmasini istemedigini guzelce anlat
Benimde kayinvalide bende

Yapicak bisey yok evlatlar illaki anne babaya bakmali
Soyle dusun bir evladin oluyor zor zahmeg buyutuyorsun
Evlenince esi diyorki istemiyoru

Aslinda bu insanca degil bizde yaslanicagiz onlarda gencti degilmi.sabir sabir de gec gitsin.

O zaman gelinin annesi babasi da gelin damatla yasasin oh cumbur cemaat:KK45: onlar da ogluyla yasasin diyecekler icin; oglu yoksa ne yapsin? 2+1 evde damadin anne babasi gelinin anne babasi hep beraber yasasinlar nasilsa anne babaya bakmak zorundalar diyeo_O ki neyine bakacaklar? Eli ayagi tutan saglam insanlar su anda hepsi, elden ayaktan duserler tamam dersin ki o da birbirlerinin fikrini alarak, habersiz gelip yerleserek degil. Bu durumda damat anne babasinin amaci ne acaba:işsiz:

Senle yasayacaksa kayinvalidene neyi yapmasini istemedigini guzelce anlat
Benimde kayinvalide bende

Yapicak bisey yok evlatlar illaki anne babaya bakmali
Soyle dusun bir evladin oluyor zor zahmeg buyutuyorsun
Evlenince esi diyorki istemiyoru

Aslinda bu insanca degil bizde yaslanicagiz onlarda gencti degilmi.sabir sabir de gec gitsin.

bakın ben yaşlanmayacağım demiyorum kaldı ki yaşlanmadan da onlara muhtaç kalabilriim
dünya hali belli olmaz saniyemizin garantisi yok
ancak kimse kimseye muhtaç değilken bu kadar sık boğaz etmek neden ?
ben onu anlamıyorum
ve bana bu tercih sorulmalı idi
ya ben nişanlı iken bile kv anne siz düğün günü mü döneceksiniz diye sorduğumu hatırlıyorum
benim babam da zor zahmet büyüttü onlar da gelsin
ben annemde bir gece kalamıyorum eşim ne kalacaksın git gör gel diyor.

Komşumun annesi 94 yaşında ve yalnız yaşıyor, işini kendi gücü yettiğince yapıyor, ama bizimkiler ne hikmetse oğlanı evlendirdiği gün elden ayaktan düşüyor, gelin yapsın , gelin hizmet etsin, gelin sesini çıkarmasın, gelin itaat etsin, gelin saygısızlık etmesin, her aksi durumda oğluma derim seni boşatırım!

Komşumun annesi 94 yaşında ve yalnız yaşıyor, işini kendi gücü yettiğince yapıyor, ama bizimkiler ne hikmetse oğlanı evlendirdiği gün elden ayaktan düşüyor, gelin yapsın , gelin hizmet etsin, gelin sesini çıkarmasın, gelin itaat etsin, gelin saygısızlık etmesin, her aksi durumda oğluma derim seni boşatırım!

Ama kendi kızlarına gelince tam tersi...Benim kv benim yuvamı yıkmaya çalışırken kendi yuvası yıkılmasın diye damadına, kızının kv sine öyle şeyler yapıyor ki ağzım açık kalıyor. Damadın sevdiği yemekler, annesini ağırlamalar, yalakalıklar...Ha bu arada benim ailemle küs :)

Ama kendi kızlarına gelince tam tersi...Benim kv benim yuvamı yıkmaya çalışırken kendi yuvası yıkılmasın diye damadına, kızının kv sine öyle şeyler yapıyor ki ağzım açık kalıyor. Damadın sevdiği yemekler, annesini ağırlamalar, yalakalıklar...Ha bu arada benim ailemle küs :)
Ben yurtdışındayım görümcemde, izne birlikte gidiyoruz, görümcemde hepberaber kv lerde kalıyoruz çünkü onlar kızlarını özlüyor, ben duvardeliğinden çıktım çünkü... neyse birgün kv ye dedimki anne bana yardım ette çorbalık hamur keselim kış için, bana bir bağırdı yapamam edemem kolum ağrıyor! Kp geldi beni şikayet etti, bir doz fırçada ondan yedim sustum, hafta sonu gezmeye gittim , geldiğimde görümcemle birlikte çorba kesiyorlardı:) , kolay gelsin dedim ve odama gittim:). Konuştuklarında gelinlerimizi kızımızdan ayırmayız derler...

Oğlunun da yuvası yıkılacak bu nasıl mantık anlamadım akılsız kv

Ben yurtdışındayım görümcemde, izne birlikte gidiyoruz, görümcemde hepberaber kv lerde kalıyoruz çünkü onlar kızlarını özlüyor, ben duvardeliğinden çıktım çünkü... neyse birgün kv ye dedimki anne bana yardım ette çorbalık hamur keselim kış için, bana bir bağırdı yapamam edemem kolum ağrıyor! Kp geldi beni şikayet etti, bir doz fırçada ondan yedim sustum, hafta sonu gezmeye gittim , geldiğimde görümcemle birlikte çorba kesiyorlardı:) , kolay gelsin dedim ve odama gittim:). Konuştuklarında gelinlerimizi kızımızdan ayırmayız derler...

Tabi tabi, köle olduğun sürece geçerli o laf. Eski saf ben değilim sayelerinde maalesef asla kendi kızı gibi olamaz, olmasın da zaten.

o çorbalıktan sizede verdi mii ?? :)

Oğlunun da yuvası yıkılacak bu nasıl mantık anlamadım akılsız kv

Onlara göre elini sallasa ellisi oğluna, benim adım "dul" a çıkacak, mantık bu.

Kv benim yanımda oğluna (kp, görümce ve eşi de vardı) "oğlum bu aralar pek üzgün mahzunsun, evlendiğinizde mutluydun, bari sana yeni bir gelin alayım da mutlu ol" demiş bir insan.

Onlara göre elini sallasa ellisi oğluna, benim adım "dul" a çıkacak, mantık bu.

Kv benim yanımda oğluna (kp, görümce ve eşi de vardı) "oğlum bu aralar pek üzgün mahzunsun, evlendiğinizde mutluydun, bari sana yeni bir gelin alayım da mutlu ol" demiş bir insan.
Allah öyle şeyler gösterir ki dünya neymiş görür biz düşünürüz de başımıza neler gelir

X