Çok güzel ve eğlenceli bi konu olmuş.. Konu sahibesini kutluyorum 98 sayfanın tamamını okudum güzel fikirmiş böyle bi konu..
Bazı arkadaşların yaşadıkları çok üzücüydü sabır diliyorum herkese..
Benim böyle anılarım yok kayınvalidemle ilgili.. Aklıma gelirse bişeyler paylaşırım burada..
Bende bir tane daha anlatmak istiyorum.
Kayınvalidem ve ben benim evimde beraber kalacağız akşam balkonda çay sefası yapıyoruz sohbet ediyoruz o sırada balkonuma ektiğim çiçeklerimi anlatıyorum. ( çiçekleri çok severim sürekli alırım ve benim çiçeklerime dokunmayı kimseye tavsiye etmem)
Ben : anne çiçekleri tohumdan ekmiştim bak fidan oldu bir kaç güne açarlar herhalde renkleri ne olacak acaba çok merak ediyorum,.
Kv: sen kendin mi ektin bunları
B: evet çok güzel dimi
Kv: hı.
Sabah olur kayınvalidem mutfakta uğraşıyor ben içeri girdim hevesli hevesli balkona çıktım çiçeklerime bakacağım ya birde ne göreyim çiçeklerimin yerinde soğan ekilmiş ben şok
B: ben çiçeklerime ne oldu?
Kv: soğan yeriz diye soğan ektim
B: çiçeklerime ne oldu ?
Kv: kıh kıh kıh soğanı severim ya ben
B: çiçeklerimi söktün mü ? ( benim jeton yeni düşüyor çünkü ben bildiğiniz şok geçirdim )
Kv: bir şey olmaz .
Ben bundan sonrasında konuşmuyorum balkona çıkıyorum ve hırsla o soğanları söküp çöpe atıyorum tabi ki gözlerim ona çok şey anlatıyor . Ama kayınvalidem hala gülüyor. Eşime mesaj atıyorum annen çiçeklerimi söküp yerine soğan ekmiş ve karşımda gülüyor diyorum eşim ben sana daha güzellerini alırım ne olur bir şey yapma diyor :18: bir şey yapma ihtimalim yüksek çünkü sinirliyimdir anında parlarım ve kayınvalidem sürekli çok sinirli oğlum diye beni şikayet eder ve bir şey yapmadığını söyler .
O an kendimden beklenmeyecek şekilde sabırlı davrandım kayınvalidem bana sabretmeyi öğretti
ayy bide karşınızda gülüyor bişi olmaz diyor ben sinirden patlardımm o an napardım bilmiyorum yani
iyi sabretmişsiniz
Ya bütün bu olayların yaşanmış olmasına rağmen bir kaç gün önce bana yine soğan ekelim senin balkona diyor kendinde de var balkon çok seviyorsan ek saksıda yetişen soğan ihya edecek sanki bir değişik insan işteayrıca bunlar benim sabredebilmiş dialoglarım daha neler var neler
kaynana ile oturmadayız.kadınlar falan var.
navigasyon cihazı sohbet konusu oldu. kadınlar navigasyon cihazından söz ediyor.
benim kaynana da hava atmakmıdır amacı bilmem ama. kadınların içinde bana dedi ki:
Ö...ın da (eşim) navigasyon u var dimi???
(bu arada bizim arabamız falan yok)
kadınların içinde ben de aynen şöyle dedim:
anne Ö... neresine takacak navigasyonu????
Kaynanam ve kadınlar:
benimki kısa ve özz :)) simit sarayından simit aldık eşimle kaşarlı eve geldik yedik birazıda kaldı kv:nie bu boş şeylere para verirsiniz kim bilir içine ne peyniri koyuyolar bende: ee sende peyniri pazardan alıon içinde ne var bilionmu sanki evde kendin yapıon peyniri hemen cvp gelir KONUŞMAAA:)))
Hemen bende kaynanamdan incilerimi yazayım.
1 yıllık evliydik, bayrama kayınvaldeme kalmaya gitmişiz.
KV: Ben aslında oğluma memleketten kız bakıyodum ama o seni istedi, bizde ee iyi tamam dedik! (Biz eşimle üniversitenin başından beri birlikteyiz, evlendiğimizde 8 yıldır görüşüyorduk)
Ben: Yani sen ben varken ona kızmı bakıyodun? Benim varlığımı bile bile!
KV: Ee ama ben seni tanımıyodumki.
Ben: Ama yıllardır beni biliyordun, sana anlatıyordu beni, resmimi gösteriyordu, evlenmek istediğini söylüyordu. Sen bunlara rağmen ona kızmı bakıyordun.
KV: Ama ben devam edeceğini bilemedim. Heralde ayrılırlar biter, ben burdan kız bakayım dedim. Ama oğlum istemedi. Olsun o mutlu olsunda farketmez.
yani evet aslında ilk evlendiğimiz zaman ben de hep böyle düşünüyodum anlayış gösteriyo diye ama baktım ki kadın bütün hayatımı ne yapacağımı özel günlerimizde evde mi yicez dışarda mı yicez, memlekete ne zaman gitcez,ne zaman gelcez,ne zaman ev alcaz,ne zaman bulunduğumuz evden taşıncaz,kılık kıyafetim nasıl olacak,evimize kaçta gircez,arabamızı ne zamn satcaz yenisini alcaz,hatta kime satcaz ....gibi birçok şeyi yani benim özel hayatımı bile ne zaman cinsellik yaşayacağımı bile düzenlemeye kalkınca ben de artık böyle şeylerden de rahatsız olmaya başladım...
yok canım bende seninle aynı fikirdeyim. inşallah benimde bi bebeğim olursa kimselere karıştırmıycammmmya bnm kayınvalidem çocuk bakıyo bi de şu anda..gitmiş annesi babası yokken çocuğun saçını kesmiş kendi kafasına göre...ben o çocuğa annelik yapıyorm keserim tabi ne istersem yaparım diyo,düşün artık kendi torunu olsa neler yapar..ben gelemem böle şeylere..bu çok büyük bi olay değil mi ya ben mi çok abartıyorm kaynanama kinlenmişim de herşeyi abartıyor muyum
benim kaynana pek konuşmaz. daha doğrusu pek bir araya gelemeyiz belkide ondandır
ben size eltimin geçen hafta neler yaptığını anlatayım.
ben pazar günü için bizim eve hiç gelmeyen kaynımı çağırdım. o da sen iste yengecim tabi gelirim dedi.
meğer bizim elti yıllardır çağırıyomuşta adam gelmiyomuş bi türlü
hatta dedim kaynanamda gelsin onu da görmüş olurum (uzak oturduğumuz için pek gelmez kendisi)
yok yok o hiç gelmez şimdi dedi, kaynanamda gelirim tabi kızım dedi iyice mors oldu
Sonra bu çok güzel bi plan kurdu bana.
Cumartesi akşamına evime misafir çağırttı hemde pata küte geldiler bişey hazırlayamadım sinir oldum
ÜStelik evde pislik içinde kaldı. Sonra ben salak kafamla bide bunları (eltim, onun kardeşi, kaynım, 2 çocuk) kahvaltıya çağırmazmıyım mal gibi? Nasıl oldu bende anlamadım. sabah bi baktım bizimki kapıda. Aaaaahh ahhhhhh kadın tank mübarek yaaa.
sabah sabah bi telaşa girdim ben. bi yandan bunlara kahvaltı hazırladım ağır ağır yaptılar ortalığı tekrar pislediler. saat oldu 12 ben hala kaynanama hazırlık yapıcam. Sonra nooldu dersiniz?
Bizimki elinin hamuruyla pat diye gelen kaynanamları karşıladı bi güzel.
Bende ortada hiç bişey yapamayan gelin modunda kaldım öylece
Kaynanamda diyoki daha evi süpürmemişsiniz beni niye çağırdınız
Neyse aradan iki saat sonra hazırlıklar tamamlandı ve sofradayız.
kv: aaa bu kurabiye ne güzel olmuş ... sen yaptın dimi (eltime söylüyo)
ben: :2:
o ağırdan ağırdan alması, evimi bilerek pis bırakması hepsi bana olan kıskançlığı yüzündenmiş meğer.
Eşim anlatınca farkettim kadının beni kıskandığını
ya çok salağım ya da çok safım
benim d benzer bir olay basima geldi. kv ve beraberinde esimin tüm akrabalarini davet ettim. bahsedecegim kisi de geldi. bu da akraba yasitiz. ayni ay evlendik. kendisi yemek yapmayi bilmez pek. ben de 30 kisilik yemek yaptim. sürekli cay koy demle falan hic oturmadim. mutfaga benle beraber geliyo tüm isi yapiyorum o dedikodu yapiyor. cok yoruldunuz kizlar diyorlar yok ne olacak afiyet olsun diyor. bana mutfakta yeter cay koyma artik dedi. iceri gittim caylari tazeliyecem. yine mi cay koymayi unuttun ben sana koy demedim mi diyo. benim evim de sanki bütün organizasyonu o yapti gibi bir hava yaratti.misafirin kizi cay döktü mutfaga gittim bez almak icn. kadina benim cok kizdigimi titiz oldugum icin sinir oldugumu söylemis. gecenin sonunda da kv. dem kiza bir övgü bir övgü. o kadar insani cagirmisim. ymekleri yapmisim. sabah 3'e kadar oturmadim. sonuc" bunu söyle yapsadin, sunu böyle yapsaydin... neyse artik zamanla ögrenirsin "
ek: ya aslinda aram iyi kv. le simdi safligima cok gülüyorum
sinir oluyorum o tip insanlara yaa. nasılda herşeyin üstüne konuveriyolar birden
sen böyle koşturmaktan iki dakka totonun üstüne oturamazsın, ama kimsenin bi şeyinde olmaz afedersin
bu gibi durumlarda oturur herkes gidince bi güzel ağlarım
eşimde teselli eder, bırak sen herkesi, benim gözümde bitanesin bitane der
ama yinede ben üzülmeye devam ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?