• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Kizlaaaar konu sahibinden taze taze :1:

Kaynanam bugun Aya Yorgi kilisesine gitti 23 nisan diye dilek mi ne dileniyormus neyse onu iskeleden almaya gittik basladi anlatmaya:

K: Amaan ne kadar kalabalikti ayak basacak yer yoktu hic bu kadar kalabalik gormemistim burayi. Ama en kotusu ne biliyor musun? Hristiyandan cok musluman vardi.

B: Ama anne sen de gittin

K: Sen benim musluman oldugumu nereden biliyorsun :53:

B: Sen oyle diyorsan dogrudur :52:

Eskiden olsa ilk soruyu dahi soramazdim artik soyluyorum cok daha iyi hissediyorum kendimi :23:
hahahaha süper diyalog :9:
kaynanaya bak yaa hem kiliselerde geziyo hem laf ediyo

genel olarak okudum yazdıklarınızı,hem güldüm hem düşündüm,hem üzüldüm...bu gelinlerin başına gelmeyen kalmıyo yahu:) benim kaynanamla gözle görülür sorunlarım yok,herkes te bilir gayet mesafeliyizdir ama bu mesafeye rağmen bana laf sokmuyo değil...

ben İstanbulun avrupa yakasından anadolu yakasına geldim evlenince..tabi benim bütün eş dost arkadaş karşıda kaldı..eşim de pek izin vermez tek başıma bi yerlere gitmeme ki zaten karşıya gidene kadar gün bitiyo...ben öyle günlerce evde otururum anca eşimin izin gününde akşama doğru bi alışveriş merkezine gider 1 saat dolaşır geliriz..gündüz de kayınvalidemlerde oluruz..yine öyle bi gündü..kv yemek hazırlıyo bende eşime dedim çok sıkıldım azcık çıkalım geç olmadan..bi kaç saat önce de kendi annemle konuşmuştum telde,kv sormuştu nasıllarmış napıyolarmış diye bende iyilermiş babamla dışardalarmış dedim..kv bunu duydu yaa bana da hemen annene mi özendin diyo:(

bana takıl evde sıkılıyosan biz hergün geziyoruz çok eğleniyoruz dedi..geziyoruz dediği de kız kardeşi abilerinin eşleri falan gün yapıyolar..bende ev gezmesini sevmiyorum zaten bütün gün evdeyim dört duvar dedim sen insanları sevmiyosun diye laf sokuyo yine,mesafeliyim yaa..

daha neler var neler anlatırım birazdan sinirlerim bozuldu yine :43:

benimde eltim var başımda sağolsun aynı kaynanan gibi. ne zaman annemlere gitsem, ooo hep annenlerdesin bakıyorum çok sık gidiyosun falan.
şimdi sanane diycen olmıycak ya sabır çekiyosun mecburen
o da aynı seninki gibi çok sıkılıyosan gel benimle kadınlara oturmaya gidelim diyodu. ayyy acayip sıkılıyorum bende öyle oturmalarda. yok falancanın kızı naapmış, falancanın oğlu şurda görünmüş, ne zaman çocuk yapıyosun, yaşın geçiyo vs vs vs insanı çileden çıkartıyolar :52:

benimde eltim var başımda sağolsun aynı kaynanan gibi. ne zaman annemlere gitsem, ooo hep annenlerdesin bakıyorum çok sık gidiyosun falan.
şimdi sanane diycen olmıycak ya sabır çekiyosun mecburen
o da aynı seninki gibi çok sıkılıyosan gel benimle kadınlara oturmaya gidelim diyodu. ayyy acayip sıkılıyorum bende öyle oturmalarda. yok falancanın kızı naapmış, falancanın oğlu şurda görünmüş, ne zaman çocuk yapıyosun, yaşın geçiyo vs vs vs insanı çileden çıkartıyolar :52:

Bu hakkı vermemelisin insanlara. Çünkü ne kadar izin verirsen hep biraz daha ileri gidiyorlar.

Bir daha annenlere gittiğinde laf söylerse "evet çok sık gidiyorum biliyorsun kendisi annem olduğu için" dersin. Ama ben olsam "ooo bakıyorum anneme gitmem birilerini rahatsız etmiş neden acaba" deyip gülerim dalga geçer gibi. :1:

Herkes yerini ve haddini bilecek. Bilmiyorlarsa da bildirmelisiniz.

Bu hakkı vermemelisin insanlara. Çünkü ne kadar izin verirsen hep biraz daha ileri gidiyorlar.

Bir daha annenlere gittiğinde laf söylerse "evet çok sık gidiyorum biliyorsun kendisi annem olduğu için" dersin. Ama ben olsam "ooo bakıyorum anneme gitmem birilerini rahatsız etmiş neden acaba" deyip gülerim dalga geçer gibi. :1:

Herkes yerini ve haddini bilecek. Bilmiyorlarsa da bildirmelisiniz.

kadın kurmalı saat gibi yaa eşimle ben ne zaman kaçta çıktık, nerden kaçta geldik hepsini biliyo maaşallah.
aynen canım herkes haddini bilmeli. zaten daha mesafeliyim artık :46:
şu laf sokmayı da öğrenmem gerekiyo bian önce :9:

kadın kurmalı saat gibi yaa eşimle ben ne zaman kaçta çıktık, nerden kaçta geldik hepsini biliyo maaşallah.
aynen canım herkes haddini bilmeli. zaten daha mesafeliyim artık :46:
şu laf sokmayı da öğrenmem gerekiyo bian önce :9:

Onu zamanla öğreneceksin :1: Ben de ne zaman laf sokmayı becermeye başladım bilmiyorum. Ama farkettiğim birşey var ki çoğunlukla gerçek olanı söylediğim zaman laf sokmuş gibi oluyorum :51:

Bir keresinde de eşimin amcası kaynıma dövme yaptırmaması için nasihatte bulunuyor. Gusul alamazsın hem çok günah Allah lanetler vs. Ama böyle kendinden emin bir şekilde. Herkes hacı der zaten. Ben de dedim ki "bu anlattıklarını h..... 'ye de anlattın mı? (kendisi kızı oluyor ve vücudunda bir çok dövmesi var). Ama tamamen merak için sormuştum yoksa laf sokmak falan değil niyetim ortamda da bir sürü büyük var zaten. Bunun eli ayağı birbirine dolandı ehöm işte o evlendikten sonra yaptı evlendikten sonra kocasına günahı falan... Aslında daha nişanlı bile değildi yaptırdığında neyse uzatmak istemedim. Eve gelince eşim dedi ki "offfff hatun amcama lafı nasıl koydun öyle" Nasıl yani dedim ne lafı "İyi laf soktun haketmişti zaten aferin benim karıma" :52:Ama benim jeton sonradan düştü tabi. :9:

Onu zamanla öğreneceksin :1: Ben de ne zaman laf sokmayı becermeye başladım bilmiyorum. Ama farkettiğim birşey var ki çoğunlukla gerçek olanı söylediğim zaman laf sokmuş gibi oluyorum :51:

Bir keresinde de eşimin amcası kaynıma dövme yaptırmaması için nasihatte bulunuyor. Gusul alamazsın hem çok günah Allah lanetler vs. Ama böyle kendinden emin bir şekilde. Herkes hacı der zaten. Ben de dedim ki "bu anlattıklarını h..... 'ye de anlattın mı? (kendisi kızı oluyor ve vücudunda bir çok dövmesi var). Ama tamamen merak için sormuştum yoksa laf sokmak falan değil niyetim ortamda da bir sürü büyük var zaten. Bunun eli ayağı birbirine dolandı ehöm işte o evlendikten sonra yaptı evlendikten sonra kocasına günahı falan... Aslında daha nişanlı bile değildi yaptırdığında neyse uzatmak istemedim. Eve gelince eşim dedi ki "offfff hatun amcama lafı nasıl koydun öyle" Nasıl yani dedim ne lafı "İyi laf soktun haketmişti zaten aferin benim karıma" :52:Ama benim jeton sonradan düştü tabi. :9:

:9::9::9::9: bu çok iyiymiş yaaa
dediğin gibi gerçekleri söyleyince laf sokmuş gibi oluyo hee. sinir oluyorum böyle insanlara yaa. kendi çoluğu çocuğuna bakmadan milletinkine laf yetiştirirler. önce dönde bi kendine bak dimi. benimde öğrenmem lazım en yakın zamanda
bende seni tebrik ediyorum iyi yakalamışın :46::46:
bi de şu hafızama bişeyler yapabilsem ne güzel olur yarabbim duy sesimi
ne zaman eşimle ya da başka biriyle tartışsam takır takır bana önceden şöyle yapmıştın, şu zamanda şunu demiştin falan takır takır söylüyolar. özellikle eşim (kendisine fil hafızalı derim) hiç bişeyi unutmaz sağolsun. kelimesi kelimesine pataküte çarpar suratıma. bende böyle avanak apdi gibi kalırım karşısında. insanın hatırlayıpta kendini savunamaması ne kadar kötü bişey yaa :ssz: sonra aklıma geliyo ama iş işten geçiyo artık

:9::9::9::9: bu çok iyiymiş yaaa
dediğin gibi gerçekleri söyleyince laf sokmuş gibi oluyo hee. sinir oluyorum böyle insanlara yaa. kendi çoluğu çocuğuna bakmadan milletinkine laf yetiştirirler. önce dönde bi kendine bak dimi. benimde öğrenmem lazım en yakın zamanda
bende seni tebrik ediyorum iyi yakalamışın :46::46:
bi de şu hafızama bişeyler yapabilsem ne güzel olur yarabbim duy sesimi
ne zaman eşimle ya da başka biriyle tartışsam takır takır bana önceden şöyle yapmıştın, şu zamanda şunu demiştin falan takır takır söylüyolar. özellikle eşim (kendisine fil hafızalı derim) hiç bişeyi unutmaz sağolsun. kelimesi kelimesine pataküte çarpar suratıma. bende böyle avanak apdi gibi kalırım karşısında. insanın hatırlayıpta kendini savunamaması ne kadar kötü bişey yaa :ssz: sonra aklıma geliyo ama iş işten geçiyo artık

Aynısı bana da oluyor ama yapı olarak artık kinci biri olduğum için (sayelerinde) farketmeden aklıma geliyor. Ama bazıları gerçekten sırf laf sokayım diye kenarda biriktiriyor demek ki.

Benim halam da laf sokmayı çok sever. Bir gün annem anlatıyor genç kızlığında halamla da arkadaşmış babam onlara gezmeye gidermiş köyde kasalardan babama yatak yaparmış onu anlatıyor biz de gülüyoruz. Halam da ne alakaysa evlendikten sonra ama hiç gelmedin bize kocanı alırdın babanda yatardınız demez mi? :53:

Annem de, "senin ve kızlarının kanlayıp işeyip temizlemeden yüklüğe tıktığın çarşafların arasından temiz nevresim bulamıyorduk o yüzden orada yatmıyorduk" diyecekti ki halamın kaynanasının yanında olduğunu ve bizde misafirlikte olduklarını hatırladık. Hala değil ama kaynanası çok tatlı bir kadın ona ayıp olmasın dedik.

Aynısı bana da oluyor ama yapı olarak artık kinci biri olduğum için (sayelerinde) farketmeden aklıma geliyor. Ama bazıları gerçekten sırf laf sokayım diye kenarda biriktiriyor demek ki.

Benim halam da laf sokmayı çok sever. Bir gün annem anlatıyor genç kızlığında halamla da arkadaşmış babam onlara gezmeye gidermiş köyde kasalardan babama yatak yaparmış onu anlatıyor biz de gülüyoruz. Halam da ne alakaysa evlendikten sonra ama hiç gelmedin bize kocanı alırdın babanda yatardınız demez mi? :53:

Annem de, "senin ve kızlarının kanlayıp işeyip temizlemeden yüklüğe tıktığın çarşafların arasından temiz nevresim bulamıyorduk o yüzden orada yatmıyorduk" diyecekti ki halamın kaynanasının yanında olduğunu ve bizde misafirlikte olduklarını hatırladık. Hala değil ama kaynanası çok tatlı bir kadın ona ayıp olmasın dedik.

halada maaşallah yani denir mi öyle şey yaaa
yalnız anneni tebrik ettim dişli kadın vesselam :46::46:
zaten ne olduysa şu kinciliği bıraktığımdan sonra oldu. bırakmıyom işte bırakmıycam bundan sonra hıh :9:

halada maaşallah yani denir mi öyle şey yaaa
yalnız anneni tebrik ettim dişli kadın vesselam :46::46:
zaten ne olduysa şu kinciliği bıraktığımdan sonra oldu. bırakmıyom işte bırakmıycam bundan sonra hıh :9:

Halam öyle maalesef. Kendi görümcem yok ama sırf annem için görümce diyalogları diye bir konu açacağım :1:

Bir keresinde halam kocasıyla kavga etmiş, boşanacakmış, iki kızını da aldı geldi. Hani üzgün ya annem herşeyini yaptı dört dörtlük yemekleri kıyafetleri vs. Bi yerden kalkıp başka bi yere yatmalar falan...

Babama demişki bir gün "Z.......(annem) bugün saat 11 de kalktı bizde o saate kadar aç oturduk bunda sonra sabah erken kalksın da bize kahvaltı hazırlasın."

Babamda "valla ben işten eve evden işe giden biriyim burası z....'nin evi. O ne zaman isterse sofrayı kurar o zaman yersiniz, yok kurmazsa yemezsiniz. Hem kaç gündür buradasın misafirliğin mi kaldı kalkıp sen niye hazırlamadın bir gün de hazır kahvaltıya kalksın z.... Hem kocanı arıyorum yarın gelip alsın adamın bi suçu yok zaten tamamen senin cazgırlığın :52::52::52:

Halam öyle maalesef. Kendi görümcem yok ama sırf annem için görümce diyalogları diye bir konu açacağım :1:

Bir keresinde halam kocasıyla kavga etmiş, boşanacakmış, iki kızını da aldı geldi. Hani üzgün ya annem herşeyini yaptı dört dörtlük yemekleri kıyafetleri vs. Bi yerden kalkıp başka bi yere yatmalar falan...

Babama demişki bir gün "Z.......(annem) bugün saat 11 de kalktı bizde o saate kadar aç oturduk bunda sonra sabah erken kalksın da bize kahvaltı hazırlasın."

Babamda "valla ben işten eve evden işe giden biriyim burası z....'nin evi. O ne zaman isterse sofrayı kurar o zaman yersiniz, yok kurmazsa yemezsiniz. Hem kaç gündür buradasın misafirliğin mi kaldı kalkıp sen niye hazırlamadın bir gün de hazır kahvaltıya kalksın z.... Hem kocanı arıyorum yarın gelip alsın adamın bi suçu yok zaten tamamen senin cazgırlığın :52::52::52:

harika yaa baban süpermiş :9::9::9:
utanmaza bak bide abisine laf söylüyo. yengenden istiycene kalk kendin hazırla dimi yok olur mu hiç
babanda ne güzel korumuş anneni yaa maaşallah çok güldüm :1:
benim annemede babannem, halam, amcam komple birlik olup çektirmişler yaa
o yüzden hiç sevmem baba tarafını :41: babamda sağolsun canı sağ kalasıca gelmiş 60 küsür yaşına, daha yeni yeni annemin kıymetini anlamaya başladı

harika yaa baban süpermiş :9::9::9:
utanmaza bak bide abisine laf söylüyo. yengenden istiycene kalk kendin hazırla dimi yok olur mu hiç
babanda ne güzel korumuş anneni yaa maaşallah çok güldüm :1:
benim annemede babannem, halam, amcam komple birlik olup çektirmişler yaa
o yüzden hiç sevmem baba tarafını :41: babamda sağolsun canı sağ kalasıca gelmiş 60 küsür yaşına, daha yeni yeni annemin kıymetini anlamaya başladı

Bu saatten sonra anlamasa da olurdu... :19:

Bu saatten sonra anlamasa da olurdu... :19:

zaten hala tam anlamıyla anlamış sayılmazda naapsın kadın işte 40 yıllık evliler bu saatten sonra napim diyo
ben anneme her zaman söylerim. asla yanlız değilsin annecim kızların hep yanında deerim
hatta eşimde seve seve bakar anneme sağolsun :16:

zaten hala tam anlamıyla anlamış sayılmazda naapsın kadın işte 40 yıllık evliler bu saatten sonra napim diyo
ben anneme her zaman söylerim. asla yanlız değilsin annecim kızların hep yanında deerim
hatta eşimde seve seve bakar anneme sağolsun :16:

Ne güzel çoçuklarından bari gülmüş yüzü...

kaynanamla laf olsun dıye bırbırımıze fıncandan fal bakıyoruz..
o bana bakarken;
senın fıncanında uzuuuuun boylu bı hayvan var dedı..

bende gülerek eşimde uzun boylu olduğundan aaa,kocamdır o dedım..

kaynanam;cadııııııı (gülerek) sen benım oğluma hayvan mı dıyosun kız(hala guluyor)

bende gülerek anne uzun boylu dedın ya napim fln..

bızımkı bı kac gördüğü seyıde soyledıkten sonra aldı fıncanları mutfağa götürdü..

bıraz sonra hüngür hüngür aglıyarak geldı..
sen benım oğluma nıye hayvan dedın?
ne hayvanlığını gördün?
elını sıcak sudan soğuk suya sokmuyor senın..

anne o senın oğlunsa benımde kocam,nıye hayvan dıyımona..sen uzun boylu dedın dıye aklıma o geldı hemen(ben sok oldum,baskada diyecek bıse bulamadım)

ogun bugundur,ona karsı cok temkınlıyım,at desem esek anlıcak..

kaynanamla laf olsun dıye bırbırımıze fıncandan fal bakıyoruz..
o bana bakarken;
senın fıncanında uzuuuuun boylu bı hayvan var dedı..

bende gülerek eşimde uzun boylu olduğundan aaa,kocamdır o dedım..

kaynanam;cadııııııı (gülerek) sen benım oğluma hayvan mı dıyosun kız(hala guluyor)

bende gülerek anne uzun boylu dedın ya napim fln..

bızımkı bı kac gördüğü seyıde soyledıkten sonra aldı fıncanları mutfağa götürdü..

bıraz sonra hüngür hüngür aglıyarak geldı..
sen benım oğluma nıye hayvan dedın?
ne hayvanlığını gördün?
elını sıcak sudan soğuk suya sokmuyor senın..

anne o senın oğlunsa benımde kocam,nıye hayvan dıyımona..sen uzun boylu dedın dıye aklıma o geldı hemen(ben sok oldum,baskada diyecek bıse bulamadım)

ogun bugundur,ona karsı cok temkınlıyım,at desem esek anlıcak..

Ahhhaa aynı bizimkisi :9:

Bir gün sıradan bir espri yapar, hep beraber güleriz. Sonra o espriyi ben yaparım, sen ne demek istiyorsun olur. Öööyle geçinip gidiyoruz.

selam kızlar topiği yeni keşfettim bende kendi kendime söleniyorduuummm :1: tek ben değilmişim meğer ! bende bir yıllık evliyim kayınvalidemle aynı sokaktayızzz ilgisinden bıktırdılar artıık her hergün onlara gitmemi isterler bugün aradı
NABIYON KIZ HİÇ ARAMIYORSUN YA GELMEDİN BUGÜN SABAH ARADIK AÇMADIN !
( DAHA DÜN ORADAYDIM )
DUYMAMIŞIM EVDEYİM TEMİZLİK FALAN YAPIYORUM ...
GELMİCEN Mİ?
YOK GELMEM BUGÜN
NEDEN ?
İŞİM VAR ...
EEE İYİ ÖLE OLSUN ve telefon kapatılır kesin hemen kayınpederime şikayete bşlanmıştır birazdanda yemek yemeye çağırırlar boğuyolar artık !:27::27::27:

selam kızlar topiği yeni keşfettim bende kendi kendime söleniyorduuummm :1: tek ben değilmişim meğer ! bende bir yıllık evliyim kayınvalidemle aynı sokaktayızzz ilgisinden bıktırdılar artıık her hergün onlara gitmemi isterler bugün aradı
NABIYON KIZ HİÇ ARAMIYORSUN YA GELMEDİN BUGÜN SABAH ARADIK AÇMADIN !
( DAHA DÜN ORADAYDIM )
DUYMAMIŞIM EVDEYİM TEMİZLİK FALAN YAPIYORUM ...
GELMİCEN Mİ?
YOK GELMEM BUGÜN
NEDEN ?
İŞİM VAR ...
EEE İYİ ÖLE OLSUN ve telefon kapatılır kesin hemen kayınpederime şikayete bşlanmıştır birazdanda yemek yemeye çağırırlar boğuyolar artık !:27::27::27:

ayyy vıç vıç vıç insana afakanlar basıyo :52::52:
bende işsizken eltim sağolsun 7/24 birbirimize gidip gelelim istiyodu
Allahtan iş buldum da artık çok nadir görüyorum kendilerini :32::64:

Back