• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

2010 Ağustosta evlendik. Hem çalışıp hem de açıköğretim olduğu için okulu biraz geç bitirdi. Zaten kısa dönem yapıyor 1 ay civarı birşey kaldı. Ben de istiyorum da bakalım. Rabbim aratmasın.

Amin cnm aratmasınn :54:

Kizlar konuyu okuyunca bende bi diyalog paylasmak istedm ne zaman beraber disari bir yere gitsek dondugumzde apartmandaki konusma esim " anne aciktim ne yemek yaptin"
Kv "oglum bn yemek yapmadm"
Esim bana doner " cnm sen ne yaptin"
Bnde " cnm disarida olacaz diye yapmadm"
Kv "bizde dunden ...... yemegi vardi kamelya indir isit gelelm yiyelim"
Esim " anne hani yemek yoktu?"
KV " DUN YAPMISTIM BUGUN YEMeK YAPMADM"
Hic bir zaman gelin bizde yiyin demez indirn gelelm yiyelim

Kizlar konuyu okuyunca bende bi diyalog paylasmak istedm ne zaman beraber disari bir yere gitsek dondugumzde apartmandaki konusma esim " anne aciktim ne yemek yaptin"
Kv "oglum bn yemek yapmadm"
Esim bana doner " cnm sen ne yaptin"
Bnde " cnm disarida olacaz diye yapmadm"
Kv "bizde dunden ...... yemegi vardi kamelya indir isit gelelm yiyelim"
Esim " anne hani yemek yoktu?"
KV " DUN YAPMISTIM BUGUN YEMeK YAPMADM"
Hic bir zaman gelin bizde yiyin demez indirn gelelm yiyelim

Neden acaba? Mutfağının dağılmasından falan mı korkuyor acaba?

çok iyi anlıyorumev üstüne ev kuırulmaz.Allah yardımcınız olsun.madem tek kalamıyodurdu oğluna lafını geçirek başka şehre göndermeseydi.öz oğluna lafı geçmiyor ama geline gelince sen mecbur değilsin onunla yaşamaya.şu var ama eşinin hatrı için tabi önce Allah rızası için ona destek olmalısın ki eminim öyle yapıyorsun.çünkü bi sen bizde bi biz sende kalırız demişsin.sanırım olayı abartmış kayınvaliden.bence hiç eşini araya sokmadan al karşına konuş.kalsın kendi evinde.sen kendi düzeninden olma.haftada bikaç kez ziyaret edersiniz olur biter.

ya işte bnm canımı sıkan da bu tam olarak...:emir_bebek:bekar oğlu var sonuçta,,başka çocuğu olmasa laf etmezdm razı olurdm kaderim derdim,ama bu bnm kaderim deil onların bana biçtikleri hayat..yok cnm senin iki oğlun sağda solda hayatını yaşasın ,fink atsınlar ben senle yaşıyım..yok öle üç kuruşa beş köfte..herkes yerini bilsin..
öz oğluna gitme deseydi o çocuk gitmezdi zaten,,annesinin sözünden çıkmazdı..ama git dedi oğlum git,nasılsa bi salak var burda..töbe töbe..çok olaylar yaşadk cnm yok kalamıyomuşşş.bisürü kötü şey söyledik birbirimize.anlamıyo olmadı,gitmiyo da defolup oğlunu yanına.....en sonunda böle bi yöntem buldum napayım...artık bezerim deen sonunda razı olurum birlik olmaya diye mi bekliyo bilmiyorm...ama yooookkk...ayrıyken bile ne kadar canımı sıktı,üzdü.birlik olsak napar allah bilir.

bn de çok uzak kalmışım yaaa..ne çok sayfa geçmiş iki saat gittim :)
ayy sevgi gerçekten seninki de ayrı bela imiş ya allah yardımcın olsun,allah razı olsun ne iyi gelinsinn(tabi bunu bi de kaynanana sorsak :) )

bn de çok uzak kalmışım yaaa..ne çok sayfa geçmiş iki saat gittim :)
ayy sevgi gerçekten seninki de ayrı bela imiş ya allah yardımcın olsun,allah razı olsun ne iyi gelinsinn(tabi bunu bi de kaynanana sorsak :) )

Ona sorsanız suratsızın (benle uğraştığında bile güleryüzlü olacağım) geçimsizin (hakaretlerine dayanmam lazımdı) tekiyim. İşte oğlu istemişte onlar da saygı duymuş gibi bir hava var ortada. Ama umurumda değil. Eşim kıymetimi biliyor ya o bana yeter :16:

Ona sorsanız suratsızın (benle uğraştığında bile güleryüzlü olacağım) geçimsizin (hakaretlerine dayanmam lazımdı) tekiyim. İşte oğlu istemişte onlar da saygı duymuş gibi bir hava var ortada. Ama umurumda değil. Eşim kıymetimi biliyor ya o bana yeter :16:

bütün gelinler öyle zaten ...
eşinden allah razı olsun..elhamdülillah bnm eşim de çok anlayışlı,annesinin yaptıklarını görüyo..bi de bazı eşler var annesi için eşini ezen döven söven...eşim anlayışlı olmasa zaten ben de heralde sürdüremezdim

Doğum yaptım birgün sonra kayınvalidemle aramdaki telefon konuşması

kv: hayırlı olsun kızım
ben: teşekkür ediyorum anne
kv:sezeryan olmuşun kızım
ben: evet anne kızım terti mecbur
kv:biraz sıksaydında normal doğum yapsaydın kızım
ben: neremi sıksaydım anne
Kv:neyse ikinciye normal yaparsın
ben: ikinciye sıkarak yaparım inşallah anne
:37:

eşime verdim telefonu hoporlör açık
Kv: neden sezeryan yaptırdın özel hastaneye okadar para verdiniz.sıksaydıda normal olsaydı
eşim:aaa sıkarak normal doğumdamı var anne,biz bilmiyorduk doktorda söylemedi
kv:ters diye işlerine geldi doktorlarında hemen ameliyat ettiler
eşim neyse anne sağlıklı olsunlarda önemli değil

telefon kapandı.eşim canım sıkarak doğum varmış doktor bize söylemedi bilseydik öyle doğum yapardın.
ben:ay çıldıracağım dikişlerime birşey olacak şimdi annen kendi kendine sıkarak çatır çatır doğur dedi anlamadın mı yahu.
eşim:ney yokmu yani böyle doğum
ben:saçımı başımı yolacağım şimdi ben ne dertteyim annen ne dertte(bu arada annem ve ablam var yanımda onlarda şok içinde bize bakıyorlar)
:52::52::52::52:

Kv: neden sezeryan yaptırdın özel hastaneye okadar para verdiniz.sıksaydıda normal olsaydı

telefon kapandı.eşim canım sıkarak doğum varmış doktor bize söylemedi bilseydik öyle doğum yapardın.
ben:ay çıldıracağım dikişlerime birşey olacak şimdi annen kendi kendine sıkarak çatır çatır doğur dedi anlamadın mı yahu.
ben:saçımı başımı yolacağım şimdi ben ne dertteyim annen ne dertte(bu arada annem ve ablam var yanımda onlarda şok içinde bize bakıyorlar)

:1::1::1::1::1::1::1::1::1:

ayyyyy bu coookkk komik bende oglumu yeni dogurdum zaman sezeryanla gelmisim eve kv kp der ozamanlar yurtdisi tatilinde neyse aradilar oglum geldinizmi eve diye aramis esimde cok sukur evdeyiz anne dedi hepsi tek tek esime gecmis olsun gozun aydin dediler hicbiri benle konusmadan kapattilar bende cok icerlendim esime sitem ettim esimde tekrar aradi anne neden seraya gecmis olsun gozun aydin demediniz tabiki bende dinliyorum niye diyelimki oglum omu dogurdu benmi dogurdum anne dedi heee hanimcik gitti iki narkoz aldi uyuya uyuya dogum yapti onunda isine geldi ne ala memleket yemek yapma derdi yok temizlik derdi yok evde oglusumla kizimiz ac bakan eden yok bide ona diyecegiz gecmis olsun diye dedi :50:

birtane daha anlatayim gecen sene ablam kendi facesinden arkadasiyla yazismislar annem haric hepimiz uni mezunuyuz yazmis babaminda uzun yillar okudugunu belirtmis benim hicbirseyden haberim yok kv kp der buna kafayi takmislar birgun kvdem butun arkadaslarini toplamis bize geldi 3 konusundan biri universite bitirmis bos insanlar sen onca yil oku et kici kirik bir yazlik bir arsa al diye lafi babama getiriyor dahaaaa bir suru seyler bende ilk anlamadim kv neler neler dedikden sonra ayni bunun babasi butun anlatiklarim bunun babasi icindi dedi neyse arkadaslarinin yaninda tartismak istemeyen ben hic sevmem tek kelime edemedim ama kendimi sIKdim SIkdim onlar gitdikden sonra bir usume tuttu gitgide komaya girdim ambulans cagirmis esim hic bir sey hatirlamiyorum kalbimin ritmi yukselmis kendimden gecmisim esim cocuklari annesine birakmis pesimden gelmis neyse ben iyi oldukdan sonra ertesi gundu esim almaya geldi kv aradi yolda oglum gelini ver dedi tele bende aldim kiiiizzz sen ne nazlisin insan gripden hastanelik olurmu ayyyyy yazik oglusuma birde gitti senin gibi nazlidan cocuk yapti toplar artik seni hastaneden dedi esime uzattim al su tel sinirlerimi bozuyor bu kadin diye esimde anne ne dedin ne diyecem oglum grip olmus corba yapayimmi diyorum kizdi sana Verdi demis ben soklarda sonra bize cagirdim haykirdim yuzune karsi esimin yaninda :33:halen daha hep grip sendromundan bunlar diyor kadin yaaaaaa hic uzerine bile almadi yasadiklarimi ben tekrar hastanelik olmamla kaldim:19:

ayyyyy bu coookkk komik bende oglumu yeni dogurdum zaman sezeryanla gelmisim eve kv kp der ozamanlar yurtdisi tatilinde neyse aradilar oglum geldinizmi eve diye aramis esimde cok sukur evdeyiz anne dedi hepsi tek tek esime gecmis olsun gozun aydin dediler hicbiri benle konusmadan kapattilar bende cok icerlendim esime sitem ettim esimde tekrar aradi anne neden seraya gecmis olsun gozun aydin demediniz tabiki bende dinliyorum niye diyelimki oglum omu dogurdu benmi dogurdum anne dedi heee hanimcik gitti iki narkoz aldi uyuya uyuya dogum yapti onunda isine geldi ne ala memleket yemek yapma derdi yok temizlik derdi yok evde oglusumla kizimiz ac bakan eden yok bide ona diyecegiz gecmis olsun diye dedi :50:

Nasil yani? Bu olaydan sonra gorusmeye devam edebildiniz mi?

birtane daha anlatayim gecen sene ablam kendi facesinden arkadasiyla yazismislar annem haric hepimiz uni mezunuyuz yazmis babaminda uzun yillar okudugunu belirtmis benim hicbirseyden haberim yok kv kp der buna kafayi takmislar birgun kvdem butun arkadaslarini toplamis bize geldi 3 konusundan biri universite bitirmis bos insanlar sen onca yil oku et kici kirik bir yazlik bir arsa al diye lafi babama getiriyor dahaaaa bir suru seyler bende ilk anlamadim kv neler neler dedikden sonra ayni bunun babasi butun anlatiklarim bunun babasi icindi dedi neyse arkadaslarinin yaninda tartismak istemeyen ben hic sevmem tek kelime edemedim ama kendimi sIKdim SIkdim onlar gitdikden sonra bir usume tuttu gitgide komaya girdim ambulans cagirmis esim hic bir sey hatirlamiyorum kalbimin ritmi yukselmis kendimden gecmisim esim cocuklari annesine birakmis pesimden gelmis neyse ben iyi oldukdan sonra ertesi gundu esim almaya geldi kv aradi yolda oglum gelini ver dedi tele bende aldim kiiiizzz sen ne nazlisin insan gripden hastanelik olurmu ayyyyy yazik oglusuma birde gitti senin gibi nazlidan cocuk yapti toplar artik seni hastaneden dedi esime uzattim al su tel sinirlerimi bozuyor bu kadin diye esimde anne ne dedin ne diyecem oglum grip olmus corba yapayimmi diyorum kizdi sana Verdi demis ben soklarda sonra bize cagirdim haykirdim yuzune karsi esimin yaninda :33:halen daha hep grip sendromundan bunlar diyor kadin yaaaaaa hic uzerine bile almadi yasadiklarimi ben tekrar hastanelik olmamla kaldim:19:

Kendinizi sikip hastanelik olacak kadar onemli birimiysi bu kaynana?Baskalari yaninda costukca cosuyorlar diye siz mi utanacaksiniz o mu? Yani degdi mi bunlari yasamaniza? Esiniz ne yapti bu olaydan sonra?

Sevgican canım eşim sadece dediği tek kelime utanıyorum bunların yaptıklarından herkese mahçup olmakdan eşimde dahil bunu defalarca dedi yüzlerine kırgınlıgını dile getirdi etti yok anacım hiç üstlerine bile almıyorlar üstelik tek benle değil zorları yoldan geçene bile sataşan insanlar ebeyçe malları mülkleri var diye herkes bize saygı duysun istiyorlar anlatsam sayfalar yetmez içlerinde tek eşim ve 1 tane ablası öyle değil oda söyledi bana defalarca utanıyorum bunların yaptıklarından diye ama oda artık 3 maymunu oynuyor ne yapsın kızcağız bir görümcem kv kp tıpatıp aynılar

ayyy kizlar aklima gelmisken bitane daha anlatayim yeni evliyken birarada oturuyoruz ne zaman biryere gitsek esimle benim oda full kvdem tarafindan checkupdan geciyor bunu cok net anliyorum cunku elisi yaptigi cantanin icinde benim parfum markalarini not tutuyor kizlarina gosterip pahalimi ucuzmu diye ogreniyor bunu defalarca dile getirdi ablan senin parfumden alcakmisda cok pahaliymisda vinnn vinnn 2.cisi dolaplari karistirdigida bariz bir sekilde belli oluyor neyse birgun yine girmis bizim odaya esim cikarken corapini begenmedi degistirmisti diger corapda kalmisdi odanin orta yerindeneyse geri geldik corap yokkkk esim hemen anladi anne biz biryere gittikden sonra bizim odaya girip isguzarlikmi yapiyorsun dedi yeminle ben hicbirsey demedim esime ayildi bayildi kadin tansiyonu cikdi indi ne roller ben niye gireyim odaniza diye birgunde yine disari cikiyoruz esimde saaakkkk kilitledi kapiyi ne yapiyorsun askim demeye kalmadi sus sus gelince entrikalari izle dedi:27:neyse o gece gezdikde gezdik darken evden cok uzaklastik otelde kalalim dedik gece saat 12 oglum bak cok sinirliyim tansiyon gidik bende odanin kapisi niye kilitli :52:ne oldu anne birseymi aradin ne lazim bizim odadan ne lazim olcak oglum uyku tutmadi bende dedimki bebegin kiyafetlerini yikayip utuleyim deyi verdim ben daha 3 aylik hamileyim bu arada esimde iyide anne daha hatun 3 aylik hamile bu ne acele ikincisi bebegin donusu bile yok neyi yikayacan derdemez ahhhh aaahhhh neler var odanizda neler siz gittikden sonra ben full bakiyorum oglum heryere sera bir yigin bebek kiyafeti almis paralari nereye harciyo haberin bile yok :4:esimde basladi yaaaaa sen hani bizim odaya girmiyordun ne oldu kvde ses yok kpder aldi oglum kapat tel annen bayildi tansiyondan :27:kesin kvden gecti banada ne zaman canim is guc yapmak istemese bahanem hazir tansiyon gidik bende:52::52::52::52::52::52:

ayyy kizlar aklima gelmisken bitane daha anlatayim yeni evliyken birarada oturuyoruz ne zaman biryere gitsek esimle benim oda full kvdem tarafindan checkupdan geciyor bunu cok net anliyorum cunku elisi yaptigi cantanin icinde benim parfum markalarini not tutuyor kizlarina gosterip pahalimi ucuzmu diye ogreniyor bunu defalarca dile getirdi ablan senin parfumden alcakmisda cok pahaliymisda vinnn vinnn 2.cisi dolaplari karistirdigida bariz bir sekilde belli oluyor neyse birgun yine girmis bizim odaya esim cikarken corapini begenmedi degistirmisti diger corapda kalmisdi odanin orta yerindeneyse geri geldik corap yokkkk esim hemen anladi anne biz biryere gittikden sonra bizim odaya girip isguzarlikmi yapiyorsun dedi yeminle ben hicbirsey demedim esime ayildi bayildi kadin tansiyonu cikdi indi ne roller ben niye gireyim odaniza diye birgunde yine disari cikiyoruz esimde saaakkkk kilitledi kapiyi ne yapiyorsun askim demeye kalmadi sus sus gelince entrikalari izle dedi:27:neyse o gece gezdikde gezdik darken evden cok uzaklastik otelde kalalim dedik gece saat 12 oglum bak cok sinirliyim tansiyon gidik bende odanin kapisi niye kilitli :52:ne oldu anne birseymi aradin ne lazim bizim odadan ne lazim olcak oglum uyku tutmadi bende dedimki bebegin kiyafetlerini yikayip utuleyim deyi verdim ben daha 3 aylik hamileyim bu arada esimde iyide anne daha hatun 3 aylik hamile bu ne acele ikincisi bebegin donusu bile yok neyi yikayacan derdemez ahhhh aaahhhh neler var odanizda neler siz gittikden sonra ben full bakiyorum oglum heryere sera bir yigin bebek kiyafeti almis paralari nereye harciyo haberin bile yok :4:esimde basladi yaaaaa sen hani bizim odaya girmiyordun ne oldu kvde ses yok kpder aldi oglum kapat tel annen bayildi tansiyondan :27:kesin kvden gecti banada ne zaman canim is guc yapmak istemese bahanem hazir tansiyon gidik bende:52::52::52::52::52::52:

Senin kv supermis yaaa :)))

Bende kan pıhtılaşması yüzünden gebelik boyu iğne vuruyorum kendime ve her iğne saatinde denk geldiğimizde yaşadığımız dialoğu anlatmak istedim ...

Ben iğneyi göbeğimden vurdum , canım yanıyor , inliyorum resmen .
Kv: vurdun mu iğneyi?
B: evet .
Kv: göbeğinden mi vurdun ( göbeğim açık ve pamuk tutuyorum)
B: evet
Kv : göbeğinden vurma belki çocuğa zararı olur
B: doktor göbeğinden vur bir süre dedi bacak ve koldanda oluyormuş ama oralarda kaslar var daha zor oluyor.
Kv: bacaklarından vur o zaman
B: bir süre sonra geçeceğim zaten doktor daha göbeğinden vur dedi
Kv: başka yerinden vur o zaman
B: zaten 3 yerden vurabiliyorum
Kv: uzun bir kahkaha sonrası ( komik bir şey var gibi ) eliyle göstererek ( vajinamı gösteriyor ) şuralarından vur . Uzun bir kahkaha
B: sadece göbek , bacak ve koldan oluyor
Kv: olsun sen oralardan vur tekrar kahkaha
B: tamam sen orana toplu iğneyi batır tamamını seninki acımazsa bende vururum .
Kv: ters ters bakış
B: uzun kahkaha ( son gülen iyi güler ) :9:

Slm kizlar bi de benden
kayinvalidem,esim ve ben carsida yuruyoruz. Baktim ki kayinvalidem arkada kalmis yazik dedim kendini kotu hissetmesin dondum geriye yaninda yurumeye basladim. Hayirli gelin olcam kv gozune girecem ya anah bi baktim kv onde esimin yaninda yuruyo arkada kalan ben olmusum 5 sene gecti aradan hala dusunurum hangi ara gitti oraya

Back