• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Çok güzel ve eğlenceli bi konu olmuş.. Konu sahibesini kutluyorum 98 sayfanın tamamını okudum güzel fikirmiş böyle bi konu..
Bazı arkadaşların yaşadıkları çok üzücüydü sabır diliyorum herkese..
Benim böyle anılarım yok kayınvalidemle ilgili.. Aklıma gelirse bişeyler paylaşırım burada..:kkk:

Teşekkür ederim her zaman bekleriz efenim...

Okumadgm sayfa kalmdi yaa müthiş gerçekten bu zmna ldr ndn okumdm die pişmn oodum... hayattan kesit yaa işte bnzr durumları hpimz d yasiorz ama gülerek geçmek ii fkir olmuş ;)

ßůšr@

Bende bir tane daha anlatmak istiyorum.

Kayınvalidem ve ben benim evimde beraber kalacağız akşam balkonda çay sefası yapıyoruz sohbet ediyoruz o sırada balkonuma ektiğim çiçeklerimi anlatıyorum. ( çiçekleri çok severim sürekli alırım ve benim çiçeklerime dokunmayı kimseye tavsiye etmem :27: )

Ben : anne çiçekleri tohumdan ekmiştim bak fidan oldu bir kaç güne açarlar herhalde renkleri ne olacak acaba çok merak ediyorum,.
Kv: sen kendin mi ektin bunları
B: evet çok güzel dimi
Kv: hı.
Sabah olur kayınvalidem mutfakta uğraşıyor ben içeri girdim hevesli hevesli balkona çıktım çiçeklerime bakacağım ya birde ne göreyim çiçeklerimin yerinde soğan ekilmiş ben şok :53:

B: ben çiçeklerime ne oldu?
Kv: soğan yeriz diye soğan ektim
B: çiçeklerime ne oldu ?
Kv: kıh kıh kıh soğanı severim ya ben
B: çiçeklerimi söktün mü ? ( benim jeton yeni düşüyor çünkü ben bildiğiniz şok geçirdim )
Kv: bir şey olmaz .

Ben bundan sonrasında konuşmuyorum balkona çıkıyorum ve hırsla o soğanları söküp çöpe atıyorum tabi ki gözlerim ona çok şey anlatıyor . Ama kayınvalidem hala gülüyor. Eşime mesaj atıyorum annen çiçeklerimi söküp yerine soğan ekmiş ve karşımda gülüyor diyorum eşim ben sana daha güzellerini alırım ne olur bir şey yapma diyor :18: bir şey yapma ihtimalim yüksek çünkü sinirliyimdir anında parlarım ve kayınvalidem sürekli çok sinirli oğlum diye beni şikayet eder ve bir şey yapmadığını söyler .

O an kendimden beklenmeyecek şekilde sabırlı davrandım kayınvalidem bana sabretmeyi öğretti :1:
:9::9:
ayy bide karşınızda gülüyor bişi olmaz diyor ben sinirden patlardımm o an napardım bilmiyorum yani :19:
iyi sabretmişsiniz :29:

Benden de bir tane.
Eşimin hiç sevmediğim bir kuzeni var bayan olur kendisi eşimi her dk başı arardi haliyle ben gıcık olurdum konuşmaları da civik civikti aşkım bırtanem hayatım kalbim gibi.
Ben de bu durumdan sinirleniyorum eşimle konuşmama rağmen değişen olmamıştı neyse kayinbabama anlattım o da bu kız ameliyat olmuş görmeye gidelim bakalım derdi neymiş dedi Kaynanama da bahsetmiş kaynana şimdi görünce çok seveceksin demiş. Neyse gittik oraya aynı civiklik devam etti. Ben ateş puskuruyorum tabi arabaya bindik. Kaynanayla aramızdaki muhabbet :
Kaynana: nasıl kız, sevdin değil mi onu
ben : sevmiyordum şimdi de sevmedim ve hiç sevmeyecegim !
Kaynana şok.
Kayinbaba kahkahayi kopardı
helal be derken kaynanamin bakislarindan arabayi tosladi

:9::9:
ayy bide karşınızda gülüyor bişi olmaz diyor ben sinirden patlardımm o an napardım bilmiyorum yani :19:
iyi sabretmişsiniz :29:

Ya bütün bu olayların yaşanmış olmasına rağmen bir kaç gün önce bana yine soğan ekelim senin balkona diyor kendinde de var balkon çok seviyorsan ek saksıda yetişen soğan ihya edecek sanki bir değişik insan işte :30: ayrıca bunlar benim sabredebilmiş dialoglarım daha neler var neler :9:

Ya bütün bu olayların yaşanmış olmasına rağmen bir kaç gün önce bana yine soğan ekelim senin balkona diyor kendinde de var balkon çok seviyorsan ek saksıda yetişen soğan ihya edecek sanki bir değişik insan işte :30: ayrıca bunlar benim sabredebilmiş dialoglarım daha neler var neler :9:

o olayın üstüne tekrarmıı:9: anlat canım dinleyelim:29:

Bendede var bi mübarek😄 benimki bambaska ama 60yasinda susunden asla vazgecmez makyaj yapar asil ben simdi suslenicem der beni oglundan kiskaniyo otobuste yolculuk yaparken bile esimin yanina deil onun yanina otururum okadar dusunun yani esimde asiri anneci cok duskun yani hatta bi olay olmustu daha yeni evliydim hic unutmam ozaman kayinvaldemle beraber oturuyodum pazar gunuydu esim evdeydi evi temizledim baktim
Kaynanam arkamdan yeniden temizliyo odaya gectim hic ses yapmadan esim geldi gormuyonusun yasli basli kadin temizlik yapiyo sen oturuyosun dedi sitem etti hic ses eymedim ciktim odadan geldi yanima kendi annen olsa boylemi yapardin dedi ki benim nekadar fedakarlik yaptigimi cok iyi biliyo bende cok duygusalim agla agla icim sisti cok sukur ayriyim simdi kendime aiy bi duzenim hayatim var o gunleri hatirlamak bile istemiyorum...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hemen bende kaynanamdan incilerimi yazayım.
1 yıllık evliydik, bayrama kayınvaldeme kalmaya gitmişiz.

KV: Ben aslında oğluma memleketten kız bakıyodum ama o seni istedi, bizde ee iyi tamam dedik! (Biz eşimle üniversitenin başından beri birlikteyiz, evlendiğimizde 8 yıldır görüşüyorduk)
Ben: Yani sen ben varken ona kızmı bakıyodun? Benim varlığımı bile bile!
KV: Ee ama ben seni tanımıyodumki.
Ben: Ama yıllardır beni biliyordun, sana anlatıyordu beni, resmimi gösteriyordu, evlenmek istediğini söylüyordu. Sen bunlara rağmen ona kızmı bakıyordun.
KV: Ama ben devam edeceğini bilemedim. Heralde ayrılırlar biter, ben burdan kız bakayım dedim. Ama oğlum istemedi. Olsun o mutlu olsunda farketmez.

kaynana ile oturmadayız.kadınlar falan var.
navigasyon cihazı sohbet konusu oldu. kadınlar navigasyon cihazından söz ediyor.
benim kaynana da hava atmakmıdır amacı bilmem ama. kadınların içinde bana dedi ki:
Ö...ın da (eşim) navigasyon u var dimi???
(bu arada bizim arabamız falan yok)
kadınların içinde ben de aynen şöyle dedim:
anne Ö... neresine takacak navigasyonu????
Kaynanam ve kadınlar::60::60:

benimki kısa ve özz :)) simit sarayından simit aldık eşimle kaşarlı eve geldik yedik birazıda kaldı kv:nie bu boş şeylere para verirsiniz kim bilir içine ne peyniri koyuyolar bende: ee sende peyniri pazardan alıon içinde ne var bilionmu sanki evde kendin yapıon peyniri hemen cvp gelir KONUŞMAAA:)))

Hemen bende kaynanamdan incilerimi yazayım.
1 yıllık evliydik, bayrama kayınvaldeme kalmaya gitmişiz.

KV: Ben aslında oğluma memleketten kız bakıyodum ama o seni istedi, bizde ee iyi tamam dedik! (Biz eşimle üniversitenin başından beri birlikteyiz, evlendiğimizde 8 yıldır görüşüyorduk)
Ben: Yani sen ben varken ona kızmı bakıyodun? Benim varlığımı bile bile!
KV: Ee ama ben seni tanımıyodumki.
Ben: Ama yıllardır beni biliyordun, sana anlatıyordu beni, resmimi gösteriyordu, evlenmek istediğini söylüyordu. Sen bunlara rağmen ona kızmı bakıyordun.
KV: Ama ben devam edeceğini bilemedim. Heralde ayrılırlar biter, ben burdan kız bakayım dedim. Ama oğlum istemedi. Olsun o mutlu olsunda farketmez.

Ve bir de marifet gibi söylüyor ya bari sus dimi:47:

Topik çok güzel olmuş :)) bende anlatayım bitane

Kv eş,dost,konu,komşu,yakın akraba,uzak akraba,herkesle iletişim kurmayı çok sever..bi bayram günü kv telefonda cooook uzak akrabasının bayramını kutluyor,bende yanındayım o sırada..neyse bu konuştu konuştu gelinimde seni istiyor diye telefonu kulağıma yakıştırması bir oldu...tanimam etmem,telefondaki de şok oldu :) ben kem küm...bayramınız kutlu olsun falan gecistirdim..bu bikac kere olunca nezamn telefonda konuasalar kayınpederde dahil hemen oradan uzaklasiyorum..:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayyy ayyy bitmiyo şu kaynanalar eltiler görümceler derdi :19:
valla kızlar bende günlerdir bu topiği sayfa sayfa okuyup duruyorum
Allah hepimizin yardımcısı olsun gelin olmak zor anam zorrrrrrrrrrrrr :59:

yani evet aslında ilk evlendiğimiz zaman ben de hep böyle düşünüyodum anlayış gösteriyo diye ama baktım ki kadın bütün hayatımı ne yapacağımı özel günlerimizde evde mi yicez dışarda mı yicez, memlekete ne zaman gitcez,ne zaman gelcez,ne zaman ev alcaz,ne zaman bulunduğumuz evden taşıncaz,kılık kıyafetim nasıl olacak,evimize kaçta gircez,arabamızı ne zamn satcaz yenisini alcaz,hatta kime satcaz ....gibi birçok şeyi yani benim özel hayatımı bile ne zaman cinsellik yaşayacağımı bile düzenlemeye kalkınca ben de artık böyle şeylerden de rahatsız olmaya başladım...:5:

benimde sağolsun eltim bu konularda mükemmeldir
hemen üst katımızda oturduğu için A'dan Z'ye herşeyimizi merak eder zilli :41:

benim kaynana pek konuşmaz. daha doğrusu pek bir araya gelemeyiz belkide ondandır :1:
ben size eltimin geçen hafta neler yaptığını anlatayım.
ben pazar günü için bizim eve hiç gelmeyen kaynımı çağırdım. o da sen iste yengecim tabi gelirim dedi.
meğer bizim elti yıllardır çağırıyomuşta adam gelmiyomuş bi türlü :1:
hatta dedim kaynanamda gelsin onu da görmüş olurum (uzak oturduğumuz için pek gelmez kendisi)
yok yok o hiç gelmez şimdi dedi, kaynanamda gelirim tabi kızım dedi iyice mors oldu :1:
Sonra bu çok güzel bi plan kurdu bana.
Cumartesi akşamına evime misafir çağırttı hemde pata küte geldiler bişey hazırlayamadım sinir oldum
ÜStelik evde pislik içinde kaldı. Sonra ben salak kafamla bide bunları (eltim, onun kardeşi, kaynım, 2 çocuk) kahvaltıya çağırmazmıyım mal gibi? Nasıl oldu bende anlamadım. sabah bi baktım bizimki kapıda. Aaaaahh ahhhhhh kadın tank mübarek yaaa.
sabah sabah bi telaşa girdim ben. bi yandan bunlara kahvaltı hazırladım ağır ağır yaptılar ortalığı tekrar pislediler. saat oldu 12 ben hala kaynanama hazırlık yapıcam. Sonra nooldu dersiniz?
Bizimki elinin hamuruyla pat diye gelen kaynanamları karşıladı bi güzel.
Bende ortada hiç bişey yapamayan gelin modunda kaldım öylece :47:
Kaynanamda diyoki daha evi süpürmemişsiniz beni niye çağırdınız

Neyse aradan iki saat sonra hazırlıklar tamamlandı ve sofradayız.
kv: aaa bu kurabiye ne güzel olmuş ... sen yaptın dimi (eltime söylüyo)
ben: :2:

o ağırdan ağırdan alması, evimi bilerek pis bırakması hepsi bana olan kıskançlığı yüzündenmiş meğer.
Eşim anlatınca farkettim kadının beni kıskandığını
ya çok salağım ya da çok safım :14:

bırde ben anlatym 1sene önce illa cocuk yapın dye laf sokuyo en son patladım eşimde sorun var olmuyo napım surat bes karış ıceri grdi annesi yanına geldi ben mutfaktaym gormcm:bunların cocugu olmuyormuş k.v:olmasın olmasın daha iyi duydum ıcımde yara soylemedm kmseye bı bayram gunu tırnaklarımda öje var eşime sen buna hc para verme bu ne böyle yıne duymamaktan geldm esım bısey soylemedı gecen gun yne bze geldi yarm saat otrmaya namaz kılcam dedi allah bılıyoya o nasl namaz etrafı ıncelyo kanepelern altndan baslıyor gozu fıldır fıldır cıktı gttı durmaz dger gelnı beklyo onda torun var tabı bze bombos ona elı kolu dolu gider dunde arams napyn bn aramam evlendm gundn berı hc dedm otryorum aksama ogluma yemek yap sevdıgndn dedı ben ole snrlendm zaten esmled tartstk yok dedim ben acbırakıyorum yapmyorum yok kızım ondan demedm falan lafı degştryor sok oldu hc muhatap olmam ama yeter sabrında sonu var

ya bnm kayınvalidem çocuk bakıyo bi de şu anda..gitmiş annesi babası yokken çocuğun saçını kesmiş kendi kafasına göre...ben o çocuğa annelik yapıyorm keserim tabi ne istersem yaparım diyo,düşün artık kendi torunu olsa neler yapar..ben gelemem böle şeylere..bu çok büyük bi olay değil mi ya ben mi çok abartıyorm kaynanama kinlenmişim de herşeyi abartıyor muyum
yok canım bende seninle aynı fikirdeyim. inşallah benimde bi bebeğim olursa kimselere karıştırmıycammmm :9:

benim kaynana pek konuşmaz. daha doğrusu pek bir araya gelemeyiz belkide ondandır :1:
ben size eltimin geçen hafta neler yaptığını anlatayım.
ben pazar günü için bizim eve hiç gelmeyen kaynımı çağırdım. o da sen iste yengecim tabi gelirim dedi.
meğer bizim elti yıllardır çağırıyomuşta adam gelmiyomuş bi türlü :1:
hatta dedim kaynanamda gelsin onu da görmüş olurum (uzak oturduğumuz için pek gelmez kendisi)
yok yok o hiç gelmez şimdi dedi, kaynanamda gelirim tabi kızım dedi iyice mors oldu :1:
Sonra bu çok güzel bi plan kurdu bana.
Cumartesi akşamına evime misafir çağırttı hemde pata küte geldiler bişey hazırlayamadım sinir oldum
ÜStelik evde pislik içinde kaldı. Sonra ben salak kafamla bide bunları (eltim, onun kardeşi, kaynım, 2 çocuk) kahvaltıya çağırmazmıyım mal gibi? Nasıl oldu bende anlamadım. sabah bi baktım bizimki kapıda. Aaaaahh ahhhhhh kadın tank mübarek yaaa.
sabah sabah bi telaşa girdim ben. bi yandan bunlara kahvaltı hazırladım ağır ağır yaptılar ortalığı tekrar pislediler. saat oldu 12 ben hala kaynanama hazırlık yapıcam. Sonra nooldu dersiniz?
Bizimki elinin hamuruyla pat diye gelen kaynanamları karşıladı bi güzel.
Bende ortada hiç bişey yapamayan gelin modunda kaldım öylece :47:
Kaynanamda diyoki daha evi süpürmemişsiniz beni niye çağırdınız

Neyse aradan iki saat sonra hazırlıklar tamamlandı ve sofradayız.
kv: aaa bu kurabiye ne güzel olmuş ... sen yaptın dimi (eltime söylüyo)
ben: :2:

o ağırdan ağırdan alması, evimi bilerek pis bırakması hepsi bana olan kıskançlığı yüzündenmiş meğer.
Eşim anlatınca farkettim kadının beni kıskandığını
ya çok salağım ya da çok safım :14:

benim d benzer bir olay basima geldi. kv ve beraberinde esimin tüm akrabalarini davet ettim. bahsedecegim kisi de geldi. bu da akraba yasitiz. ayni ay evlendik. kendisi yemek yapmayi bilmez pek. ben de 30 kisilik yemek yaptim. sürekli cay koy demle falan hic oturmadim. mutfaga benle beraber geliyo tüm isi yapiyorum o dedikodu yapiyor. cok yoruldunuz kizlar diyorlar yok ne olacak afiyet olsun diyor. bana mutfakta yeter cay koyma artik dedi. iceri gittim caylari tazeliyecem. yine mi cay koymayi unuttun ben sana koy demedim mi diyo. benim evim de sanki bütün organizasyonu o yapti gibi bir hava yaratti.:53: misafirin kizi cay döktü mutfaga gittim bez almak icn. kadina benim cok kizdigimi titiz oldugum icin sinir oldugumu söylemis. gecenin sonunda da kv. dem kiza bir övgü bir övgü. o kadar insani cagirmisim. ymekleri yapmisim. sabah 3'e kadar oturmadim. sonuc" bunu söyle yapsadin, sunu böyle yapsaydin... neyse artik zamanla ögrenirsin " :53:

ek: ya aslinda aram iyi kv. le simdi safligima cok gülüyorum

Son düzenleme:
benim d benzer bir olay basima geldi. kv ve beraberinde esimin tüm akrabalarini davet ettim. bahsedecegim kisi de geldi. bu da akraba yasitiz. ayni ay evlendik. kendisi yemek yapmayi bilmez pek. ben de 30 kisilik yemek yaptim. sürekli cay koy demle falan hic oturmadim. mutfaga benle beraber geliyo tüm isi yapiyorum o dedikodu yapiyor. cok yoruldunuz kizlar diyorlar yok ne olacak afiyet olsun diyor. bana mutfakta yeter cay koyma artik dedi. iceri gittim caylari tazeliyecem. yine mi cay koymayi unuttun ben sana koy demedim mi diyo. benim evim de sanki bütün organizasyonu o yapti gibi bir hava yaratti.:53: misafirin kizi cay döktü mutfaga gittim bez almak icn. kadina benim cok kizdigimi titiz oldugum icin sinir oldugumu söylemis. gecenin sonunda da kv. dem kiza bir övgü bir övgü. o kadar insani cagirmisim. ymekleri yapmisim. sabah 3'e kadar oturmadim. sonuc" bunu söyle yapsadin, sunu böyle yapsaydin... neyse artik zamanla ögrenirsin " :53:

ek: ya aslinda aram iyi kv. le simdi safligima cok gülüyorum

sinir oluyorum o tip insanlara yaa. nasılda herşeyin üstüne konuveriyolar birden :41:
sen böyle koşturmaktan iki dakka totonun üstüne oturamazsın, ama kimsenin bi şeyinde olmaz afedersin
bu gibi durumlarda oturur herkes gidince bi güzel ağlarım
eşimde teselli eder, bırak sen herkesi, benim gözümde bitanesin bitane der :16:
ama yinede ben üzülmeye devam ederim :1:

sinir oluyorum o tip insanlara yaa. nasılda herşeyin üstüne konuveriyolar birden :41:
sen böyle koşturmaktan iki dakka totonun üstüne oturamazsın, ama kimsenin bi şeyinde olmaz afedersin
bu gibi durumlarda oturur herkes gidince bi güzel ağlarım
eşimde teselli eder, bırak sen herkesi, benim gözümde bitanesin bitane der :16:
ama yinede ben üzülmeye devam ederim :1:

sanki beni anlatin. ayni durumdayiz. kv.de hic oturmam sonunda da görümceme ay kizim hic oturmadin der. görümcemde yerinden kipirdamayan bir insan aslinda. mutfaga gelir cikolata yer ben is yaparken ya da yemek yer gizlice. icerde de kvdem ay kizim hic bir sey yemedin is yapmaktan der.
ben sok her defasinda:53::53:

ama daha önce bahsettigim kisi de esimin kuzeni... varya bir komedi dizisi cikar bunlarin cakalliklarindan:52::1::1:

Benim kayınvalidemde oğluna kızar,bana da tavır yapar!
Onlar barışırlar,sonra iyi olur ama bu seferde ben soğumuş olurum...
Hergün temizlik yapar,temizlik hastasıdır,birde bana laf sokar şunu şunu yaptınmı,yada yapacakmısın diye!
Yapamam şuan haftada bir yapıyorum anne şu an çok yoğun çalışıyorum üstüne tez yazıyorum dediğimde kadın tut diye akıl(!)verir!
Bazen o mu eşimin karısı,ben miyim anlamam!ha birde dünyadaki tek anne odur,en fedakar(!)annedir!!fedakarlığını oğlunu temiz temiz giydirip,önüne yemek koymakla derecelendirir!ama biz zorda kaldığımızda maddiyi geçtim manevi olarakta huzur vermez,geçmîşi anlatmıyorum bile...Kendi annemin kilosuna takar,yeri gelir dalga geçecek düzeyde davranır!(annem şeker hastası,zaten dîkkatli yer devamlı) kendisi kanseri yendiği halde sigaradan asla vazgeçmez,hem iradeden bahseder hemde kendine hiç bakmaz...
Oğluna devamlı hediyeler alır,bana eski kendi kullanmadığı kıyafetlerini yada takılarını verir!
Oyunculuğundan hiç bahsetmiyorum bile,başkalarının yanında(özellikle annem babamın yanında)kızım kızım dîye gezer,ama başbaşayken yüzüme bakmaz:) üstelik devamlı susan biriyimdir,yapı gereği sinirlensemde üzülsemde büyüğüm diye ağzımı açıp bişey söyleyemem,söylememek için de gider tuvalete sakinleşene kadar ağlarım...
Daha anlatsam neler çıkar da,işte bunlar en zihnime kazınmış olanları :)

Back