Kaynana diyaloglarım

seni tebrik ediyorm cnmn. iyi cesaret etmişsin kameraya çekmeye . ve o sinir anında iyi aklına gelmş bunu yapmakben hayatta yapamam

wuuhhuuu çok yeni cicim aylarındasın yaneee
cici gelinmisin peki

evet daha çok tazeyimmm:) ama pek cici gelin olduğum söylenemez yani bir saygısızlığımda yoktur ama yüzde vermem senin gibi ama benim kaynanam anlar durumu sesini çıakrtmaz mesala örnek vereyim daha 20 günlük evliyim

kayn: Kızım seni rüyamda gördüm hamilyemişsin
ben: Hayır olsun
kay: Ee yaparsın zaten
ben: Daha erken bismillah:)
kay: Aaaa benim elim ayağım tutarken bakayım( kendisi elekçi gibi gezmekten benim çoocuğuma bakamaz:)
ben: Daha erken anne
kay: Aaa yaşın geçiyor( bana hep 40 yaş muamelesi yapar kendi çevrelerindeki hep 18 19yaşalrında evlendikleri için)
ben: Yok 1 senemiz dolsun hele
kay: Aaaa olmazzz çok geç
benim artık sinir kat sayılarım artmaya başlar konuyu kapatırım 5 dk sonra
kay:ee kızım adetin geçtimi
ben: Artık dayanmam anlıyorum torun sahibi olmak istiyorsunuz ama buna anca biz karar verebiliriz ne siz nede bir başkası

şimdi ise bir ortamda sordukları zaman nezaman bebek diye kaynanam atlıyor benden önce evarologlu yok yok şimdi düşünmüyor diye:)))))))))9

Konuya neler olmuş, bende bişeyler yazayımda aslına dönsün olay;

Benim evliliğim yaklaşık 1,5 yıllık. Ayda en az 2 kere yaşanan bir konuşmayı yazayım. Ne zaman meyve yesek bu konu açılırki, her biraraya gelişimizde meyve mutlaka yenir.
Eşim veya ben, yada kim olursa : (Meyve ikram edilir) Ben yemeyeceğim,
K.V : xxxxxxx' de yemezdi (diğer oğlundan bahsediyor), onuda alıştırdım. Yanında kalırken meyve getir dedim . Bi baktım 1 portakal, 1 elma,1 muz getirmiş. xxxxx bu neeee? böyle olmaz. Her akşam soydum ellerimle yedirdim, sonra alıştı. Tabak tabak yedi. Gerçi şimdi ne yapıyor bilmem, gelin yediriyormu, içiriyormu, bakıyormu ohhhhhhhhhhh...............

Anlaşıldığı üzere bu eltimle de arası limoni, gidip gelemiyor ama ben bu meyve muhabbetini her seferinde dinlerim. Bi ara denedik bütün meyveleri yedik konu açılmasın diye, bu seferde konu xxxxxx 'e alıştırmıştım, sizde alıştınız oldu. Kaç yaşında insanlarız bi meyve yemeyi öğrenemedik :)))))

neyse ki yola gelmiş:) benim kaynanam her konuda anlayışlıdır ama bir tek bu konuda değil.. sürekli soruyordu adet günün geçti mi diye.adet günlerimi ezbere biliyor ,bundan çok bunalıyordum. çünkü benim adet düzensizliğim var ama bunu kadına kabullendiremedim.
haliyle adet günüm geçince hemen başlıyor "sen hamilesin ben hissediyorum" falan.
beni de heveslendiriyor ama biliyorum gene adetim gecikti. kaç kere kan tahlili yaptırdım boşyere her adet gecikmesinde. sırf bu baskıyı uzatmasın diye.
artık evine gitmek gelmez oldu içimden. isteksizce gidiyordum biliyorum ki gene başbaşa kalınca başlayacak:
-göğüslerinde ağrı var mı,miden bulanıyor mu,ağzında acı tat var mı... ?
1,5 yıl geçti böyle. son seferinde artık dayanamadım ve "lütfen artık sorma, ben strese girdikçe adetim gecikiyor" dedim.
güya bana sormuyor, eşimi arayıp soruyor sürekli adet oldu mu diye, bu sefer eşim strese giriyor. "yok ben strese girmiyorum" dese de yalan. annesine toz kondurmayacak ya. çok rahatsız edici bir durum kime ne benim adetimden ya. tabi eşime patlıyorum, tartışma çıkıyor aramızda.
Biliyorsun biz de çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz be kadın, sorunca ne olacak.. sorma işte SORMAAAAAAAAAA

ay ayıp ama yaaa onlara ne ,siz inanın stresten olmuyordur rahat olun lütfen kaynanızıa takmamaya çalışın yazık bizlere yazık gelinlere yazık yaaa,tabikide insan bunalır çok normal bende olsam gitmek istemezdim eşiniz de iyi sabrediyormuş annesi benim eşime hayatta soramaz eşim kızar:)

Demekki hepsinde var bu huy. Bizde de o konu aşırı önemlidir. Özellikle eltimin bebeği olmadığı için adet günü, döngüsü, karın ağrısını kayınavlidem sayesinde herkes takip eder, kendi kocası ile beraber kayınpeder ve benim kocam da dahil. Mesala akşam gitmişiz oturuyoruz, eşim konuşuyor bi konu hakkında kayınvalidem o konuşurken başlar
- yengenizde 2 gün gecikmişti, ama geçen aradım akşam üstü adet görmüş, bu seferki 30 günde döndü, bende ümitlenmiştim,............... anlatırda anlatır kayınvalidem
Eşim tabi şokkk. Yada akşam evdeyken bir telefon gelir eşime yengenin karnı ağrıdı abin götürmedi, gel sen götür hastaneye, yarım saat sonra anlaşılır tabi yengemizin derdi. Bu ay da adet görmüştür. Benim düzenli olduğu için karnımın şeklinden takip eder, karnım, kalçam her yerim bi süzülür kapıdan girerken :)))

ya arkadaşlar gerçekten çok şaşırıyorum. adet düzenini bütün sülale mi takip eder.

vallahi bir yaşıma daha girdim.

daha durun neler duyacağız.

adınız batsın hepinizin tamammıııııı....
bide kalkmış bana savunduğunuz değerlerin tersini gösteriyorsunuz yazık ya gerşekten yazık sizlere

nereye gidiyon hacı yaaa iyiydik böyleee

Evet lütfen artık bitir ve konuna geri dön kayınvalideni anlatıyorsun ama aşağı kalır yanında yokmuş maşallah danışıklı dövüş içerisindesiniz demekki.

yaaaaaaa mamanneneeeee ben eski topigimi geri itiyorumm...
:95::95::95::95::95::95::95::95::95::95::95:
:84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
bu ne boooleeeee...
ha cerkez ha gocmen hayoruk gaygana gayganadir mence....
kissslar yeni hikayelere devammmmmm....

bacım benim mesajımı neden alıntı yaptın yukarıda anlamadım kiiii

Ben ırk dil din ayrımı yapmadım bende kaynadım arada iyimi

evet yaa kaynanaları konuşalım onları çekiştirip rahatlayalım yaafff bu neeeeeeee

ayy inanmıyorum senin kaynana kayınvalidede çok tuhaflar ve çok ta terbiyesizler ya o ne öyle ulu orta adet gecikti falan filan ayy çok ayıp ben olsam kesinlikle izin vermem böyle şeylere benim özelim beni ilgilendirir bizde asla olmaz öyle şey çok ayıptır bu tür özel konuşmalar, eşin neden izin veriyor ki eşin kızsa birdaha böyle konuşar açılmaz bence sen eşinle konuş ki birdaha böyle strese sokmasınlar seni biliyorsun ki stres hamile kalamamaya yol açar, valla zor senin işin böyle kaynana kayınpederle....

benim kv duyunca çocugumuzun olmadıgını,hatta iki tüp denedigimizi ne diyecek çok merak ediyorum...üzüntüden ölür herhalde:))))

ay yok benim kaynanam ailedeki erkeklere söylemiyor Allahtan, gerçi kayınpederimle ne konuşuyor bilmiyorum ama o da adet günlerimi biliyormuş gibi geliyor bana. paranoyak oldum.

üf evet bu stres yüzünden hamile kalamıyor olabilirim. hayırlısı.. eşim tek erkek olduğu için annesine düşkün "sorsun ne olacak annemin yapısı meraklı" diyor.bir kere kaynanama "oğluna da sorma o da strese giriyor" demiştim de kadının tansiyonları fırladı "oğlumla da konuşamayacak mıyım" diye. ben de geri adım attım artık. sonra kadın tam gaz devam.

Son düzenleme:
benim kv duyunca çocugumuzun olmadıgını,hatta iki tüp denedigimizi ne diyecek çok merak ediyorum...üzüntüden ölür herhalde:))))

oo siz de süpermişsiniz tüp bebeği nasıl duyurmadan yaptırdınız. ben de yumurtlama ilacı kullanıyorum takip ediyor doktor ama onlara söylemedim. eşime de tenbihledim ama "tamam anneme söylemezsek senin annen de bilmeyecek "dedi.çok üzülmüştüm, sonuçta benim annemle onun annesi aynı mı? tüp bebek olayı olsa saklayamam çünkü aynı şehirdeyiz.

Canım sen buna ayıp mı diyorsun, bunlar en basit konu, ben artık önemsemiyorum, başka topictede yazmıştım. Ben 2 bebek kaybettim 1 senelik evliyim. Evliliğimizin 3. ayı ilk hamileliği öğrendeik, doktora gittik geldik, kayınvalidedeyiz. Sevinmişmi sevinmemiş mi belirsiz, Başladı konuşmaya '' Yengeniz önce gebe kalsa olurdu, ama onu olmuyo senin oluyor, onun hakkıydı aslında, o çok üzülüyor'' Sonra döndü eşime '' Yengenide al onuda kadın doğumcuya götür, ona da baksınlar'' eşimde bende şok tabi ben dedim ''onunda kocası var, benim kocamamı düşer'' kayınvalideden cevap '' onun kocası bilmez öyle şeyleri, senin kocan ilgilenecek artık yengesi ile'' tabi neye uğradığımızı şaşırdık. Eşim epey bi bağırdı. 1-2 gün sonra gene aynı konu bu seferde eşime ''Nazlı ile geziyorsun, yengenide alın, onunda canı sıkılır, onun kocası gezdirmiyor, size imrenmesin'' tabi gene kavga kıyamet, bi süre sonra bu sefer şu fikir ortaya atıldı , gene eşime söyleniyor '' yengeni ara, sen yürüme işten eve yenge ben seni nereye istersen götürürüm de olur mu oğlum'', her seferinde kavga kıyamet kopar banamısın demez benim kayınvalide. Ben 2 düşük yaptım bana akıl veriyor '' Yengeni bi arasaydın, aşılama yaptırdı, tutmamış, konuşurdunuz, biraz moral verirsin.'' Bana kim moral verecekse artık.

vallahi sözün bittiği yer . daha da neler ya

ayy şok oldum valla. senin kaynana senin kocanını ne yaptı öyle yaaa ee yuhhh yani adamcağızı ne hale getirdi şunu yap bununla ilgilen falan diye ayyy çok yanlış şeyler bunlarr, yanlış anlama canım ama, ayy benim kocam olsa var ya yemin edrim anasına bir kızar rezil eder sonra akıllanana kadar konuşmazdı. ama senin kaynananın yüzünden sizinde aranız bozuluyor ayy yazık ya üzüldüm valla size, benim kaynanam hiç öylesık boğaz etmedi beni ama sordu arada sırada bana.senin kaynanada, be kadın gelin 2 düşük yapmış o acıları yaşamış ne diye üstüne gidipte moralini daha da bozuyorsun be allahtan korkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…