Allah kolaylık versin aslada vermeyin zaten anahtarları herşeyi kendiniz yapmışsınız...ama eğer eşinizi seviyorsanızda o evi satın başka yere taşının sonuçta çocuk var arada hep karşılaşacaksınız
not:bundan önceki ve bunu okudum işyerinde olduğum için bi msj ı uzun sürüyor yazmam ve eğer başka gelişmeler de varsa yazdıysanızda bilmiyorum ama ayy nasıl sinir oldum kaynanıza sanki evliliğiniz için emek harcamışta söylenmiş durmuş...eşinizde ayrı birşey anne lafına okadar bakarsan böyle yuvan dağılır....
şimdi sen göçmen olduğun için çok iyisin öylemi(!) ben göçmen mahallesinde oturdum kaldırım yapılacağı zaman benim bahçemi yıktınız madem onunkinide yıkacaksınız deyip muhtarı ayağına getiren ''o'' dediğininde hem köylüsü hemde yıllardır kapı komşusu olduğu insan olması da ayrıca karakter meselesidir.
Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.İnsanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.Sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim
şimdi sen göçmen olduğun için çok iyisin öylemi(!) ben göçmen mahallesinde oturdum kaldırım yapılacağı zaman benim bahçemi yıktınız madem onunkinide yıkacaksınız deyip muhtarı ayağına getiren ''o'' dediğininde hem köylüsü hemde yıllardır kapı komşusu olduğu insan olması da ayrıca karakter meselesidir.
Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.İnsanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.Sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim
Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.insanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim
"bizde kültürler farklı onlar karslı çerkez ben göçmenim" demiş.kültürler farklı demek istemiş arkadaş, kimsenin soyunu kötülememiş ki..
ben göçmenim veeee aman allahım ben süperim ben iyiyim çerkeslere ölüm demedim iyi okursan anlayacaksın ama nerdeeeee savunmaya geçilecek ya illa sataşma olacak dimi all işte bak çerkezmişsin ya her yerin iyisi kötüsü olurr derler ya çerkeslerin kötülerinden olduğunu gösterdin bize böylelikle farkındaysan eşim çok iyi güzel bir insandır dedim akrabalarıda öledir severim kendilerini.eşimin tarafı derken annesinin tarafını kastettim ben babasının değil annesi çerkes değil zaten babamız çerkez benim bi bebeğim olursa çerkes olacağı için şimdiden gurur duyuyorum ayrıca .........
kültürler farklı sen bunu kabul etmesende bunu sana anlatmak zorunda değilim çünkü bu kafayla anlamazsın sen kapasite meselesi.....
sana bukadar açıklama yapmam bile büyük lütuftur bunu da unutma......
şurda dertleşiyoruz eğleniyoruz illa limon sıkıcaksınız dimi...çerkesmiş hıhhhhhhh sen olsan olsan kaynanamın tarafından olursun çerkesler asil insanlardır madem kendini çerkes ilan ediyorsun atalarına soyuna yakışır biçimde konuş ta taktir gör.............
anlayana canım benim anlayana ........arkadaş illa taarruza geçecek ya okumadan anlamadan başlamış saydırmaya.......eşime bile herzaman derim bebeğimiz olunca babanın tarafından olacağı için çok gururluyum diye çerkesleri adetlerini örflerini çok sever beğenirim ama ne olursa olsun çok farklı kültürler yapılar gelenekler görenekler bunu kimse inkar edemez......ayak uydurmakta zor oldu benim için tabi ama bi şekilde bu deveyi güdeceğimiz için alışıyosun bi süre sonra bişeylere mücadele ede ede........
arkadaşım yanlış anlama ama yorumuna yazamadan geçemedim dertliyim çünkü bu konuda:)tabikide kültür farklılıkları oluyor adet gelenek görenek ama önemli olan karakter meselesi benim baba tarafım çerkez anne tarafım göçmen ve ben baba tarafımla görüşmem çerkezlerden illlah ettik hatta annem hep der bana çingeneye git kürte git ama çerkez abazadan uzak dur , birdaha açmam kapımı çerkezlere derdi çok şükür çerkezlede evlenmedim:) bende ilk bizimkileri görünce bütün çerkezler aynı zannederdim ondan yaşadığım çevremde çok çerkez olmasına rahmen hiç muhatap olmadım düğün sohbetlerine hiç katılmazdım ki adetleride bana çok saçma gelirdi ama tüm çerkezler değil çok doğru düzgün insanalrda tanıdım bir arkdaşım anne babası çerkez ama göçmen bir aileye evlendi ve arayıp geçen bana dediki arkadaşım haklıymışsın ben hep çerkezlerle olduğum için seni anlmıyorudm ama şimdi göçmenlere evlendim aradıki farkı analdım bunu bana diyende has çerkez hem anne hem baba tarafından ama arkadaşın eşinin ailesi karslı çerkez miş ,benimde çok samimi arkadaşım var karslılar ve çerkez çok düzgün insanlar malesef kişilik önemli türk kürt çerkez meselesi değil ama bende içimdekileri yazmak istedim umarım affedersin....
1) eşine ve kayınvalidene ayrı ayrı yazdıklarını gayet anlayarak okudum.Hangisi hakkında ne düşünüyorsun anladım
2) kayınvalidenin çerkes olmadığını inanmayabilirsin ama tahmin etmem hiç zor olmadı
3) benim kızdığım kayınvalidene ve kayınpederine okadar ithamdan sonra basa basa Karslı çerkes demen.Ne gerek var Karslı yada çerkes ne fark eder.
4) Benim adigeliğimi sorgulamak senin işin değil.Xabzeyi bile bilmezsin.
Neticede yazında özellikle vurgulanan senin göçmen ,eşinin ailesinin çerkes olduğu ha birde kayınpederin ( iyi demişisn sonradan ama) çok dedikoducuydu değilmi bu var.Sana asil bir hayat dilerim.
arkadaşım yanlış anlama ama yorumuna yazamadan geçemedim dertliyim çünkü bu konuda:)tabikide kültür farklılıkları oluyor adet gelenek görenek ama önemli olan karakter meselesi benim baba tarafım çerkez anne tarafım göçmen ve ben baba tarafımla görüşmem çerkezlerden illlah ettik hatta annem hep der bana çingeneye git kürte git ama çerkez abazadan uzak dur , birdaha açmam kapımı çerkezlere derdi çok şükür çerkezlede evlenmedim:) bende ilk bizimkileri görünce bütün çerkezler aynı zannederdim ondan yaşadığım çevremde çok çerkez olmasına rahmen hiç muhatap olmadım düğün sohbetlerine hiç katılmazdım ki adetleride bana çok saçma gelirdi ama tüm çerkezler değil çok doğru düzgün insanalrda tanıdım bir arkdaşım anne babası çerkez ama göçmen bir aileye evlendi ve arayıp geçen bana dediki arkadaşım haklıymışsın ben hep çerkezlerle olduğum için seni anlmıyorudm ama şimdi göçmenlere evlendim aradıki farkı analdım bunu bana diyende has çerkez hem anne hem baba tarafından ama arkadaşın eşinin ailesi karslı çerkez miş ,benimde çok samimi arkadaşım var karslılar ve çerkez çok düzgün insanlar malesef kişilik önemli türk kürt çerkez meselesi değil ama bende içimdekileri yazmak istedim umarım affedersin....
evaroğlu ben kayınpederimin yani çerkes olan taraftan çok ta kötü bişey görmedim sadece şunu söyliyim bu sadece bu sülale için geçerli bence erkekleri kadınlardan daha dedikoducu huzur bozan cinstendir kadınlarıda çok dedikoducudur gerçi ama al birini vur ötekine yani....ben ailemde erkeklerin dedikodu yapmasını bırak kadınların olduğu sohbetlere girdiklerini görmemişimdir 30 yıldır.......kaynanamda karslıdır ama çerkes değil babamız has çerkez ama...burda benim anlatmak isteğim kültürler farklı olunca beklentiler birbirlerini karşılamakta zorlanıyo kimse kimsenin istediğini veremiyo......göçmenlerde genelde kaynanalık yoktur yapmazlar pek kaynanalık.anlayış vardır herzaman gelin baş tacı edilir bizlerde..neyse burdaki konumuz kimin nereli olduğu değildi zaten sanki burdaki kaynanaların hepsi karlımı kötü olan kadın nereli olursa olsun kötüdür işte adıda kaynanadır....benim çok canım yandı ama rabbim bana güzel günleride gösterdi sonunda yuvam oldu o kadına kalsaydık oğlum yeterki boşansın yüzüklerim ona feda olsun diyodu(bozdurup paraya çevirip oğluna boşanma parası yapacakmış)
ay var ya arkadaşlar topiklerde illa bi tane huzur bozan çıkıcak işte valla deli oluyorum bu duruma yaaa en eğlendiğim topikti burası nasıl keyfim kaçtı bi kendini bilmez densiz yüzünden yaaaa daha fazla muhatap olmamak adına konuma geri dönmek istiyorum
ay var ya arkadaşlar topiklerde illa bi tane huzur bozan çıkıcak işte valla deli oluyorum bu duruma yaaa en eğlendiğim topikti burası nasıl keyfim kaçtı bi kendini bilmez densiz yüzünden yaaaa daha fazla muhatap olmamak adına konuma geri dönmek istiyorum
ben adigeyide bilirim diğer boylarınızı da canım çerkezim diye ortalıkda dolaşma sen yüzkarası gibi yanlış tanıtma bari soyunu sopunu he ne dersin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?