• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Allah kolaylık versin aslada vermeyin zaten anahtarları herşeyi kendiniz yapmışsınız...ama eğer eşinizi seviyorsanızda o evi satın başka yere taşının sonuçta çocuk var arada hep karşılaşacaksınız

not:bundan önceki ve bunu okudum işyerinde olduğum için bi msj ı uzun sürüyor yazmam ve eğer başka gelişmeler de varsa yazdıysanızda bilmiyorum ama ayy nasıl sinir oldum kaynanıza sanki evliliğiniz için emek harcamışta söylenmiş durmuş...eşinizde ayrı birşey anne lafına okadar bakarsan böyle yuvan dağılır....:47::47::47::47::47:

Canım benim ah be güzelim ah be güzeli,m ben istemezmiyim o evi satmayı yada kiraya vermeyi ama nerdeeee tapusu eşimin babasının üzerinde ve tövbe onlar ölmeden o ev satılmaz imkanı yok..... Aman boşverdim yaptığım masrafı versinler evi naparlarsa yapsınlar umurum değil inan....
Ben allah güç kuvvet verdiği sürece çalışır kendi evimi kendim alırım inşallah...

Aman kaynana işte adı üstünde boşver ben burda yazılanları okuyunca nedense başladım yazmaya yazdım rahatladım belki gelin adaylarına yada yeni gelinlere biraz örnek olurda herkes ona göre hareket eder diye :):):)

Kocamda umurum değil artık kendi bildiğimi okuyorum ben kocamda mecbur benim bildiğimi okumaya başladı :27: :27:

şimdi sen göçmen olduğun için çok iyisin öylemi(!) ben göçmen mahallesinde oturdum kaldırım yapılacağı zaman benim bahçemi yıktınız madem onunkinide yıkacaksınız deyip muhtarı ayağına getiren ''o'' dediğininde hem köylüsü hemde yıllardır kapı komşusu olduğu insan olması da ayrıca karakter meselesidir.
Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.İnsanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.Sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim

Arkadaşlar lütfen biz burda kaynanaları çekiştiriyoruz bizim çekişmemize gerek yok
Yanlış anlaşılmalar olmasın.....

şimdi sen göçmen olduğun için çok iyisin öylemi(!) ben göçmen mahallesinde oturdum kaldırım yapılacağı zaman benim bahçemi yıktınız madem onunkinide yıkacaksınız deyip muhtarı ayağına getiren ''o'' dediğininde hem köylüsü hemde yıllardır kapı komşusu olduğu insan olması da ayrıca karakter meselesidir.
Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.İnsanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.Sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim

"bizde kültürler farklı onlar karslı çerkez ben göçmenim" demiş.kültürler farklı demek istemiş arkadaş, kimsenin soyunu kötülememiş ki..

ben göçmenim veeee aman allahım ben süperim ben iyiyim çerkeslere ölüm demedim iyi okursan anlayacaksın ama nerdeeeee savunmaya geçilecek ya illa sataşma olacak dimi all işte bak çerkezmişsin ya her yerin iyisi kötüsü olurr derler ya çerkeslerin kötülerinden olduğunu gösterdin bize böylelikle farkındaysan eşim çok iyi güzel bir insandır dedim akrabalarıda öledir severim kendilerini.eşimin tarafı derken annesinin tarafını kastettim ben babasının değil annesi çerkes değil zaten babamız çerkez benim bi bebeğim olursa çerkes olacağı için şimdiden gurur duyuyorum ayrıca .........
kültürler farklı sen bunu kabul etmesende bunu sana anlatmak zorunda değilim çünkü bu kafayla anlamazsın sen kapasite meselesi.....
sana bukadar açıklama yapmam bile büyük lütuftur bunu da unutma......
şurda dertleşiyoruz eğleniyoruz illa limon sıkıcaksınız dimi...çerkesmiş hıhhhhhhh sen olsan olsan kaynanamın tarafından olursun çerkesler asil insanlardır madem kendini çerkes ilan ediyorsun atalarına soyuna yakışır biçimde konuş ta taktir gör.............

Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.insanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim

arkadaşım yanlış anlama ama yorumuna yazamadan geçemedim dertliyim çünkü bu konuda:)tabikide kültür farklılıkları oluyor adet gelenek görenek ama önemli olan karakter meselesi benim baba tarafım çerkez anne tarafım göçmen ve ben baba tarafımla görüşmem çerkezlerden illlah ettik hatta annem hep der bana çingeneye git kürte git ama çerkez abazadan uzak dur , birdaha açmam kapımı çerkezlere derdi çok şükür çerkezlede evlenmedim:) bende ilk bizimkileri görünce bütün çerkezler aynı zannederdim ondan yaşadığım çevremde çok çerkez olmasına rahmen hiç muhatap olmadım düğün sohbetlerine hiç katılmazdım ki adetleride bana çok saçma gelirdi ama tüm çerkezler değil çok doğru düzgün insanalrda tanıdım bir arkdaşım anne babası çerkez ama göçmen bir aileye evlendi ve arayıp geçen bana dediki arkadaşım haklıymışsın ben hep çerkezlerle olduğum için seni anlmıyorudm ama şimdi göçmenlere evlendim aradıki farkı analdım bunu bana diyende has çerkez hem anne hem baba tarafından ama arkadaşın eşinin ailesi karslı çerkez miş ,benimde çok samimi arkadaşım var karslılar ve çerkez çok düzgün insanlar malesef kişilik önemli türk kürt çerkez meselesi değil ama bende içimdekileri yazmak istedim umarım affedersin....

"bizde kültürler farklı onlar karslı çerkez ben göçmenim" demiş.kültürler farklı demek istemiş arkadaş, kimsenin soyunu kötülememiş ki..

anlayana canım benim anlayana ........arkadaş illa taarruza geçecek ya okumadan anlamadan başlamış saydırmaya.......eşime bile herzaman derim bebeğimiz olunca babanın tarafından olacağı için çok gururluyum diye çerkesleri adetlerini örflerini çok sever beğenirim ama ne olursa olsun çok farklı kültürler yapılar gelenekler görenekler bunu kimse inkar edemez......ayak uydurmakta zor oldu benim için tabi ama bi şekilde bu deveyi güdeceğimiz için alışıyosun bi süre sonra bişeylere mücadele ede ede........

kızlar bende çok sinirimi bozan bi olayımızı anlatıyım kaynanamla:
benim kaynanam bi pazarlama gibi satış işi yapıyor.ürünleri falan var işte onları satıyor üye yapıyor falan. o yüzden çenesi çok fazla.
ürünlerinin içinde vitamin hapları var. kendi anneme , rahatsızlığından dolayı 1 tane vitamin hapı almak istedim. o markanın vitamin hapları da bayağı pahalı. 1tane vitamini 60tl ye alacaktım.
kaynanam ne yaptı etti 2tane daha sattı bana. o ara 10tl bile harcama lüksümüz yok. maddi anlamda sıkışığız
kayn:1tane vitamin fayda etmez destek olarak şunları şunları şunlar ı da verelim..
(kaynana doktor gibi reçete yazıyor mübarek.)
ben:yok anne alacak durumum yok zaten yeterince pahalı vitaminler.
kayn:olsun bişey olmaz annenin sağlığı önemli. inan bunları da alırsan daha faydalı olacak.
ben:anne zaten ö...(eşim) 1 tane almamı bile istemiyor , verecek durumum yok.
kayn:olsun bişey olmaz..
tabii kadında çene çok bıktırdı beni.:95::95:
ben:tamam anne hangilerini almam gerekiyor...
kaynana benim alacağım 1 tane vitaminin üstüne 2tane daha ekliyor.bunlarla birklikte 3vitamin 100tlyi aşmış bulunuyor.Tabii ben bunların parasını nasıl ödeyeceğim diye düşünmekteyim.:44:
vitaminlerin siparişi variriliyor. bi kaç gün sonra vitaminler elime geçiyor. ertesi gün işe giderken vitaminleri de yanmda götürüyorm. annem şehir dışında oturuyor.o gün vitaminleri kargoya vereceğim
. ve birden kaynana elinde 3tane daha vitaminle işyerimde peydah oluyor.:53:
kayn:meraba annem!!
benİ:aa hoş geldin anne hayırdır.
kayn:bu vitaminleri getirdim sana,bunları da gönder annene.
ben:gerek yok anne bunlar yeter
kayn:olsun,bunlarla birlikte kulanırsa daha çok faydasını görür,sen gönder
ben:tamam da anne zaten aldıklarım çok tuttu hepsinin parasını nasıl veririm.
kayn:olsun önemli değil sen gönder
ben:ö...kızacak ama,bunlar çok pahalı
kayn: olsun bi şey olmaz sen al, önemli değil al sen .
bunlarla birlikte vitaminler 6ya çıkıyor fiyatıda 200ü çoktan geçiyor.
ama ben kaynanamın bu sözünden
"parası önemli değil,son getirdiklerim benden olsun"
dediğini anlıyorum. yani o kadar ısrarla almamı isteyince parasını almayacağını düşünüyorum.
çünkü başka türlü almam mümkün değil.
o gün kargoyla vitaminleri anneme gönderdim.
aradan 15-20gün geçti ödeme günü geldi ben 3vitamini ödemk için kendimi hazırlamışım.
kayn:ödeme günü geldi ne zaman vereceksin vitaminlerin parasını.
ben:veririm anne ne zamansa
kayn:200küsur biliyosun dimi??
ben:nasıl yani?:53:
kayn:e 6tanesi o kadar tutuyor
ben:e anne ben demedim mi sana o kadar parayı vermem mümkün değil. hem ö... kızar demiştim.sen de bana önemli değil diye ısararla aldırdın.
kayn:ben sana para verme demedim ki. bi şekilde haledersin diye dedim.
buna çok sineirlenen ben hemen annemi aradm. :47::47:
tabii benim düşünceli annem sonradan eklenen o 3 vitaminin kapağını bile açmamş
"pahalı gelirde kızım parasını veremez" diye:16::16::16:
annemden istedim 3tanesini geri yolladı.
o akşam kaynanamın odasına aynasının önüne vitaminleri bıraktım.
geldiğinde baktı gördü. sesini bile çıkarmadı. tabii siparişleri vermiş bulunduğu için parasınıda kendisi ödemek zorunda kaldı.:51::51::51:

ben göçmenim veeee aman allahım ben süperim ben iyiyim çerkeslere ölüm demedim iyi okursan anlayacaksın ama nerdeeeee savunmaya geçilecek ya illa sataşma olacak dimi all işte bak çerkezmişsin ya her yerin iyisi kötüsü olurr derler ya çerkeslerin kötülerinden olduğunu gösterdin bize böylelikle farkındaysan eşim çok iyi güzel bir insandır dedim akrabalarıda öledir severim kendilerini.eşimin tarafı derken annesinin tarafını kastettim ben babasının değil annesi çerkes değil zaten babamız çerkez benim bi bebeğim olursa çerkes olacağı için şimdiden gurur duyuyorum ayrıca .........
kültürler farklı sen bunu kabul etmesende bunu sana anlatmak zorunda değilim çünkü bu kafayla anlamazsın sen kapasite meselesi.....
sana bukadar açıklama yapmam bile büyük lütuftur bunu da unutma......
şurda dertleşiyoruz eğleniyoruz illa limon sıkıcaksınız dimi...çerkesmiş hıhhhhhhh sen olsan olsan kaynanamın tarafından olursun çerkesler asil insanlardır madem kendini çerkes ilan ediyorsun atalarına soyuna yakışır biçimde konuş ta taktir gör.............

1) eşine ve kayınvalidene ayrı ayrı yazdıklarını gayet anlayarak okudum.Hangisi hakkında ne düşünüyorsun anladım
2) kayınvalidenin çerkes olmadığını inanmayabilirsin ama tahmin etmem hiç zor olmadı
3) benim kızdığım kayınvalidene ve kayınpederine okadar ithamdan sonra basa basa Karslı çerkes demen.Ne gerek var Karslı yada çerkes ne fark eder.
4) Benim adigeliğimi sorgulamak senin işin değil.Xabzeyi bile bilmezsin.

Neticede yazında özellikle vurgulanan senin göçmen ,eşinin ailesinin çerkes olduğu ha birde kayınpederin ( iyi demişisn sonradan ama) çok dedikoducuydu değilmi bu var.Sana asil bir hayat dilerim.

anlayana canım benim anlayana ........arkadaş illa taarruza geçecek ya okumadan anlamadan başlamış saydırmaya.......eşime bile herzaman derim bebeğimiz olunca babanın tarafından olacağı için çok gururluyum diye çerkesleri adetlerini örflerini çok sever beğenirim ama ne olursa olsun çok farklı kültürler yapılar gelenekler görenekler bunu kimse inkar edemez......ayak uydurmakta zor oldu benim için tabi ama bi şekilde bu deveyi güdeceğimiz için alışıyosun bi süre sonra bişeylere mücadele ede ede........

haklısın canım az önce bende yaptım yorumumu ayak uydurmak illaki zor olmuştur ben onalrın arasında doğup büyüdüm ayak uyduramadım sen sonradan illaki zorlanmışındır farklılar çünkü gerçekten ama şu bir gerçek ben baba tarafımdaki insanalrı sevmediğim için onlardan uzak durdum ama çok asil doğru düzgün insanalrda var bunu inkar edemem.

arkadaşım yanlış anlama ama yorumuna yazamadan geçemedim dertliyim çünkü bu konuda:)tabikide kültür farklılıkları oluyor adet gelenek görenek ama önemli olan karakter meselesi benim baba tarafım çerkez anne tarafım göçmen ve ben baba tarafımla görüşmem çerkezlerden illlah ettik hatta annem hep der bana çingeneye git kürte git ama çerkez abazadan uzak dur , birdaha açmam kapımı çerkezlere derdi çok şükür çerkezlede evlenmedim:) bende ilk bizimkileri görünce bütün çerkezler aynı zannederdim ondan yaşadığım çevremde çok çerkez olmasına rahmen hiç muhatap olmadım düğün sohbetlerine hiç katılmazdım ki adetleride bana çok saçma gelirdi ama tüm çerkezler değil çok doğru düzgün insanalrda tanıdım bir arkdaşım anne babası çerkez ama göçmen bir aileye evlendi ve arayıp geçen bana dediki arkadaşım haklıymışsın ben hep çerkezlerle olduğum için seni anlmıyorudm ama şimdi göçmenlere evlendim aradıki farkı analdım bunu bana diyende has çerkez hem anne hem baba tarafından ama arkadaşın eşinin ailesi karslı çerkez miş ,benimde çok samimi arkadaşım var karslılar ve çerkez çok düzgün insanlar malesef kişilik önemli türk kürt çerkez meselesi değil ama bende içimdekileri yazmak istedim umarım affedersin....

evaroğlu ben kayınpederimin yani çerkes olan taraftan çok ta kötü bişey görmedim sadece şunu söyliyim bu sadece bu sülale için geçerli bence erkekleri kadınlardan daha dedikoducu huzur bozan cinstendir kadınlarıda çok dedikoducudur gerçi ama al birini vur ötekine yani....ben ailemde erkeklerin dedikodu yapmasını bırak kadınların olduğu sohbetlere girdiklerini görmemişimdir 30 yıldır.......kaynanamda karslıdır ama çerkes değil babamız has çerkez ama...burda benim anlatmak isteğim kültürler farklı olunca beklentiler birbirlerini karşılamakta zorlanıyo kimse kimsenin istediğini veremiyo......göçmenlerde genelde kaynanalık yoktur yapmazlar pek kaynanalık.anlayış vardır herzaman gelin baş tacı edilir bizlerde..neyse burdaki konumuz kimin nereli olduğu değildi zaten sanki burdaki kaynanaların hepsi karlımı kötü olan kadın nereli olursa olsun kötüdür işte adıda KAYNANADIR....benim çok canım yandı ama Rabbim bana güzel günleride gösterdi sonunda yuvam oldu o kadına kalsaydık oğlum yeterki boşansın yüzüklerim ona feda olsun diyodu(bozdurup paraya çevirip oğluna boşanma parası yapacakmış)

Konu kaynanalardan nereli olduğunuza nasıl geldi?

Lütfen konuyu dağıtmadan yorumlarınızı yapınız.

Güzel paylaşımlar dileriz..

benim de eşime 5 yaşında çocuk muamaelesi yapan bir kayınvalidem var.şöyle bir olay anlatayım size;
yaz tatiline eşimin memleketine gittik 4 haftalıgına.bunun içinde bir hafta tatile gittik sadece 48 ssatte benm ailemin yanında kaldık.ve biz onlara benm ailemin yanına gidecegimizi söyledigimizde bir saşırmalar,bir şok olmalar,telaşlanmalar...aa gidecek msiiniz gidersiniz daha sonra ,durun biraz daha burda...demelr falan.yaa kalmıs tatilin bitmesine kaç gün şurda ,koca bir aydır burdayız.ben hiç mi görmicem annemi babamı...Her bu konu açıldıgında sinir içinde boguluyorum...kendisi en geç günaşırı arar oglunu en geç o da .normalde hergün yarım saat konusurlar.kapatırken bana da selam söylenir kapatılır,ben kendi telimden arayana kadar beni tele istemez.ve ayrıca kandilde vs ben kendi telimden aramazsam eşimle konusurken teli alıp konusursam kabul edilmez:))))
neyse tatilin son haftası annemin hastanede yatması gerekti.ben yanında kaldım.ama eşimin izni bitti dönmesi gerekti ama annem de hastaneden çıkmadı kalmam gerekiyor.eşimle konustuk tamam sen kal dedi ben gideyim.eşim bu arada son hafta annesinde kalıyor.sonra aksiyon asıl o zaman basladı.Nasıl oglu tek basına gidermiş onca yolu,yolda tekbasına araba kullanırken uykusu gelirmiş,dikkati dagılır kaza yaparmıs.benm onları arayıp anne ben gidemiyorum kocamla ,siz yanında gidermisiniz demeliymişim ve ben bunu demedigim için onları evime istemiyorum diye ilan etmişler ve sadece 2 hafta sonra olan bayrama (bize geleceklerdi-çok özlemiş olacaktık ya iki haftaya hemen )gelmeyeceklerini söylemişler eşime...biz eşimle kavga kavga üstüne .ki annem 5 gün sonra çıktı ve ben evime geldim otobüsle.evime gelene kadar hiç konusmadık eşimle.
bu konuların konusuldugu yani eşimin yalnız döneceginin belli oldugu aksam eşimin sarjı yoktu evden aradım kayınvalidelerin ,görümcem açtı.konuşma aynen şu;
ben: g....merhaba .napıyorsunuz(ben tanımıstır diye düşünüyorum)
görrmce: merhaba,tanıyamadımmm..
ben :M... canım ben .napıoyrsunuz?
görümce:hımmm...(hayal kırıklıgına ugramıs bir ses)
ben :Abin orda mı versene (bozuldum çünkü)
görümce:çay içiyor
ben:ee versene
görümce:bilmiyorum ki bir sorayım gelir mi
ben:telefona kadar gelemiyor mu canım yaa
ve abisi gelir...ben o an eşimin sesinden birseyler oldugunu anlarım tabii ama tahmin edemediklerim sonradan çıkar...

1) eşine ve kayınvalidene ayrı ayrı yazdıklarını gayet anlayarak okudum.Hangisi hakkında ne düşünüyorsun anladım
2) kayınvalidenin çerkes olmadığını inanmayabilirsin ama tahmin etmem hiç zor olmadı
3) benim kızdığım kayınvalidene ve kayınpederine okadar ithamdan sonra basa basa Karslı çerkes demen.Ne gerek var Karslı yada çerkes ne fark eder.
4) Benim adigeliğimi sorgulamak senin işin değil.Xabzeyi bile bilmezsin.

Neticede yazında özellikle vurgulanan senin göçmen ,eşinin ailesinin çerkes olduğu ha birde kayınpederin ( iyi demişisn sonradan ama) çok dedikoducuydu değilmi bu var.Sana asil bir hayat dilerim.

ben adigeyide bilirim diğer boylarınızı da canım çerkezim diye ortalıkda dolaşma sen yüzkarası gibi yanlış tanıtma bari soyunu sopunu he ne dersin..:72::72::72::72::72:

:69: Bunda affedilecek bir şey yokki abhaz değilim ben canım adigeyim ve onlarda ne gibi sorun yaşadın bilemem ama ben adetlerinden dolayı toplumumu çok seviyorum.Eşim Çerkes değil ayrıca gayette mutluyum.Ha adet farklılıkları sorun olmuyormu illaki oluyor.Bizde yatak odası benzeri özel konular arkadaşlarla bile konuşulmazken kayınvalidem bazen kaçırabiliyor ağzından.Aslında benim dediğim Karslı Çerkes,Ankaralı Türk,Mardinli Kürt lafları yazının sonuna eklenmedende bişeyler anlatılabilir.Nezaketin içinde teşekkür ederim.

evaroğlu ben kayınpederimin yani çerkes olan taraftan çok ta kötü bişey görmedim sadece şunu söyliyim bu sadece bu sülale için geçerli bence erkekleri kadınlardan daha dedikoducu huzur bozan cinstendir kadınlarıda çok dedikoducudur gerçi ama al birini vur ötekine yani....ben ailemde erkeklerin dedikodu yapmasını bırak kadınların olduğu sohbetlere girdiklerini görmemişimdir 30 yıldır.......kaynanamda karslıdır ama çerkes değil babamız has çerkez ama...burda benim anlatmak isteğim kültürler farklı olunca beklentiler birbirlerini karşılamakta zorlanıyo kimse kimsenin istediğini veremiyo......göçmenlerde genelde kaynanalık yoktur yapmazlar pek kaynanalık.anlayış vardır herzaman gelin baş tacı edilir bizlerde..neyse burdaki konumuz kimin nereli olduğu değildi zaten sanki burdaki kaynanaların hepsi karlımı kötü olan kadın nereli olursa olsun kötüdür işte adıda kaynanadır....benim çok canım yandı ama rabbim bana güzel günleride gösterdi sonunda yuvam oldu o kadına kalsaydık oğlum yeterki boşansın yüzüklerim ona feda olsun diyodu(bozdurup paraya çevirip oğluna boşanma parası yapacakmış)

aynen canım üzelerek söylerim ki benim babamda senin kayınbederin gibi bakın babam diyorum ve gecen aradım baba ne yapıyorsun kahvede dedikodu yapıyoruz:)))))))) annem der mahallede ne var ne yok babandan öğreniyorum benim annemde çok çekmiş babanemden işte dediğin gibi insanların birbirlerini beklentilerini veremiyyor ama çok şükür ki güzel günleri göstermiş uamrım hep böyle gider allah herkeze gönlüne göre versin kahrolsun kaynanalar...

( bu arada benim kaynanama laf yok sizleri okuduktan sonra bu akşam öpmeye gidicem kendisini:)) ki bak bende 1200 km uzak bir yere evlendim tabikide kültürel farklılık oluyor ama okadar sorun olmuyor çok şükür)

ay var ya arkadaşlar topiklerde illa bi tane huzur bozan çıkıcak işte valla deli oluyorum bu duruma yaaa en eğlendiğim topikti burası nasıl keyfim kaçtı bi kendini bilmez densiz yüzünden yaaaa daha fazla muhatap olmamak adına konuma geri dönmek istiyorum :nazar::nazar::nazar:

ay var ya arkadaşlar topiklerde illa bi tane huzur bozan çıkıcak işte valla deli oluyorum bu duruma yaaa en eğlendiğim topikti burası nasıl keyfim kaçtı bi kendini bilmez densiz yüzünden yaaaa daha fazla muhatap olmamak adına konuma geri dönmek istiyorum :nazar::nazar::nazar:

nereye gidiyon hacı yaaa iyiydik böyleee

Evet lütfen artık bitir ve konuna geri dön kayınvalideni anlatıyorsun ama aşağı kalır yanında yokmuş maşallah danışıklı dövüş içerisindesiniz demekki.

ben adigeyide bilirim diğer boylarınızı da canım çerkezim diye ortalıkda dolaşma sen yüzkarası gibi yanlış tanıtma bari soyunu sopunu he ne dersin..:72::72::72::72::72:

başta yazdığında bir yanlışlık yoktu arkadaş yanlış anlamış belki biraz alınganlık yapmış ama sizin üslubunuz neden bu kadar çirkinleşti? Hayatta aslolan insan olabilmektir... Geleneklerine çok bağlı bir çerkesim elhamdülillah hiç bir zaman insanları milliyetiyle değerlendirmedim bence sizde yapmayın kendinizi savunduğunuz yorumlarınızda bile ama o çerkes ama ben göçmenim demeye devam ediyorsunuz kayınvalidelerin konuşulduğu bir konu da üstelik bir destek bulunca da yanınıza coştunuz maşallah...

Evet kızlar asıl konumuza gelelimmm....

Ben kendimle değil de benim kaynanım eltime yaptığını anlatayım size,( bu arada eltim 5 yıllık aynı yaştayız ben dah ayeni evliyim)

eltimin düğüne 10 gün kalmış ortada gelinlik yok damatlıkalr alınmış edilmiş benim eltime gelinlik yok neyse birgün kaynanam gelmiş eltimlere kız evine ve elinde çanta çantanın içindede bizim en büyük eltmizin gelinliği ve resmen eltime demişki bu ggelinliğiiyecen ben ilk duyduğumda şokkkkk olmuştum.kız tarafı tabikide kabul etmemiş ama kaynanamda inat inat gitmiş bir tuhafiyeden gelinlik kiralamış şaka gibi yaaaaaaaaaaa

Back