ayy şok oldumvalla. senin kaynana senin kocanını ne yaptı öyle yaaa ee yuhhh yani adamcağızı ne hale getirdi şunu yap bununla ilgilen falan diye ayyy çok yanlış şeyler bunlarr, yanlış anlama canım ama, ayy benim kocam olsa var ya yemin edrim anasına bir kızar rezil eder sonra akıllanana kadar konuşmazdı. ama senin kaynananın yüzünden sizinde aranız bozuluyor ayy yazık ya üzüldüm valla size, benim kaynanam hiç öylesık boğaz etmedi beni ama sordu arada sırada bana.senin kaynanada, be kadın gelin 2 düşük yapmış o acıları yaşamış ne diye üstüne gidipte moralini daha da bozuyorsun be allahtan korkmaz.
ben babamın yanında konuşamazken adet konusunu kaynana bütün sülaleye yaymışDemekki hepsinde var bu huy. Bizde de o konu aşırı önemlidir. Özellikle eltimin bebeği olmadığı için adet günü, döngüsü, karın ağrısını kayınavlidem sayesinde herkes takip eder, kendi kocası ile beraber kayınpeder ve benim kocam da dahil. Mesala akşam gitmişiz oturuyoruz, eşim konuşuyor bi konu hakkında kayınvalidem o konuşurken başlar
- yengenizde 2 gün gecikmişti, ama geçen aradım akşam üstü adet görmüş, bu seferki 30 günde döndü, bende ümitlenmiştim,............... anlatırda anlatır kayınvalidem
Eşim tabi şokkk. Yada akşam evdeyken bir telefon gelir eşime yengenin karnı ağrıdı abin götürmedi, gel sen götür hastaneye, yarım saat sonra anlaşılır tabi yengemizin derdi. Bu ay da adet görmüştür. Benim düzenli olduğu için karnımın şeklinden takip eder, karnım, kalçam her yerim bi süzülür kapıdan girerken :)))
Canım sen buna ayıp mı diyorsun, bunlar en basit konu, ben artık önemsemiyorum, başka topictede yazmıştım. Ben 2 bebek kaybettim 1 senelik evliyim. Evliliğimizin 3. ayı ilk hamileliği öğrendeik, doktora gittik geldik, kayınvalidedeyiz. Sevinmişmi sevinmemiş mi belirsiz, Başladı konuşmaya '' Yengeniz önce gebe kalsa olurdu, ama onu olmuyo senin oluyor, onun hakkıydı aslında, o çok üzülüyor'' Sonra döndü eşime '' Yengenide al onuda kadın doğumcuya götür, ona da baksınlar'' eşimde bende şok tabi ben dedim ''onunda kocası var, benim kocamamı düşer'' kayınvalideden cevap '' onun kocası bilmez öyle şeyleri, senin kocan ilgilenecek artık yengesi ile'' tabi neye uğradığımızı şaşırdık. Eşim epey bi bağırdı. 1-2 gün sonra gene aynı konu bu seferde eşime ''Nazlı ile geziyorsun, yengenide alın, onunda canı sıkılır, onun kocası gezdirmiyor, size imrenmesin'' tabi gene kavga kıyamet, bi süre sonra bu sefer şu fikir ortaya atıldı , gene eşime söyleniyor '' yengeni ara, sen yürüme işten eve yenge ben seni nereye istersen götürürüm de olur mu oğlum'', her seferinde kavga kıyamet kopar banamısın demez benim kayınvalide. Ben 2 düşük yaptım bana akıl veriyor '' Yengeni bi arasaydın, aşılama yaptırdı, tutmamış, konuşurdunuz, biraz moral verirsin.'' Bana kim moral verecekse artık.
kayınvaldem bana her geldiğinde mutfaktaki bıçağın kaşığın vs şeylerin yerini değiştirir sinir olurum bigün ondayken evide çok kalabalıktı ben değiştirdim o görmeden sonra içeri geldi dediki bu nedir canım gelen geçen mutfagımın şeklini değiştirmiş aaaaaaaaa dedim ne ayıp sonra o bana geldi aynısı yine yaptı bu sefer ben gelip içeri dedim gelen geçen mutfagımın şeklini değiştirmiş die cevap kopardı beniiiiiii :)kızım sen unutkan olmuşsun benim evide sen değiştirdin ozaman bak kendi yaptıgınıda unutuyosunn dedi yaaaaaaaaa
Demekki bütün kaynalarda var bir gıcıklık benimde kaynana adayım 1 haftadır takmıs telefonda cok konusmayın erkek arkadasım polis ve sark görevini yapıyor neymiş ortalık karısıkmıs benle konusurken dıkkatı dagılırmış.... Ama kafaya koydum 1 ,2 sustum ama 3 üncü kez acılırsa diyiceğimi biliyorum erkek arkadasım 5 yıldır istanblda görev yaparken haftada bir arayan annesi benimle görüşmeye başladığını duyduğundan beri hergün arar oldu ben bu erkek annelerini anlamıyorum
ay yani inanamıyorum yaaa ne insanlar var hey allahım
Bence uzak kalın bu kadından uzaaaakkkk yoksa hiç hamile kalamazsınız sinirden stresten....
Sen daha evlenince gör, benim eşim hep der '' Seninle evlenince kıymetim arttı'' diye. Eskiden sabahlara kadar eve gelmezmiş, şehir dışına gidermiş kimse nerde olduğunu sormazmış, ne zaman ben ortaya çıktım kıymete bindi oğulları, şimdi ne yaptınız neden bize haber vermediniz derler. Evlenmeden kısa süre önce aynı sitede olmalarına rağmen abisinin yüzünü 3 ay görmemiş eşim, evlendik abisi haftalık arar oldu, özledik nerdesiniz diye...
Kayınvalidemle eşim arasındaki diyaloglar çok iyidir, yazacağım diyaloga ben şahit değilim ama her zaman anlatılır çok gülerim. Biz evlenmeden 1-2 sene önce eşime kız bakıyorlar, kim iyi temiz bir kız var dese kayınvalidem sormadan etmeden eşimi götürüyor. Birine daha gidiyorlar, eşim bakıyor ve çıkıyor, arabadaki halleri şöyle;
Eşim: Anne sen bu kızı nerden buldun,
Kv: ...... ablan söylemişti,
Eşim: Anne bu kızı hiç sormadın mı sen,hani öğretmendi,
Kv: Ha öğretmen ha muhasebeci ne farkı var cnm,
Eşim: Peki anne bu kızın yaşı kaç sence ,
Kv: Sormadım ama var herhalde biraz, 30 u geçmiş (eşim 27 yaşında), ne olacakta cnm bir kaç yaş,
Eşim: Anne sence bu kızla biz yakışırmıyız, aklın kesiyormu,
Kv: Olabilir ne bileyim sen beğendiysen ben bişey diyemem, senin gönlün düştüyse artık,
Eşim: Anne ne gönlü düşmesi , bu kız kaç kilo (kızın yanında eşim ufak tefek kalmış, hem boyu uzun hemde iriymiş) , manyakmısın sen, benden kaç yaş büyük , Allah rızası için cevap ver, sen benim yerimede olsan evlenirmisin ?
Kv: Hayır evlenmem.
Eşim: .... O zaman bana kastın ne seninnnn....... diyip eşim kopar....
bacım benim mesajımı neden alıntı yaptın yukarıda anlamadım kiiii
Ben ırk dil din ayrımı yapmadım bende kaynadım arada iyimi
evet yaa kaynanaları konuşalım onları çekiştirip rahatlayalım yaafff bu neeeeeeee
oo siz de süpermişsiniz tüp bebeği nasıl duyurmadan yaptırdınız. ben de yumurtlama ilacı kullanıyorum takip ediyor doktor ama onlara söylemedim. eşime de tenbihledim ama "tamam anneme söylemezsek senin annen de bilmeyecek "dedi.çok üzülmüştüm, sonuçta benim annemle onun annesi aynı mı? tüp bebek olayı olsa saklayamam çünkü aynı şehirdeyiz.
Annem ve Kayınvalidemin rüyaları meşhurdur, çok inanırlar, onların rüyaları mutlaka birşeyin habercisidir. Kayınvalidem de sürekli bütün gelinlerinin çocuğu olmadan bi rüya görmüştür cinseyetini falan bildiğini iddia eder. Benden ve eltimden de bebek beklentisi olduğu için her gittiğimizde başlar,
- Rüyanızı gördüm, 1 oğlan 1 kız, arka arkaya doğuruyorsunuz. Sizden sonrada xxxx (görümcem) o doğuracak. Kız çok yaramaz, sevimli oğlan ağırbaşlı olacak. Oğlan senin herhalde nazlı...
Aradan bi süre geçer kız benim olur oğlan eltimin olur, olay dönüşümlü devam eder. Bu böyle anlatırken bi akşam görümcem aradı hamile olduğunu söyledim.
K.v: Vallaha rüyasını gördüm. Karnın kocaman olmuştu, yanıma geliyordun v.s...... epey bi dinledik rüyayı. Görümcem geldi, kayınvalide anlatıyor
K.V: Ben demedim mi size rüyasını gördüm arka arkaya doğuracaksınız diye;
Ben: anne senin bu rüyalarda hatlar karışıyor herhalde, sıra şaştı biraz
K.V:Hiçte karışmıyor dün akşam kucağıma kız çocuğunu koydular,
Ben : İyi öyle olsun..... Bu arada görümcem gelir, yanıma
G: Yenge bebeğin cinsiyeti kız biliyormusun. TAbi ben şokkk kayınvalideye malum oluyor diye düşünüyorum.
Birkaç ay sonra görümcem tekrar gelir ve
G: Bebeğin cinsiyeti erkekmiş biliyormusunuz, doktor fark edememiş, başka doktora gittik gördük.
Meğer benim kayınvalide uydurup dururmuş. Rüya falan gördüğü yok, herkes biliyormuş, herşey olup bittikten sonra böyle kafasına göre anlatırmış, bende yeni gelin saf tabi inanıyorum. Görümcem çocuğun cinsiyetini net açıkladıktan sonra
K.V : Ben size demedim mi kucağıma erkek çocuk koydular diye
Eşim: Anne çocuk sayende kimlik bunalımı geçiriyor :))))
hahhabenim kayınvalidem de rüya görüp duruyor. başta hevesleniyordum malum mu oldu kadına acaba diye. ama baktım hep fos çıkıyor, artık dikkate almıyorum. tabi o rüyalar görmeye devam ediyor ama yalan söylemiyor; sadece sürekli bunları düşündüğü için rüyasına giriyor hayalleri.
ceren sayende kaynanamı sever oldum canım aramızı yaptın sağol
HAYIRDIR farkında olmadan nasıl sebep oldum ben buna...
uzun uzun okumayı sevmem
ne güldüm ya
kayınvalideler başa bela tatlı belaları da var hafuzandan çıkmayan belaları da var
okumuşken aklıma gelen bi tanesini yazayım dedim
doğum iznindeyim bebeğim daha 2-3 aylık mı ne geceler uykusuz yorgun bitkinim o zamanlar
evde çalışabildiğim kadar çalışıyorum eşim şimdiye kadar yemek olmazsa neden yemek yok yada bu neden ütülenmedi dememiştir
kayınvalidem gelmiş bebek uyuyo ben bitkin bi vaziyette ilgilenmeye konusmaya çalışıyorum aynı apartmandayız kıştan kışa gelirler
toz olmuş burası dedi (aile apartmanı olduğundan bizim eve çok giren çıkan olduğu için ev çok tozlanıyo hergün toz alınması gerekiyo)
evet kocamın adını yazabilmek için toz biriktiriyorum dedim..dondu sustu
ağzımdan çıktı bi kere toz alsam olmaz en iyisi biriksin kocamın adını yazayım dedim ve yazdım
bi dahaki geldiğinde yazıyı gördü sustu ve bi daha evime karısmadı
bakalım seneye karısacak mı görücez
uzun uzun okumayı sevmem
ne güldüm ya
kayınvalideler başa bela tatlı belaları da var hafuzandan çıkmayan belaları da var
okumuşken aklıma gelen bi tanesini yazayım dedim
doğum iznindeyim bebeğim daha 2-3 aylık mı ne geceler uykusuz yorgun bitkinim o zamanlar
evde çalışabildiğim kadar çalışıyorum eşim şimdiye kadar yemek olmazsa neden yemek yok yada bu neden ütülenmedi dememiştir
kayınvalidem gelmiş bebek uyuyo ben bitkin bi vaziyette ilgilenmeye konusmaya çalışıyorum aynı apartmandayız kıştan kışa gelirler
toz olmuş burası dedi (aile apartmanı olduğundan bizim eve çok giren çıkan olduğu için ev çok tozlanıyo hergün toz alınması gerekiyo)
evet kocamın adını yazabilmek için toz biriktiriyorum dedim..dondu sustu
ağzımdan çıktı bi kere toz alsam olmaz en iyisi biriksin kocamın adını yazayım dedim ve yazdım
bi dahaki geldiğinde yazıyı gördü sustu ve bi daha evime karısmadı
bakalım seneye karısacak mı görücez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?