Kaynamla konuşmuyorum. Konuşmamakta haklı miyim?

Bence kesinlikle kaynananla konuş. Kimbilir kimler arkamızdan neler diyor da duymuyoruz. Senin şansızlığın öğrenmek olmuş. Bu sefer de eşin sana kinlenecek.
Kinlensin :) gelip söylemeyeckti
Büyük hadsizlik! Rahatsız olan, evinde veya balkonunda içirmeyebilir ama başkasının evine karışamaz. Bence komple o kişiyle iletişimi kesmek yerine mesafenizi koyabilir ve bu konuyu onunla yüz yüze konuşarak tansiyonu yükseltmeden, usulca bir had bildirebilirsiniz.
Had bildirmek istemiyorum bnden yaşsa büyük kadın ben tümden konuşmamak istiyorum

Evet öyle oldu ama ona ters geldi diyede benim evime gelene gidene karışamaz

Bazi insanlar saniyor ki cevremiz bizim davranislarimizi da etkiler. Kayinvaldeniz belli ki kardesinizi negatif etken olarak algilamis. Olabilir. O onun hayat bakisindan sekillenmis bir durum. Burda cözüm iletisimi tamamen kesmek degil, cünkü bu esinizle iliskinizi zedeleyecek (esiniz o lafi agzindan kacirdi sonucta). Size tavsiyem fazla icli Disli davranmayip özelinizi kayinvalide ile fazla paylasmamak. Iletisimi tamamen kesseniz ilerde esinizle Problem yasamaniz garanti

Kayınvalide eski kafa güya kız kısmı sigara mı içermiş ama kendi kızı gece 1 lerde eve geliyor onun mantığına göre bunun da ters olması lazım ama kızına laf yok
Çünkü kendi kızları en doğrusu lnu yapar oda sigara icseydi o doğruydu ama başkalari yapınca o kızdan kötüsü yok çünkü sadece kendi kızları prenses kendi kızları ne yapsa ne dese doğru . Bizim nişanda gorumcem bı elbise giymiş 23 Nisan'da oyun oynicak gibi ve eğildi ayakkabısını çıkarmaya yemin ederim iç çamaşırı göründü hiç kimse hiç birşey demiyor neyse evlendik eşimle dışarı cikcam neyse 1 dak onlara uğradık elbise boyumu gördü ayy çok kısa hiç sevmedim bende dedim nişanda kizinin giydiginden uzun ayrıca ben ve eşim kendime yakistiriyorsak kimse karışamaz dedikten sonra daha ağzını açmadı

Çünkü kendi kızları en doğrusu lnu yapar oda sigara icseydi o doğruydu ama başkalari yapınca o kızdan kötüsü yok çünkü sadece kendi kızları prenses kendi kızları ne yapsa ne dese doğru . Bizim nişanda gorumcem bı elbise giymiş 23 Nisan'da oyun oynicak gibi ve eğildi ayakkabısını çıkarmaya yemin ederim iç çamaşırı göründü hiç kimse hiç birşey demiyor neyse evlendik eşimle dışarı cikcam neyse 1 dak onlara uğradık elbise boyumu gördü ayy çok kısa hiç sevmedim bende dedim nişanda kizinin giydiginden uzun ayrıca ben ve eşim kendime yakistiriyorsak kimse karışamaz dedikten sonra daha ağzını açmadı
Valla çok güzel😍💓 cevap vermişsin keşke bende öyle cevap verebilsem hem içimden gelmiyor hemde onunla muhatap olmak istemiyorum

Valla çok güzel😍💓 cevap vermişsin keşke bende öyle cevap verebilsem hem içimden gelmiyor hemde onunla muhatap olmak istemiyorum
Yanlış anlamada amannnn salla gitsin tamam eyvallah buyukdur esimjn annesidir ama kendini ezdirmeye degemz bu kim olursa olsun sen eşinle evinde mutluysan gerisi bos cokda takma en iyisini yapıyorsun mesafe iyidir candır

Bakın size abla tavsiyesi vericem. üç beş olaya göre yorum yaparak kendi kendinizi doldurmayın. yarın bir gün çoluk çocuğunuz olur, çocuğa hiç bakmasalar bile babaanne, hala sevgisi çocuğa her zaman lazım. olabilir yanlış yapmış olabilir. insanız. abisi okuttuysa kardeşini okutmuş, ne var bunda. bu kadar içi dar olmayın. yarın bir gün çocuklarınız olsa iki kardeş birbirlerini destekleseler yine en mutlu siz olursunuz. evlatlar kolay büyütülmüyor. kayınvalidelerimiz de kişisel gelişim uzmanı değiller. hata yapabilirler. silmek için fırsat kollamayın. bu şekilde hırsla asla mutlu olamazsınız.

Yok yenilerde söylemiş eşim kendi memleketine gidince evine gelmeisn demiş
Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum canım senden büyük olduğumu düşünüyorum bu yüzden bir abla tavsiyesidir,içinde büyütme meseleyi,mesafeni koru fakat ne eşine söylen ne de kendi kendini doldur.. erkekler böyle durumlarda bunalıyorlar kendinden bıktırırsın bugün haklısın der yarın anlıyorum der sonra ben napıyım arada kaldım a gelir olay kendinden de uzaklaştırırsın daha yolun başındasın .. Emin ol Rabbim zaten zamanla herşeyi gösteriyor sen Allah'a bırak ve kayınvaliden ile mesafenle görüşmeye devam et o anlar zaten.. tartışmaya girme hiç gerek yok eşin anlatmış bir kere en azından haberin oldu ona göre mesafeli olurum gözü ile bak.. seni tanımam etmem ama Rabbim kimseye huzursuzluk vermesin bu yüzden uzun uzun yazdım hem senin için hemde belki ilerde de konuyu okuyup fikir edinen biri olur diye.

Bu sebepten iletisimi kesemezsiniz cahilce bisey soylemis baska bahaneniz yok heralde buna tutunmussunuz

Bakın size abla tavsiyesi vericem. üç beş olaya göre yorum yaparak kendi kendinizi doldurmayın. yarın bir gün çoluk çocuğunuz olur, çocuğa hiç bakmasalar bile babaanne, hala sevgisi çocuğa her zaman lazım. olabilir yanlış yapmış olabilir. insanız. abisi okuttuysa kardeşini okutmuş, ne var bunda. bu kadar içi dar olmayın. yarın bir gün çocuklarınız olsa iki kardeş birbirlerini destekleseler yine en mutlu siz olursunuz. evlatlar kolay büyütülmüyor. kayınvalidelerimiz de kişisel gelişim uzmanı değiller. hata yapabilirler. silmek için fırsat kollamayın. bu şekilde hırsla asla mutlu olamazsınız.
Bende kardeşimi okuttum kendisi bunun lafını yapıyor içi dar olan birisi varsa kendisi ben sorun etmedim zaten o zaman o niye benim kendi kardeşimi sorun ediyor yaşına başına bakmadan valla böyle zihniyette insanlarlada varsn görüşmesin çocuğum bişey kaybetmez

Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum canım senden büyük olduğumu düşünüyorum bu yüzden bir abla tavsiyesidir,içinde büyütme meseleyi,mesafeni koru fakat ne eşine söylen ne de kendi kendini doldur.. erkekler böyle durumlarda bunalıyorlar kendinden bıktırırsın bugün haklısın der yarın anlıyorum der sonra ben napıyım arada kaldım a gelir olay kendinden de uzaklaştırırsın daha yolun başındasın .. Emin ol Rabbim zaten zamanla herşeyi gösteriyor sen Allah'a bırak ve kayınvaliden ile mesafenle görüşmeye devam et o anlar zaten.. tartışmaya girme hiç gerek yok eşin anlatmış bir kere en azından haberin oldu ona göre mesafeli olurum gözü ile bak.. seni tanımam etmem ama Rabbim kimseye huzursuzluk vermesin bu yüzden uzun uzun yazdım hem senin için hemde belki ilerde de konuyu okuyup fikir edinen biri olur diye.
Teşekkür ederim😘💕 allah razı olsun sağolun dikkate alacağım

Selam kızlar kayınvalide ile konuşmuyorum ama öyle açıktan değil yeni evliyim evlenmeden önce kız kardeşimle beraber evlerine gittiğimizde kız kardeşim sigara içiyor bunların balkonda sigara içmişti evlendikten sonra öğrendim ki eşime o kızı evine gelmesin sigara içiyor falan demiş bunları sonradan öğrendim telefonda arıyordu açmıyordum şimdide sosyal medyada paylaşımlarıma cevap yazıyor mesajla dönüş sağlıyordum bunu duyduktan sonra artk mesajınada cevap vermiyorm haksız sayılmam değil mi
Bence boyle kacak dovusmek yerine saygili bi sekilde yüzüne soyleyin, hem sınırını hem haddini ogrenir belki. Belli ki cahil biri vede sigara icmeyi namussuzluk olarak biliyor. Yabanci biri olsa belki yüzüne soylerdiniz ama bence bu tavrinizin sebebini hele esinizde bilmiyorsa sizi bu cok gecmeden zor duruma sokabilir. Malesef ki bu cahil insan kv niz atsan atilmaz satsan satilmaz. O yuzden acikca konusup tavir ve mesafe koyun koyacaksaniz.

Selam kızlar kayınvalide ile konuşmuyorum ama öyle açıktan değil yeni evliyim evlenmeden önce kız kardeşimle beraber evlerine gittiğimizde kız kardeşim sigara içiyor bunların balkonda sigara içmişti evlendikten sonra öğrendim ki eşime o kızı evine gelmesin sigara içiyor falan demiş bunları sonradan öğrendim telefonda arıyordu açmıyordum şimdide sosyal medyada paylaşımlarıma cevap yazıyor mesajla dönüş sağlıyordum bunu duyduktan sonra artk mesajınada cevap vermiyorm haksız sayılmam değil mi
Gün gelir işiniz düşer. Kardeşine aman aman bir şey dememiş. Sigaralık mevzulardan sebeplerden afra tafraya gerek yok.
Kız kardeşin izin almış mi balkonda sigara içmek için ? Eğer izinsiz ictiyse saçmalamış. Daha yeni tanıdığın birinin evinde langur lungur sigara içilmez. Kendisini bir iki saat tutup içmeseymiş. Sigara sevmeyenler için hoş durmuyor bu durum. Eğer izin alıp içseydi eminim ki laf etmezdi.

Sizin kardeşinize karışması o kadar sinir bozucu ki. Kendi oğlunun kardeşi olsa içen siz eve almasanız dünya yıkılır ama. Kaldı ki ne ev onun ne de kardeş. Ona söz hakkı düşmez . Ben sizin yerinizde olsam sadece 1 kere düzgün bir konuşma yapardım. Önden cümlelerimi çok net ayarlar asla manipüle edilmeyip laf vermeyeceğim şekilde bir konuşma yapardım.
Geçen gün eşim bana böyle bir olaydan bahsetti. O yanlış anlamıştır diye umuyorum. Benim kardeşime laf edecek kişiyle ben zaten muhattap olmam , evime de alamam. Evimle ilgili kararı da ben ve eşim veriyoruz.
Hiç bir şey demeden konuşmamak daha saçma hem ona sebep veriyorsunuz hem de bir işe yaramıyor. Ömür boyu konuşmayacak değilsiniz. En azından sınırınızı çizin. Sizin ve ailenizin varlığını söyleyin.

Arayı soğuk tut ve hep mesafeli ol ki daha fazla haddi aşmasın...

İnsanlar evinde sigara içtirmeyebilir veya sigara içeni evinde istemeyebilir. Dünyanın en haklı istememe sebebi (balkonda olması bir şey değiştirmiyor). Kız kardeşiniz milletin evinde izin almadan gidip sigara içtiyse de çok saygısız bir insanmış.
Tamam da evinize gelmesin ne demek , kv ye mi kalmış kız kardeşin ablasının evine gidip gitmemesi...

X